Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Záleží na domluvě s tím majitelem no. My si taky pronajali byt, teda částečně vybaveny a rovnou při prohlídce sme řekli co by teda mohlo zůstat a co si majitelka odveze, ale my máme svůj nábytek a majitelka je fajn a rovnou se sama nabídla, že kdyby cokoliv prekazelo, že se toho zbaví. Ale pokud je ten byt inzerovaný jako že se pronajímá komplet vybaveny, tak bych moc nedoufala že ho vyklidi. Zas kam ten majitel má ten nábytek strčit zejo?
Nevybavenych bytů k pronájmu je podstatně méně. V našem třeba byla kuchyňská linka, lednice a jedna skříň. A jo, na ceně je to znát. My teda máme nižší cenu z více důvodu. Ve vybavených bývá postel, skříň, kuchyňská linka, obývací stěna, stolek pod TV, gauč, botník. Někde i lednice, TV, pračka. Cizí nádobí ani cejchy bych neocenila. A dekorace a knihy by mě spíš stvaly a asi bych kvůli nim byt i odmítla. Už takhle si v podnájmu člověk máloco může upravit dle sebe ještě a ještě muset utirat prach z cizího bordelu. Ono pro pronajímatele je to možná skladiště na krámy a zdroj výdělku, ale pro někoho jiného je to domov a chce se tam tak cítit ![]()
A jinak, nemyslím že by majitel svůj nabytek vyhodil nebo někam přestěhoval. Pokud to teda není super špatná lokalita, kde by ten byt jinak neudal.
Pronajímáme vybaveny byt. Z mé strany bych určitě nebyla ochotna ty věci stěhovat a pak po skončení najmu je zase vracet zpět.
My teda pronajímáme nezařízený (nábytek byl už dost jetý, a chceme nájemníka na delší dobu, tak budeme rádi, když se „zabydlí“); ale kdyby byl zařízený, neměla bych problém, kdyby si dovezli svůj - ale trvala bych si na tom, že bude jejich odpovědnost, že mi ten můj odvezou a někam dají (bez poškození).
Pronajímáme takový „polovybavený“ - je tam lednička, pračka a vestavěné skříně v takové míře, že žádné další skříně nejsou potřeba. Gauč, postel, stolky a takové ty věci, nájemníci většinou mají, nebo si pořídí.
Myslím, že většina majitelů chce nájemníka „na dýl“,
Dobrý den dámy, chtěla bych se zeptat, zda víte cenu pronájmu v panelovém bytě o vel. 2+1 v Karlovarském kraji bez realitky? V nájmu je vodné za studenou a teplou vodu a vytápění, poplatky na TV a rozhlas, svoz odpadu atd. a jednou za 2-3 měsíce záloha na elektřinu a plyn zvlášť. Jaká je spotřeba pro 1 osobu na elektřinu a plyn cca. v panelovém bytu? Nyní jsem bytě v RD už 8 let a nevím jak se pohybují ceny jinde. Rozhodně vím, že ušetřím, ale potřebuji informaci ceny spotřeby za elektřinu a plyn. Teď platím 4.000Kč jen holý nájem + vytápění, studenou vodu, ohřev vody, ostatní poplatky s bytem spojené tv a rozhlas. poplatek, svoz odpadu, vaření atd. platím zvlášť sama. Šetřim jak můžu a majitel mi navýšil nájemné, tudíž jsem tam kde jsem byla a na sobě strádám a z důvodu, že chci dítě, tento byt není vhodný a bezpečný z důvodu že majitel na všechno kašle a problémy neřešil důležité pro obývání tohoto bytu a moji bezpečnost. Proto hledám bezpečnejší a levnější byt a budu ráda za každou informaci od vás. Děkuji
Ceny nájmů se nejlépe určují podle nabídky na realitních serverech. Provize realitky v nich totiž není započtená.
Jinak my jsme vždycky pronajímali nezařizený byt jen se základními spotřebiči (lednička, pračka, sporák), protože jsme si mysleli, že se lidi nebudou chtít tak často stěhovat, když si budou muset přesouvat i nábytek. Ale aasi to není úplně pravda, protože v tom samém baráku pronajímá jiný človek podobný byt i s vybavením, a co jsme se jednou bavili tak se nám ti lidi točí přibližně podobně. Je ale pravda, že měl ten byt moderně vybavený a přitom za normální nájem, takže se lidem asi těžko hledalo něco lepšího.
@zolina píše:
Ahoj,je tu nekdo kdo pronajima byt?Zajimalo by me jestli mate(a jake)negativni zkusenosti,nebo vam vse klape?Na co si dat pozor a jak velka je s tim „drina“.
Dekuji za rady a odpovedi.
Pronajímám už asi 10 let malý, ale luxusnější být ve větším městě a zatím bez problémů. Mám asi čuch na lidi. Střídali se mi tam lidi, kteří byli pracovně v našem městě, hodně manažerů a ředitelů.
Kamarád pronajímá taky a věčně tam řeší, že někdo neplatí. On má tedy zcela jinou kategorii bytu, než já. Taky proto se mu tam asi hlásí jiní nájemníci.
Chce to vybírat opravdu dobře a nedat na city. Pak se totiž nájemníka zbavuje jen těžko.
Nepronajala bych byt samozivitelce, někomu se zvířetem nebo nějaké slabší soc. skupině. Neberu ani kuřáky, to lidé mi prostě smrdí.
Asi se tu na mě některé sesypou, ale tak to prostě je.
Do bytu jsem narvala opravdu dost peněz, tak tam chci někoho, kdo má úroveň. Už i kvůli sousedům…
Slušní nájemníci obvykle vydrží cca dva roky. Pak si svoji situaci vyřeší jinak, většinou si vezmou hypo. A je třeba hledat dál.
Neplatici se drží bytu jak ves kozichu…
@Němý Bobeš píše:
@Rachel_cz samozřejmě, lidi s pejskem jsou největší odpad.
To nikdo neříká, taky mám psa. Ale ve svém bytě, který pronajímám, ho prostě nechci.
Naštěstí jeste pořád platí, že pravidla určuje pronajímatel.
@Rachel_cz No tak zákon ale mluví jinak, ne? Nemůžeš nikoho legálně vystěhovat, protože si tam nastěhuje psa…
@Rachel_cz píše:
To nikdo neříká, taky mám psa. Ale ve svém bytě, který pronajímám, ho prostě nechci.Naštěstí jeste pořád platí, že pravidla určuje pronajímatel.
Ta poslední věta..
![]()
Jestli fakt pronajímas, tak v jiný zemi.
![]()
@Monchichik píše:
@Rachel_cz No tak zákon ale mluví jinak, ne? Nemůžeš nikoho legálně vystěhovat, protože si tam nastěhuje psa…
A nemůžeš mu ani zakázat doma kouřit ![]()
Což považuji za prasarnu největší.
Pak ten byt pronajmes nekuřákovi a ten musí dýchat rezidua, co tam nasmrdel kuřák.