Programovaný porod 3 těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16961
29.8.18 16:54
@LucieHora píše:
Zdravím, snad mi někdo tady odpoví :hug: dnes jsem byla na kontrole, mám 40+0 a doktorka mi napsala papír na programovaný porod, zítra v 7 ráno mám nastoupit. Prý jsem už hodně připravená, dítě tlačí a není důvod čekat, jsem celé těhu bez sebemenších komplikací. Ani nevím, na co se chci vlastně zeptat :roll: ale spíš jsem zvědavá, co to vlastně bude obnášet.. tabletka se zavádí? Bolí to? Přijdou kontrakce hned? Jsou jiné než když to přijde samo od sebe? :think: Děkuju za každou zprávu, zkušenost.. :oops:

Ahoj,

pokud je vše v pořádku a připravené, tak bych si rozhodně nenechávala vyvolávat porod :nevim: dítě si samo určí, některé holky i dva týdny přenáší. Já s první dcerou poslední měsíc chodila na 3cm a týden na 4cm což na prvorodičku bylo sakra dobrý! A doktorka mi taky chtěla vyvolat, tak mě rozhodila, že já následující den (den před TP) porodila sama bez vyvolání. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHora
29.8.18 17:03

@Laurie už mi to nabízeli minulé kontroly. Od 38 týdne si rodička může sama naplánovat, kdy chce rodit. Já už jsem totálně vyčerpaná, nemůžu v noci spát, přes den nejsem schopná vstát z postele, jsem celá oteklá.. nechci to přehánět, nateklé nohy má každá druhá těhotná, ale prostě já už to fyzicky nezvládám. Doktorka mi tohle nabídla, prý je to dneska už normální a běžné. A za mě teda lepší tohle, než přenášet, nechtěla bych přenášet dva týdny třeba! To si neumím představit, a ani bych nechtěla.. čím dýl, tím hůř pro mě i dítě.. ;)

• Citovat
  • Upravit
LucieHora
29.8.18 17:04

@chs.jasmin Ahoj, právě já už prý jsem nějak víc připravená, nevím jestli myslela otevřená.. :think: a dítě už tlačí hlavičkou hodně, říkala mi to doktorka už minulé dvě kontroly :oops: a já bych upřímně přenášet nechtěla.. 8o

• Citovat
  • Upravit
LucieHora
29.8.18 17:06

@Marci113 děkuju, no tak aspoň, že něco nebolí :lol: nějak si logicky myslím, že to bude bolet víc, ale ve finále - bolet to bude každopádně, takže je už asi jedno, jestli míň nebo víc :lol: snad to budu mít taky co nejrychlejší.. nerada bych ležela na pokoji 20 hodin! :(

• Citovat
  • Upravit
16961
29.8.18 17:11
@LucieHora píše:
@chs.jasmin Ahoj, právě já už prý jsem nějak víc připravená, nevím jestli myslela otevřená.. :think: a dítě už tlačí hlavičkou hodně, říkala mi to doktorka už minulé dvě kontroly :oops: a já bych upřímně přenášet nechtěla.. 8o

Projdi se, dej si sklenku červenýho, ostrou pizzu a udělejte si s přítelem/mužem hezký večer a třeba se to rozjede samo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
29.8.18 19:48

Já byla na vyvolání v 39tt, a bylo to hrozný. Miminko ještě nebylo připravené jít ven. Za celé těhotenství jsem si nevzala ani jeden Paralen a pak během těch 3 dnů než se malá dostala ven to byla smršť. Takže dobrovolně bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.18 23:03

@LucieHora Tak jak ti to dopadlo? Já taky zvažuju programovaný porod. První syn byl vyvolávaný týden po termínu (a porod byl fajn, rychlý, a nebolel nějak extrémně), a teď u druhého dítěte přemýšlím, že bych do toho šla znovu, klidně dřív než týden po termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
3.9.18 23:18

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.1.19 09:54

@sladke-mameni Také jsem měla vyvolávaný porod s brutálním průběhem :roll: na druhý porod stále nemám ani pomyšlení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.1.19 09:55

@Lady Vju Za mě tedy vyvolávaný porod už nikdy víc.. Já jako prvorodička jsem díky vyvolávačce odrodila s pomocí nástrojů a následně s rupturou včetně konečníku… fakt bych si to dobře rozmyslela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
10.1.19 14:45

@SaLaTo Možná tě trochu uklidní, že v červnu 2018 jsem po hamiltnu v termínu porodila druhého syna, skoro o kilo těžší než ten první, úplně bez medikace, nástrojů, monitorů, za hodinu a čtvrt (překotný porod) a bez nástřihu i bez poranění, ačkoliv šel ven s rukou u hlavy jako superman :kytka: :mrgreen: Bolelo to teda zase hodně, ale zážitek nesrovnatelný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.1.19 18:41

@sladke-mameni A měla jsi při prvním porodu nějáké komplikace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
10.1.19 18:45

@SaLaTo Viz první strana ;)

“Po zavedení tablety hned silné kontrakce po 5 min, do dvou hodin už po minutě. Kontrakce byly silné, ale neefektivní, otvírala jsem se pomalu a synovi padaly ozvy. 6hodin kontrakcí po minutě i míň, ručně mi roztahovali branku abych se rychleji otevřela, protože ozvy byly špatné, nakonec jsem musela tlačit otevřená jen na 7cm, Kristellerovy exprese na břicho (podlitiny jsem měla ještě několik měsíců), kleště a syn po porodu nedýchal. To jen tak ve zkratce..”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí