Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No a v čem je tedy ta výhoda oproti přírodě u Prahy? Stejně skončí člověk u toho, že musí dojíždět do města, tudíž v čem je to u vás konkrétně třeba lepší?
@Nimie píše:
@káťaNo a v čem je tedy ta výhoda oproti přírodě u Prahy? Stejně skončí člověk u toho, že musí dojíždět do města, tudíž v čem je to u vás konkrétně třeba lepší?
Ty si děláš legraci ??? Nevím, na kterém konkrétnim místě v Praze bydlis, že to všechno posuzujes podle svého bydliště, takze k atraktivitě tvého bydliště se nemůžu vyjadrit. Ale pokud vezmeme Prahu jako celek - ty máš opravdu pocit, že v Praze a okolo ní je krasna cista příroda ??? A prosím bechytej mě za slovo a neukazuj určitá hezčí místa, zkus posuzovat Prahu jako celek. A co si budeme povídat, lidí jako zakladatelka, kteří nedědí nebo nemají zbytečné miliony, se do těch atraktivnějších pražských mist rozhodně nestěhují.
@káťa píše:
Ty si děláš legraci ??? Nevím, na kterém konkrétnim místě v Praze bydlis, že to všechno posuzujes podle svého bydliště, takze k atraktivitě tvého bydliště se nemůžu vyjadrit. Ale pokud vezmeme Prahu jako celek - ty máš opravdu pocit, že v Praze a okolo ní je krasna cista příroda ??? A prosím bechytej mě za slovo a neukazuj určitá hezčí místa, zkus posuzovat Prahu jako celek. A co si budeme povídat, lidí jako zakladatelka, kteří nedědí nebo nemají zbytečné miliony, se do těch atraktivnějších pražských mist rozhodně nestěhují.
Heleď, ten dotaz jsem tu položila několikrát, dokonce jsem ti ho upřesnila na blízké okolí Prahy - konkrétně třeba Křivoklátsko nebo Český kras, protože jedna věc je srovnávat Prahu s vesnicí, druhá věc je srovnávat vesnici s vesnicí (o něco férovější). Ten dotaz je položen zcela záměrně, protože se snažím pochopit co pro tebe teda znamená atraktivní. Považuješ tedy třeba Český kras fakt za takový hnus? Jaké CHKO je tedy podle tebe hezčí?
@káťa a co se týče té Prahy. Ty opravdu Prahu jako celek nevnímáš. Už protože si myslíš, že obrázky, které jsem ti poslala jsou z „lukrativních“ míst, na které běžný smrtelník nedosáhne. Pravda je taková, že většina z těch míst jsou cenově naprostý průměr. Není to jenom kde jsem já vyrostla, většina mých spolužáků (naprosto běžné průměrně vydělávající rodiny) pochází z podobných míst. Neznáš je, budiž… trochu mi ale vadí tohle tvoje podsouvání. V Praze nebydlíš, jsi tu jednou za uherský rok a tvůj popis Prahy fakt neodpovídá realitě.
@káťa píše:
A co si budeme povídat, lidí jako zakladatelka, kteří nedědí nebo nemají zbytečné miliony, se do těch atraktivnějších pražských mist rozhodně nestěhují.
Fakt to nemyslím zle, jen přesně tímhle prohlášením ukazuješ, že tvoje znalost Prahy je prostě hrozně povrchní. Já chápu, že jsi tu několik let byla a jezdíte sem jednou za čas, ale tohle co tvrdíš je opravdu na míle vzdálené pravdě
zakladatelka má primární problém v tom, že nemovitosti za poslední cca 2 - 3 roky jsou skoro na dvojnásobku ceny. Všechny. Je úplně jedno co se bude snažit sehnat. Pokud by s takovým limitem přišla dřív nebo by teď měla limit adekvátní, tak v těhle místech klidně může bydlet. Říkám ti to z pozice člověka, který ty ceny zná opravdu víc než dobře, protože se v tom téměř denně pohybuju. Dědictví v Praze jsme fakt neměli, miliardáři taky nejsme. Rozhodně to není tak, že se dá bydlet buď za normální peníze u továrny nebo za dvojnásobek v přírodě.
