Byt na prodej v Praze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69030
17.9.18 07:25

@Limi123 tak z fotek samozřejmě těžko soudit, ale prostě si vybavuju ten náš. Vč. toho dřevěnýho obložení, který maskovalo opravdu nepěkný věci a plíseň, vč. volně visících drátů pod stropem, umakartových skříní, který nešly dovřít a v reálu byly zpuchřelý a prožraný kdoví od čeho, snaha něco vydrhnout znamenala, že se mi to rozsejpalo pod rukama… no možná to beru moc osobně a vlastně to bude pod hnusnou fasádou děsně v pohodě :lol: Okna vyměněna jen dvě, ale to vem čert, pokud teda ta původní doléhají a nerozpadají se v ruce jako ta naše.
metry čtvereční mi přijdou ideál pro bezdětný pár - v jedný místnůstce pidiložnici, ve druhý pracovničku, do obýváčku 2-3 místný gaučík a nic by mi nescházelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.9.18 10:08
@ugluk píše:
@Bábrdl jsi statečná žena :mrgreen: Já se dvě hodiny jenom pokoušela vydrhnout (nejspíš nikdy nečištěnou) digestoř, než mi nervy vytekly a radši jsem zajela do Obi a za litr koupila novou :oops:

Jen si mě neidealizuj. Já bych to ani nemyla a koupila novou hned :mrgreen:

Ale jen proto, že si to tak nějak můžu dovolit. Kdybych si to dovolit nemohla, prostě bych vydrhla tu starou. Dokonce existuje i ta možnost, a teď přijde šokující twist, že bych musela vařit bez digestoře. A taky by to šlo.

Není žádná zásluha sedět na penězích a žít ve starém bytě. Fakt není, tak to nemyslím. Do hrobu si je člověk nevezme.

Ale se slůvkem „musí“ se v tomhle směru podle mě plýtvá. Když je člověk v nouzi, zjistí, že fakt musí topit topení, jít zavřít okna (i když stará a ne ideálně těsnící) a z baterie, která klidně nemusí být páková, ale starý kohoutek, musí téct teplá voda. A to je tak ňák vše. :lol:

Ale tím opravdu nechci říct, že když ty peníze jsou, je správné žít v takovém bytě. Jen, že když nejsou, je nesmysl napínat finanční strunu přes míru proto, aby člověk měl byt jako z katalogu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.9.18 10:10
@Limi123 píše:
@ugluk Ale mne tedy ten byt take neprijde vybydleny. Prijde mi to jako takovy ten typicky byt nejake stare babci. Ale vypada to, ze se tam malovalo, svetla maji nova, okna i vymenena… Nabytek stary, ten se vyhazi. Souhlasim s tim, ze bydlet se tam da s minimalnimi upravami ( umyt, vymalovat). Na nejakou paradu to nebude, ale takhle bydli spousta starsich lidi.

Ano, rozvody tam budou asi stare, stejne jako ve vetsine panelakovych bytu pred rekonstrukci.

Mne by na tomhle byte spis vadila mala podlahova plocha.

To jsem ráda, že to tak nevidím sama. :mrgreen:

Ale nedělám si iluzi, že kdyby holky přišly k nám domů, tak by nezjistili, že se tam „musí“ investovat nejmíň milion. (A my to máme v plánu, čestný pionýrský. Dokonce už architekt před časem udělal předběžný projekt - a stálo nás to pětadvacet tisíc jen ten projekt a pkěné vizualizace), ale až doplatíme hypo na společný „investiční“ byt. Pak se bude i ta rekonstrukce splácet z nájmu. Doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
17.9.18 10:36

Ale tak hlavně jde o to, že jedna věc je v tom bydlet - pronájem, dědictví, ze známosti… a úplně jiná věc je takový byt dobrovolně kupovat, tím spíš na hypotéku. Pokud by to někdo bral v hotovosti, je to pocitově o něco méně hrozné, ale upřímně řečeno ne o moc. V případě hypotéky je to 30 let pravidelné platby za investici, což přiznejme si, má obecně trochu vyšší nároky než jen střecha nad hlavou.

