Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
nikdy bych sama nevěřila, že tohle budu psát, natož řešit
Ale jak se to říká… Člověk plánuje a Bůh se směje. ![]()
Je to 11 měsíců, co se nám nedaří, v březnu dostanu od doktorky žádanku a hned v dubnu už máme s manželem termín v Pronatalu.
Není mezi vámi někdo, kdo se tam také chystá, nebo se tam právě vydal? Ať si o tom můžeme poklábosit spolu a naši muži a kamarádky to nemusí pořád poslouchat ![]()
Ahojky,
také chodím do Pronatalu
Mám za sebou 2 IVF, teď v únoru plánují KET.
@Adus13 píše:
Ahojky,
také chodím do PronataluMám za sebou 2 IVF, teď v únoru plánují KET.
Ahoj!
A jak jsi tam spokojena? ![]()
Bylo nektere z IVF uspesne? Jestli ne, tak KET urcite vyjde!! ![]()
@Sardelka no zatím ani náznak těhu
jinak mně většinu věcí zařizuje můj gynekolog, který s nimi spolupracuje
ale prostředí se mi líbí moc, shodli jsme se s manželem, že to na nás působí tak klidně, vůbec ne jako u doktora a personál za mě vždy příjemný, nemám v plánu zatím nic měnit, i kdyz to už párkrát nevyšlo. Myslím, že mají dobrou embryo laboratoř, dělají i o víkendu a to je pro mě základ ![]()
@Adus13 píše:
@Sardelka no zatím ani náznak těhujinak mně většinu věcí zařizuje můj gynekolog, který s nimi spolupracuje
ale prostředí se mi líbí moc, shodli jsme se s manželem, že to na nás působí tak klidně, vůbec ne jako u doktora a personál za mě vždy příjemný a super, nemám v plánu zatím nic měnit, i kdyz to už párkrát nevyšlo. Myslím, že mají dobrou embryo laboratoř, dělají i o víkendu a to je pro mě základ
S tím víkendem naprosto souhlasím, to mě nadchlo, protože nechci, aby se to v práci vědělo, a samozřejmě tomu člověk musí obětovat nějaký ten čas…
Tak to mě mrzí, ale věřím, že to vyjde a jen to na vás ještě čeká!!!
Zkoušeli jste předtím i IUI? Kdy vás KET čeká?
My musíme nejprve absolvovat celé kolečko vyšetření, abychom vůbec zjistili, co se děje… Já mám teda už něco za sebou (hormonální profil apod.) a zatím jsme žádný problém neobjevili. Je to strašně frustrující..
@Sardelka teď čekám ms kolem 20.a pak mám zavolat a domluvíme se, pokud bude vše ok, tak by mohl byt ket kolem 10.2. Já mám syndrom PCO, proto jsme ani IUI nezkoušeli, předtím jsem užívala Clostilbegyt a snažení doma
Jsem spokojenou pacientkou Pronatalu v Praze. Mám za sebou první IVF a transfer a už jsem v 11. tt ![]()
@Adus13 píše:
@Sardelka teď čekám ms kolem 20.a pak mám zavolat a domluvíme se, pokud bude vše ok, tak by mohl byt ket kolem 10.2. Já mám syndrom PCO, proto jsme ani IUI nezkoušeli, předtím jsem užívala Clostilbegyt a snažení doma
@bella bamba píše:
Jsem spokojenou pacientkou Pronatalu v Praze. Mám za sebou první IVF a transfer a už jsem v 11. tt
Aduš budu moc držet palečky, aby to skončilo happy endem! Pokud budeš chtít, tak potom napiš, jak to dopadlo ![]()
Bello, to je skvělý! Moc moc gratuluju, to musí být krásný pocit. Doufám, že si ho taky brzy zažiju ![]()
@Sardelka
Určitě ano, jsou tam všichni moc šikovní. Držím palce.
Ahoj holky, já jsem v pronatala od prosince a za sebou 2 IUI.
@Adus13 Mužu se zeptat, jakého máš mudr? mám to totiž stejně, muj s nimi dělá a chodím tam jenom na zákroky a k němu na veškerá vyšetření ![]()
@Sardelka ty víkendy jsou fajn hlavně kvůli tomu, když ti ovulace vychází do víkendu. jinak co se týče práce, tak to mi moc ty víkendy na utajhení nepomáhají.. moc se to nedá načasovat, záleží na cyklu ![]()
Holky mužu se zeptat, jaká všechna vyšetření vám v pronatalu udělali? já mám zatím jen hormonální profil a samozřejmě kontrolu ovulace a spermio a vše v pořádku.. vím, že v jiných carech dělají ještě imunologii, genetiku…díky
@baru-ska píše:
Ahoj holky, já jsem v pronatala od prosince a za sebou 2 IUI.
@Adus13 Mužu se zeptat, jakého máš mudr? mám to totiž stejně, muj s nimi dělá a chodím tam jenom na zákroky a k němu na veškerá vyšetření
@Sardelka ty víkendy jsou fajn hlavně kvůli tomu, když ti ovulace vychází do víkendu. jinak co se týče práce, tak to mi moc ty víkendy na utajhení nepomáhají.. moc se to nedá načasovat, záleží na cykluHolky mužu se zeptat, jaká všechna vyšetření vám v pronatalu udělali? já mám zatím jen hormonální profil a samozřejmě kontrolu ovulace a spermio a vše v pořádku.. vím, že v jiných carech dělají ještě imunologii, genetiku…díky
Ahoj! ![]()
Ja jdu do CARu uz s udelanym hormonalnim profilem od Mudr., spermio zatim manzel neabsolvoval.
Ptala ses na tu imunologii? Protoze tohle je vysetreni, na kterem ja rozhodne budu trvat.
@Sardelka zatim právě ne… mě ted jak to dostanu čekáv pronatalu hysteroskopie a chtěla bych ab mi u toho udělali i pruchodnost vaječníku.. tak uvidim…no a vlastně nevim, jestli nebudu muset cyklus počkat
ale po dalším neuspěšným cyklu chci zaádat tu imuno a genetiku.. prý výsledky trvají třeba 2 měsíce, tak to už pak pomalu bude i před ivf když se nepodaří ![]()
@baru-ska píše:
@Sardelka zatim právě ne… mě ted jak to dostanu čekáv pronatalu hysteroskopie a chtěla bych ab mi u toho udělali i pruchodnost vaječníku.. tak uvidim…no a vlastně nevim, jestli nebudu muset cyklus počkatale po dalším neuspěšným cyklu chci zaádat tu imuno a genetiku.. prý výsledky trvají třeba 2 měsíce, tak to už pak pomalu bude i před ivf když se nepodaří
Jejda… tak to je trnita cesta!!
Jak dlouho se snazite a jak jsi stara?
@Sardelka rok a půl a je mi 32. vše zatím v pořádku.. tak ono mi přijde, že tohle je spíš základ… hormony, folikulometrie, spermio a pak zjištování mechanické příčiny.. pruchodnost vejcovodu
někdo říká že IUI bez kontroly průchodnosti je ztráta času.. no tak uvidíš, co doporučí vám..
@baru-ska píše:
@Sardelka rok a půl a je mi 32. vše zatím v pořádku.. tak ono mi přijde, že tohle je spíš základ… hormony, folikulometrie, spermio a pak zjištování mechanické příčiny.. pruchodnost vejcovoduněkdo říká že IUI bez kontroly průchodnosti je ztráta času.. no tak uvidíš, co doporučí vám..
Ja urcite souhlasim, myslim, ze zejmena to imuno by se melo udelat, kdyz je to tak casta pricina. Urcite se nenech odbyt!! Prijde mi logictejsi napred delat testy z krve, nez do Tebe “rezat.” ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.