Akorát víš proč hromada lidí nebydlí v zeleni? Protože „já nechci dojíždět“
my jsme zvyklí, máme 2 auta i v Praze, nevadí nám zvednout zadek a 5 - 10 minut jít pěšky na zastávku a jet půl hodiny do práce. Jenže spousta lidí ti řekne, že v práci chce být za čtvrt hodiny, chce bankomat v baráku, zastávku MHD před vchodem a 2 obchody ve vedlejší ulici.
A z hlediska nájmu je to ještě větší úlet. Čerstvá zkušenost - nájmy v lokaci o 5 minut pěšky dál od nás - bez přírody, ale zastávka bus a metro prakticky před vchodem, obchody, bankomat, lékárna prakticky v domě. My jsme zapadlí o kus vedle, v těsné blízkosti zeleně, je tu ticho, klid, pod okny mi nikdo neleze (můžu mít dokořan otevřená okna 24/7) a u nás je nájem o několik tisíc levnější (srovnatelné byty - velikost, vybavení, stáří).
@káťa P. S.: Tu rychlost netu prozradíš?
u tohohle jsou konkrétní čísla nejlepší. Psala jsi, že neznáš obci bez rychlého internetu, chápu že nechceš prozradit kde bydlíš (byť aspoň teda oblast toho moc neprozradí), nicméně já upřímně neznám moc obcí s rychlým (natož optickým) internetem ![]()
P.S.: Něco málo z reálného měření v ČR… Průměrné rychlosti nižší než 10 Mbit/s dosahovalo celkem 84 % přípojek a v rozmezí od 10 do 30 Mbit/s se jich připojovalo mírně přes 14 %. Na rychlost 30 a více Mbit/s dosáhla pouhá 2 % přípojek.
Opravdu netuším kde bydlíš, ale jak vidíš, rychlost je poměrně zoufalá v celkovém měřítku. A jestli z těch výsledných 2% bude mít pořádný internet aspoň třetina, tak to je úspěch. Tudíž asi chápeš, že se mi bez konkrétních čísel nechce tvému tvrzení moc věřit
ovšem nepopírám, že je to možné, takové vesnice existují, akorát většina z nich jsou v blízkosti velkých měst a je jich fakt dost málo ![]()
Miluju bydlení v „nepražské“ Praze, dneska jsem se vrátila s malou domů a přede dveřmi košík hrušek od sousedů
.
@bertoldina píše:
Miluju bydlení v „nepražské“ Praze, dneska jsem se vrátila s malou domů a přede dveřmi košík hrušek od sousedů.
To chci taky
my dostáváme jen rajčátka ![]()
Já už tu (v paneláku) asi měsíc likviduju jabka, hrušky, švestky (o prázdninách rybíz, třešně, višně, broskve)… - suším, mrazím, vařím, peču, dělám marmelády… a jsem neskonale šťastná, že se ke mně dostanou jenom přebytky a nepřistane mi na hrbu celá úroda, neb desetikilovej kyblík mi k plnému zaměstnání po práci docela stačí ![]()
@Nimie píše:
To chci taky![]()
my dostáváme jen rajčátka
Rajčata posíláme dál zase my
.
@ugluk Ono toho neumí být normálně, buď je tuna nebo nic. Já nám teda letos zavařila jen pár sklenic leča a rajčatových štáv, zbytek samé přesnídávky. A teď dozrávají podzimní jablka, tak pojedu druhou vlnu. Snad to to naše mrně bude baštit
. A s přebytky skoro vždy někdo pomůže, listí ovšem nikdo nechce
.
@Nimie
![]()
Jako promin, ale ty vesnice soudíš taky povrchně. Je tak obtížné pochopit, že je Praha a Praha, stejně jako vesnice a vesnice?
@káťa jasně napsala, že bydlí ve vesnici s plnou občanskou vybaveností v dojezdové vzdálenosti do okresního města. Já bydlím podobně, ve vesnici, obchod, kostel, hospoda, pošta, mš, první stupen Zš, 15min busem do okresního města jsou střední školy, okresní nemocnice.
Já taky nevím jakou mám rychlost internetu, ale předpokládám, že dobrou spousta firem a lidí ten internet potřebuje k práci, i uřady. Nedovedu si představit, že tady v okresním městě mají na finančnáku nebo zdravotní pojištovně pomalý internet.
