Jak rychle připravit Nutrilon?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Nikola7
29.10.13 07:52

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, kdyz pripravuju davku Nutrilonu, jestli můžu tu převařenou vodu, která je ale už odstátá studená smíchat s nutrilonem, pak šoupnout do ledničky a potom to dát ohřát? Nebo musí ta voda být 40 stupňů jak píšou. To je zdlouhavý. Co se stane, když to smíchám studený a potom ohřeju? A proč nemůžou miminka studený mlíko? Co by se stalo? Dík Nika

• Citovat
  • Upravit
204
4.11.13 00:18

Myslím, že ve studený vodě se ti to moc nerozpustí. to bych raději měla teplou vodu v termosce a smíchala to s ní před podáním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.13 00:28

Já to dělám tak : převarim si vodu, nechám schladnot, dam do lednice. Kdyz se mala v noci probudi, naliji do lahvičky požadované množství, strčim do mikrovlnky, ohreju cca 15sekund a pak přidám nutrilon. Kdyz jsme venku nosím termosku s teplou vodou. Pak jen přelijí vodu do lahvičky přidám nutrilon, protrepu a dam to male.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
11.7.15 19:08

Narazila jsem na tuhle diskuzi a jsem zmatené. V pátek nás pustili z porodnice. Jsme plně na UM. Sestřičky mi řekly jak dávkovat a přidávat. Zaráží mě, že mi řekli ať si dělám klidně jednu dvě dávky nutrilonu dopředu a uchovávám v lednici. Když jsem šla domů tak mi sebou dvě dávky daly ať jen příjdeme domů strčíme do hrnku s teplou vodou a můžeme za 5min krmit. Má s přípravou dopředu některá zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22446
11.7.15 19:25

@Raddkka V lednici to nechat můžeš, mimo lednici maximálně hodinu, pak vylít. Mně teda přišlo nejrychlejší mít převařenou vodu v termosce, vydrží mi tam cca 1 den, pak jsem si dovařila novou. Jen do lahvičky nasypu mléko a zaliju, příprava mi zabere minutu. Je to rychlejší než přihřívat hotové mléko z lednice. Do lednice jsem si ho dávala pouze tehdy, když mi malá usnula během toho, co jsem mlko připravovala nebo vypila málo, skoro celou dávku mi bylo líto vylít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
11.7.15 19:33
@Ecil píše:
@Raddkka V lednici to nechat můžeš, mimo lednici maximálně hodinu, pak vylít. Mně teda přišlo nejrychlejší mít převařenou vodu v termosce, vydrží mi tam cca 1 den, pak jsem si dovařila novou. Jen do lahvičky nasypu mléko a zaliju, příprava mi zabere minutu. Je to rychlejší než přihřívat hotové mléko z lednice. Do lednice jsem si ho dávala pouze tehdy, když mi malá usnula během toho, co jsem mlko připravovala nebo vypila málo, skoro celou dávku mi bylo líto vylít.

přesně, my jsme doma druhý den a tápu. Příjde mi taky lepší převařit vodu, nechat vystydnout- do lednice a před krmením si odleji dávku, ohřeji ve vodní lázni, nasypu, zamíchám a hotovo. Ještě by mě maminky zajímalo jak řešíte cestování?! Mě napadá leda mít sebou lahev s převařenou vodou a dvě lahvičky s odsypaným práškem?! Děláte to tak. Jinak zítra je nám týden, 3,5kg a vypijeme 60ml- 70ml je to ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
11.7.15 20:01

cestování

My měli termosku s teplou vodou a lahev kojenecké vody na namíchání. Tahali jsem celou krabici nebo odsypáno do krabičky. Teď dělají dávkovače, že si odměříš dávky a jen nasypeš do lahve. Jsou to takové kalíšky, které na sebe našroubuješ. Už mám pořízené pro druhé mrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22446
11.7.15 20:01

@Raddkka Mně malá pila cca stejná dávky. Já mám na cesty dávkovač na mléko, nějaký takový http://detske-lahve.heureka.cz/…mleka-modra/ . Tam mám nadávkované 3 dávky mléka, pak sebou beru menší termosku s vodou a lahvičky. Jó, kde jsou ty časy, kdy jsem dům opouštěla s malou kabelkou :lol: :lol: :lol: Teď si připadám, jak když se pořád někam stěhuju - kromě jídla plíny, ubrousky, bryndáky, náhradní oblečení, dudlíky, přebalovací podložku… No hrůza :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
11.7.15 20:42

Mam davkovac a teplou vodu v termosce..naleju vodu, nasipu u nas Sunar, zavru, protrepu, aplikuju.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
11.7.15 21:21

Mám vždy v termosce horkou vodu a vedle v láhvi převařenou už studenou. V dávkovacím kelímku vždy odsypane množství. Už mám v oku kolik smíchat vody z termosky a z láhve a dosypu prasek, protrepu a hned podávám. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
11.7.15 21:23

@Raddkka
Je zbytečné to dělat dopředu.. Vždyť je to raz dva hotové:) Ale chápu, že zpočátku se to zdá všechno složité:) Teď dělám synovi (2 roky) ze 7 odměrek a mám to hotové stokrát dřív, než mléko ze dvou odměrek :lol:
Dřív jsem používala dávkovač z DM, kde jsem měla odsypané odměrky a vodu na požadovanou teplotu v termosce:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
11.7.15 21:31

My máme nachystanou vodu v termosce. Osvědčila se nám konvice, která vodu převaří 3min. a pak zahlásí, že voda má kolem 40 stupňu a teplotu drží. Pak vodu přelívám do termosky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
12.7.15 12:42

Mě teda příjde zatím nejjednodušší dát lahvičku s odměřenou vodou do hrnku s horkou vodou a až je „akorát“ resp. dám si jí na ruku a má teplotu jako v porodnici rozmíchám nutrilon a jdu krmit…vadí studený? někdy mi to sní malý najednou a někdy pijeme i 10min a mezitím vychladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.10.19 18:41

Holky prosím chci se zeptat. Nutrilon protrepavate v lahvicce? Malej dost bojuje s prdiky a přijde mi že tam je pak hodně vzduchu. Nemá se to třeba pomalu míchat? Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová