Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A on ti tu směnku po zaplacení dal? Nebo si mu to zaplatila a jemu směnka zůstala?
@Anonymní píše:
Podepsala jsem mu to, jelikož přijel v půl 8 večer a řekl mi, že bud mu dám nájem na další měsíc těch 7.000,– a podepíšu, nebo máme odejít. Ted už taky vím, že to byla pitomost..
hm, no to mas stesti, ze nechtel podepsat smenku na pul milionu treba
no nic, ze to byla nebetycna pitomost uz vis.
ale jestli jsi mu zaplatila hotove 18tis aniz by ti smenku vratil, tak to uz je na psychologa…
@Anonymní píše:
Podepsala jsem mu to, jelikož přijel v půl 8 večer a řekl mi, že bud mu dám nájem na další měsíc těch 7.000,– a podepíšu, nebo máme odejít. Ted už taky vím, že to byla pitomost..
a co tě tlačilo, když si mu půlatila 18 litrů a tys mu ji nechala. Jako nezlob se na mě, fakt nechápu
To jsme napsali papír zvlášt že mu ty peníze dávám! Jenže ten papír už rok někde je založenej. Neskladovala jsem to.
Spíše než rejpání bych uvítala nějaké rady, jak ho „odpálkovat“!
@Anonymní píše:
To jsme napsali papír zvlášt že mu ty peníze dávám! Jenže ten papír už rok někde je založenej. Neskladovala jsem to.
to není rejpání, doklady o placení bys měla schovávat 5 let. Obzvlášť u směnky, kterou jsi někomu nechala. Teď, pokud ten člověk směnku stále má, a ty nemáš doklad o zaplacení, budeš platit znova.
Jediná rada je, příště se chovej opatrněji.
Pokud má směnku ten chlap, tak s tím těžko půjde něco dělat. U soudu to neobhájíš, protože v ruce nic nemáš, platila by jsi jak směnku, tak soudní poplatky. Možná by manžel měl vzít pár kamarádů a jet si za ním promluvit ![]()
@Anonymní píše:
no, tak to bohuzel. pokud je ta smenka platna a je u nej, tak ji po tobe muze kdykoliv vymahat
s tim nic neudelas a i kdyby to slo k soudu, tak na 99% bude na jeho strane (pokud tam neni jine pochybeni)
Pokud podepisuješ, co se Ti předloží, a neschováváš si doklady o zaplacení, tak Ti není rady ani pomoci, bojím se. Buď najdeš ten doklad a zkusíš tím argumentovat (btw. měla jsi třeba při tom placení 18k nějakýho svědka?), nebo zaplatíš podruhý a tentokrát si už necháš tu směnku vrátit.
A dávej si pozor na termíny. Píšeš „nájemce“ a mně taky dost dlouho trvalo, než jsem pochopila, že myslíš „majitel“ (nájemce jsi Ty, žejo).
@Slečna Ferka píše:
Pokud podepisuješ, co se Ti předloží, a neschováváš si doklady o zaplacení, tak Ti není rady ani pomoci, bojím se. Buď najdeš ten doklad a zkusíš tím argumentovat (btw. měla jsi třeba při tom placení 18k nějakýho svědka?), nebo zaplatíš podruhý a tentokrát si už necháš tu směnku vrátit.A dávej si pozor na termíny. Píšeš „nájemce“ a mně taky dost dlouho trvalo, než jsem pochopila, že myslíš „majitel“ (nájemce jsi Ty, žejo).
Není majitel nájemce? To druhé je nájemník, ne?
Najemce a pronajimatel ne? ![]()
Jinak nemela by mit ta smenka nejaky datum do kdy bude splacena? snad tam nedal datum az tohodle roku ne?
jde mi o to, ze uz by mohla byt i propadla ne?
@amarilisina píše:
Není majitel nájemce? To druhé je nájemník, ne?
Majitel je pronajimatel, pac PRONAJIMA ![]()