Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj. Zacinaji se nam u dcerky 14 měsíců, prorezavat prvni stolicky dole. Prvni vylezla bez vedsich problémů ale ted mame trosku hororove noci. Chtela bych se zeptat. JAK TO PROBIHALO U VAS DĚVČATA? Byly stolicky horsi nez první zoubky? Kolik dni u vas trvalo nez se jedna stolicka prorezala? V jakem věku jste se s prorezavanim stolicek potykali? Calgel a camilia u nas fungovali u prvnich zubů ale ted uz moc ne, dneska se vecer chystam poprvé dat viburcol. Ve ctvrtek jdeme na prvni kontrolu k zubari a jsem zvědavá zda jeste neco poradí. Davat nurofen se mi moc nechce ale nechavam si to jako posledni moznost. S partnerem jsme ko. Asi si dame stridave směny.
Při růstu zubů(u nás to byly stoličky a špičáky) kdy děti brečely celé noci, jsem bez otálení dala Ibuprofen sirup. Když něco bolí tebe tak, že nemůžeš spát, tak taky trpíš v bolestech a zkoušíš, zda nezaberou bylinky? Sami jste s partnerem ko a umíš si představit, jak se cítí dítě s bolestí a k tomu nevyspalé? Jinak první stoličky si časově nepamatuji, druhé vyrostly u dcery po druhém roce, u syna až skoro ve třech letech.
@Aduš8 prosim te a nevis jak dlouho se muze jedna stolicka prorezavat? Od prvnich příznaků bolesti? Na kolik dni to je? Abych mela trochu predstavu kdy se vsichni tri vyspime? Neboj se mam v planu ji dat lek na bolest kdyz homeopatika nebudou fungovat. Mam uz pripraveno na nocnim stolku. Me treba po extrakci osmicek taky stacili homeopatika a to jsem v ne drive nevěřila. Kdyz kojis, moc možností neni. Nedala bych ji nic co bych driv nevyzkousela na sobě. Po porodu jsem si nechavala vyrvat moudraky taky trochu planovane, i kdyz byly skazene, aby v tom chudinka nebyla sama a navic me potkalo suché luzko. Tak asi vim co malá prožívá. Prez den je ok. Zase ji nechci dopovat moc a zbytečně. Pred tim nebylo treba analgetik. Tak proč kdyz spala ji to zbytečně cpat. Je bolest a bolest a kazdy ma jiny prah bolestivosti. Prusvih je ze to miminko si neumí rict. Budí se rozdílně. Nekdy po pul hodině jindy spí i ctyri hodiny akorad ja cumim pak do stropu. Teploty nemame. Vim ze každé dite je jine a mam pripraveno vsechno a zkousim od chlazenych kousatek, masazi gelem, homeopatik az po analgetika. Ale mit ji permanentně pod leky co mohou delat spatne na zaludek, vimze jsou i cipky, se taky obavam. Vim jaké jsou moznosti a ridim se instinktem. me vsak zajímá doba, at vim co očekávat. Jinak ted mi chrni, me se jako obvykle zase spat nechce. No jo, udel matky. Aspon ze ona si to dozene prez den.