Prohlídka ve třech letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4155
30.10.10 22:24

Je to jen ORIENTAČNÍ :D. Anežka taky rozhodně nepoznává stromy, tak maximálně jestli má jehličí nebo listy. Já se už domluvila s doktorem, že mám zaškrtnout, co Anežka zvládá, aby měl trošku přehled, vzhledem k tomu, že očekáváme prořvanou prohlídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
31.10.10 11:54

Murko, díky moc. To je naprosto vyčerpávající :palec: Budeme muset trénovat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
8.12.10 14:46

Syn na tříleté prohlídce odmítl promluvit a doktorka to taky přežila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bensi
9.12.10 14:40

My na tříleté byli a všechno v poho. Sestra se mne vyptávala na spoustu věcí, jediné se nezatrhla - „skáče snožmo dolů ze schodů“ to fakt neumí. Jinak dotazy byly - barva tvary jména slova.. sám na nic nemusel odpovídat, sestra se ptala jen mne. Jen ho vyzkoušela, jak vidí a slyší. To bylo vtipné, otočil se a měl opakovat, co šeptem sestra říkala. A on to taky šeptem opakoval :lol:
No dělala test na oči - koukal na obrázky, chtěla jsem říct, že abecedu zvládl ve dvou, ale nechala jsem to být :lol:
Zbytek byl už jen o zdravotní prohlídce a taky v poho. A to mám synka, co u doktorů jančí.

• Citovat
  • Upravit
4155
9.12.10 19:01

My už to máme taky za sebou :dance: V čekárně hrdina, v ordinaci už to bylo horší. Ale tentokrát nebrečela, asi to bylo dokonalou přípravou. Nechala se prohlídnout, zvážit, změřit. Kontrola zraku byla zajímavá :lol: Dr. ji ukazoval na té tabuli obrázky (srdíčko, kolečko…) a ona nic, ani slovo. Já už celá zoufalá se ji ptám, který obrázek se ji líbí a ona že se jí líbí písmenko B. Bylo tam jediné a to na druhé řádce zezdola, takže pohoda :D KDyž jsme odcházeli tak ji sestra dávala obrázek a Anežka se předvedla tak jak ji znám já :D Vzala si obrázek a ukázala na stůl a povídá „ještě chci bonbón když jsem to tak zvládla tady u vás neřvat“ :D:D Hlavně že je zdravá a v „normě“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.13 18:30

Ahoj maminky, jak probiha trileta prohlidka v r.2013 u pediatru z polikliniky frycovicka? Diky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.16 14:49

Dítě u lékaře nespolupracuje

Dobré odpoledne,
Mám tříletého syna, z tříleté prohlídky jsme odešli s „nespolupracuje“. I když hezky mluví, pozná mnoho zvířat, základní barvy apod. U lékařky ani tuk. Poslala nás na oční, jestli špatně nevidí. Na očním se vyšetřit taky nenechal. S cizími lidmi prostě nemluví. Teď máme jít k obvodní, a donést výsledek z očního. Obvodní mě posledně dost vystresovala, jakože jestli se takhle bude chovat i ve školce, tak že si ho užijí apod. A že to budeme muset řešit. Nepozoruji na něm známky něčeho „divného“, je sice vzteklejsi, teď docela dost, ale myslím a doufám, že je to jen přechodné období. Máte taky některá dítko, které s cizími lidmi nemluví a zlepšilo se to?

• Citovat
  • Upravit
2101
29.9.16 14:59

Ja teda nevim, proc to dr tak hroti :roll: nase madam ve trech letech taky nespolupracovala, rvala jak pavian a mikdo nas nikam nehnal. Je ji ted pet a je zcela normalni a v poradku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.9.16 15:00

Příspěvek upraven 09.11.19 v 11:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.9.16 15:13

