Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@matkabagristy O to placeni za energii bysme se treba delili ale jak je to s tim zakladnim najmem jestli bych platila polovinu tech 5000 nebo cely 10000??
nerozumim, majiteli bytu je jedno, jak si najemnici vyresi podil na placeni najmu bytu.
@Anonymní píše:
@Janli Jen s jednou osobou(o partnera se nejedna)
Tak si najdeš byt 2+1. Popravdě jsem se nikdy nesetkala s tím, že by se byt pronajímal jen jedné osobě, pokud se teda nejedná o minigarsonku… cena v inzerátech je uvedená za celý byt, jak si to mezi sebou porovnáte už je vaše věc…
Pokud pronajímám byt za desítku, chci dostat desítku. A je mi jedno, jestli tam bude bydlet rodina, kde oba vydělávají a mají oddělené finance, nebo ona je na rodičáku, peníze mají společné a jde to z jeho výdělku, nebo se dohodnou dvě, tři, čtyři kamarádky, že tam budou bydlet spolu. A rozdělí se rovným dílem nebo Máňa dá šest, protože má větší pokoj, a Háňa čtyři, protože má osmimetrovej kamrlík a bude furt v tahu. Já dostanu za všech okolností desítku, pokud to pronajímám jako byt a jako celek a inzeruju to za desítku. Energie záleží, jestli budou mít psané na sebe (pak už je mi to úplně fuk) nebo mi je budou platit zálohově, a to na částce, na které se dohodneme.
@Janli píše:
Tak si najdeš byt 2+1. Popravdě jsem se nikdy nesetkala s tím, že by se byt pronajímal jen jedné osobě, pokud se teda nejedná o minigarsonku… cena v inzerátech je uvedená za celý byt, jak si to mezi sebou porovnáte už je vaše věc…
Jestli nekoukala na nějaký „studentský“ pokoje, kde se platí za lůžko/osobu paušálem…
![]()
@Anonymní píše:
Nevite nekdo jak je to s pronajmem bytu pro dva nebo je nejaka stranka kde se pronajimaji byty pro vice lidi?? Ja jsem nic takovyho nenasla, vetsinou jsou ty byty jen pro jednu osobu, co chci ale vedet je jak je to s placenim kdybysme tam bydleli dva?? Napriklad kdyby byt stal 10000Kc tak kazdy by platil 5000Kc jako polovinu nebo bysme proste museli platit oba dva plnou castku 10000Kc???
Jo a jeste jsem zapomela se zeptat…pronajmou byt 18+yo a 16yo???(Zadny rodinny prislusnik, proste dva cizi lidi a ja vlastne jeste nezletila)Nebo by to pronajmuli tomu dospelymu a pak at si tam privede koho chce???
Pokud se vám nepodaří sehnat někoho na doporučení od známých a bude se vám hlásit více zájemců, tak je dobré jim třeba poslat dotazník, který by mohl pomoci zúžit výběr. Pokud budete mít jen pár,,favoritů“, tak je důležité nebát se prozkoumat sociální sítě a zjistit o nich něco více a také se pokusit získat info od předchozích pronajímatelů. Pokud si někoho pozvete na prohlídku, promluvte s ním a pokuste se udělat si detailnější obrázek. Vykoukl na mě k tomuhle tématu tento článek: ***
Edit adminem: smazán odkaz
Prosím máte někdo doporučení na solidní zprostředkovatelskou firmu na správu bytu? Bydlím v zahraničí a nemohu se o byt starat. (NOVORENT, TVUJ SPRAVCE, IDEALNI NAJEMNCE, GARANTOVANY NAJEM, BOHEMIA ESTATES,?) Máte zkušenosti? Moc děkuji za tipy.
@Kveta74 Jak zpětně hodnotíte firmu, kterou jste využili k pronajímání? děkuji Martina
Ahoj holky, taky pronajímáme byt přes agenturu. Těch agentur na garantovaný nájem moc není a většina je jen v Praze nebo v Brně a na dost firem jsou špatné recenze. Co mi tak přišlo, tak mimo Prahu fungují z těch co za něco stojí jen Renta a Dokonalý Nájemník. My máme smlouvu s Dokonalým Nájemníkem na byt v Mladé Boleslavi a vše šlo zatím dobře (necelé 2 roky). Zaleží, kde byt máš, ale tihle mi přišli, že mají největší pokrytí.
@Martina9Zap21 píše:
@Kveta74 Jak zpětně hodnotíte firmu, kterou jste využili k pronajímání? děkuji Martina
Nájem nám chodí podle smlouvy, byt je v pořádku a sousedi taky v klidu
. O nic se nemusíme starat, takže fima Dokonalý nájemník naše očekávání splnila
. @Martina9Zap21 @Marion1233
@bse.pedro
Mohla bych se zeptat, zda už máte s nájemníky podnájemní smlouvu?
Měli jsme přes realitku dohozeného nájemníka-podvodníka, tak uvažujeme s mužem teď už raději o podnájmu nejlépe přes agenturu nebo podnájem.
![]()
@bse.pedro píše:@bse.pedr
Zatím jsem dával klasickou nájemní, ale asi brzy přejdu na podnájemní…![]()
@matkabagristy O to placeni za energii bysme se treba delili ale jak je to s tim zakladnim najmem jestli bych platila polovinu tech 5000 nebo cely 10000??