Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud máš doklady k pořízení věcí, tak v případě exekuce můžeš dokázat, že vybavení bylo Tvoje. Ale takové věci se můžou rozběhnout až hodně let poté, co se nájemníci odstěhují. Spíš bych do smlouvy zakomponovala povinnost odhlášení od trvalého bydliště v případě stěhování a to do nějaké lhůty. Osobně to mam v nájemní smlouvě, že jsem povinna max do 30ti dnů od ukončení nájemní smlouvy odhlásit tuto adresu a nahlásit jiný trvalý pobyt.
no doklady nemám, ale chtěla jsem udělat fotodokumentaci stavu co jsem jim tu nechala. jo a do té smlouvy to určitě uvedu to odhlášení děkuji. zakl.
Do smlouvy si i dej s čím vším baráček pronajímáš tzn. i vybavení + ta fotodokumentace…
fotodokumentace ani dolkady vám k jičemu nesjou exekutor věci stejně zabavy takmjako nám už 8 měsícučekáme na soud abychom vysoudili sve věci zpět nájemnik tam animtrvalí pobyt neměl bydlel tam 1 měsíc přišla na něj exekuce a ač bylo ve smlouvě vše jasně napsáno nafoceno i učtenky jsme měli zabyvyli vše z usměvem na tváři stím že jestli mi ta za to stojí at se o věci soudím !! mimochodem byt tím pádem nemohu dál pronajímat jelikož exekutor věci ponechal na mistě.
Přesně jak napsala junkyska, napiš, co vše je součástí pronájmu, fotodokumentaci a dovětek vč. odhlášení. Ale to je pak třeba i zkontrolovat, ne všichni jsou slušní, a udělají to. Ale pokud to budeš mít ve smlouvě jako dovětek, že se má např do 30ti dnů odhlásit, tak pak s tou smlouvou můžeš pracovat a toho člověka odhlásit sama (přehlášením na úřad).
Já si myslím,že bez souhlasu majitele si nemůže nikdo udělat trvalé bydliště (podnájemník) nebo ANO?
simi84, bohuzel muze. Staci aby s platnou najemni smlouvou nakracel na mistni Obecni urad…
Holky já to nikdy neslyšela. A už jen když mě táta dával bydliště k němu do baráku, tak tam musel jít s listem o vlastictví a tak. (asi teda proto žejsem něměla tu smlouvu?) No jinak máme taky nájemníky,a maji tady jen jako kontaktní adresu a trvalou jinde.
My měli na bývalém baráku taky problémy s bývalým nájemníkem, jenž měl exekuci, ale exekutoři nám jen oblepili věci a my podávali vylučovací žalobu, do té jsme dali nájemní smlouvu a doklady od věcí. To stačilo a z exekuce nás vyjmuli.. Jenže exekutoři si kolikrát dělaj co chtěj, to je fakt, my měli štěstí..
Vždyt to si může každej napsat nějakou smlouvu? Ne? Já myslim že to nejde! A volala jsem i na obec a řekli že to musí dát vlastník nemovitisti souhlas!
Myslím, že v současné době už opravdu stačí jít pouze s nájemní smlouvou na úřad, souhlas majitele není potřeba.
Dobrý den mám konkretní dotaz. chtěla bych pronajmout baraček a vím, že si mohou i bez eho souhlasu s nájemní smlouvou zde udělat trvalý pobyt což mi moc extremně nevadí, ale zajímá mne jak by to bylo s případnou exekucí nájemníka. necham tam totiž nějaké vybavení a tak. děkuji za info.