Mě tehdy na tříleté kontrole doktorka říkala, že to je její nejméně oblíbená kontrola a výkon vůbec, že ty děti z 90% nespolupracujou. Že když z nich vyleze „ahoj“, tak jásá :mrgreen: Takže neboj, vysvětli, že je prostě takhle před cizími lidmi momentálně stydlivý, klidně ho natoč doma, jak v klidu říká, co umí, jak se třeba oblékne atd (už nevím, co všechno chce doktorka vidět) a pusť jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
29.9.16 15:14
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne,
Mám tříletého syna, z tříleté prohlídky jsme odešli s „nespolupracuje“. I když hezky mluví, pozná mnoho zvířat, základní barvy apod. U lékařky ani tuk. Poslala nás na oční, jestli špatně nevidí. Na očním se vyšetřit taky nenechal. S cizími lidmi prostě nemluví. Teď máme jít k obvodní, a donést výsledek z očního. Obvodní mě posledně dost vystresovala, jakože jestli se takhle bude chovat i ve školce, tak že si ho užijí apod. A že to budeme muset řešit. Nepozoruji na něm známky něčeho „divného“, je sice vzteklejsi, teď docela dost, ale myslím a doufám, že je to jen přechodné období. Máte taky některá dítko, které s cizími lidmi nemluví a zlepšilo se to?

Nás tříletá čeká a pochybuju, že malý bude spolupracovat, když tak narychlo vlezeme (navíc tudoktorku udidí prvně :D). Taky si musí nejdřív zvyknout a odpozorovat. Ale k očnímu, kvůli rodinné predispozici chodím s ním jednou za rok už od roka, ne tedak lekarce, ale k optometricce, zmeri mu zrak pristrojem, trva to asi tri vteriny a ani na nej nemusi sahnout on se na ni jen kouka. Tak podivej, jestli to u Vas take nekdo nedela, stejne ty ocni vady se nejlepe resi co nejdriv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.9.16 15:19

Do mě se taky pořád někdo navážel, že dcerka nemluví a já jsem pořád dokola vysvětlovala, že nemluví jenom s cizíma, protože jí vadí, že jí nerozumí. A když se odmítala předvádět na povel, tak jsem říkala, že není cvičená opice! Ty sama víš, jak na to tvůj syn je. Empatická lékařka se, pokud dítě nespolupracuje, vyptá rodičů a doporučí, aby základní pozorování ohledně vývoje dělali sami. Já si s dcerkou týden před návštěvou lékařu hraju na paní doktorku a dělá to zázraky. Dřív předváděla v ordinaci hysteráky, teď je všechno v klidu. A na očním u nás nemají problém dítě objednat na vyšetření znovu, jsou si vědomí, že malé dítko prostě občas nespolupracuje.

• Citovat
  • Upravit
1978
29.9.16 15:24

Ahoj na tříleté prohlídce jsme byli už dvakrát a pokaždé se mu úplně nechtělo spolupracovat. V červnu mu sestřička ukazovala černobílé obrázky a to měl zrovna moc práce s prohlížením ordinace, tak jsme šli podruhé v červenci. Obrázky řekl správně, ale tentokrát si měl zakrýt jedno oko a říkat co vidí za obrázek. Opět problém. Oko si prostě nezakryje. :roll: Máme přijít v říjnu, až se mu narodí brácha a sfouknem to prej při jednom. Každopádně vaše pediatrička to moc hrotí. Prostě se jim nechce a nedonutíme je, když nebudou chtít. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.16 15:28

Syn je tedy mezi dětmi v pohodě. Rád si hraje a děti má rád. Ale jakmile má pozdravit prodavačka, to ani omylem :oops: Holky děkuji moc, jsem mnohem klidnější :hug:

• Citovat
  • Upravit
25179
29.9.16 15:39
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne,
Mám tříletého syna, z tříleté prohlídky jsme odešli s „nespolupracuje“. I když hezky mluví, pozná mnoho zvířat, základní barvy apod. U lékařky ani tuk. Poslala nás na oční, jestli špatně nevidí. Na očním se vyšetřit taky nenechal. S cizími lidmi prostě nemluví. Teď máme jít k obvodní, a donést výsledek z očního. Obvodní mě posledně dost vystresovala, jakože jestli se takhle bude chovat i ve školce, tak že si ho užijí apod. A že to budeme muset řešit. Nepozoruji na něm známky něčeho „divného“, je sice vzteklejsi, teď docela dost, ale myslím a doufám, že je to jen přechodné období. Máte taky některá dítko, které s cizími lidmi nemluví a zlepšilo se to?

myslím, že to dr moc hrotí, nemůže tříleté dítě nutit ke spolupráci. Jak ji popisuješ, zřejmě vysílá negativní energii už od pohledu. Podle mě by měla komunikovat s tebou jako rodičem, ty jí řekneš, co doma umí a co ne…Snaž se si to tolik nebrat a nestresovat dítě, nebo to ještě vygraduje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí