Pronájem bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.10.13 19:33
@Timinka píše:
@mag tipuji,že ona u sebe žádnou nemá ;) Prostě něco někomu podepsala (nechápu proč, komu co dlužila?) a pak mu to zaplatila (bez dokladu a zničení směnky) no a po roce chce někdo zas peníze na vánoce ;)

Podepsala jsem mu to, jelikož přijel v půl 8 večer a řekl mi, že bud mu dám nájem na další měsíc těch 7.000,– a podepíšu, nebo máme odejít. Ted už taky vím, že to byla pitomost..

• Citovat
  • Upravit
mag
12868
20.10.13 19:34

A on ti tu směnku po zaplacení dal? Nebo si mu to zaplatila a jemu směnka zůstala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.10.13 19:40
@Anonymní píše:
Podepsala jsem mu to, jelikož přijel v půl 8 večer a řekl mi, že bud mu dám nájem na další měsíc těch 7.000,– a podepíšu, nebo máme odejít. Ted už taky vím, že to byla pitomost..

hm, no to mas stesti, ze nechtel podepsat smenku na pul milionu treba :roll: no nic, ze to byla nebetycna pitomost uz vis.
ale jestli jsi mu zaplatila hotove 18tis aniz by ti smenku vratil, tak to uz je na psychologa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
20.10.13 19:42
@Anonymní píše:

a co tě tlačilo, když si mu půlatila 18 litrů a tys mu ji nechala. Jako nezlob se na mě, fakt nechápu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.13 19:58

To jsme napsali papír zvlášt že mu ty peníze dávám! Jenže ten papír už rok někde je založenej. Neskladovala jsem to.
Spíše než rejpání bych uvítala nějaké rady, jak ho „odpálkovat“!

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
20.10.13 20:00
@Anonymní píše:
To jsme napsali papír zvlášt že mu ty peníze dávám! Jenže ten papír už rok někde je založenej. Neskladovala jsem to.

to není rejpání, doklady o placení bys měla schovávat 5 let. Obzvlášť u směnky, kterou jsi někomu nechala. Teď, pokud ten člověk směnku stále má, a ty nemáš doklad o zaplacení, budeš platit znova. :nevim: Jediná rada je, příště se chovej opatrněji.

• Citovat
  • Upravit
3127
20.10.13 20:01

Pokud má směnku ten chlap, tak s tím těžko půjde něco dělat. U soudu to neobhájíš, protože v ruce nic nemáš, platila by jsi jak směnku, tak soudní poplatky. Možná by manžel měl vzít pár kamarádů a jet si za ním promluvit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
20.10.13 20:02

@adriana24 no to je rada na kriminál k tomu

• Citovat
  • Upravit
11117
20.10.13 20:03
@Anonymní píše:

no, tak to bohuzel. pokud je ta smenka platna a je u nej, tak ji po tobe muze kdykoliv vymahat :nevim: s tim nic neudelas a i kdyby to slo k soudu, tak na 99% bude na jeho strane (pokud tam neni jine pochybeni)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
20.10.13 20:04

@Timinka viď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.13 20:10

Bezva! To mu neprojde!! :roll: 8o

• Citovat
  • Upravit
11565
20.10.13 20:35

Pokud podepisuješ, co se Ti předloží, a neschováváš si doklady o zaplacení, tak Ti není rady ani pomoci, bojím se. Buď najdeš ten doklad a zkusíš tím argumentovat (btw. měla jsi třeba při tom placení 18k nějakýho svědka?), nebo zaplatíš podruhý a tentokrát si už necháš tu směnku vrátit.

A dávej si pozor na termíny. Píšeš „nájemce“ a mně taky dost dlouho trvalo, než jsem pochopila, že myslíš „majitel“ (nájemce jsi Ty, žejo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amarilisina
20.10.13 20:39
@Slečna Ferka píše:
Pokud podepisuješ, co se Ti předloží, a neschováváš si doklady o zaplacení, tak Ti není rady ani pomoci, bojím se. Buď najdeš ten doklad a zkusíš tím argumentovat (btw. měla jsi třeba při tom placení 18k nějakýho svědka?), nebo zaplatíš podruhý a tentokrát si už necháš tu směnku vrátit.A dávej si pozor na termíny. Píšeš „nájemce“ a mně taky dost dlouho trvalo, než jsem pochopila, že myslíš „majitel“ (nájemce jsi Ty, žejo).

Není majitel nájemce? To druhé je nájemník, ne?

• Citovat
  • Upravit
18259
20.10.13 20:44

Najemce a pronajimatel ne? :)
Jinak nemela by mit ta smenka nejaky datum do kdy bude splacena? snad tam nedal datum az tohodle roku ne? :think: jde mi o to, ze uz by mohla byt i propadla ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
20.10.13 20:51
@amarilisina píše:
Není majitel nájemce? To druhé je nájemník, ne?

Majitel je pronajimatel, pac PRONAJIMA ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí