Zrušení plné moci a návrat financí za prodej bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
16.10.17 20:54

Zrušení plné moci a návrat financí za prodej bytu

Dobrý den, omlouvám se že to píšu sem ale nevím kdy jinde se na to v rychlosti zeptat
Jsme tři bratři a byd
naše matka dala plnou moc nejstaršímu z nás aby za ní zajistil prodej bytu, původně chtěla peníze rozdělit za byt rozdělil rovným dílem mezi nás 4 včetně mamky, ale bratr ji přesvědčil bez našeho vědomí aby ty peníze měl všechny on a vymyslel si kupu výmluv proč mi by jsme nic nic neměli dostat a jak je to prý výhodné aby to měl on, řekl ji ze to bude mít v nějakém nemovitostním fondu a že z toho budou úroky, přičemž jí posílá 5000 měsíčně, mamka je ale po rakovině a bere nějaké náplasti na bolest a nechala se oblbnout, ikdyby nám chtít dát nic nechtěla pořád mohla mít víc jak milion Kč na účtě a dělat si s tím co by chtěla a takhle se musí spoléhat jen na to že ji bude posílat alespoň těch 5000Kč. S druhým bratrem a s mamkou o tom teď mluvíme a mamka chce aby nám poslal alespoň tu naši původně příslibenou část, já jsem mimo jiné zjistil že kupoval nějaký penzion za pár mil. kč, vymýšlí akorát okecávačky aby se nemusel dělit a mamce nedoložil žádný důkaz kde ty peníze jsou nebo co s nimi vlastně udělal a kdybyjsme se na to vykašlali a neřešili to byli by jsme hloupí si myslím, psal akorát emaily že je uraženej atd, nikomu z nás nebere telefon a už ani mamce telefon nebere. Můj dotaz z ní jestli je možné aby byla tato plná moc zrušena kde uvedl že může náklad s finančními prostředky za prodej toho bytu, a zda by bylo možné z něho dostat alespoň tu čas kterou nám mamka chtěla rozdělit + tu část mamky což je nějakých +/- 300tisíc pro každého. Děkuji moc za každou odpověď a doufám že mi to tu někdo nesmaze potřebuji nějakou radu děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19783
16.10.17 21:21

Tak to je spíš na advokáta, než na e-mimino.

Plnou moc lze určitě odvolat, ale kroky, které už byly na základě plné moci učiněny, vrátit nelze.

Ustanovení o zmocnění a jeho odvolání tvoří dost velkou sérii paragrafů (kvůli ochraně dobré víry třetích osob), a to je zmocnění jen malou částí vašeho problému.

Tohle řešte s advokátem, ne na e-miminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
16.10.17 21:22

Najděte se právníka. V plné moci bylo pouze to o prodeji, nebo tam je i nakládání s těmi prostředky? Když má plnou moc na prodej, neznamená to automaticky i jakékoli nakládání s penězi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.10.17 21:42

Bylo tam něco, ze s těmi Fin. prostředky může nakládat a spravovat je nebo do něčeho investovat myslím, takže když to s ním nešlo po dobrém bojíme se právě že už to z něho nedostaneme, vím že budeme muset za právníkem ale chtěj jsem se tu právě na to nejdříve zeptat jestli s nenajde někdo kdo tomu rozumí, děkuji že vase příspěvky a vaše rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
16.10.17 21:47
@Ondra555 píše:
Bylo tam něco, ze s těmi Fin. prostředky může nakládat a spravovat je nebo do něčeho investovat myslím, takže když to s ním nešlo po dobrém bojíme se právě že už to z něho nedostaneme, vím že budeme muset za právníkem ale chtěj jsem se tu právě na to nejdříve zeptat jestli s nenajde někdo kdo tomu rozumí, děkuji že vase příspěvky a vaše rady

Tak pokud tam mate, ze s nimi muze volne nakladat a investovat, popreju vam jen hodne stesti.
Vy jste nesvepravni? Ja sama jsem dala plnou moc manzelovi v ramci vyrizeni dedictvi, ale nikdy bych nepodepsala, ze moje finance muze spravovat a investovat.
Ted uz mate jedinou cestu, najit si pravnika a domahat se svych podilu soudne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.10.17 21:59

No mamka se nechala oblbnout a podepsala mu to a už toho má také dost, ještě se s bratrem kvůli tomu soudit :roll: ale nechat se takhle okrást nechcem, kéž by to šlo udělat nějak mimo soudně, zrušit plnou moc a požadovat návrat financí mamce, ale to by asi bylo moc jednoduché, děkuji vám za váš příspěvek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
16.10.17 22:13