A není to jen o tom, že by něco bylo ošklivé/zničené nebo prostě staré, ale zrovna u bytu je třeba obrovské riziko plísní. Jasně, žít se dá jakkoliv, ale upřímně bych fakt radši oželela ty metry než vytvořit malému dítěti tak suprové prostředí. Nehledě na to, že byt který je od začátku v tomhle stavu musí přežít minimálně těch 30 let, což… je pak skutečně otázka jak moc zvládne. Ale to jsou věci, které člověk z fotky nepozná (ale dost často se promítají do ceny, jelikož jsou záhadně levnější), v horším případě se to pozná až po koupi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.9.18 10:38
@Nimie píše:
Ale tak hlavně jde o to, že jedna věc je v tom bydlet - pronájem, dědictví, ze známosti… a úplně jiná věc je takový byt dobrovolně kupovat, tím spíš na hypotéku. Pokud by to někdo bral v hotovosti, je to pocitově o něco méně hrozné, ale upřímně řečeno ne o moc. V případě hypotéky je to 30 let pravidelné platby za investici, což přiznejme si, má obecně trochu vyšší nároky než jen střecha nad hlavou.A není to jen o tom, že by něco bylo ošklivé/zničené nebo prostě staré, ale zrovna u bytu je obrovské riziko plísní. Jasně, žít se dá jakkoliv, ale upřímně bych fakt radši oželela ty metry než vytvořit malému dítěti tak suprové prostředí. Nehledě na to, že byt který je od začátku v tomhle stavu musí přežít minimálně těch 30 let, což… je pak skutečně otázka jak moc zvládne.

Můžeme my dvě být vůbec víc realitně odlišné? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Podle mě ne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
17.9.18 10:48

A je normální, že svým způsobem souhlasím s vámi oběma? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.9.18 10:55
@ugluk píše:
A je normální, že svým způsobem souhlasím s vámi oběma? :mrgreen:

Ne, prostě si musíš vybrat stranu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
17.9.18 11:00

@Bábrdl jako prioritama? :mrgreen: asi ne :lol: ale já to nezmiňuju jen tak. Lidi kolem mě bydlí v různých bytech, někdo v novějším, někdo ve starším, někdo má větší, někdo menší… a vzhledem k ehm… ne úplně dobrému stavu to vidím dobře na sobě pokaždé když do každého z těch bytů vlezu. A to už jsem na tom líp. Mít v některých z nich citlivější malé dítě (ještě s mýma genama), tak s ním nevylejzám od doktorů. A vzhledem k tomu, že cca těch 50m2 mám vyzkoušených jak se v tom bydlí, tak vím, že i s dítětem je to v pohodě. Není to dlouhodobé řešení, na druhou stranu nemít peníze, zvažovala bych odchod z Prahy nebo bych prostě radši bydlela takhle. Ono je to paradoxní, ale spousta starších bytů o větší rozloze ve výsledku působí stísněněji (a nevešlo by se tam ani zdaleka tolik, co jsme dokázali nacpat na těch +- 50m2 :mrgreen:). Ono ty rozměry jsou určitě důležité, ale půdorys a vůbec celkové zařízení udělá strašně moc.

A další věc je, že prostě jakmile je to nákup do osobního vlastnictví, navíc na hypotéku, tak to prostě beru jako investici. A kupovat polorozpadlý byt s nejistou budoucností na hypotéku bych nechtěla. To fakt radši nájem :nevim: přidanou hodnotu osobního vlastnictví vidím mimo jiné právě v tom, že si můžeš dovolit mít nemovitost ve stavu, kterého pronajímaná moc nedosahuje a nebo dosahuje, ale za vyšší cenu. V momentě kdy ten byt vypadá takhle, tak najít takový pronájem není až takový problém. A nemusím se štvát s nákupem. Není to vila, není to v lukrativním místě, nemá to prostě žádnou podobnou přidanou hodnotu, která by mě motivovala k tomu to i přes ten stav koupit.

A to furt zohledňuju jen část parametrů. Pamatuješ si, když jsme kdysi tohle řešily u domů a já jsem říkala, že i kdyby ceny už postavených domů nebyly výš, že bych si stejně v podstatě nevybrala a šla bych radši do stavby? Protože finančně jsou lukrativní (byť polorozpadlé) kousky docela na míle vzdálené a z běžných domů mi to připadá jako horší investice. Mají klidně dvojnásobné náklady, dispozičně hrozně nevýhodné (takže na to, abychom se tam pohodlně vešli potřebujeme aspoň o čtvrtinu víc prostoru), půlka z nich vyžaduje rekonstrukci apod. A když se pak kvůli tomu máš 30 let omezovat, tak si radši vyberu něco, kde budu mít nízké náklady, pohodlnou údržbu, ušetřím na věcech, které jsou pro nás zbytečné a naopak investuju do toho co považuju za důležité a půdorys si uzpůsobím tak, že se tam vejde všechno co potřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
17.9.18 11:01
@ugluk píše:
A je normální, že svým způsobem souhlasím s vámi oběma? :mrgreen:
:lol: :lol: samozřejmě :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
17.9.18 11:01
@Bábrdl píše:
Ne, prostě si musíš vybrat stranu. :mrgreen:
:cert: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.18 11:14

@Bábrdl Jojo, u nas by se asi „musel“ take investovat aspon milion :-D Ale my ten byt mame celkem pekny, jsou tam veci, ktere mi vadi, ale dokazu s nimi zit. Ano, kdybych mela neomezene zdroje, tak do toho ten milion asi dam (nebo bych sla do jineho), ale ja si radeji poridim ten investicni byt, az doplatime hypo na tenhle ;-) Takze my to v planu nemame (on je po jakes takes rekonstrukci, ale valnou cast delali predchozi majitele a mne se to nelibi).

Nebo bude tenhle nas byt jako investicni a koupime si jiny podle nasich predstav (jestli zas o neco klesnou ceny. Ted by byl tak minimalne za 10 milionu, pred 3 lety jsem jeden videla za 5).

• Citovat
  • Upravit
36556
17.9.18 11:21
@Limi123 píše:
@Bábrdl Jojo, u nas by se asi „musel“ take investovat aspon milion :-D Ale my ten byt mame celkem pekny, jsou tam veci, ktere mi vadi, ale dokazu s nimi zit. Ano, kdybych mela neomezene zdroje, tak do toho ten milion asi dam (nebo bych sla do jineho), ale ja si radeji poridim ten investicni byt, az doplatime hypo na tenhle ;-) Takze my to v planu nemame (on je po jakes takes rekonstrukci, ale valnou cast delali predchozi majitele a mne se to nelibi).Nebo bude tenhle nas byt jako investicni a koupime si jiny podle nasich predstav (jestli zas o neco klesnou ceny. Ted by byl tak minimalne za 15 milionu, pred 3 lety jsem jeden videla za 5).

My jsme si taky raději koupili před lety investiční byt, než vrazit dvě mega do baráku.

Ale… Upřímně, záchod nám fakt instalovalo OPBH (tedy v době, kdy byl manžel mladík, to jsem tam nebydlela), takže přeci jen, je to třeba. A ten omyvatelný nátěr na chodbě do výše ramen, taky není žádná hitparáda. Na vnější chodbě, kterou neberu jako součást bytu, ale stejně. Až pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.9.18 11:33
@Nimie píše:
@Bábrdl jako prioritama? :mrgreen: asi ne :lol: ale já to nezmiňuju jen tak. Lidi kolem mě bydlí v různých bytech, někdo v novějším, někdo ve starším, někdo má větší, někdo menší… a vzhledem k ehm… ne úplně dobrému stavu to vidím dobře na sobě pokaždé když do každého z těch bytů vlezu. A to už jsem na tom líp. Mít v některých z nich citlivější malé dítě (ještě s mýma genama), tak s ním nevylejzám od doktorů. A vzhledem k tomu, že cca těch 50m2 mám vyzkoušených jak se v tom bydlí, tak vím, že i s dítětem je to v pohodě. Není to dlouhodobé řešení, na druhou stranu nemít peníze, zvažovala bych odchod z Prahy nebo bych prostě radši bydlela takhle. Ono je to paradoxní, ale spousta starších bytů o větší rozloze ve výsledku působí stísněněji (a nevešlo by se tam ani zdaleka tolik, co jsme dokázali nacpat na těch +- 50m2 :mrgreen:). Ono ty rozměry jsou určitě důležité, ale půdorys a vůbec celkové zařízení udělá strašně moc.

