Prodej bytu - problém s příbuzným

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
1.6.20 12:26

Strejda ti byt dal s tím, že ho nemáš prodávat. Víš o tom, že pokud tuhle podmínku prokáže u soudu, můžeš mu jeho dar vracet? Nezlob se na mě, ale z tvé strany je to podpásovka. Přijala jsi dar s podmínkou a tu jsi vzápětí porušila. Připrav se na to, že jsi pořádně narušila vztahy v rodině. Strýc bude nejspíš pořádně naštvaný i na tvoji matku.

• Citovat
  • Upravit
32158
1.6.20 12:27

@Keyllah píše, že na ní byt s dědou přepsali…ale je to jedno, byt je její a na přání někoho jiného se nemusí vůbec ohlížet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
1.6.20 12:28

@Keyllah nevím, že bych někde psala, že strejda závidí a na hodnou si nehraju. Jen jsem se v lokalitě, kde se byt nachází necítila úplně bezpečně. Navíc mám i 12 letou dceru, která když měla jít domu po setmění z kroužku v zimě, tak se bála!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.6.20 12:28
@Keyllah píše:
to mohl a kdyby to šlo normálním děděním, tak by i měl ;) ale co, tak si myslel, že holčina tam bude bydlet, zřejmě si to myslel i děda, a asi věřil, že kdyby to náhodou prodávali, tak by se mu třeba ozvali, protože mu dotyčná slíbila, že to neprodá :think: dost možná bude zklamanej, že holčina lhala a nevážila si daru, ale když to holka hodí na to „že určitě jen závidí“, tak jí to okolí třeba sežere a bude za tu hodnou ;)

Tak dostal pole a sestra (máma) byt. Takto to holt je. Tvoje úvaha mi připomíná :bratr zůstal bydlet v domě s rodiči, nám dali tehdy 500 tisíc (postavili jsme si za to dům). Dneska bratr darebák chce barák prodat a utrží 7 milionů, hanba! Prodávat rodinný majetek! Kdyby alespoň dal bolestný milionek! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
1.6.20 12:29

@unuděná strejda svůj vlastní byt má, já jsem žádný neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158

@Janli on má polnosti, ne? ona zase místo polností byt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
@Monchichik píše:
@Keyllah píše, že na ní byt s dědou přepsali…ale je to jedno, byt je její a na přání někoho jiného se nemusí vůbec ohlížet…

Nemusí se ohlížet vůbec na nikoho ;) nicméně strejdovi lhala, ne že ne, a kdoví co slíbila dědovi, který tak velice rychle sešel. To už je o jejím svědomí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
1.6.20 12:31
@Bubla Bůčková píše:
Tak dostal pole a sestra (máma) byt. Takto to holt je. Tvoje úvaha mi připomíná :bratr zůstal bydlet v domě s rodiči, nám dali tehdy 500 tisíc (postavili jsme si za to dům). Dneska bratr darebák chce barák prodat a utrží 7 milionů, hanba! Prodávat rodinný majetek! Kdyby alespoň dal bolestný milionek! :roll:

tak to asi čteme každá jiný úvodní příspěvek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.6.20 12:31
@Monchichik píše:
@Janli on má polnosti, ne? ona zase místo polností byt…

A co do toho furt montujete holku? :nevim: tohle se řešilo po smrti babičky a strýc se vzdal bytu ve prospěch svoji sestry a svého otce a vzal si prachy za pole. Tak proč by nemohla dát byt svoji dceři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.6.20 12:32

@Monchichik to je sice pravda, ale pokud souhlasil s tímto vyrovnáním při dědictví, tak by se to na to dalo vztahovat. Ale je to jen moje spekulace a extrémní konec příběhu. V každém případě to, co zakladatelka udělala, hodně pošramotí vztahy v rodině. Měla mít tolik slušnosti, aby si před prodejem bytu se strýcem promluvila a nedělala to za jeho zády. Kdyby věděl, že byt prodá, tak by nejspíš nikdy s tímto vyrovnáním majetku nesouhlasil a zakladatelka by měla prd.

• Citovat
  • Upravit
26747
1.6.20 12:33
@Keyllah píše:
tak to asi čteme každá jiný úvodní příspěvek ;)

Jakto? Dyť píše po smrti babičky se vzdal podílu na pobyt a vzal si pole :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
1.6.20 12:34

@Monchichik strejdovi jsem říkala, že se mi tu nelíbí, ale on to nechápe. Vidí to jinak, jak to tu vypadalo dříve, když tu nebyla ubytovna a plno podivných existencí. Navíc mě má asi za neschopnou, protože se bál, že byt prodám a peníze snad prošustruju! Je mi 40 let a nejsem finančně negramotná. K penězům za prodej si beru ještě 350 tisíc hypotéku a kupuji byt po rekonstrukci v pěkné a klidné lokalitě, kde má i dcera 5 minut odtamtud školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
@Janli píše:
@Monchichik to je sice pravda, ale pokud souhlasil s tímto vyrovnáním při dědictví, tak by se to na to dalo vztahovat. Ale je to jen moje spekulace a extrémní konec příběhu. V každém případě to, co zakladatelka udělala, hodně pošramotí vztahy v rodině. Měla mít tolik slušnosti, aby si před prodejem bytu se strýcem promluvila a nedělala to za jeho zády. Kdyby věděl, že byt prodá, tak by nejspíš nikdy s tímto vyrovnáním majetku nesouhlasil a zakladatelka by měla prd.

No žádný dělení majetku za živa ještě nedopadlo dobře. Posmrtně maximálně třetina :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
@Mithiela píše:
@Keyllah nevím, že bych někde psala, že strejda závidí a na hodnou si nehraju. Jen jsem se v lokalitě, kde se byt nachází necítila úplně bezpečně. Navíc mám i 12 letou dceru, která když měla jít domu po setmění z kroužku v zimě, tak se bála!

to psala jiná uživatelka, že ti strejda bez tak závidí, ne já ;)
Jak jsem psala, po právu si se rozhodla, jak jsi se rozhodla. To proč jsi lhala strejdovi, nebo mu ten byt předtím nenabídla k prodeji, víš jen ty sama. Stejně tak, jen ty víš, co jsi slíbila dědovi, když ti ten byt daroval.
Teď už je to stejně jedno, byt je prodaný a strejda bude mít oprávněně pocit, že jsi mu lhala. Co to udělá s rodinou uvidíš. Já už takových pár, kvůli penězům a dědictví zničených, viděla a není to nic hezkého :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
1.6.20 12:35

@Bubla Bůčková vždyť píšu, že přání strýce jí může být jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný