Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je to jen ORIENTAČNÍ
. Anežka taky rozhodně nepoznává stromy, tak maximálně jestli má jehličí nebo listy. Já se už domluvila s doktorem, že mám zaškrtnout, co Anežka zvládá, aby měl trošku přehled, vzhledem k tomu, že očekáváme prořvanou prohlídku.
Murko, díky moc. To je naprosto vyčerpávající
Budeme muset trénovat ![]()
Syn na tříleté prohlídce odmítl promluvit a doktorka to taky přežila.
My na tříleté byli a všechno v poho. Sestra se mne vyptávala na spoustu věcí, jediné se nezatrhla - „skáče snožmo dolů ze schodů“ to fakt neumí. Jinak dotazy byly - barva tvary jména slova.. sám na nic nemusel odpovídat, sestra se ptala jen mne. Jen ho vyzkoušela, jak vidí a slyší. To bylo vtipné, otočil se a měl opakovat, co šeptem sestra říkala. A on to taky šeptem opakoval ![]()
No dělala test na oči - koukal na obrázky, chtěla jsem říct, že abecedu zvládl ve dvou, ale nechala jsem to být ![]()
Zbytek byl už jen o zdravotní prohlídce a taky v poho. A to mám synka, co u doktorů jančí.
My už to máme taky za sebou
V čekárně hrdina, v ordinaci už to bylo horší. Ale tentokrát nebrečela, asi to bylo dokonalou přípravou. Nechala se prohlídnout, zvážit, změřit. Kontrola zraku byla zajímavá
Dr. ji ukazoval na té tabuli obrázky (srdíčko, kolečko…) a ona nic, ani slovo. Já už celá zoufalá se ji ptám, který obrázek se ji líbí a ona že se jí líbí písmenko B. Bylo tam jediné a to na druhé řádce zezdola, takže pohoda
KDyž jsme odcházeli tak ji sestra dávala obrázek a Anežka se předvedla tak jak ji znám já
Vzala si obrázek a ukázala na stůl a povídá „ještě chci bonbón když jsem to tak zvládla tady u vás neřvat“ ![]()
Hlavně že je zdravá a v „normě“ ![]()
Ahoj maminky, jak probiha trileta prohlidka v r.2013 u pediatru z polikliniky frycovicka? Diky
Dobré odpoledne,
Mám tříletého syna, z tříleté prohlídky jsme odešli s „nespolupracuje“. I když hezky mluví, pozná mnoho zvířat, základní barvy apod. U lékařky ani tuk. Poslala nás na oční, jestli špatně nevidí. Na očním se vyšetřit taky nenechal. S cizími lidmi prostě nemluví. Teď máme jít k obvodní, a donést výsledek z očního. Obvodní mě posledně dost vystresovala, jakože jestli se takhle bude chovat i ve školce, tak že si ho užijí apod. A že to budeme muset řešit. Nepozoruji na něm známky něčeho „divného“, je sice vzteklejsi, teď docela dost, ale myslím a doufám, že je to jen přechodné období. Máte taky některá dítko, které s cizími lidmi nemluví a zlepšilo se to?
Ja teda nevim, proc to dr tak hroti
nase madam ve trech letech taky nespolupracovala, rvala jak pavian a mikdo nas nikam nehnal. Je ji ted pet a je zcela normalni a v poradku ![]()
Mě tehdy na tříleté kontrole doktorka říkala, že to je její nejméně oblíbená kontrola a výkon vůbec, že ty děti z 90% nespolupracujou. Že když z nich vyleze „ahoj“, tak jásá
Takže neboj, vysvětli, že je prostě takhle před cizími lidmi momentálně stydlivý, klidně ho natoč doma, jak v klidu říká, co umí, jak se třeba oblékne atd (už nevím, co všechno chce doktorka vidět) a pusť jí to.
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne,
Mám tříletého syna, z tříleté prohlídky jsme odešli s „nespolupracuje“. I když hezky mluví, pozná mnoho zvířat, základní barvy apod. U lékařky ani tuk. Poslala nás na oční, jestli špatně nevidí. Na očním se vyšetřit taky nenechal. S cizími lidmi prostě nemluví. Teď máme jít k obvodní, a donést výsledek z očního. Obvodní mě posledně dost vystresovala, jakože jestli se takhle bude chovat i ve školce, tak že si ho užijí apod. A že to budeme muset řešit. Nepozoruji na něm známky něčeho „divného“, je sice vzteklejsi, teď docela dost, ale myslím a doufám, že je to jen přechodné období. Máte taky některá dítko, které s cizími lidmi nemluví a zlepšilo se to?
Nás tříletá čeká a pochybuju, že malý bude spolupracovat, když tak narychlo vlezeme (navíc tudoktorku udidí prvně
). Taky si musí nejdřív zvyknout a odpozorovat. Ale k očnímu, kvůli rodinné predispozici chodím s ním jednou za rok už od roka, ne tedak lekarce, ale k optometricce, zmeri mu zrak pristrojem, trva to asi tri vteriny a ani na nej nemusi sahnout on se na ni jen kouka. Tak podivej, jestli to u Vas take nekdo nedela, stejne ty ocni vady se nejlepe resi co nejdriv.
Do mě se taky pořád někdo navážel, že dcerka nemluví a já jsem pořád dokola vysvětlovala, že nemluví jenom s cizíma, protože jí vadí, že jí nerozumí. A když se odmítala předvádět na povel, tak jsem říkala, že není cvičená opice! Ty sama víš, jak na to tvůj syn je. Empatická lékařka se, pokud dítě nespolupracuje, vyptá rodičů a doporučí, aby základní pozorování ohledně vývoje dělali sami. Já si s dcerkou týden před návštěvou lékařu hraju na paní doktorku a dělá to zázraky. Dřív předváděla v ordinaci hysteráky, teď je všechno v klidu. A na očním u nás nemají problém dítě objednat na vyšetření znovu, jsou si vědomí, že malé dítko prostě občas nespolupracuje.
Ahoj na tříleté prohlídce jsme byli už dvakrát a pokaždé se mu úplně nechtělo spolupracovat. V červnu mu sestřička ukazovala černobílé obrázky a to měl zrovna moc práce s prohlížením ordinace, tak jsme šli podruhé v červenci. Obrázky řekl správně, ale tentokrát si měl zakrýt jedno oko a říkat co vidí za obrázek. Opět problém. Oko si prostě nezakryje.
Máme přijít v říjnu, až se mu narodí brácha a sfouknem to prej při jednom. Každopádně vaše pediatrička to moc hrotí. Prostě se jim nechce a nedonutíme je, když nebudou chtít. ![]()
Syn je tedy mezi dětmi v pohodě. Rád si hraje a děti má rád. Ale jakmile má pozdravit prodavačka, to ani omylem
Holky děkuji moc, jsem mnohem klidnější ![]()
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne,
myslím, že to dr moc hrotí, nemůže tříleté dítě nutit ke spolupráci. Jak ji popisuješ, zřejmě vysílá negativní energii už od pohledu. Podle mě by měla komunikovat s tebou jako rodičem, ty jí řekneš, co doma umí a co ne…Snaž se si to tolik nebrat a nestresovat dítě, nebo to ještě vygraduje…