Přestan posuzovat vesnici podle toho, že každý tvůj druhý známý, má na vesnici nějakou boudu (ještě s rodičema), kde není vodovod, plyn a v zimě se tam nesolí silnice. Tady v širším okolí jsou taky takové vesnice bez ničeho, ale v blízkosti většího města, takže do 15minut jsi na maloměstě. A v těchto nevybavených vesnicích se prodávají domky za půl milionu a nikdo je nechce, tak si to kupují měštáci, jako chaty. Většina starousedlíků s trvalým pobytem bydlí ve vybavených vesnicích, kde je všechno a středně velký dům se tu prodává a tři miliony, a stavební parcela je tu za milion.
@bertoldina no právě
Já jsem ten, kdo pomáhá s přebytky, takže mi vždycky (od obou rodin, kolegů… všichni městští lidé) přistane akorát ta taška/kyblík, pěkně natrhané a práci mám jen se zpracováním
Bohužel je to nárazové, no. Zpracování do přesnídávek mě čeká za rok (jestli bude, třeba višeň jede v režimu buď kilo nebo tunu), ale když byla malá dcera, hodilo se velmi.
@Procházející píše:
Já taky nevím jakou mám rychlost internetu, ale předpokládám, že dobrou spousta firem a lidí ten internet potřebuje k práci, i uřady. Nedovedu si představit, že tady v okresním městě mají na finančnáku nebo zdravotní pojištovně pomalý internet.
To si děláš srandu nebo to myslíš fakt vážně?
to je asi jako kdybys tvrdil, že úřad nemůže existovat bez kanalizace, tak předpokládáš, že v každé obci je
chlubit se internetem vás nikdo nenutil upřímně řečeno, že máte rychlý pořádný net jste tvrdili vy dva, tudíž logicky padl naprosto normální dotaz jaký že ten internet máte. Vzhledem k tomu, že téměř 90% obyvatelstva opravdu nemá vysokorychlostní internet, tak je asi jasné kam tím mířím. To že to stačí úřadu nebo tobě je přeci úplně irelevantní. Jsou lidi, kteří i takový parametr zohledňují, protože to potřebují k práci nebo k jiným účelům a to, co většina obyvatel nazývá „rychlým internetem“ opravdu není rychlý internet ![]()
@Procházející píše:
Většina starousedlíků s trvalým pobytem bydlí ve vybavených vesnicích, kde je všechno a středně velký dům se tu prodává a tři miliony, a stavební parcela je tu za milion.
Prosím o odkaz ![]()
@Procházející píše:
@Nimie![]()
![]()
Jako promin, ale ty vesnice soudíš taky povrchně. Je tak obtížné pochopit, že je Praha a Praha, stejně jako vesnice a vesnice?
Dobře, tak tedy zkusím zopakovat otázku po 150té, byť jsem přesvědčena o tom, že stále mluvím česky, tudíž by nemělo být až tak těžké mi porozumět
nechme Prahu stranou. V čem je tedy vzdálená vesnice (ve které žiješ ty nebo @káťa) lepší než Křivoklátsko nebo Český kras?
Celou dobu tu řešíme to, že káťa by tu nikde nemohla bydlet, že by tu vyloženě trpěla, protože cituji „I jen projíždění Prahou a rozhlížení se kolem je brrrr a troufnu si říct, že 90 procent Pražáků rozhodně nežije v atraktivním prostředí. Asi jsme zhýčkaní naší představou o atraktivitě životního prostředí (žijeme v chko, v malé vesničce v krásné přírodě).“ & „to poslední, co bych Praze podsouvala, je atraktivita,“.
Tudíž furt čekám na vysvětlení v čem je to její místo tak výjimečné, v čem je ta atraktivita. Žije v CHKO - cool, v Praze ho mám za barákem, za hranicemi Prahy mohu bydlet třeba na tom Křivoklátsku. Zmiňovala možnost pustit děcka ven, klid, příjemně, žádný průchozí dvůr pod okny. To všechno máme v Praze a tím spíš je to všechno k dispozici na tom Křivoklátsku. Tudíž v čem je ta výjimečnost, která má člověka motivovat k tomu, aby se přestěhoval 50km daleko? Zvládneš mi aspoň ty odpovědět? Nech Prahu být a soustřeď se na blízké okolí a ukaž mi místa, která jsou plně vybavená a jsou o tolik krásnější a výjimečnější než třeba náš Český kras ![]()
P. S. Nevím odkud bereš ty ceny, ale je spousta míst, které nemají kanalizaci, MŠ ani ZŠ, internet pomalý, plyn jen na některých pozemcích a přesto tam pozemky stojí klidně 2 - 3 miliony
a jak říkám, stavební práce jsou všude +- stejné. Starousedlíky sem prosím netahej, ty jaksi musíme vyloučit když řešíme „aktuální nákup“ bez dědictví apod.
@Nimie píše:
Dobře, tak tedy zkusím zopakovat otázku po 150té, byť jsem přesvědčena o tom, že stále mluvím česky, tudíž by nemělo být až tak těžké mi porozumětnechme Prahu stranou. V čem je tedy vzdálená vesnice (ve které žiješ ty nebo @káťa) lepší než Křivoklátsko nebo Český kras?Celou dobu tu řešíme to, že káťa by tu nikde nemohla bydlet, že by tu vyloženě trpěla, protože cituji „I jen projíždění Prahou a rozhlížení se kolem je brrrr a troufnu si říct, že 90 procent Pražáků rozhodně nežije v atraktivním prostředí. Asi jsme zhýčkaní naší představou o atraktivitě životního prostředí (žijeme v chko, v malé vesničce v krásné přírodě).“ & „to poslední, co bych Praze podsouvala, je atraktivita,“.
Nemůžu mluvit za @káťa . Ale já jsem její příspěvky pochopila tak, že ona napsala do diskuse všeobecný/povrchní názor, nebyla konkretní a neohrabaně to formulovala. Citově napsala, že v Praze žít nechce, že se jí líbí na venkově v domku a ne v paneláku. A ty jsi se toho chytla a začala jsi ji tady udolávat argumentama, že Praha nabízí všechno, co ten venkov. No a co? Ona to pocitově cítí na vesnici, je spokojená, ji nezajímá, co máte v Praze. Ona má nějaký pocit, je spokojená s bydlním, kdo se tímto může pochlubit. A ty po ní chceš důkazy, at ti řekne, co v Praze nemáte. Proto je tahle diskuse k hounu. Ona se unáhlila a napsala, že Praha je samý panelák, ty na tom nejseš o moc líp, ty tady zase dokazuješ, jak na vesnici nic není.
Já tu bydlím celý život, hledám parcelu/prostory pro průmyslovou zonu, sleduji reality. Vím, co zde je a není, a kolik to stojí. A starousedlíci do této diskuse tedy patří. Spousta lidí kolem mě, zde vyrostla a staví i zde/hledá parcelu. Protože jsme u okresního města a 45 minut autem od Brna. Ti mladí lidi nemají na to si koupit parcelu v Brně, tak si staví na vesnici, kde to znají. Dívala jsem se na s-reality, je tam kulový. Ted zde probíhají církevní restituce a nejsou zde pozemky vůbec na nic.
Pro jistotu ještě jednou, V Praze máte všechno, většina vesnic je ale taky vybavená. Já nemám takovou slovní zásobu jako ty, ani schopnost formulování myšlenek. Ty se tím asi živíš, dokážeš zahnat člověka do kouta. Ale snad jsem odpověděla na to, co jsi chtěla. Tohle je diskusní forum, snad se nemusíme chytat za slovo. Já jsem s bydlením taky spokojená, tak nevidím důvod hledat výhody Prahy, mě je ukradený, co tam máte.
@Procházející píše:
Já jsem s bydlením taky spokojená, tak nevidím důvod hledat výhody Prahy, mě je ukradený, co tam máte.
Všechno.
Popojedem
![]()
SŠ máme ve městě, kde pracuju…10 minut se mnou autem nebo 15 minut busem - je tu takové normální portfolium středních škol, když nepočítám učňáky - gympl, cestovní ruch, zemědělka, IT SŠ, ekonomka…samozřejmě když by chtěla nějakou speciální, musela by jezdit tam,, kde je…její kámoška z koní je taky v Plzni na intru na střední veterinární škole…
VŚ tady tedy není, to je fakt, tam má Praha navrch