Prolaps pochvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3241
11.1.13 15:49

Holky a vy máte prolaps jako děložního čípku? Já mán totiž jakoby vyboulenou do pochvy asi tu přední stěnu, je to hodně nepříjemné a nikde nemůžu najít, zda to má někdo také tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AVE. Z
12.1.13 18:51

prolaps pochvy

Děvčata. prolaps pochvy poznáte, když si dáte zrcadlo do rozkroku a v místě poševního vstupu vidíte hned po ustím močové trubice jakoby tam něco naružověle a zvrásněné lezlo. Cvičení na pánevní dno je dobré, ale musíte vědět přesně jak. nejlépe po zaučení dobrým fyzioterapeutem. ( je jich bohužel málo). Tento umí pánevní dno i dobře vyšetřit. Při špatném cvičení si ten prolaps můžete přivodit nebo i zhoršit. Tak pozor!!!

• Citovat
  • Upravit
17
14.1.13 11:13

Já mám taky sestup přední poš. stěny. Byla jsem s tím na plastice, nejdřív u nás na gyndě v nemocnici a do půl roku jsem měla ten samý stav - boulička přes vchod. Doktor mi říkal, že s tím můžu dělat vše, prý. Ale nechtěla jsem se s tím spokojit. Nepříjemné pocity byly stále, byla jsem v Praze, dvakrát v Podolí na „přeoperování“ jizvy v pochvě - prý něco, jako šití po porodu, ale taky nepomohlo, depka. Nakonec mě poslali do amblance pro léčbu bolesti, dostala jsem kapky tramadol. Paradoxně. když mám při ms tampon, je to lepší. Jinak střídavě, bolesti už nejsou, jen „nepříjemný pocit“. Taky paradoxně, jak „stárnu“, zlepšuje se, nebo míň vnímám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 14:18

No doktoři o tom nemluví, pač by nikdo nechtěl rodit přirozeně a každý by chtěl císaře, co je pro nemocnice finančně náročnější a většině doktorů je jedno, jestli rodička bude mít po porodu normální život (osobní, sexuální). Pro ně je nějaká naše boule v pochvě úsměvná. Oni s tím nežijí. A neznám jedinou manželku doktora, která by rodila přirozeně. Čím to asi bude?
No tak snad se nám to nebude zhoršovat a nebude nám to příliš komplikovat život. Já na operaci zatím kašlu, každý zásah navíc je asi ještě horší. Cvičím a snažím se odpočívat, když to jde. Když jsme unavená, tak se to totiž horší. Někdy to ani necítím, někdy je to hnus. :zed:

• Citovat
  • Upravit
3241
14.1.13 15:45

Holky a prosím máte to jako bouli u toho poševního vchodu? Jakoby směrem k močové trubici? Je to děsně nepříjemné. Leckdy mě to i bolí. Není hodně lidí, kteří to mají, tak jsem ráda, že asi nejsem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AVE.Z
14.1.13 21:53

PROLAPS POCHVY

ANO JE JO BOULIČKA MEZI MOČOVOU TRUBICÍ A POCHVOU. MŮŽE TO BÝT I BOULIČKA PŘÍMO S MOČOVOU TRUBICI, TO KDYŽ TO ZAČINA SESTUPOVAT DOLŮ. NEMUSÍ TO BÝT BOLESTIVÉ. k TĚM PLASTIKÁM: KAŽDÁ JIZVA MĚNÍ CHARAKTER TKÁNĚ A OSLABUJE JI. DÚLEŽITÉ JE PRACOVAT S TĚMI SVALY. BEZ NICH TO ŽÁDNÁ PLASTIKA NEZACHRÁNÍ. KUKNĚTE NA NET. kegel 8. JDE O VAGINÁLNÍ ZÁVAŽI KTERE VTAHUJETE PROTI GRAVITACI DO SEBE A TÍM POSILUJETE.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.13 09:34

Ahojky zakladatelko oni se dají koupit i specialni jako kdyby koule to vypada na prolaps zkus se na tom podivat na netu nebo to probrat s gyn.

• Citovat
  • Upravit
17
16.1.13 13:35

Taky jsem ráda, že nejsem sama, i když nějaké užitečné rady neudělím.
Na fóru jsem si psala s nějakou holkou, která je gynekoložka a sama mi potvrdila, že operace někdy neřeší, spíš může přihoršit. Takže jako doteď, co se dá dělat, další operaci neřeším.
Musíme si halt říkat, že se dějou i horší věci - neodborně vedené porody, zanedbání s následky pro dítě atp. Jedna žáva od nás z práce byla těhule, jeden, dva měsíce jí neudělali ultrazvuk, že prý je vše v pořádku. Pak šla v sedmým a najednou vše špatně, vada neslučitelná s životem a musela na ukončení těhu - porodit vpodstatě mrtvé dítě. Prý to bylo hrozný a nechali jí trápit, žádný císař. Tu holku znám, žádná hysterka.
Tak hodně zdaru a síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.13 14:42

Ahoj holky. Tak musím říct, že po roce od porodu se to opravdu hoodně zlepšilo. Cítím to už jen když jsem hodně unavená, nebo při změnách počasí. A dokonce ani necvičím. Účinek se moc nedostavil. Dokonce mám pocit, že co necvičím je to lepší. Je to ale hodně o psychice. Vydupala jsem si opravu šití po nástřihu a od té doby jsme se dala celkově do pohody. Ale druhého porodu se bojím jak čert kříže. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
3
7.10.13 21:06

operace

Musím vám napsat, že jsem již absolvovala dvě operace prolapsu poševního. První zadní stěny a druhá zadní i přední. Po třech měsích mám vše jako před operací, prostě vždy mi to zase spadlo.Jsem z toho neštastná a jelikož to tlačí na močovou trubici, tak se bojím častých zánětů :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.13 12:31
@šimonova píše:
Musím vám napsat, že jsem již absolvovala dvě operace prolapsu poševního. První zadní stěny a druhá zadní i přední. Po třech měsích mám vše jako před operací, prostě vždy mi to zase spadlo.Jsem z toho neštastná a jelikož to tlačí na močovou trubici, tak se bojím častých zánětů :,(

Ahoj. No já jsme v nějaké publikaci četla - nevím už kde, nastudovala jsem toho hodně, když jsem zjistila, co se mi stalo, že je nejdříve potřeba zjistit příčinu. Většinou je to porušené svalstvo v okolí poš. vchodu a tak pochvu pořádně nepodepírá… Takže je potřeba napravit toto a až poté vracet pochvu do původní polohy. Bohužel ale tohle nikdo neřeší. Doktoři na to kašlou. Naše zdravotnictví vůbec má takový systém, že nehledá příčinu, jen „léčí“ následky. :nevim:
Zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
gala099
18.11.13 14:48

Ahoj děvčata, jsem půl roku po plastice pochvy a stav stejný, neboli operace nepomohla. Doktoři si s tím evidentně nevědí rady. Nevím, jak v zahraničí, ale v naší zemi je zdravotnictví děs. ´Takže já za sebe radím - operace nepomůže, prý když je oslabené dno pánevní - genetika, udělá se znova. Naštěstí nemám a nikdy jsem neměla inkontinenci, tak snad to tak vydrží + kegel, ale jinak problémy, nepříjem. pocity jsou. Na žádnou další plastiku už nejdu ani náhodou. Zdravím, Gabča

• Citovat
  • Upravit
3
18.11.13 16:43

Ahoj, taky už na operaci nepůjdu, je opravdu k ničemu a ještě nezdravá narkoza. Snažím se s prolapsem žít, občas to prstem zatlačím zpět. Také cvičím dno pánevní, ale v našem případě už to prý nemá cenu. Ještě vás, které trápí také prolaps chci upozornit, necvičte cviky na břišní svaly, cvičením si vytlačujete svaly poševní. Řekla mi to v nemocnici rehabilitační sestra. Mějte se hezky! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.13 10:37

Ahoj, zajímalo by mě, jak je to s dalším porodem, když už je prolaps? Máte zkušenosti? Císař, nebo přirozeně?

• Citovat
  • Upravit
3
19.11.13 20:00

Gabče

Jenom chci ještě reagovat na Gabču, mě operovali v nem Na Homolce a druhá operace ve Vojenské ve Střešovicích, myslím že nemocnice kvalitní, tak nechápu proč svaly vždy spadnou. Po operaci se půl roku nesmí nic nosit, jenom do jednoho kila. Ale to koupíš mléko a chléb a hned máš dvě kila, to znamená že je člověk vyřazený z provozu.No která žena si to může dovolit? A k porodu, myslím, že to nevadí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí