Proplacení rekvalifikačního kurzu UP

19789
2.9.18 20:10

@Biibii Manželka si na RD dělala roční kvalifikační kurs na ošetřovatelku a ÚP to nechtěl zaplatit, i ve své původní kvalifikaci (dámská krejčová) byla nezaměstnatelná vzhledem k tomu, že během RD skončil v okresním městě velký zaměstnavatel. Musel jsem jí to zaplatit já (15 tisíc Kč).

Ale můžeš se na ÚP zeptat, já jsem se zeptal taky a hlavu mi za zeptání neutrhli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65253
2.9.18 20:11

tak to pochybuju, že půjde. Co vím, proplácí kurzy lidem, kteří jsou na pracáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
2.9.18 20:15

Jo - opravuju, nebyla na RD. :roll: Brala RP. Každého opravuju a sám to napíšu blbě. :roll: :oops:

Ona měla smlouvu na dobu určitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
2.9.18 20:33
@vokishka píše:
tak to pochybuju, že půjde. Co vím, proplácí kurzy lidem, kteří jsou na pracáku.
no já než jsem šla na rodicak, byla jsem na UP, takže pokud si nesezenu práci, po dohrání Rodicaku tam zase budu v evidenci.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
2.9.18 20:36
@eumedon píše:
@Biibii Manželka si na RD dělala roční kvalifikační kurs na ošetřovatelku a ÚP to nechtěl zaplatit, i ve své původní kvalifikaci (dámská krejčová) byla nezaměstnatelná vzhledem k tomu, že během RD skončil v okresním městě velký zaměstnavatel. Musel jsem jí to zaplatit já (15 tisíc Kč).Ale můžeš se na ÚP zeptat, já jsem se zeptal taky a hlavu mi za zeptání neutrhli.

Mě nejde o to, si to zaplatit, ale když jsem má UP tak mě napadlo, ze kdyby neměli u nich kurz, ze by mi mohli pomoci. Já mám bohužel základní, 4 roky na sš ale bez maturity, chtěla jsem si ji dodělat, ale popravdě tomu nedávám moc šanci, kvůli jedné ucitelce. Takže proto mě napadl rekv. Kurz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.18 20:38

Dělala jsem si kurz přes up, který jsem potřebovala k zaměstnání. Aby mi ho úřad proplatil, musel zaměstnavatel potvrdit, že u něj budu pracovat dál, jinak by nezaplatili. Jinak ještě proplácí pokud jsi v dlouhodobé nezaměstnanosti. Nevím jak to je pokud jsi na RD ale určitě tam je nějaká sance :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
2.9.18 20:43
@Gabri.ela.ela píše:
Dělala jsem si kurz přes up, který jsem potřebovala k zaměstnání. Aby mi ho úřad proplatil, musel zaměstnavatel potvrdit, že u něj budu pracovat dál, jinak by nezaplatili. Jinak ještě proplácí pokud jsi v dlouhodobé nezaměstnanosti. Nevím jak to je pokud jsi na RD ale určitě tam je nějaká sance :)

Děkuji, no našla jsem kadeřnictví kde ten kurz nabízejí, určitě by tam byla mizivá šance ze bych tam mohla pracovat ale to vůbec nevím na 100%. Já byla na UP před rodicakem 4 měsíce což asi nebude dlouhodobá nezaměstnanost. Ale děkuji, asi se tam zastavím rovnou osobně se na UP poptat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
2.9.18 21:40

A co takhle se zeptat přímo na úp,odď. rekvalifikací? Tam řeknou konkrétně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
2.9.18 23:01
@Biibii píše:
Mě nejde o to, si to zaplatit, ale když jsem má UP tak mě napadlo, ze kdyby neměli u nich kurz, ze by mi mohli pomoci. Já mám bohužel základní, 4 roky na sš ale bez maturity, chtěla jsem si ji dodělat, ale popravdě tomu nedávám moc šanci, kvůli jedné ucitelce. Takže proto mě napadl rekv. Kurz

já měla kurz který nebyl přes ně ( nenabízeli ho ale možnost zaplacení tady byla ) a napřímo mi řekli že když nedonesu potvrzení budoucího zaměstnavatele tak že mám smůlu takže v poslední den kdy se měli vyjadřit zda mi kurz uznají a zaplatí a nebo mám smůlu jsem lítala a schaněla potvrzení od budoucího zaměstnavatele

• Citovat
  • Upravit
80
3.9.18 05:34
@smajlik345 píše:
já měla kurz který nebyl přes ně ( nenabízeli ho ale možnost zaplacení tady byla ) a napřímo mi řekli že když nedonesu potvrzení budoucího zaměstnavatele tak že mám smůlu takže v poslední den kdy se měli vyjadřit zda mi kurz uznají a zaplatí a nebo mám smůlu jsem lítala a schaněla potvrzení od budoucího zaměstnavatele

Tyjo, to zní silene, a ještě otázka, proplatí se to při nástupu na kurz nebo po jeho dokončení ?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
3.9.18 06:33

Manželovi ho neproplatili, ani když měl potvrzení od zaměstnavatele. Tento kurz nenabízíme a nazdar bazar. Ať vám ho budoucí zaměstnavatel zaplatí sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
3.9.18 08:23
@Biibii píše:
Tyjo, to zní silene, a ještě otázka, proplatí se to při nástupu na kurz nebo po jeho dokončení ?????

to už jsem neřešila já to si řešili mezi sebou úřad práce a lektorka kurzu, ale co lektorka říkala. Tak oni ji to proplatili v době dělaní kurzu s tím že když kurz neudělám tak budou po mě žadat celou častku zpět. Nacož si dej taky bacha pracák to tak má on kurz zaplatí a když ho neuděláš tak peníze musíš úřadu vratit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.18 16:26

Informace co jsem si zjišťovala v létě. Vybraný kurz musí být akreditovaný. Většinou to i ty kurzy uvádějí, že je možné žádat o proplacení úřad práce. Dále musíte být na úřadu práce evidován minimálne jako zájemce o zaměstnání. To můžete být i při pobírání rodičovskeho příspěvku. Jo a po skončení rekvalifikace si musíte začít hledat práci. No jak to bude v reálu zjistim brzy. Chci si to začít vyřizovat.

• Citovat
  • Upravit
6
9.11.18 22:16

ÚP zajišťují a financují jen akreditované kurzy. Kurz může provádět jen středisko, které má tento kurz akreditovaný. Všechna střediska to nemají akreditovaný a přesto školí. Někdy chce ÚP (ne všechny) potvrzení, že vás po absolvování kurzu vezme zaměstnavatel. To není problém. Jde to jednou „obejít“. Po absolvování kurzu jste zjistila, že zaměstnavatel vás chce zaměstnat na dvě směny a to vy nemůžete přijmout z důvodu výchovy dítěte. Nemusíte se obávat, že kurz neuděláte a budete vracet peníze, protože v tom případě by ÚP neproplatil za vás kurz rekvalifikačnímu středisku a to by se jim nelíbilo! To vám nehrozí! Existují kurzy financované EU také jako projekty, musíte si o to říci na ÚP. Má to výhodu, že těch kurzů můžete mít víc a nezapočítávají se vám do rekvalifikací. Vždy dbejte, abyste měly výstup (osvědčení), který vás opravňuje k dané činnosti. Ne papír, např. zúčastnila se kurzu na PC, atd. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
12.11.18 05:54

Mne nepreplatili

Mne kurz odmietli, že po preskúmaní môjho zdravotného stavu nedoporučuji. Mam operovana Karpaly na pravej ruke, ľavú stále poškodenú a hnutiu chrbticu. Od lekárov mam doporučenie nerobiť nič namáhavé, nič v nútenej pozícii, neťahá ťažké bremena atď… Hlásila som sa na kurz pracovníka grafického studia a vraj mi to nedoporučuje, aj keď som mala podnikateľský zámer atď. Ale na druhej strane mi nútia práce upratovačky, v kuchyni, predavačka atď… Práce, ktoré mi fakt ešte viac poškodia a kde pri bolestiach a kŕčoch viac ako 2 mesiace nevydržím… Prostě preplácať nechcú… :pocitac: :zed: :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat