Proč po císaři nesmím otěhotnět hned?

9859
29.12.10 16:45

Proč po císaři nesmím otěhotnět hned?

Asi tady zvlášť těm, které mě tu už znají budu připadat jako blázen. No, mám dvouměsíční holčičku a s mužskym jsme se dohodli, že se v létě začneme snažit o druhé. Přišel s tím on :-D Já se nebráním, naše společné miminko moc chci, chtěli jsme ho už loni, když jsme spolu byli. A i když je Verča jeho milovaná holčička(kdo neví-není jeho), samozřejmě chce naše společné.

Je to báječnej táta a moje veliká opora. Vim, že bychom to zvládli…no to se zase rozkecávám, tak k věci.

Musela jsem Verču porodit, jak některé víte, akutním císařem (akutní hypoxie plodu). Na otázku Dr, za jak dlouho smím otěhotnět, mi řekla jen, ať s tím nespěchám. Báječná informace. :roll:

Co by se stalo, kdybych otěhotněla dřív, než se mi zahojí jizva na děloze? To bych o mimi přišla? Nebo bych ho nedonosila? Nebo v těhu problém není a je pak problém „jen“ s porodem? Nechápu to. Vítě to některá prosím? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
29.12.10 16:47

Protoze te bude pekelne bolet jizva, telo neni zahojene, proste je to kravina a je to riziko, ze ti jizva praskne, zejmena pri kontrakcich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
29.12.10 16:49

Proste to nedelej, mohu li doporucit… z vlastni zkusenosti :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
29.12.10 16:49

Prodigy říká se minimálně půlroku, radši spíš rok a nejlépe tak 2.
Jednak se jizva na děloze musí zahojit, jinak by růstem dělohy hrozilo její prasknutí, jednak i tělo se musí dát trošku dohromady. Samozřejmně, že jsou ženksý, který otěhotněli i dřív.
Nikde není napsáno, že když první bylo sekcí, tak další musí být taky, ale pokud byla sekce třeba pro nepostupující porod, tak hrozí, že příště se to bude opakovat a stejně tě budou muset finkout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
29.12.10 16:59

jo a kdyz se zacne zvetsovat deloha, tak to boli zvlast, kdyz se musis starat o prcka, co uz mas doma, takovy zvednuti je radost :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
29.12.10 17:02

Děloha může prasknout i při těhotenství ještě před porodem. DO toho bych fakt nešla. Naopak bych se zatím snažila, aby si partner vytvořil co nejlepší vztah k prvnímu dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
29.12.10 17:03

Já měla prvního chlapečka SC,podruhé jsem otěhotněla po 20ti měsících od první SC a i přesto, že to nebylozase tak brzy tak mi hrozilo rupnutí dělohy a druhý syn musel přijít na svět zase císařem.
Až když mě otevřeli, zjistili jak velké riziko bylo.
Měla jsem velmi velmi slabou děložní stěnu v místě řezu.
Kdyby mi děloha rupla doma,nepřežili bychom prý ani jeden.
Kdyby mi rupla v nemocnici,tak bych já možná přežila…malej ale ne…
Tím Tě nechci strašit ale je to obrovský hazard se životem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.12.10 17:04

Prodigy opravdu počkej, malá ti zatím nikam neuteče a čim později tim líp. Rodičák chceš na 2 roky, tak si to naplánuj tak, abys rodila na jeho konci. Hrozí tam hlavně to prasknutí jizvy a ta bolest asi taky nebude nic příjemnýho, zvlášť když máš malou, tak to druhé mimi počká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
29.12.10 17:20

Teda teda trošku jste mě vystrašily., ale to jsem potřebovala :palec: Hned těhotnět nechci, beru prášky a malá je ještě fakt malá. Ale tak na konci léta, což by bylo třičtvrtě roku po císaři jsem si říkala, že už by to šlo :oops:

Kdyby to náááhodou vyšlo na konci léta otěhotnět, tak by se mrňous narodil vlastně rok a půl po císaři, to je fakt ještě brzo? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
29.12.10 17:23

ja budu rodit 14 mesicu po cisari a mam bolesti a stoji to za prd… predstav si, jak tvoje rocni dite co ma 10kg chce nosit a tebe boli se sehnout pro plinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
29.12.10 17:27
jizvíková píše:
ja budu rodit 14 mesicu po cisari a mam bolesti a stoji to za prd… predstav si, jak tvoje rocni dite co ma 10kg chce nosit a tebe boli se sehnout pro plinu

No to je fakt na prd :-( A ty budeš muset zase císařem, nebo ti dovolí normální porod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
29.12.10 17:29
jizvíková píše:
ja budu rodit 14 mesicu po cisari a mam bolesti a stoji to za prd… predstav si, jak tvoje rocni dite co ma 10kg chce nosit a tebe boli se sehnout pro plinu

Jizvíková tebe prostě neskonale obdivuju. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
29.12.10 17:31

Pri registraci na me vybafli jako prvni, ze jedine cisarem. Ted jsem byla na prvni kontrole v rizikove poradne, zatim jizva drzi a byl tam doktor co propaguje prirozene porody, takze o cisari nemluvil, ale i sestra v poradne rikala, ze chce videt toho, kdo by to risknul a nechal me tlacit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
29.12.10 17:32

lentilko, a proc? ze se mi povedlo nahodou otehotnet ? :lol: :lol: ja spis obdivuju svyho muze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
29.12.10 17:34

Prodigi jejda holka, ty to chceš brát hopem. Asi bych to ale řešila jak píšou holky. Opravdu hrozí praskání jizev jak poroste bříško.

Kač je necelý rok, taky chceme ještě jedno dítko… ale dohodli jsme se, že počkáme s pokusy o snažení až budou Káti 2 roky. - Abych nemusela nosit těžkou váhu, kupovat double kočárek…A to mám Káťu přirozeně.
I když kdo ví, jak to teĎ bude… možná dřív.. psala jsme jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí