Byt na prodej v Praze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
16.9.18 10:50
@eriika89 píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda někdo nevíte o někom kdo prodává byt v Praze či jejím blízkém okolí, aby tam kdyžtak jezdil bus i vlak. Jsme mladý pár s 2 roční holčičkou a sháníme byt 3+kk nebo 3+1 v osobním vlastnictví do 3500000 Kč. Momentálně jsme v pronájmu, ale majitel nám ho ukončil a takhke dál žít nechceme, tak sháníme vlastní. Budu ráda za jakoukoliv nabídku. Moc děkuji.

Záleží, co považuješ za „blízké okolí“, třeba v České Brodě seženeš 3+1 pod tři miliony a vlak tam jezdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.9.18 10:52
@Nimie píše: :lol: :lol: :lol: nevím jestli je úplně ta pravá

Však jich má šest, je odborník… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31660
16.9.18 10:53
@Anonymní píše:
@Bábrdl no necele 3 roky to jsou, takze to zase tak dlouho neni. Ikdyz zase ceny nemovitosti porad raketove stoupaj :roll:

Jenže rozdíl cen je za ty poslední 3 roky skoro dvojnásobný u některých bytů, ono to vystřelilo v podstatě až teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31660
16.9.18 10:54
@Bábrdl píše:
Však jich má šest, je odborník… :mrgreen:

Fakt? To mi asi uniklo 8o a nebo už je to tak dlouho, že si to zas nepamatuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31660
16.9.18 10:59
@B4RC3LON4 píše:
me by zajimalo de na to ty lidi berou.chtel bych videt kde sezene rodina s malym ditetem 5 milionu?

Hypotéka? Dědictví… ale upřímně, mít byt „jenom“ za 5 mil. je v Praze aktuálně docela luxus, splátka takové hypo je o dost níž než nájem, takže na tom ve výsledku ještě ušetříš (a platilo to tak i v době kdy to za tu cenu šlo reálně sehnat). Vem si, že průměrná rodina dává za bydlení skoro polovinu příjmů (a když je třeba žena s dítětem na mateřské, tak klidně i víc než polovinu). A vzhledem k tomu, že to není tak dávno co šly sehnat 100% hypotéky, tak toho dost lidí využilo, protože jestli platit 25 tis. nájem nebo 20 tis. hypotéku… je to asi jasná volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.9.18 11:26
@Nimie píše:
Fakt? To mi asi uniklo 8o a nebo už je to tak dlouho, že si to zas nepamatuju :lol:

Napodobne, vzdycky tu mluvila o nejake garsonce na vesnici v Brně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
114
16.9.18 13:04

Lidi opravdu se neptám co je a co není. Přečtěte si znovu můj dotaz a uvidíte, že jsem se ptala jestli někdo o něčem neví. Já tady nepotřebuju celou dobu číst jenom odpovědi typu neseženeš a tak… Jestli chcete diskutovat na toto téma, založte si novou diskuzi. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31660
16.9.18 13:39
@eriika89 píše:
Lidi opravdu se neptám co je a co není. Přečtěte si znovu můj dotaz a uvidíte, že jsem se ptala jestli někdo o něčem neví. Já tady nepotřebuju celou dobu číst jenom odpovědi typu neseženeš a tak… Jestli chcete diskutovat na toto téma, založte si novou diskuzi. Díky.
:nevim: moc nerozumím proč tak nakrklá reakce? Cenový strop máte prostě strašně nízký, proto ta odpověď, že máte nereálná očekávání. Tzn. nikdo ti tady takovou nabídku nedá. Byty mizí okamžitě, takže čekat že se tu něco naskytne je zbytečné. A kdo chce prodat, určitě to nebude nabízet vám za 3,5, když by to mohl prodat za 6. Chápeš? :kytka: pokud vám končí nájem, najděte si jiný a zatím šetřete nebo hledejte v jiném městě. Vždyť jsi ani neuvedla co máš na mysli pod pojmem „blízké okolí“ - jestli Rudnou/Horoměřice/Říčany nebo jste ochotni jít třeba do Kladna.

Pokud to máte za hotové, šetřila bych zatím dál a mezitím si našla nějaký rozumný nájem. Pokud sháníte hypotéku, stejně potřebujete nejdřív zjistit kolik že vám to půjčí a jestli plníte nové podmínky, protože to nemusíte stihnout.