A další věc je, že prostě jakmile je to nákup do osobního vlastnictví, navíc na hypotéku, tak to prostě beru jako investici. A kupovat polorozpadlý byt s nejistou budoucností na hypotéku bych nechtěla. To fakt radši nájem :nevim: přidanou hodnotu osobního vlastnictví vidím mimo jiné právě v tom, že si můžeš dovolit mít nemovitost ve stavu, kterého pronajímaná moc nedosahuje a nebo dosahuje, ale za vyšší cenu. V momentě kdy ten byt vypadá takhle, tak najít takový pronájem není až takový problém. A nemusím se štvát s nákupem. Není to vila, není to v lukrativním místě, nemá to prostě žádnou podobnou přidanou hodnotu, která by mě motivovala k tomu to i přes ten stav koupit.

A to furt zohledňuju jen část parametrů. Pamatuješ si, když jsme kdysi tohle řešily u domů a já jsem říkala, že i kdyby ceny už postavených domů nebyly výš, že bych si stejně v podstatě nevybrala a šla bych radši do stavby? Protože finančně jsou lukrativní (byť polorozpadlé) kousky docela na míle vzdálené a z běžných domů mi to připadá jako horší investice. Mají klidně dvojnásobné náklady, dispozičně hrozně nevýhodné (takže na to, abychom se tam pohodlně vešli potřebujeme aspoň o čtvrtinu víc prostoru), půlka z nich vyžaduje rekonstrukci apod. A když se pak kvůli tomu máš 30 let omezovat, tak si radši vyberu něco, kde budu mít nízké náklady, pohodlnou údržbu, ušetřím na věcech, které jsou pro nás zbytečné a naopak investuju do toho co považuju za důležité a půdorys si uzpůsobím tak, že se tam vejde všechno co potřebuju.

Já mám naopak vyzkoušené, že na těch 50 metrech bydlet s jiným člověkem nedokážu a byla bych věčně u psychiatra/nalitá/na drogách, vztah by se rozpadl a tak. :mrgreen:

Říká se, že u nemovitosti jsou důležité tři věci - poloha, poloha a poloha. A já dodávám, ještě metry. S tím nehneš (pokud nepřikoupíš chodbu). Zrekonstruovat můžeš vždycky, nafouknout ne.

Mám své zkušenosti. Moje kamarádky s partnery kupovaly/privatizovaly byty. Kdo koupil velký, i zanedbaný, má ho dnes obvykle zrekonstruovaný. Kdo koupil malý, ten ho nenafouknul.

Pamatuju si, jak jedna střelkyně vyměnila byt 3+1, co měla po rodičích, za 2+1 (oboje před privatizací, jeden podnik), protože ten menší byl „zrekonstruovaný“. Pak si ještě dlouho rvala vlasy. Ono to zrekonstruování je za deset let stejně zastaralé, oblouk místo dveří, který byl děsně cool v devadesátkách, je teď trapas. Super plovoucí podlaha dovezená z Německa taky už nevypadá tak skvěle. A ta místnost prostě chybí.

A vůbec nejvíc si rvou vlasy ty, co bydlely v centru a odmítaly odstupné od majitelů. Nechtěly do panelu a nakonec skončily často někde za tržní nájem. A mohly mít svůj byt. I když to se týká spíš maminek kamarádek, přišel důchod a pokud nemají obyvatelkou chalupu, mají co dělat, aby to utáhly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
17.9.18 12:01

Holky, napíšu Vám sem jako nepražák, bydlící od Prahy hodně daleko.
Do Prahy zavítáme na výlet cca jednou dvakrát ročně, do ZOO a o Vánoce, někdy do divadla. Nicméně Prahu znám, v době studií jsem tam přebývala.
Minulý víkend jsme strávili v Praze kvůli dcerky 2-dennímu turnaji. Jsem v šoku, jak jsou v Praze totálně přestřelené ceny nemovitostí. Chápu, že v Praze je největší možnost zaměstnání a nejvíce kulturního a všeho možného vyžití, ale to poslední, co bych Praze podsouvala, je atraktivita, když pomineme úplné historické centrum a pár jednotlivých lokalit. I jen projíždění Prahou a rozhlížení se kolem je brrrr a troufnu si říct, že 90 procent Pražáků rozhodně nežije v atraktivním prostředí. Asi jsme zhýčkaní naší představou o atraktivitě životního prostředí (žijeme v chko, v malé vesničce v krásné přírodě). Prostě Praha jako jo, vyžití, práce, školy, ale atraktivita ??? Dcerka z toho byla úplně v šoku (hala, kde se hrálo, byla uprostřed obřího sídliště), takové paneláky a takové množství v životě neviděla, na výlety samozřejmě jezdíme jen do centra a do ZOO a ne tam, kde žije většina Pražáků, tedy do sídlišť. Ihned spočítala, že do jednoho paneláku, u kterého jsme parkovali, by se vešli lidé z komplet celá naší vesničky dva a půlkrát…
Prostě z pohledu nepražáka je bydlení v Praze u většiny jejích obyvatel strašně moc peněz za málo muziky…

• Citovat
  • Upravit
36556
17.9.18 12:11
@káťa píše:
Holky, napíšu Vám sem jako nepražák, bydlící od Prahy hodně daleko.
Do Prahy zavítáme na výlet cca jednou dvakrát ročně, do ZOO a o Vánoce, někdy do divadla. Nicméně Prahu znám, v době studií jsem tam přebývala.
Minulý víkend jsme strávili v Praze kvůli dcerky 2-dennímu turnaji. Jsem v šoku, jak jsou v Praze totálně přestřelené ceny nemovitostí. Chápu, že v Praze je největší možnost zaměstnání a nejvíce kulturního a všeho možného vyžití, ale to poslední, co bych Praze podsouvala, je atraktivita, když pomineme úplné historické centrum a pár jednotlivých lokalit. I jen projíždění Prahou a rozhlížení se kolem je brrrr a troufnu si říct, že 90 procent Pražáků rozhodně nežije v atraktivním prostředí. Asi jsme zhýčkaní naší představou o atraktivitě životního prostředí (žijeme v chko, v malé vesničce v krásné přírodě). Prostě Praha jako jo, vyžití, práce, školy, ale atraktivita ??? Dcerka z toho byla úplně v šoku (hala, kde se hrálo, byla uprostřed obřího sídliště), takové paneláky a takové množství v životě neviděla, na výlety samozřejmě jezdíme jen do centra a do ZOO a ne tam, kde žije většina Pražáků, tedy do sídlišť. Ihned spočítala, že do jednoho paneláku, u kterého jsme parkovali, by se vešli lidé z komplet celá naší vesničky dva a půlkrát…
Prostě z pohledu nepražáka je bydlení v Praze u většiny jejích obyvatel strašně moc peněz za málo muziky…

No vidíš. CHKO máte, stromy máte… A přes to všechno si za cenu garsonky v tom paneláku koupíš tam u vás v …ehm…lokalitě mimo Prahu dům :lol: :lol: :lol:

Jen pro zajímavost, Praha má cca 1 200 000 obyvatel, v panelácích jich žije 300 000, z toho logicky vplývá, že „většina“ Pražanů nebydlí v panelu. To jen pro info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí