Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nechápu, proč si mu podepisovala směnku a proč si mu ji platila?
@Timinka píše:
Nechápu, proč si mu podepisovala směnku a proč si mu ji platila?
Jelikož mi řekl, že jinak mame ihned odejit a byla jsem v šestinedělí.
@Anonymní píše:
Jelikož mi řekl, že jinak mame ihned odejit a byla jsem v šestinedělí.
NO a? Měli jste smlouvu ne? To přece není důvod podepisovat
a Když už si mu dávala do ruku 18 tisíc, proč sis směnku nenechala vrátit ![]()
A mas potvrzeni, ze od tebe prevzal tech 18 tis.? Pokud ne, tak je to slovo proti slovu ![]()
Potvrzení po roce už určitě nemám. Bude to rok.. ![]()
Ano, slovo proti slovu. A smlouva byla na rok v tom bytě a propadla v říjnu, pak jsme byli měsíc jen na dohodu, jak říkám, vyšel vstříc ve všem. Ted už tam bydli nekdo jiny ![]()
Nějak se v tom neorientuji… proč chtěl bývalý majitel po tobě podepsat směnku?? a proč ji potom předal dalšímu nájemci? A co ten jí má co po tobě vymáhat…a to 2×??
![]()
@kve-tinka píše:
Nějak se v tom neorientuji… proč chtěl bývalý majitel po tobě podepsat směnku?? a proč ji potom předal dalšímu nájemci? A co ten jí má co po tobě vymáhat…a to 2×??![]()
Jen jsem řekla, že ted v tom bytě někdo další bydlí. On ji chce po mě znovu, že jsem mu nic neplatila.!!
@Anonymní píše:
Jen jsem řekla, že ted v tom bytě někdo další bydlí. On ji chce po mě znovu, že jsem mu nic neplatila.!!
proč bys měla něco platit nájemci
co ty s ním máš?
Alle hlavně, když si mu platila, proč jsi mu tu směnku nevzala? ![]()
@Anonymní píše:
Tohle už nemá s nájmem bytu nic společného. Podepsala jsi směnku a nemáš jí v ruce, tudíž budeš muset na základě směnečného rozkazu platit. Otázkou je, jestli má všechny předepsané náležitosti.
@Timinka píše:
NO a? Měli jste smlouvu ne? To přece není důvod podepisovata Když už si mu dávala do ruku 18 tisíc, proč sis směnku nenechala vrátit
Taky to nechapu ![]()
@mag píše:
Tohle už nemá s nájmem bytu nic společného. Podepsala jsi směnku a nemáš jí v ruce, tudíž budeš muset na základě směnečného rozkazu platit. Otázkou je, jestli má všechny předepsané náležitosti.
Právě, že v té směnce je napsané že mu platím na ruku 500,– měsíčně. Ale dala jsem mu to rovnou.
@Anonymní píše:
Právě, že v té směnce je napsané že mu platím na ruku 500,– měsíčně. Ale dala jsem mu to rovnou.
Jako nezlob se na mě, ale jedna blbost za druhou, jediná možnost je nechat si od někoho tu směnku okouknout, jestli je platná.
@mag tipuji,že ona u sebe žádnou nemá
Prostě něco někomu podepsala (nechápu proč, komu co dlužila?) a pak mu to zaplatila (bez dokladu a zničení směnky) no a po roce chce někdo zas peníze na vánoce ![]()
@Timinka píše:
@mag tipuji,že ona u sebe žádnou nemáProstě něco někomu podepsala (nechápu proč, komu co dlužila?) a pak mu to zaplatila (bez dokladu a zničení směnky) no a po roce chce někdo zas peníze na vánoce
Přesně! Směnku už nemám. Brala jsem to za ukončené, když zde přes rok nežijeme. Myslím si že to neklaplo a soudní cestou nepůjde!
Holky, mám vážný problém.!!

Od 1.12.2012 žijeme ve svém bytě, družstevním, který jsme si koupili hotově!
Předtím jsme byli ve 2kk v podnájmu. Nájemce ok, vstřícný, ale jakmile jsem mu řekla, že se odstěhujeme, že jsme koupili byt, obrátil o 180´!
Tenkrát jsme měli novorozenou holčičku akorát a spousta krámů v bytě a byt jsme platili 31.10. a pak měli bývalý majitelé 30 dnů na vystěhování, stěhovali se někam na statek
Já jsem mu oznámila, že do 1.12. vypadneme. On že v pohodě, že již má náhradu a kdesi cosi. Další den mi přinesl papír, buď to podepíšu, že mu dám nájem ihned 7000,– místo dosud 6.000 vč. energií a dále že mu podepisuji směnku na 18.000 s tím, že to roztrháme, když do 1.12 odejdeme. Podepsala jsem
Do 31.11 jsme vypadli, byt předali v pohodě, přepsali vodoměry atd. Odešli jsme.
V lednu se mi ozval nájemce, že má moji směnku a že chce 18.000.
Vyhrožoval apod. Zaplatila jsem mu hotově do ruky 18.000,– a tím jsme se rozloučili, napsali jsme předání na papír.
Včera se mi ozval, že má moji směnku a chce splácet peníze, jinak mě dá na policii na exekuci

To je z*rd, to svět neviděl!!! Napsala jsem mu dosti peprnou sms!
Ale nevím, čeho je vážně schopný!