Mimosoudně to lze lehko- stačí dohoda. Jinak mi přijde, že bratr dělá přesně to, na co měl plnou moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2348
17.10.17 12:41
@Ondra555 píše:
Bylo tam něco, ze s těmi Fin. prostředky může nakládat a spravovat je nebo do něčeho investovat myslím,…

Znění plné smlouvy je potřeba vědět. Dál nemá smysl spekulovat, protože není zřejmé, zda se od ní odchýlil či nikoli. Zatím to vypadá, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
17.10.17 17:24

Bracha by byl úplně blbej, kdyby Vám z toho bujónu, co mu mati plnou moci svěřila, něco dal :mrgreen: - jak ctu, tak podniká a ma timpadem zřejmě hroši kůži…udělejte všem penizkum papa, nemá cenu vzbuzovat falešné naděje - mamka se může akorát tlouct do hlavy, jakyho bezpaterniho zlatokopa si vychovala :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
18.10.17 17:04

@Hrabě Dooku ja bych rek spis bezpaterniho zmr*a, ktery se nestiti okrast vlastni rodinu. No ale jinak nez soudne s tim zakladatel nic neudela, protoze bratr-hyena asi postupoval podle toho co mu mamka pisemne odsouhlasila. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
18.10.17 17:10

A já bych zase byl opatrnější v těch formulacích a odsudcích. Obvykle (ne nezbytně v této situaci) máme informace z jedné strany a ne vždy (byť třeba neúmyslně) to jsou informace vždy validní a objektivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.17 19:34

Matka Vašemu bratrovi peníze regulérně darovala. Pokud není zbavena svéprávnosti, tak s tím nic nenaděláte. Dar je sice odvolatelný, pakliže se obdarovaný chová v rozporu s dobrými mravy, ale vzhledem k tomu, že ji každý měsíc vyplácí 5 tis. bude soud stát na jeho straně. Pokud Vaše mamka bydlí nyní v jiné nemovitosti a má k ní vlastnická práva či má ještě jiný majetek, doporučuji, aby tento majetek darovala Vám a druhému bratrovi. K nemovitosti ji samozřejmě zřiďte věcné břemeno doživotního užívání.
Pokud matka ústně dohodla s třetím bratrem, že vás vyplatí a on tak neučinil, je toto možné řešit soudně (s nejistým výsledkem) - neboť to bude tvrzení proti tvrzení. Ona bude tvrdit, že se tak dohodli, on bude trvat na tom, že ujednáno mezi nimi bylo, že si peníze může ponechat, o čemž svědčí i podepsaná plná moc. Mamku bych do soudních tahanic nehnala, vzhledem k její nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.10.17 03:47

Děkuji všem za názory, vesměs mi nápovídáte že je to tak jak si myslím, že už s tím nepujde nic dělat ani kdyby mamka chtěla požadovat změnu a návrat nebo rozdělení těch financí, ovšem prý už to bratr investoval a má to řekněme alibi že ji posílá těch 5 tis. měsíčně. Zas bych se nechtěl pouštět do předem prohraného soudu a peněz na soudní výdaje by moc nebylo(nemám představ jak drahé by to bylo). Takže původně to chtěla rozdělit do rodiny rovným dílem a pak se dozvím že už je to prodané a peníze má všechny bratr a že bude akorát mamce posílat ubohých 5 tis. měsíčně a jako argument použije že díky tomu bude zajištěna na stáří a bla bla bla když už dříve avizoval že se o ní starat nebude že ji maximálně strčí do síbrťáku, přičemž je jasné že to investoval do svých soukromých investic nebo firmy které budou vydělávat jen jemu a ani mamka netušila že i díky těm penězům kupoval nějakou jinou nemovitost, to jsem já až dohledal kupní smlouvu oné nemovitosti a v tu chvíli mi to bylo jasné. To že ještě psal, že si nepřeje aby něco z toho připadlo nám, že my by jsme to prý rozfofrovali už beru jen jako oblbovací kecy, já ani druhý brácha nechlastame, nehrajem automaty neutracime moc za zbytečnosti, já bych si to tak maximálně nechal na účtu do života nebo bych si mohl najít vlastní byt k pronájmu a pořídit potřebná vybavení bytu jinak ani nemám touhy si něco kupovat a utrácet, bráchovi by finance taky bodly k dostavení jeho baráčku, udělani nového topení případně zateplení baráku, mamka už si taky ťuká na čelo že se nechala oblbnout… Mimochodem co jsem ještě nepsal, tak napsal v emailu že začátkem září nám všem rozpošle alespoň 80tis. což sice není rovnocený díl, ale přesto to nedodržel a hraje teď uraženého a nezvedá telefony už ani mamce. To už je podle mě jasný důkaz jeho lží a oblbovaní. Ale jestli by se s tím alespoň soudně dalo něco dělat, se bojím že nepůjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel