Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Tak to je dobrá zpráva.Přesně tak mi to připadá, že čekají, až na „opravdové“zhoršení a přitom mě už to začalo dělat zdravotní problémy. V Podolí řekli, no o stupenň horší a gynekoložka mi napsala antidepresiva
![]()
ŠH
Intimní život
Hned po druhém porodu to nešlo, pak se to trochu srovnalo apárkrát šlo, ale teď už za půl roku jediný pokus, ani tak nejde o to, že je to nepříjemné, ale mám sestup přední stěny, co mi asi táhne i močovou trubici a měchýř a mám prostě i při tom pocit na močení a nestojí to za nic ![]()
Já jinak i na ven nosím inkont. vložky, i když mi to zatím teda uteklo jen dvakrát v době zánětu, tak mám při tom prolapsu pořád tlak v pochvě a už si neveřím uplně jistě že moč udržím. ŠH
@Hasil píše:![]()
![]()
antidepresiva jsou na tohle dost populární, mně je taky napsali. Hele, stačí to tam dole spravit a nebudou potřeba. Byly to sice strašný nervy, stres, strach, bolest, ale stálo to za to.
Já jsem si je vzala 1× a akorát se mi udelalo špatně od žaludku. Já se taky děsně bojím, co s tím provedou, mámto propadlý za močovou trubicí a mám to takový labilní, tak abych pak nebyla úplně inkontinentní třeba
,ale zase tlačí mě to tak hrozně a děsně se omezuju. Sport úplně a teď už i při té chůzi mám divné pocity.
A za jak dlouhou dobuti to spravili? Byla před tím potřeba nějaká vyšetření?? ŠH
@Anonymní píše:
Já jsem si je vzala 1× a akorát se mi udelalo špatně od žaludku. Já se taky děsně bojím, co s tím provedou, mámto propadlý za močovou trubicí a mám to takový labilní, tak abych pak nebyla úplně inkontinentní třeba![]()
,ale zase tlačí mě to tak hrozně a děsně se omezuju. Sport úplně a teď už i při té chůzi mám divné pocity.A za jak dlouhou dobuti to spravili? Byla před tím potřeba nějaká vyšetření?? ŠH
působíš jako kandidát na operaci. Svěř se do rukou těm, co to dělaj a maj s tím zkušenosti (Otčenášek, Pícha, Gartner…) Teď se mi to povídá, ale já měla pěkně velký bobky, že po operaci bude ze mě kripl nadobro. Šla jsem na to 2 roky po porodu. Po mně chtěli jen klasický předoperační vyšetření. Nenabízeli ti v Podolí urodynamický vyšetření?
@Hasil píše:
působíš jako kandidát na operaci. Svěř se do rukou těm, co to dělaj a maj s tím zkušenosti (Otčenášek, Pícha, Gartner…) Teď se mi to povídá, ale já měla pěkně velký bobky, že po operaci bude ze mě kripl nadobro. Šla jsem na to 2 roky po porodu. Po mně chtěli jen klasický předoperační vyšetření. Nenabízeli ti v Podolí urodynamický vyšetření?
Taky jsem 2 roky po druhém porodu. V Podolí mě na urodynamické vyšetření objednali, už jsem tam na něj i přišla, ale nakonec to nějak nedopadlo, protože jsem krátce před tím měla zánět močového měchýře. Ale jinak jim to pořád nepřipadalo nijak hrozný, ale já úplně cítím ten rozdíl, když to zatlačím dovnitř a když do večera propadne, ale aby to tak vydrželo, to ani cvičením nedokážu.
Já jsem spíš myslela, když jsi tam přišla poprvý, tak ti doporučili operaci nebo jsi musela vícekrát? Z těch jmen znám akorát Otčenáška, ale tam je taky docela plno.
V gyncentru prim. Struppl? Neznáš ho? ŠH
@Hasil A jak dlouho si se davala dohromady. Mam 3 a 8m deti, dlouhodobe mi nikdo nepomuze. M
@Anonymní píše:
Nemate k tomu i rozestup brisnich svalu?
Trochu ten rozestup mám. Hodně to bylo vidět při druhém těhotenství, já jsem jinak hodně hubená a to bříško se mi uplně rozpůlilo, po porodu je spíš jako povolený. ŠH
Ja mela obe deti hodne pres 4 kg, po porodu mam vyboulene bricho, jako bych byla v patem mesici
M.
Já rozestup břišáků mám, ale začala jsem právě hodně cvičit a zlepšuje se to. Jinak k operaci holky moc doporučuji brát nějaké enzymy, třeba wobenzym… a mazat a mazat, dubovou kůrou, intisanem… a prostě vydržet. Sex byl možný poprvé asi za 2,5 měsíce a dost to bolelo, horší jak poprvé…ale už je to ok, roztáhne se to.
@Anonymní píše:
Ja mela obe deti hodne pres 4 kg, po porodu mam vyboulene bricho, jako bych byla v patem mesiciM.
Taky mám to břícho takové plnější a plandavější
,ale oproti těm problémům, co mám s tím prolapsem mě to zas až tak netrápí. Kvůli té pochvě břicho moc necvičím, abych to nevytlačila, jen co mi doporučila na rehabilitaci. Tchýně byla kvůli tomu i na operaci, ale do té bych nešla, ani mi nepřipadá, že by to mělo veliký efekt.
ŠH
ŠH a jak víš, že by to nemělo efekt? Viděla jsi třeba něčí fotky před a po? Nebo jak to myslíš?
Ja myslim, ze to s tim souvisi, bricho je povolene a vsechno leze ven. Si rikam, jestli kdyz posilim bricho, jestli se to nezlepsi ![]()
Ono hodně záleží na úplně konkrétní situaci. Já třeba jsem šla na 3D ultrazvuk, který odhalil, že mám utržený „levator ani“, to je jakýsi sval či úpon, který na obou stranách drží nějaké orgány, ale na jedné straně je urvaný a nic mu nepomůže. Cvičení vůbec… Takže jakmile jsem měla ověřeno ze dvou stran, že cvičení mi nepomůže, šla jsem do operace, neváhala jsem. Někomu cvičení fakt pomůže, ale chce to přímo gynekologické rehabilitace. K. Š.
@Anonymní píše: ŠH a jak víš, že by to nemělo efekt? Viděla jsi třeba něčí fotky před a po? Nebo jak to myslíš?
Ne myslím vyložene u té mojí tchýně. Ona si břicho nechala nějak odsát a napravit, pak nosila několik měsíců takový pás, ale mě to po sundání připadá docela podobné-teda, v létě v plavkách
Měla docela dlouho rekonvalescenci a pak s tím pásem ve dne v noci a kdo o tom neví, tak si myslím nevšiml. Nevím, jestli ona se cítí příjemněji. To jsem se neptala
ŠH