Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@tasa Já jsem teda v pozici nájemníka, ale stejně si myslím, že se rozhodneš až při osobním setkání…a do telefonu se ti můžu přetvařovat stejně jako v mailu… a vlastně i při té osobní schůzce, takže nic, už mlčím ![]()
Me se stalo to same, nevim cim to je, asi seriozni zajemci, kteri jsou i ochotni napsat e-mail nemaji zajem. Nebo se boji, ze uz bude stejne pryc. Na mobil ti budou zase volat porad jenom realitky, ja jelikoz jsem ten byt fakt potrebovala rychle pronajmout jsem ten mobil nakonec uvedla a mela jsem zajemce skoro hned.
@geilens ale zase v mailu muze poznat hotentota, ktery neni schopen napsat bez chyby dobry den ![]()
@JanulaM To sice jo, ale kvůli tomu nemoznám co to je za člověka. Mám pár známých disgrafiků (nebo jak se to píše) a s jedním i žiju a vím, že u nich je kolikrát problém i i/y ve slově milovat nebo babička - takže podle toho lidi nesoudím
to už spíš poznáš „inteligenta“ v telefonu ![]()
To je jasne, clovek ho musi videt a mluvit s nim, ale ja mam treba takovou zkusenost, ze pani v telefonu se zdala byt normalni, pak jsme se sesly, vypadala v pohode, dostala smlouvu, pak zacly problemy a vyklubal se z ni soc. pripad, kdyz mi pak psala email tak jsem se nestacila divit, tolik hrubek v par vetach jsem jeste necetla
![]()
@JanulaM To bych spíš řekla, že tady ty typy nebudou mít mejla
občas čtu na Idnes.cz - Můj boj s nájemníkem a to se nestačím divit ![]()
Dej normálně jen email, na ten ti každej gramotnej člověk snad odepsat může, pokud má zájem a mobil pak dáš každému indivindi po mejlu.
A co si pořídit speciálně číslo jen kvůli tomu pronájmu, abys nemusela uvádět své?
Na který web byste šly, kdybyste si chtěli pronajmout byt?
pronajaly byste si ho přes realitku nebo raději od přímého majitele?
bezrealitky.cz, jasně že od majitele, nebudeš platit žádnou provizi. Realitka žádnou výhodu nemá.
@tasa my jsme pronajali „po známosti“. Zeptáš se někoho, ten se zeptá někoho a ten někdo se zeptá majitele. Je to tak lepší, i když samozřejmě taková možnost vždycky není. Zkoušela jsem i webové stránky, Facebook skupiny nabízející pronájmy, atd. Ale holt můj manžel je černoch, v Česku je to stejné, jak kdyby byl cikán
zkus se někoho poptat, třeba o něčem ví. Při pronájmu přes realitku platíš i provizí realitnímu makléři, to může být částka jako jeden nájem a více :/
Přes realitku už nikdy hlavně jsou to vyhozený peníze. Dát 10 tisíc na víc, když chci bydlet, to fakt nemám. Vždy jsem našla byt přes inzerát v novinách bez nějaký provize nebo od známých ![]()
Ja pres ralitku, ale z ciste praktickych duvodu, nemam cas nikoho shanet a u prohlidek byt nemuzu.