Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Prosím, nutná otázka.
Jsem zaměstnaná, mám 23.000,– čistého.
U své banky mám úvěr 100 tisíc, splácím rok řádně. Nyní mi, ale banka úvěr zamítla, mohu žádat např. u České spořitelny? Je problém, že jsem pozdě zaplatila mobil na splátky? (Cca o dva dny)
Moc děkuji ![]()
Tomu nerozumím, to chceš jako další úvěr? To je problém, už stávající úvěr a málo peněz na výplatu, banky to musí hlídat a nesmí předlužit klienta. Zažádat můžeš, ale pravděpodobné je, že ti to zamítnou, vzhledem k dalším půjčkám. Musí hlídat lidi, co si jen chtějí půjčovat a nemají dostatečný příjem na splácení.
@Marcelandas píše:
Prosím, nutná otázka.
U své banky mám úvěr 100 tisíc, splácím rok řádně. Nyní mi, ale banka úvěr zamítla, mohu žádat např. u České spořitelny? Je problém, že jsem pozdě zaplatila mobil na splátky? (Cca o dva dny)
Moc děkuji
Asi tě nechtějí předlužit.
@Marcelandas kolko mesacne splacas ten uver a na ako dlho ho mas? Kolko mas deti? O aku vysku uveru si ziadala? Banka neurobi nic ine len si porovna tvoje prijmy s vydajmi a bud ti uver vyjde alebo nie. Ked ti nevysiel u jednej banky, je pravdepodobne ze ani druha ti neda, ale nemusi to tak byt
Najdi si financneho poradcu v okoli co ti to cierne na bielom prerata a poradi ti.
@Marcelandas píše:
Prosím, nutná otázka.
Moc děkuji
Nevyznám se v tom, asi to zkonsolidovat a pak nový úvěr?
Každopádně na sebe šiješ solidní bič ![]()
No, myslím, že vadí, že jsem jednou pozdě zaplatila splátku na mobil. Děti nemám a platím jeden úvěr 1750,– mobil na splátky 154,– za bydlení dám cca 3500 a vydělám cca 23000,– za měsíc.
@Marcelandas píše:
No, myslím, že vadí, že jsem jednou pozdě zaplatila splátku na mobil. Děti nemám a platím jeden úvěr 1750,– mobil na splátky 154,– za bydlení dám cca 3500 a vydělám cca 23000,– za měsíc.
Tak to ti s těmito výdaji jistě min. 10 000 měsíčně zbývá. Proč potřebuješ další úvěr?
@Marcelandas píše:
@Borůvka1990 píše:Úvěr potřebují na zařízení svého bytu, psala jsem, že si myslím, že to bylo zamítnuté z důvodu pozdní splátky u jiného věřitele.Co je to za houvadinu? Čteš co píšeš?
Proč by jsi si brala úvěr kvůli jedné splátce na telefon?
@Borůvka1990 píše:Co je to za houvadinu? Čteš co píšeš?
Proč by jsi si brala úvěr kvůli jedné splátce na telefon?
Myslím, že to myslí tak, že ji v bance nedají další úvěr kvůli tomu, že špatně zaplatila telefon, což u nebankovních společností znamená velké úroky, atd..a banka to vidí, takže asi kvůli tomu nechce půjčit další peníze.
Zpoždění splátky o 2 dny se určitě neprojeví v žádném registru, to je nesmysl, určitě to muselo být dyl a musela ti dojít nějaká upomínka či vymáhání dopis, proto ti to zamítli, ze jsi nespolehlivá
@hanaross píše:
Zpoždění splátky o 2 dny se určitě neprojeví v žádném registru, to je nesmysl, určitě to muselo být dyl a musela ti dojít nějaká upomínka či vymáhání dopis, proto ti to zamítli, ze jsi nespolehlivá
Opravdu, stalo se mi to pouze teď a opravdu jen o 2 dny. A jak je to s finančním poradcem? Dokáže pomoci? ![]()
@Marcelandas píše: Úvěr potřebují na zařízení svého bytu, psala jsem, že si myslím, že to bylo zamítnuté z důvodu pozdní splátky u jiného věřitele.
Hmm…
@Barbucha3 píše:
Myslím, že to myslí tak, že ji v bance nedají další úvěr kvůli tomu, že špatně zaplatila telefon, což u nebankovních společností znamená velké úroky, atd..a banka to vidí, takže asi kvůli tomu nechce půjčit další peníze.
Mě se to celé nezdá, jen můj názor ![]()
@hanaross píše:
To si myslím i já…