Příspěvek upraven 16.09.18 v 13:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
16.9.18 13:39

A je ti úplně jedno, co by to bylo? protože pod 3plus1 se kolikrát schová kamrlík 55m2 přestavěnej z 2plus1 přepažením dvanáctimetrový ložnice. To celý v původním stavu, takže ti to bude padat na hlavu, v problémovým patnáctipatrovým monstru s vytunelovaným SVJ, se sousedama, kde zleva varna drog a zprava párty do dvou do rána… no trochu dramatizuju, ale ono to kolikrát na těch fotkách vypadá solidně, na prohlídce toho půlku zamaskujou a pak se člověk nestačí divit. A důvod velmi levného prodeje je kolikrát pro kupujícího velmi nepříjemný.
Levnější jsou družstevní, ale tam je zas velkej problém s ručením při hypotéce a budete mít problém si na to půjčit, nemáte-li to v hotovosti nebo ručit něčím jiným.
Bus jezdí snad všude, vlak v docházkové vzdálenosti? To taky byt prodraží. A kterým směrem? Pracuji-li v Ústí, blízkost trati směr jih je mi na nic. Na druhou stranu v Praze prostě na ten vlak dojedeš busem a metrem.
Osobně si myslím, že budeš-li mít velkou kliku a bude ti opravdu celkem jedno, co kupuješ, tak se sehnat dá, otázka jenom je, zdali je to něco, kde by se chtěl člověk s dítětem upíchnout na x desítek let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
16.9.18 13:45

@eriika89 protoze narozdil od Tebe lidi znaji moznosti, maji zkusenosti. My tady fakt nemuzeme za to, ze mate holou rit a chcete byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31660
16.9.18 13:46
@eriika89 píše:
Lidi opravdu se neptám co je a co není. Přečtěte si znovu můj dotaz a uvidíte, že jsem se ptala jestli někdo o něčem neví. Já tady nepotřebuju celou dobu číst jenom odpovědi typu neseženeš a tak… Jestli chcete diskutovat na toto téma, založte si novou diskuzi. Díky.

A hlavně když máte malé dítě a mermomocí chcete kupovat, tak proč nejdete radši třeba do 2+kk? Nicméně kdybys koukla na inzeráty, tak pokud ti jde fakt jenom o cenu, tak zkus třeba něco takového…

odkaz1

odkaz2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
16.9.18 13:50
@eriika89 píše:

TO, že si založila diskuzi tě neopravňuje určovat, co se k tématu smí psát a co ne, takže se uklidni. Jako já chápu, že je nepříjemné číst, že máš nereálná očekávání, ale za to mohou tvoje očekávání a ne ostatní v diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
16.9.18 13:59
@eriika89 píše:

Navíc je trochu divné poptávat byt na emiminu, když ani nemáte zadanou poptávku někde v realitkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.9.18 14:31
@eriika89 píše:

CHápu, že jsi rozmrzelá. Je to blbá situace.
Ale pochop, pokud ti tu většina lidí napíše, že za tři a půl slušné 3+1 neseženeš, něco na tom bude.

Kadyby to někdo věděl o 3+1 v Praze za 3,5, koupí ho sám a pak za čtyři výš prodá.

Psala jsi v „Praze a okolí, aby tam byla vlak“, napsala jsem ti, že třeba v Brodě budeš mít s vaším cenovým stropem slušný byt. NA to jsi nereagovala, ale čertíš se,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.9.18 14:33
@ugluk píše:
A je ti úplně jedno, co by to bylo? protože pod 3plus1 se kolikrát schová kamrlík 55m2 přestavěnej z 2plus1 přepažením dvanáctimetrový ložnice. To celý v původním stavu, takže ti to bude padat na hlavu, v problémovým patnáctipatrovým monstru s vytunelovaným SVJ, se sousedama, kde zleva varna drog a zprava párty do dvou do rána… no trochu dramatizuju, ale ono to kolikrát na těch fotkách vypadá solidně, na prohlídce toho půlku zamaskujou a pak se člověk nestačí divit. A důvod velmi levného prodeje je kolikrát pro kupujícího velmi nepříjemný.
Levnější jsou družstevní, ale tam je zas velkej problém s ručením při hypotéce a budete mít problém si na to půjčit, nemáte-li to v hotovosti nebo ručit něčím jiným.
Bus jezdí snad všude, vlak v docházkové vzdálenosti? To taky byt prodraží. A kterým směrem? Pracuji-li v Ústí, blízkost trati směr jih je mi na nic. Na druhou stranu v Praze prostě na ten vlak dojedeš busem a metrem.
Osobně si myslím, že budeš-li mít velkou kliku a bude ti opravdu celkem jedno, co kupuješ, tak se sehnat dá, otázka jenom je, zdali je to něco, kde by se chtěl člověk s dítětem upíchnout na x desítek let.

Pravdou je, že všude na světě musí lidi dělat kompromisy, když chtějí bydlet v atraktivním městě. Buď menší byty, nebo dál od města… Nemůžou všichni bydlet ve vile v zeleni kousek do centra…

Edit. Teď si uvědomuju, že to s tou vilou ode mne vyznívá jako provokace, ale víte, jak to myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí