Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@EvulinkaB18 Pokud už s někým prožiju intimní vztah-tak to nemůže být člověk, kde se budu bát, že se objeví a bude si dělat nároky. Přeci se „nevyspím“ s kriminálníkem, člověkem závislým na drogách, tyranem či někým podobným…u každého sexu je pravděpodobnost otěhotnění a sama si rozhodnu, kdo bude mým sexuálním partnerem.
@lasička1 Tak s tím já moc nesouhlasím. Člověk nikdy nemůže vědět, co se s toho druhého může vyklubat. A znáte to - pokud je člověk zamilovaný, nevidí, neslyší, má růžové klapky…
Ale velice se mi příčí to, že matka dítěte nevyžaduje alimenty po otci. Vždyt to nejsou peníze pro ní, ale pro to dítě. A ona neobírá sebe, ale to děcko.
@lísteček1 Jenomže kolik je takových vztahů, kdy se z partnera vyklube někdo, s kým nechceme spojovat společné dítě. Ve zdejších diskuzích je celkově hodně těhotenství-po selhání antikoncepce. Hodně mladých, které nemají dodělanou školu, nepracovaly, ale lékař jim oznámí, že MUŚÍ otěhotnět, aby měly vůbec někdy děti a také dost holek, které chudinky natrefily na toho největšího grázla, ale předtím si s ním stihly pořídit dítě.
Na druhou stranu vídám diskuze, kdy holka cca 20 let řeší, že je rok s přítelem, třikrát se rozešli a snaží se o miminko a ono to nejde-to už je základ k tomu, že brzy bude psát, že má dítě, je sama, nechce bydlet u rodičů a bude hledat možnosti, jak od státu dostat co nejvíce peněz. Neříkám, že toto je případ zakladatelky. Její situaci neznáme, tu nám nenapsala.
Prostě mám pocit, že 80 % problémů by nemuselo být, kdyby se každá žena snažila řešit děti zodpovědně, uváženě, snažila se mít před těhotenstvím práci, udělat si finanční rezervu…
Jsou případy, kdy se matka dostane do nepříjemné situace i když se snažila sebevíc-ale těch není tolika.
@lasička1 Jasný, clovek by mel zvážit, s kým si dite pořizuje..Ale nikdy nemužeme odsuzovat apod, pokud neznáme detaily. A je spoustu mamin, které mely vztah či byly vdané, chlap si ale našel treba v tehotenství jinou, obrátil o 180°, o díte nejeví zájem, protože ho oblbla ta nová partnerka…a tak maminka treba ani do RL otce zapsat nechce, práve kvuli tomuto velkému zklamání a zhnusení z toho človeka, kterého milovala…Víš jak, dívá se predevším do budoucna-díte si vychová, venuje mu veškerý čas a proč se bát toho, že se treba v jeho 10letech objeví človek, který si najednou bude chtít nechat říkat táta a bude si delat nároky a bude mu motat hlavu..
Zakladatelko.mam praci, mam alimenty, a bydlim u rodicu, sklopila jsem usi a ziju tak jak ziju, ale strecha nad hlavou je zasada. neberu bydleni u rodicu jako selhani, protoze jsem na miste kde jsem se narodila, kde ziju od mala, kde je muj rodny domov a trvale bydliste..Spis se zamer na prijem, tedy ty alimenty, to je zasadni, musis ovsem na soud, udelejto, holky ti tu radi dobre.
@lísteček1 píše:
Tak pokud bydlíš nyní u rodičů, tak je popros, aby ti hlídyli dítě a ty zatím chod někam alespon na brigádu a šetři si a vydělej si na ten nájem. Nebo pokud to doma není únosné, tak se spoj s jinou maminou a bydlete spolu. Myslím, že takových žen s dítětem, co řeší bydlení a že n a to nemají je spoustu. Viděla byhc takové spolubydlení ideální i v tom, že by jste si navzájem mohli pohlídat děcka.
Pokud budeš mít zaměstnání, tak ti i přednostně vezmou děcko do školky. (alespon u nás ve městě to tak chodí)
A také mě napadá ještě jedna věc - někde jsem slyšela, že pokud otec neplatí a matka se o to nestará a nesnaží se ty alimenty vymoci, tak je to prý trestný čin. Je to tak? Tohle totiž nedávno řešil jeden můj známý - jeho manželka od nich odešla, nechala mu doma jejich společné dítě (6let) a její dítě (13let) o které se ale on skoro od narození staral a toto mu řekli na nějakým úřadě, když řešil plné svěření do jeho péče.Jinak mi ale spíš celý článek zakladatelky přijde jak provokace. Vám ne? toto přeci nemůže být pravda - nechce se mi bydle u rodičů, chci bydlet pohodlně sama s dítětem, dostanu celý nájem zaplacený od státu? A alimenty? Na co, ty neřeším…
Prosím tě, přece nebude ráno čekat dvě minutky než její máma vyleze z koupelny! jasný, že musí mít vlastní bydení! A že by to zaplatil stát? Nevadí, nepřizpůsobiví přece tak pobíraj dávky, tak proč ne ona chuděra? A bydlet s cizí maminkou? Nepřipadí v úvahu, co kdyby jí pak chtěla pomoct s hlídáním dítěte, aby mohla do práce? To přece nejde, v práci si stejně vydělá jen o 1000Kč víc, takže to se radši bude sama pořádně věnovat dítěti až do jeho zletilosti.
Alimenty? Soud o alimenty je přece samej stres, to po ní nemůžeš chtít, aby to podstoupila.
..Zajímavý, že při výrobě dítěte byla s otcem v kontaku až až, ale jak se má řešit něco trochu nepříjemnýho…to radši zapomeneme i jak se jmenoval, že?
Achjo, taky si myslím, že je to provokace, nechodím sem často, tak si ani nezakládám profil, ale poslední dobrou je tu strašně moc chudinek samoživitelek, kterým otec neplatí a nemaj jak vyžít a ptají se na co mají nárok, takže teď se každej den kouknu, jestli náhodičkou…a ono ejhle…další samoživitelka. Podezřelý je už to, že si ty „samoživitelky“ nepřečtou tisíc jiných diskuzí, na tohle oblíbené téma. ![]()
Prostě musíme přestat reagovat, když bude mít někdo vážně problém, tak si stejně najde jinou diskuzi a v ní i celkem detailní odpovědi a nebude se furt dokola prát na co má nár…(už to slovo nemůžu ani napsat
)
Snad to za chvílu vyšumí…
@lísteček1 píše:+ ještě stát obírá
@lasička1 Tak s tím já moc nesouhlasím. Člověk nikdy nemůže vědět, co se s toho druhého může vyklubat. A znáte to - pokud je člověk zamilovaný, nevidí, neslyší, má růžové klapky…
Ale velice se mi příčí to, že matka dítěte nevyžaduje alimenty po otci. Vždyt to nejsou peníze pro ní, ale pro to dítě. A ona neobírá sebe, ale to děcko.
Lively-naprosto souhlasím. Neházím všechny samoživitelky do jednoho pytle, to ne.Ale na druhou stranu vidím v práci-zdravotní sestra v dětské ambulanci-jak se spousty žen staví k mateřství. Mají partnera, za půl roku jiného a za dalšího půl roku z veliké lásky čekají miminko. A než se sejde rok s rokem, tak jsou sami a pláčou co dál…To máme v ambulanci jednu, ta má 5 dětí, nejstarší z nich ani sama nevychovává, nepracuje od porodu prvního-synovi je 18 let.Za život měla nesčetně partnerů-myslím těch, co bydleli s ní a jejími dětmi. Každé dítě má svého otce, několik chlapů naštěstí ani své děti s ní nemělo. A naposledy hrozně pospíchlala-ptám se kam? Je přeci doma? Prý do Pronatalu-vykulila jsem oči, říkám, že tam se přeci provádí umělé oplodnění. Prý ano, ale ona má partnera, už skoro rok, nejde jim otěhotnět, věk klepe na dveře, tak prý začali jezdit na umělé oplodnění. S údivem povídám-ale to je přeci drahá záležitost? Tak jsem byla vyvedena z omylu, že když ona prokáže, že je sociálně slabá, tak má vše zadarmo.
Kdyby neměla žádné děti, tak ano, může být sociálně slabá a dítě chce, tak to možná trošku chápu, ale v tomto případě je to drsný.
Máme sociální stát a prostě jsou mezi námi dvě skupiny lidí-ti co dlouhodobě nepracují, děti si pořizují s tím, že ono to přeci nějak dopadne, máme tu stát a příspěvky, bydlení…a potom my druzí, co od školy pracujeme, odvádíme peníze a když se nám stane úraz, těžká nemoc, přijdeme o práci, tak dostaneme almužnu a po pár měsících by nám bylo řečeno, že si máme rozprodat majetek, že peníze od státu nedostaneme. Proto máme jen dvě děti, i když pocitově bychom radši tři či čtyři-ale nemáme na to. ![]()
A holky počkejte, až půjdeme do důchodu-my co pracujeme a vytvoříme si finanční rezervu, tak dostanme důchod almužnu a budeme naše těžce našetřený peníze postupně utrácet, abychom neměli hlad a nebyla nám doma zima.
Ti chudáci, co nepracovali a nemohli si našetřit, tak dostanou nějakou sociální dávku, která bude paradoxně stejná či vyšší než náš důchod a k tomu budou od státu čerpat peníze na bydlení-aby chudákům nebyla zima, když neměli možnost si nic našetřit. ![]()
Pronatal je soukromy, proc by to dělal zdarma? To když už, tak možná normálně v nemocnici ![]()
Anonymní 22:34 : Bohužel nejhorší je, co ty děti pak? Budou daňoví polatníci, když od malička mají za vzor jen mámu, která jen rodí, rodí a rodí, ale přitom nepracuje a chvilu je sama, pak prostídá dva chlapy úak zase sama pak někdo novej…
Každý má mít jen tolik dětí kolik sám s partnerem uživí, u někoho to bude bohužel třeba jen jedno, jiný si jich může dovolit deset, ale to co popisuješ ty, fakt nemám ráda.
A v zamilovanosti plodit děti - tak to může fakt jen idiot anebo ta, která dopředu ví, že se přepracovat v životě moc nehodlá. A když už přece jen, tak uzná, že to byla chyba a nedělá si v zamilovanosti další dítě s jiným tatínkem zrovinka náhodičkou v době, kdy jí končí rodičák. ![]()
Jasně, může se stát i po dost letech, že to chlapa přestane bavit nebo něco, ale pokud ženská před tím přemýšlela, tak buď si pořídila dítě se slušným člověkem, kterej i když už ženskou nemiluje pořád s ní má dobrej vztah a rozedjou se v dobrým a na dítě platí dobrovolně a ona mu naopak nedělá peklo ze života, kvůli dvoudennímu zpoždění platby a nebo ho aspoň zná natolik dobře (jeho příjmy, jeho majetek, rodinu, kamarády, všechno…), že z něj ty alimenty dostat dokáže.
Ale fakt kroutím hlavou nad „nejsme v kontaktu, ani nevím, kde žije…stejně by nezaplatil…“
Takže je to takto: příspěvek na bydlení se dostane až po předložení dokladů o zaplacených třech nájmech, v bytě musíš mít ty a dítě trvalé bydliště a byt musí být v osobním vlastnictví, ne družstevní. Někde musíš sehnat na ty tři nájmy + kauci + provizi realitce, což je tak cca 50 tisíc. Pozor!!! Zpětně za ty tři měsíce ti sociálka nedá ani halíř. Pokud si na to půjčíš, hlavně to na sociálce neříkej, jinak to budou schopni to započítat do příjmu. Mě se to stalo a pak jsem se musela odvolávat, táhlo se to měsíce. Podle toho, kolik jsi za ten nájem dala ti vypočítají, kolik ti dají na ten čtvrtý měsíc a dva další. Počítá se to velmi, velmi jednoduše, svůj příjem vynásobíš 0,35, čili cca třetina toho, co máš. Ta je daná, že ji musíš dát za bydlení. No a zbytek ti doplatí. Takže když máš např. 6300 ( rodičák 4300 a alimenty 2000), máš dát na bydlení z toho 2200. Takže když platíš nájem 11 tis., dají ti 8800, když 9000, dají ti 6800. Strop je pro Prahu 11 tisíc, víc ti nedají, pro zbytek republiky míň. Takže když třeba v Praze budeš mít rezidenci za 20 tisíc
, dají ti stejně na to max. těch 11.
Takže hledat byt do max. ceny nájem + třetina tvýho příjmu, pokud máš těch 6300, tak max. nájem musí být 13200.
Anonymni, pišeš hloupost. Mám čerstve vyrizené prispevky na bydleni.Jsem v podnájmu, mám tu trvalé bydliste i s detmi. Bydlim od září, žádné tři nájmy jsem neplatila. Vyrizovala jsem v říjnu, jelikož začalo další ctvrtleti a oni vyplaci tri mesicne zpetne, tudiž za červ, srpen září(me vyplati jen to září, protože od září bydlim, mám tu smouvu)Musela jsem predložit smlouvu, že platim mesicne tolik a tolik, musela jsem predložit rozpis elektriny a plynu(kolik mesicne budu platit) a pak takové ty veci jako je muj prijem, alimenty. A v pohode mi schválily prispevky.
Hm, tak hloupost píšeš s dovolením ty. Já příspěvek dostávám od března, takže už fakt do toho vidím. Takže ještě jednou : žádá se vždy na začátku čtvrtletí, dokádá se bydlení za minulé čtvrtletí. Může to být i jeden měsíc, oni za ty chybějící dva pak dosadí normativní náklady, které jsou ovšem o dost nizší než ty skutečné. Zprůměrují to a to, co vyjde ti pak dají v tom dalším čtvrtletí. K tomu minulýmu se nikdo nevrací a nikoho to nezajímá. Takže jestli počítáš s tím, že ti zaplatí za září, budeš se dost divit. Až ti to v listopadu pošlou, tak ti pošlou na dva nájmy, na ten říjnový a už listopadový, v prosinci pak na prosinec a v lednu se žádá znovu. Ale počítej s menší částkou právě proto, že ti to vypočítají z tvých skutečných výdajů za září a normativních za ten srpen a červenec. V tom je právě ta nespravedlnost, že přijdeš o jeden měsíc a pak ty další tři o část a nebo když by ses nastěhovala už v červenci, tak o všechny tři nájmy. A hlavně se nesmí říkat, že ti někdo na ty první tři ( v tvým případě jeden ) nájmy někdo dal, jinak ti to jako mě započítají do příjmu a já jsem místo 8500 brala jen 3500 až do června, což je fakt průšvih, když platím 11. A nikoho to nezajímá.