Preference jedné strany na spánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5173
17.2.11 09:59
Scalary píše:
mabit píše:
jj to jsmě měli taky-furt motivovat motivovat :zed: a furt to nešlo,tak mě ve 3 měsíccích poslala na rehabilitaci a do týdne motal lavu na obě strany
Jenže nm právě ve třech měsících říkala, že jí krásně otáčí, ale spát na ní nechce, když ho podložím, tak se budí.

Hle nám jí honzík po tom co jí otáčel už na obě strany,tak ve soánku spí vždycky na oblíbenou stranu,bylo mi vysvětleno,že je to proto že se tělo uvolní a ta hlava tam prstě spadne a nemáme to řešit,,,ale jestli hlavu otáčí když je vzhůru na obě strany tak je to v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.2.11 10:07

No já nevím, zašla bych minimálně na tu rehabilitaci, tam doporučení nepotřebuješ. (max. tu jednu návštěvu zaplatíš - pokud bude nutná návštěva další, dojdeš si už pro doporučení, pravděpodobně i na neurologii)
Pokud má problém a je relativně jednoduchá možnost, jak mu pomoci - cvičení, proč toho nevyužít?
Přítel měl vždycky delší vlasy, jednou se ostříhal strojkem nakrátko a naprosto jasně taky zřejmě jako miminko ležel jen na jedné straně a ehm… moc se to „samo“ nespravilo. Leží už teď sice na obou :lol: , ale fakt to jde poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
17.2.11 10:16
mabit píše:
Scalary píše:
mabit píše:
jj to jsmě měli taky-furt motivovat motivovat :zed: a furt to nešlo,tak mě ve 3 měsíccích poslala na rehabilitaci a do týdne motal lavu na obě strany
Jenže nm právě ve třech měsících říkala, že jí krásně otáčí, ale spát na ní nechce, když ho podložím, tak se budí.
Hle nám jí honzík po tom co jí otáčel už na obě strany,tak ve soánku spí vždycky na oblíbenou stranu,bylo mi vysvětleno,že je to proto že se tělo uvolní a ta hlava tam prstě spadne a nemáme to řešit,,,ale jestli hlavu otáčí když je vzhůru na obě strany tak je to v poho

A co hlavička, srovnala se? Mám strach, že se nesrovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
17.2.11 11:00

Tak náš malý taky preferuje od narození jednu stranu, ze začátku ji ani na tu neoblíbenou stranu neotočil a radši čučel do zdi. Doktorka nám říkala, že otáčet nebo podkládat při spánku hlavičku nemá cenu, protože si ji stejně mimi otočí, kam chce. Takže máme hodně dávat na bříško, nosit na tygříka a motivovat na druhou stranu. Otočili jsme postýlky, přebalovák a na tu druhou stranu už otáčí hlavičku normálně. Nicméně, když leží nebo pase koníčky, tak je vyosený a hlavinu natočenou na tu oblíbenou stranu. Taky cvičíme Vojtovku, ze začátku jsem z toho byla špatná, ale teď už to beru jako běžnou věc. Zabere to pár minutek a dělá to divy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
17.2.11 12:32

hlavička se začne srovnávat až bude malý víc na bříšku, tj až se začne sám otáčet a bude na bříšku trávit skoro celý den. Ale trvá to dlouho, i několik měsíců. Někdo dává pod hlavičku měkký polštářek aby byla hlava v měkkém, ale to nevím jak přesně má polstář vypadat aby nebyl nebezpečný třeba když se mimi poblinká. To by sis musela někde najít nebo poradit s Dr. Jinak zkus na tu rehabilitaci zajít aspon pro jistotu, oni ti řeknou jestli je malý srovnaný a jde jen o spaní a nebo je potřeba trošku cvičit aby do budoucna neměl třeba křivá zádička

• Citovat
  • Upravit
7142
17.2.11 23:57

Ahoj Míša mi dělal uplně to samí zhruba do 3,5 měsíce, doktor , řek motivovat, ale at sem delala co chtela ne ane se otočit a to ani za zvukem , až sem si řikala bože , ten je snad hluchej :-? , měl pořád hlavu napravo, spánek , nespánek, záchrana pro nás byla televize :oops: nemá se to vim, ale jemu to opravdu pomohlo byla sem strašně zoufala, hlavička na té preferované straně sploštěla, nu hrůza. od doby co začal točit hlavičku na obě strany se zploštění hooodně zlepšilo je to ted už videt fakt nepatrně a telka ho už taky nebere :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
18.2.11 09:05
jajinka veverka píše:
Ahoj Míša mi dělal uplně to samí zhruba do 3,5 měsíce, doktor , řek motivovat, ale at sem delala co chtela ne ane se otočit a to ani za zvukem , až sem si řikala bože , ten je snad hluchej :-? , měl pořád hlavu napravo, spánek , nespánek, záchrana pro nás byla televize :oops: nemá se to vim, ale jemu to opravdu pomohlo byla sem strašně zoufala, hlavička na té preferované straně sploštěla, nu hrůza. od doby co začal točit hlavičku na obě strany se zploštění hooodně zlepšilo je to ted už videt fakt nepatrně a telka ho už taky nebere :-)

Děkuji, moc jsi mě potěšila, tak snad to bude dobrý. Musím přiznat,že u nás taky televize zabrala. Já jen měla hrůzu z toho, že mu ta hlavička tak zůstane,pořád si říkám, proč nás doktorka neposlala na ty rehabilitace, už jsem jí v 6týdnech říkala, že pořád leží jen napravo a ona taky říkala motivovat a i když tedˇ hlavičku už otáčí, spát chce pořád napravo. Tak snad se taky dočkám a bude spát i na levé, je to ale nekonečný, pořád hlídat a hlavičku otáčet, jsem z toho fakt zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
18.2.11 14:10
Scalary píše:
jajinka veverka píše:
Ahoj Míša mi dělal uplně to samí zhruba do 3,5 měsíce, doktor , řek motivovat, ale at sem delala co chtela ne ane se otočit a to ani za zvukem , až sem si řikala bože , ten je snad hluchej :-? , měl pořád hlavu napravo, spánek , nespánek, záchrana pro nás byla televize :oops: nemá se to vim, ale jemu to opravdu pomohlo byla sem strašně zoufala, hlavička na té preferované straně sploštěla, nu hrůza. od doby co začal točit hlavičku na obě strany se zploštění hooodně zlepšilo je to ted už videt fakt nepatrně a telka ho už taky nebere :-)
Děkuji, moc jsi mě potěšila, tak snad to bude dobrý. Musím přiznat,že u nás taky televize zabrala. Já jen měla hrůzu z toho, že mu ta hlavička tak zůstane,pořád si říkám, proč nás doktorka neposlala na ty rehabilitace, už jsem jí v 6týdnech říkala, že pořád leží jen napravo a ona taky říkala motivovat a i když tedˇ hlavičku už otáčí, spát chce pořád napravo. Tak snad se taky dočkám a bude spát i na levé, je to ale nekonečný, pořád hlídat a hlavičku otáčet, jsem z toho fakt zoufalá.

jj to i já byla, uplně hrozně, doktor mi ale řek, že to má 90procent dětí a pokud nemá problém se otočit na silnější podnět jako třeba bouchnutí což nakonec se ukázalo , že nemá, neni třeba rehabka, já studovala zdrávku sem hrozně přes tabulky, nekterý deti hold takový nejsou a já když du do poradny už, už si řikam, kdy mě tam pošle a on mi vždycky řekne to samý, vyvíjí se pomalejš ,ale normálně, srovná se to, tak už se začínam klidnit. po tom co mi řek, že se hlavička urovná až bude točit strany a bud e trávit víc času na bříšku nevěřila sem,ale musim mu dát za pravdu. bude to dobrý, uvidíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
19.2.11 08:15
jajinka veverka píše:
Scalary píše:
jajinka veverka píše:
jj to i já byla, uplně hrozně, doktor mi ale řek, že to má 90procent dětí a pokud nemá problém se otočit na silnější podnět jako třeba bouchnutí což nakonec se ukázalo , že nemá, neni třeba rehabka, já studovala zdrávku sem hrozně přes tabulky, nekterý deti hold takový nejsou a já když du do poradny už, už si řikam, kdy mě tam pošle a on mi vždycky řekne to samý, vyvíjí se pomalejš ,ale normálně, srovná se to, tak už se začínam klidnit. po tom co mi řek, že se hlavička urovná až bude točit strany a bud e trávit víc času na bříšku nevěřila sem,ale musim mu dát za pravdu. bude to dobrý, uvidíš :kytka:

Děkuji, jsi hodná, hned jsem klidnější, hlavičku otáčíme. Tak tedˇbudu jen čekat, jak se hlavička srovná. Moc moc děkuji, potěšila jsi mě. A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli ti i malej spával pořád na tý svý straně a nebo je střídal i na spaní? Děkuji za odpovědˇ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
19.2.11 17:43
Scalary píše:
jajinka veverka píše:
Scalary píše:
jajinka veverka píše:
jj to i já byla, uplně hrozně, doktor mi ale řek, že to má 90procent dětí a pokud nemá problém se otočit na silnější podnět jako třeba bouchnutí což nakonec se ukázalo , že nemá, neni třeba rehabka, já studovala zdrávku sem hrozně přes tabulky, nekterý deti hold takový nejsou a já když du do poradny už, už si řikam, kdy mě tam pošle a on mi vždycky řekne to samý, vyvíjí se pomalejš ,ale normálně, srovná se to, tak už se začínam klidnit. po tom co mi řek, že se hlavička urovná až bude točit strany a bud e trávit víc času na bříšku nevěřila sem,ale musim mu dát za pravdu. bude to dobrý, uvidíš :kytka:
Děkuji, jsi hodná, hned jsem klidnější, hlavičku otáčíme. Tak tedˇbudu jen čekat, jak se hlavička srovná. Moc moc děkuji, potěšila jsi mě. A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli ti i malej spával pořád na tý svý straně a nebo je střídal i na spaní? Děkuji za odpovědˇ.

Nemáš zač, chce to hlavně klid ,chvíli to potrvá,ale bude to dobrý. Nu co se týká tý hlavičky u nás tak na spaní to byl pro nás největší prolblem jak sem ho položila musela sem ho nechat usnout na pravej straně, a jak usnul točila sem dokud sem nešla spát taky, kadou cvíli si otočil hlavu a to přes všechny rady typu, ručník, plenka pytlík s rejží atd, to by se radši udusil,ale hlavu si přehodil.nu a pak ze dne na den si hlavičku začal točit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
21.2.11 19:34

Vůbec bych se tak nestresovala.Měly sme stejný problém.Malý otáčel hlavu pořád doleva.Když sme ho dávali na bříško,hlavičku vůbec nezvedal,vztekal se a nakonec to skončilo šíleným brekem.Dr mi řekla abych ho měla pořád otočeného na sebe,nebo do světla.Zezačátku to moc nepomáhalo,tak mi poradila abych mu na tu stranu kde má pořád otočenou hlavičku dala polštář,který mu bude bránit v otočení.Taková prkotina a jak to pomohlo.Stačilo pár dnů a polštář mohl jít na své místo:-))A ze dne na den mi začal i krásně pást koníčky.Takže se zbytečně nestresuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
22.2.11 17:04

Moje 2m holčička taky preferuje jednu stranu, tak jsem jí taky srolovala v postálce polštář, aby tam hlavičkou nemohla a snažím se jí motivovat - jenže ono je jí to nějak dost fuk, že na její neoblíbený straně je máma a hračky, je to prostě neoblíbená strana. Ale mám pocit, že se to (po dvou týdnech) polehoučku lepší. Uvidíme, co doktorka za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
23.2.11 08:27

Moc děkuji za rady,polštář jsem taky zkoušela, ale vždycky se do něj zabořil, jen aby spal na své straně, měla jsem srach, aby se neudusil, ted´ podkládám ručníkem, ale zdá se mně to nekonečný, už skoro 2měsíce podkládám a pořád chce spát na tý svý straně, vždycky se tam nějak dostane, přes den to hlídám,ale v noci se to nedá, to bych musela být vzhůru :-( . Koníky paseme pěkně, prostě jen chce spát pořád napravo. Tak snad se dočkám a bude spávat i na levé. Už jsem to obrečela několikrát a začala se smiřovat s tím, že bude mít šišatou hlavičku. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
23.2.11 09:50

Neboj,nebude.V noci to nemůžeš uhlídat,malý mi v noci spal taky na té své straně.Hlavně ať je přes den co nejvíc na té opačné:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
23.2.11 10:43
Miky24 píše:
Neboj,nebude.V noci to nemůžeš uhlídat,malý mi v noci spal taky na té své straně.Hlavně ať je přes den co nejvíc na té opačné:-)

A začal ti spávat někdy i na tý druhý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky