Prolaps pochvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.12.17 23:41

Aha, tak to asi moc s tím prolapsem pochvy nesouvisí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.17 23:45

Já měla taky rozestup a pupeční kýlu. Tu mi zašili u hysterektomie. Rozestup mám pořád ale cvičením menší.

• Citovat
  • Upravit
59
12.12.17 10:06

Anonym ŠH - byla jsem na konzultaci 2×. Po první mi řekl, že mám 2 měsíce cvičit co cvičím a vevnitř stlačovat nějaké body (protože svaly, který mi tam ještě zbyly byly v křeči), na druhé konzultaci se domluvil termín operace. Toho Struppla neznám, plastiku mi dělal v Gyncentru Pícha (emeritní primář a garant plastik v gyncentru).

Anonym M - na 14 dní jsem si zajistila hlídání a spíš jen polehávala, sezení a chůze bolí. Pak minimálně 6 týdnů nic těžkýho nezvedat, takže ideálně jít na operaci, když už dítě aspoň trochu chodí nebo mít výpomoc. Ono by se nemělo zvedat už nic těžkýho do konce života, ale to se lehko řekne :?

Já měla utržený oba levátory ani po obou stranách, takže samotný cvičení by mi nepomohlo, ale význam cvičit má a mělo by se do konce života, pokud se to tam má ňákým způsobem udržet. Ale v menopauze mě nejspíš hysterektomie stejně nemine.

Na to břicho se nemaj cvičit ty klasický cviky (sedy lehy), to problém s prolapsem jen zhoršuje, mají se cvičit ty hluboký vnitřní svaly, což má pomoct jak prolapsu tak tý diastáze břicha. Já chodila na rehabilitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.17 11:02

@Hasil s 8 m cvicim vojtu, se starsim bych taky mela cvicit, na sebe mi cas nejak nezbyva :? M

• Citovat
  • Upravit
59
12.12.17 12:01
@Anonymní píše:
@Hasil s 8 m cvicim vojtu, se starsim bych taky mela cvicit, na sebe mi cas nejak nezbyva :? M

Hele me taky ne. Ja nemam cas vubec na nic :( Obcas zkousim aspon stahovat ve fronte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
26.4.18 20:59

@tuctuc Mohu se zeptat, jak jsi na tom teď? Mudr mě posílá na operaci, ale když vsude čtu, že se časem vše vrátí do původního stavu nebo ještě zhorší… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
27.4.18 10:59

Ahoj, jsem na tom skvěle! Původně mě pan doktor před rokem „zašil“ velice hodně, v podstatě prostor zůstal max. na můj malíček :-(. Tudíž návrat k normálnímu životu a zvlášť tomu intimnímu byl běh na velmi dlouhou trať. Měla jsem plastiku přední i zadní, takže docela dlouhé hojení, ale nyní jsem naprosto spokojená ve všech oblastech. I sportuji aktivně, jediné, co nedělám, je skákání na trampolíně, o čemž mi pan doktor řekl, že „k životu nepotřebuji“, ono zrovna tento pohyb je pro ženy celkově dost nevhodný i kvůli dalším orgánům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
27.4.18 20:31

@tuctuc

:palec: super zpráva. Díky a gratuluju. :hug: :mavam:

Btw. Psalas v příspěvku, kdo tě operoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
27.4.19 14:29

@tuctuc ahoj, muzu se zeptat, jak jsi na tom ted, po dalsim roce, prosim? Ja jsem 4 mesice po porodu a mam problemy s pomerne velkou rektokelou :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
29.4.19 09:29

Picknick, odpovídala jsem ještě teď někde jinde pod tvými příspěvky. Po dvou letech od operace se mám skvěle. Hojení a nové „roztahování“ poševního vchodu sice bylo náročnější, celkově od operace šel první sex konkrétně u mě až asi po 4 měsících, ale s trpělivostí to šlo hezky. Pan doktor mě při operaci celkem hodně zašil - ale nyní jsem za to vděčná, protože to je tak akorát a i manžel je spokojen. Kdyby mě zašil méně, možná se mi problém vrátí. Ale takhle opravdu mohu říct, že pochva je velmi elastický orgán - jen potřebuje čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
29.4.19 10:11

@tuctuc ahoj, diky moc za zpravu. Muzu se jeste zeptat, jake jsi mela predtim problemy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
29.4.19 10:27
@Picknick píše:
@tuctuc ahoj, diky moc za zpravu. Muzu se jeste zeptat, jake jsi mela predtim problemy?

Měla jsem přední i zadní poševní prolaps. Velmi široký poševní vchod (následkem těžkého klešťového porodu) a přetržený vnitřní sval levator ani (kdyžtak si najdi, který to je). Ty svaly máme dva, jeden se mi přetrhl tím porodem, takže orgány neměly jeho podporu a tlačily se ven (děloha tlačila nízko na pochvu a ta „vylízala“ ven, jakoby široký poševní vchod byl zvrchu i zespod vyplněn. Nemohla jsem pohodlně běhat či skákat a někdy mě to lehce bolelo vlivem únavy - na konci dne. Sex - no, manžela mám skvělého… ale vešli by se do mě tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
29.4.19 10:30

@tuctuc aha, tak to ja mam dost vyrazny funkcni problemy, jak pisu v te druhe skupine, tak nevim, jestli by mi ta operace vubec pomohla prave. Jestli neni problem nekde jinde :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
29.4.19 11:36
@Picknick píše:
@tuctuc aha, tak to ja mam dost vyrazny funkcni problemy, jak pisu v te druhe skupine, tak nevim, jestli by mi ta operace vubec pomohla prave. Jestli neni problem nekde jinde :/

A jaké problémy? Já jsem kromě toho teda ještě měla problém se zácpou, docela velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
29.4.19 11:38

@tuctuc mrkni do te skupiny kdyztak, prosim. Ja to tady nechci jeste vic rozepisovat, neni to uplne super tema :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí