Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Trochu zaostřeno ale ten brouk je malinký jako zrnko mouky, bohužel nemám objektiv na makro
líp to nefotím, opravdu je strašné malinký.
Taky myslím chvostoskok, ti mají rádi vlho. A jsou i světlí nejen tmaví
@Luccy Ross píše:
Prosím může mi někdo poradit, co se nám to objevilo v kuchyni? Jsem z toho už nešťastná. Leze to pod linkou, na potraviny to moc neleze ale drží se to u vlhčího prostředí. Ovšem vodu to moc rádo nemá. A hrozně to leze na migrenovník.![]()
To vypadá jako vajíčka. Si myslím, že je to mol (jeden žere mouku - bílý, ten tmavý je šatní, tedy myslím).
Nevypadá to takhle? Toho mravence si odmysli, ve skutečnosti je to malinký, vpravo dole jsou obrázky jeho tři příbuzných.
https://www.anticimex.com/…flaskangrar/
@Luccy Ross jsi si jistá, že to není v potravinách jako mouka, krupice atd?
V mouce to určitě není, pro jistotu jsem všechny vyhodila ale opravdu tam nebylo nic. Vajíčka to taky nejsou, jsou vidět nožičky. Sviluška…no teoreticky možné to je, pokud jsou i svilušky co nedělají ty „pavučinky“. Ještě mne napadlo jestli to nemůžou být pisivky.
nemá s nimi někdo zkušenost?
@Luccy Ross Mně se kdysi něco podobného vyrojilo v nájemním bytě, kde byla až nezdravá vlhkost. Přes noc byla celá linka obsypaná bílýma lezoucíma tečkama
naprosto neskutečný, v životě jsem nic takového neviděla. Co to je, nevím, nezjistila jsem. Ale co jsem tehdy udělala bylo, že jsem bohužel vyhodila veškeré jídlo, co bylo mimo ledničku, a pak jsem kompletně celou kuchyň vymyla desinfekcí. Ten humáč byl dokonce zalezlý pod madlama kuchyňských skříněk, takže šuplata jsem vzala a omyla vařící vodou. Ale pomohlo to. A hned potom jsme se odstěhovali a hodili ten debilní byt majiteli na hlavu, protože to byla poslední kapka, jsem přesvědčená, že to souviselo s tou vlhkostí bytu.
Prosím nevíte co je to za brouka? Omlouvám se za anonym
Ahoj zahradníci, nevíte co je to za škůdce/brouky? Na bylinkách, vypadají jako pidi bílý berušky. Díky za radu..