Byt na prodej v Praze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
17.9.18 17:13
@káťa píše:
Myslím si podle toho, co jsem v Praze viděla, že ale většina Pražanů nežije v těch domcích na tebou posílaných idylických obrázcích. Ano, v Praze jsou krásná místa, to nepopírám…

Dávala jsem ti odkaz, že na sídlištích, která tě nějak znepokojují, žije 300 000 lidí. To znamená, že mimo ně, žije skoro milion lidí.

Upozorňuju ale, že těch „moc lidí na jednom místě“, je především ve staré blokové zástavbě. Nejhustší jsou podle IPR Vinohrady, sídlištní výstavba je naopak dost rozvolněná (to byl ostatně jejich původní smysl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
17.9.18 17:21

Škoda, že sem nechci dávat fotky, na kterých by bylo poznat, odkud jsem…

• Citovat
  • Upravit
káťa
17.9.18 17:24
@Hanka1 píše:
A ja travim podstatnou cast zivota v domku kousek u Prahy, kde jsem za ctvrt hodky u konecne metra a prave vlastnictvi dvou bytu u centra mi umoznuje uz netravit podstatnou cast zivota v praci…a satelit to neni, pres silnici jsou kone a les s bazantnici za barakem…
A protoze deti dorustaji a pokud se mladsi dostane na osmilety gympl, kam ted starsi nastoupilo do prvaku, tak jeden byt z najmu pustime a vratime se na pristi zimu zas bydlet kousek od centra, ac starsi dojizdi 40-50 minut a dvakrat tydne ma od 9.10, coz neni tak strasne…

jj, u nás jsou koně v každém druhém baráku…holky taky otravují a chtěly by je doma, samozřejmě…
kromě jedné holčiny, která se bojí, v podstatě všechny místní děti na koních běžně jezdí, v každé vsi okolo je jezdecký oddíl, jenom u nás ve vsi jsou dva…starší jezdí závodně hodně dobře, mladá dělá jiný sport, ale min. dvakrát týdně se prohání na koních taky…

• Citovat
  • Upravit
36556
17.9.18 17:25
@káťa píše: Škoda, že sem nechci dávat fotky, na kterých by bylo poznat, odkud jsem…

Určitě je to tam pěkný, ale ber to tak, že fakt většina Pražanů má chalupy. A nebo jezdí alespoň k babičce.

Kdyby chtěli žít na vsi, nepotřebují k tomu nic jiného, než prostě v neděli neodjet domů. :nevim: Takže je nějaké záběry na lesy asi nedojmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
17.9.18 17:31
@Bábrdl píše:
Určitě je to tam pěkný, ale ber to tak, že fakt většina Pražanů má chalupy. A nebo jezdí alespoň k babičce.Kdyby chtěli žít na vsi, nepotřebují k tomu nic jiného, než prostě v neděli neodjet domů. :nevim: Takže je nějaké záběry na lesy asi nedojmou.

To určitě ne. Jako mě nedojmou fotky z Prahy. I když uznávám, že některé jsou krásné.
Také jsem sem nechtěla dávat fotky lesů, ty se dají stáhnout všude, ale třeba zdejší typickou lidovou architekturu…
A já tu nehaním Prahu, je to naše hlavní město a mám ho ráda, jen nechápu tu touhu mnoha lidí zadlužit se na celý život přemrštěným mnohamilionovým dluhem, aby v ní vůbec mohli žít, mnohdy v betonové džungli na periferii…

Příspěvek upraven 17.09.18 v 17:33

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
17.9.18 17:32
@káťa píše:
jj, u nás jsou koně v každém druhém baráku…holky taky otravují a chtěly by je doma, samozřejmě…
kromě jedné holčiny, která se bojí, v podstatě všechny místní děti na koních běžně jezdí, v každé vsi okolo je jezdecký oddíl, jenom u nás ve vsi jsou dva…starší jezdí závodně hodně dobře, mladá dělá jiný sport, ale min. dvakrát týdně se prohání na koních taky…

No mne kone vubec netankuji, ale zas lepsi a vonavejsi nez skot…deti nastesti kone taky extra neuchvatily, aspon se o ne nemusim bat, ale je fakt, ze za konema sem jezdi deti z Prahy, pac je to kousek…

• Citovat
  • Upravit
káťa
17.9.18 17:37
@Hanka1 píše:
No mne kone vubec netankuji, ale zas lepsi a vonavejsi nez skot…deti nastesti kone taky extra neuchvatily, aspon se o ne nemusim bat, ale je fakt, ze za konema sem jezdi deti z Prahy, pac je to kousek…

jj, tak naše mladá už měla dvakrát zlomenou ruku z koní a pomlácená už byla x-krát…naposledy minulý víkend sedřené 3 prsty, které se jí zasekly v udidle…
k nám jezdí pražské děti většinou na tábory, na denní jezdění je to daleko
skot tu máme taky, je tu biofarma s kravami, ovečkami a kozami, ale zatímco ovce a kozy tu má kdekdo, krávy jsou jen na té biofarmě…

taky když jedeme do Prahy, tak kromě Zoo a Staromáku je to většinou do Chuchle na dostihy…

• Citovat
  • Upravit
69113
17.9.18 17:41

Já jsem Pražák posledních pár let, do té doby jsem se tak nějak motala kolem, studovala tady, manžel je odtud… naše práce (hlavně ta jeho) jsou na Prahu hodně vázané, takže jsme se tu tak nějak ocitli. Na sídlišti, kde žije x tisíc obyvatel. Oba jsme z domku a vždycky jsem tvrdila, že bych do paneláku v životě nešla :mrgreen: Takže odříkaného největší krajíc, ale měla jsem podmínku, že potřebuju být do 5-10 minut v pořádné zeleni (žádný parčík), což se mi splnilo hned několika různými směry. Barák má pár pater, z okna koukám do zahrad domečků a i když tohle není zrovna můj ideál (to by byl možná ten domeček, ale dvacet mega jaksi nemám), tak mě kolikrát překvapuje, jak se mi tu líbí. Miluju vypadnout na venkov, ale ráda se vracím, po letech bydlení v malých městech jsem stále u vytržení ze všeho v docházkové vzdálenosti, furt otevřených obchodů, neustále jezdící MHD… Já bych nešla do centra, tam už je to na mě moc a zcela stačí mi tam pracovat, strom v květináči jako zeleň moc neberu, ale i na tom sídlišti může být člověku fajn. Ale lidé jsou různé a každý potřebuje k životu něco jiného… Já miluju přírodu, ale na vesnici, kde jsem odkázaná na to, kam si zajedu autem, bych se asi k trvalému žití zase zbláznila já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
17.9.18 17:44

Jinak se teda v sezóně velkým obloukem vyhýbám turistickým cílům, na Karlově mostě či Hradě už jsem nebyla léta a Staromák obcházím obloukem obzvlášť v období adventních trhů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.18 17:46
@Nimie píše:
@káťa jo, ne všude je blaze. Stejně jako polovina vesnic je naprosto nepoužitelná. A pokud jsi bydlela u Džbánu, tak ti přeci musí být jasné, že to není všude takové jak popisuješ. Prostě jsi vykreslila fakt hrůzostrašný scénář s argumentem, že „já v Praze bydlet nechci, protože tam nemůžu ani dítě pustit ven a do oken by mi svítil hypermarket“ :nevim:

Mne treba ani ten Jizak neprijde nejak hruzostrasny. Proste panelaky, ale za rohem Hostivarska prehrada a les… A je to na metru. Za me docela dobra lokalita. Ale jak jsem psala, kazdy ma jine priority.

• Citovat
  • Upravit
36556
17.9.18 17:58
@káťa píše:
nechápu tu touhu mnoha lidí zadlužit se na celý život přemrštěným mnohamilionovým dluhem, aby v ní vůbec mohli žít, mnohdy v betonové džungli na periferii…

Několikrát jsem tu psala, že sídlištní zástavba patří mezi to nejrozvolněnější a nejzelenější (což bylo ostatně smyslem sídlišť, únik ze sevřené blokové výstavby) v Praze. :nevim:

Podívej se, žádná paráda, ale ve rovnání se zbytkem města samej strom.

http://www.blesk.cz/…nehrozi.html

Mě stromy nějak zvlášť neberou a když chci přírodu, můžu jet na chatu, ale zrovna na sídliště se paradoxně stahují ti, co chtějí stromy a zeleň. Nemít dítě (a manžela s barákem), chtěla bych bydlet v centru, jinak jsem spokojená v domě ve violové čtvrti. Ale ani ten sídlák by mi tolik nevadil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.9.18 17:59

@káťa Každopádně je jasné, že být víc lidí jako ty, jsou tu ty byty levnější :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.9.18 18:39

Ovšem tohle teda betonová džungle je, to zas jo. https://bydleni.idnes.cz/…ovy-byt.aspx?…

:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
17.9.18 18:50

Sakra a mě na tom vybydleném/nevybydleném bytě iritovaly elektroinstalace formou drátu visícího pod stropem :mrgreen: Už to chápu, že rekonstrukce nemusí stát majlant - osekáme všecko až na holý panel, k čemu štuky, elektroinstalace zasekávat netřeba, ale pěkně je všecky přiznáme, vč. odpadových trubek, noční stolky dvě tvárnice… i když se obávám, že díky angažovanosti architektů tohle asi rekonstrukce za hubičku nebyla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
17.9.18 19:00
@Bábrdl píše:
Tady máš panelák, co doplňuje blok domů na Vinohradech.
 https://mapy.cz/zakladni?…

A co tahle novostavba. Je to pro tebe „panelák“? https://mapy.cz/zakladni?…

Nebo musí být „panelák“ osamoceně, jako ta vysoké budova vlevo?
https://mapy.cz/zakladni?…

1. odkaz.. No tak zrovna odsud dolu je to spis uz Zizkov, silne nesympaticka cesta. Cast Zizkova se po asanaci promenila ve spinavej panel. Zrovna nedavno jsem litovala lidi, co bydli v tom panelaku v zatacce na Olsanskem namesti.
Nicmene Praha za neco stala jeste v devadesatkach, ted je to tu hrozne. Rusove expandovali do vsech novostaveb, Praha 5 jim je mala, tak se rozsoupli na Prahu 9 a buhvi kam jeste. Za cenu, kterou zakladatelka uvadi si clovek mohl koupit byt 3+1 na Cernaku pred 7 lety.
Takhle.. z myho pohledu.. drive ci pozdeji se to v Praze umlati..
Majitele bytu v Praze jsou velci kulisaci, v centru to buji Airbnb a jinde do pronajmu to po tobe chteji takove pozadavky, ze by se z toho clovek pokalel. Kdyz nemas keš na koupi bytu, nikdo ti cekat nebude na vyrizeni hypoteky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí