Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@eriika89 píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda někdo nevíte o někom kdo prodává byt v Praze či jejím blízkém okolí, aby tam kdyžtak jezdil bus i vlak. Jsme mladý pár s 2 roční holčičkou a sháníme byt 3+kk nebo 3+1 v osobním vlastnictví do 3500000 Kč. Momentálně jsme v pronájmu, ale majitel nám ho ukončil a takhke dál žít nechceme, tak sháníme vlastní. Budu ráda za jakoukoliv nabídku. Moc děkuji.
Záleží, co považuješ za „blízké okolí“, třeba v České Brodě seženeš 3+1 pod tři miliony a vlak tam jezdí
@Nimie píše:![]()
![]()
nevím jestli je úplně ta pravá
Však jich má šest, je odborník… ![]()
@Anonymní píše:
@Bábrdl no necele 3 roky to jsou, takze to zase tak dlouho neni. Ikdyz zase ceny nemovitosti porad raketove stoupaj
Jenže rozdíl cen je za ty poslední 3 roky skoro dvojnásobný u některých bytů, ono to vystřelilo v podstatě až teď.
@Bábrdl píše:
Však jich má šest, je odborník…
Fakt? To mi asi uniklo
a nebo už je to tak dlouho, že si to zas nepamatuju ![]()
@B4RC3LON4 píše:
me by zajimalo de na to ty lidi berou.chtel bych videt kde sezene rodina s malym ditetem 5 milionu?
Hypotéka? Dědictví… ale upřímně, mít byt „jenom“ za 5 mil. je v Praze aktuálně docela luxus, splátka takové hypo je o dost níž než nájem, takže na tom ve výsledku ještě ušetříš (a platilo to tak i v době kdy to za tu cenu šlo reálně sehnat). Vem si, že průměrná rodina dává za bydlení skoro polovinu příjmů (a když je třeba žena s dítětem na mateřské, tak klidně i víc než polovinu). A vzhledem k tomu, že to není tak dávno co šly sehnat 100% hypotéky, tak toho dost lidí využilo, protože jestli platit 25 tis. nájem nebo 20 tis. hypotéku… je to asi jasná volba.
@Nimie píše:
Fakt? To mi asi unikloa nebo už je to tak dlouho, že si to zas nepamatuju
Napodobne, vzdycky tu mluvila o nejake garsonce na vesnici v Brně ![]()
Lidi opravdu se neptám co je a co není. Přečtěte si znovu můj dotaz a uvidíte, že jsem se ptala jestli někdo o něčem neví. Já tady nepotřebuju celou dobu číst jenom odpovědi typu neseženeš a tak… Jestli chcete diskutovat na toto téma, založte si novou diskuzi. Díky.
@eriika89 píše:
Lidi opravdu se neptám co je a co není. Přečtěte si znovu můj dotaz a uvidíte, že jsem se ptala jestli někdo o něčem neví. Já tady nepotřebuju celou dobu číst jenom odpovědi typu neseženeš a tak… Jestli chcete diskutovat na toto téma, založte si novou diskuzi. Díky.
Pokud to máte za hotové, šetřila bych zatím dál a mezitím si našla nějaký rozumný nájem. Pokud sháníte hypotéku, stejně potřebujete nejdřív zjistit kolik že vám to půjčí a jestli plníte nové podmínky, protože to nemusíte stihnout.
Příspěvek upraven 16.09.18 v 13:44
A je ti úplně jedno, co by to bylo? protože pod 3plus1 se kolikrát schová kamrlík 55m2 přestavěnej z 2plus1 přepažením dvanáctimetrový ložnice. To celý v původním stavu, takže ti to bude padat na hlavu, v problémovým patnáctipatrovým monstru s vytunelovaným SVJ, se sousedama, kde zleva varna drog a zprava párty do dvou do rána… no trochu dramatizuju, ale ono to kolikrát na těch fotkách vypadá solidně, na prohlídce toho půlku zamaskujou a pak se člověk nestačí divit. A důvod velmi levného prodeje je kolikrát pro kupujícího velmi nepříjemný.
Levnější jsou družstevní, ale tam je zas velkej problém s ručením při hypotéce a budete mít problém si na to půjčit, nemáte-li to v hotovosti nebo ručit něčím jiným.
Bus jezdí snad všude, vlak v docházkové vzdálenosti? To taky byt prodraží. A kterým směrem? Pracuji-li v Ústí, blízkost trati směr jih je mi na nic. Na druhou stranu v Praze prostě na ten vlak dojedeš busem a metrem.
Osobně si myslím, že budeš-li mít velkou kliku a bude ti opravdu celkem jedno, co kupuješ, tak se sehnat dá, otázka jenom je, zdali je to něco, kde by se chtěl člověk s dítětem upíchnout na x desítek let.
@eriika89 protoze narozdil od Tebe lidi znaji moznosti, maji zkusenosti. My tady fakt nemuzeme za to, ze mate holou rit a chcete byt.
@eriika89 píše:
A hlavně když máte malé dítě a mermomocí chcete kupovat, tak proč nejdete radši třeba do 2+kk? Nicméně kdybys koukla na inzeráty, tak pokud ti jde fakt jenom o cenu, tak zkus třeba něco takového…
@eriika89 píše:
TO, že si založila diskuzi tě neopravňuje určovat, co se k tématu smí psát a co ne, takže se uklidni. Jako já chápu, že je nepříjemné číst, že máš nereálná očekávání, ale za to mohou tvoje očekávání a ne ostatní v diskuzi.
@eriika89 píše:
Navíc je trochu divné poptávat byt na emiminu, když ani nemáte zadanou poptávku někde v realitkách.
@eriika89 píše:
CHápu, že jsi rozmrzelá. Je to blbá situace.
Ale pochop, pokud ti tu většina lidí napíše, že za tři a půl slušné 3+1 neseženeš, něco na tom bude.
Kadyby to někdo věděl o 3+1 v Praze za 3,5, koupí ho sám a pak za čtyři výš prodá.
Psala jsi v „Praze a okolí, aby tam byla vlak“, napsala jsem ti, že třeba v Brodě budeš mít s vaším cenovým stropem slušný byt. NA to jsi nereagovala, ale čertíš se,…
@ugluk píše:
A je ti úplně jedno, co by to bylo? protože pod 3plus1 se kolikrát schová kamrlík 55m2 přestavěnej z 2plus1 přepažením dvanáctimetrový ložnice. To celý v původním stavu, takže ti to bude padat na hlavu, v problémovým patnáctipatrovým monstru s vytunelovaným SVJ, se sousedama, kde zleva varna drog a zprava párty do dvou do rána… no trochu dramatizuju, ale ono to kolikrát na těch fotkách vypadá solidně, na prohlídce toho půlku zamaskujou a pak se člověk nestačí divit. A důvod velmi levného prodeje je kolikrát pro kupujícího velmi nepříjemný.
Levnější jsou družstevní, ale tam je zas velkej problém s ručením při hypotéce a budete mít problém si na to půjčit, nemáte-li to v hotovosti nebo ručit něčím jiným.
Bus jezdí snad všude, vlak v docházkové vzdálenosti? To taky byt prodraží. A kterým směrem? Pracuji-li v Ústí, blízkost trati směr jih je mi na nic. Na druhou stranu v Praze prostě na ten vlak dojedeš busem a metrem.
Osobně si myslím, že budeš-li mít velkou kliku a bude ti opravdu celkem jedno, co kupuješ, tak se sehnat dá, otázka jenom je, zdali je to něco, kde by se chtěl člověk s dítětem upíchnout na x desítek let.
Pravdou je, že všude na světě musí lidi dělat kompromisy, když chtějí bydlet v atraktivním městě. Buď menší byty, nebo dál od města… Nemůžou všichni bydlet ve vile v zeleni kousek do centra…
Edit. Teď si uvědomuju, že to s tou vilou ode mne vyznívá jako provokace, ale víte, jak to myslím.