Rozvodové řízení a potrat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
29.12.13 19:52

Našla jsem, že pokud už 2 děti má, může jít i během toho půl roku:
„interupce méně než 6 měsíců od předcházející interupce (výjimkou jsou znásilněné ženy, ženy s minimálně již dvěma porody nebo žena po dovršení 35 let)“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
29.12.13 20:11

Už nevím, kdo tohle psal, nějak jsem zmatlala citaci:

„Pokud jde o mě, potraty nemám ráda, souhlasím s nimi za podmínky, že by bylo miminko nemocné a že by mu to zkazilo život. Jinak potraty neuznávám, radši by se měli lidi zamyslet nad tím, jestli radši nebudou bezpečně souložit. Ale možná je lepší, když se miminko nenarodí, než když by pak trpělo. Těžko soudit. Každý by měl být zodpovědný za svá rozhodnutí.“

No ono narodit se do špatné fin. situace matce, která mě miluje bych ani nebrala jako utrpení…

Když to vezmu z druhého konce… já jsem pohrobek třetí dítě neplánovaný a kdyby mamka poslechla rady všech kolem sebe, tak tady nejsem. Fin. situace byla povětšinou špatná ale rozhodně nepovažuju svoje dětství za utrpení.

Zase z jiné strany - když jednou těm dvěma dětem co má řekne, že šla na potrat z toho a toho důvodu, co si o ní pomyslí? Nebo jim to neřekne, bude si s tím žít sama?

No nevím no… celkově bych jí doporučila asi psychologa 8o

Příspěvek upraven 29.12.13 v 20:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
29.12.13 20:11

@beručka Jen jsem se trochu „ztratila“ v datumech.Je půl roku bez manžela-tj. přibližně od června. V září byla na interupci, protože se provalila nevěra-její? Ona někoho měla?

Jinak manželova sestřenice-i když už je to dost let zpět-byla v podobné situaci. Přijali jí na vš, zjistila těhotenství. Měli svatbu, on odešel za tři dny na dva roky na vojnu. Když přišel na opušťák, ona otěhotněla. Následovala interupce.Po dalších cca 3 měsících on opět doma, ona těhotná. Interupce nebyla možná. Tak jak sama říkala-musela jsem ze sebe udělat blbečka. Že dítě nechci, že se radši zabiju, že tu nebudu…až interupci provedli ze zdravotních důvodů, jako že ona by druhé těhotenství neustála. I když vzpomíná na to hořce. Jenomže v tu dobu ona zjistila, že on má na vojně jinou a není jasné, že se k nim po vojně vrátí. Ona by musela ukončit vš, se dvěma dětma by to nezvládla. Nemohla by dál bydlet u rodičů, nevešli by se tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
29.12.13 20:48

Mne trochu děsí zdejší rady 8o

jít k jinému doktorovi - když už to ten zlý zákon chudinkám ženám neumožňuje. On ten odstup asi má nějaký smysl, že?

Tj radit obcházení zákona je hnusné, protože jí hrozej komplikace.

oddalovat potrat do 12 tt, aby bylo dosaženo odstupu 6 měsíců je další kokotina, protože čím větší dítě, tím větší riziko komplikací při potratu - fakticky se tím tedy absolutně nic neřeší.

a v jedné věci tvá kamarádka lže - děti nemiluje, bo žena která děti miluje a je nucena třetí dítě zabít si neudělá za tři měsíce další, v žádném případě nezapomene tak rychle tu bolest a nebude riskovat, že bude zabíjet další dítě. Tj kecá.

Ať zevrubně informuje svého manžela, aby věděl, do jaké situace se dostali.
Potrat jí určitě neraď, není to v zájmu ani jejím, ani dítěte.

tobě přeju brzké otěhotnění a radost z miminka. Na první jsme čekali ještě o pár let dýl a byly to krušný časy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
29.12.13 21:03

@harpyje Nic jí nehrozí, dva porody má za sebou, takže se na ni ten půlrok nevztahuje. (vyhláška č. 75/1986 Sb.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
29.12.13 21:31

Holky moje ani nevíte jak jí spadnul kámen ze srdce že má nárok na potrat. Pro vysvětlení mužova nevěra se provalila ona mu nikdy nevěrná nebyla je to opravdu bezmezně zamilovaná poctivka. Takže snim otěhotněla když on už spal z jinou (přišla na milenku on se odstěhoval-ona na potrat) nebydli spolu od posledního potratu a během toho se spolu :cert: a pruser je na světě no (co na to vše říká jeho milenka nevím ale přeju jí to nejhorší -když umí tahat otce od rodin a je mu jak by smet. Nemužu se s váma hádat jak miluje a nemiluje svoje děti já budu tvrdit tohle a znám jí od mala a vy zase opak :nevim: já nejsem pro potraty ale být asi v její situaci tak udělám to samé..ale chyba je jasná na obou stranách měli si dát pozor tot vše. Baby box by nikdy ona nepřipustila jak tu někdo napsal pokud by se to narodila milovala by to ikdyž s finanční tísní za zádelí. Děkuji všem co mi přejou miminko ikdyž já sama už nák nedoufám-chlapa nedokopu na umělé a já se přestala snažit-testy sem hodila do koše, hormony taky a nechávám to osudu, co jiného mi taky zbyde že jo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.12.13 21:37

@harpyje já myslím, že ten odstup je kvůli zvýšenému zdravotními riziku matky a hlavne hrozba sterility. provést zákrok podle mě není nemožné.

jnak s tim oddalovaním souhlasím, potrat by se mel dělat co nejdří, dokud je miminko v podstate jen shluk bunek, jako ja citila ve 12. tydnu už pohyby :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
29.12.13 21:41

Určitě to je kuli té sterilitě i když pro náke ženy by to bylo snad i lepší. Takové případy jako že poroděj a hoděj to buhví kam osudu bych vlastnoručně zabila!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
29.12.13 21:43

@harpyje jsem asi moc zvědavá ale jako žena nejsem asi výjimka :lol: a proto se ptám jak dlouho si na miminko čekala? A povedlo se přirozenou cestou? Pokud je to moc osobní tak zprávy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
29.12.13 21:54

Takova nespravedlnost.. holkam co touzi po mimcu a vsemozne se snazi to nejde, nebo potraci a ti co o to nestoji a absolutne si nevazi maleho zazraku, rodi jak kralici :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
29.12.13 22:54

@K-Black Taky to chápu. Pokud žije sama, tak se prostě nechrání, nemá důvod mít v šupleti kondomy. Jen ta frekvence potratů. :( Dříve, než za 6 měsíců to nejde a důvody jsou zdravotní.

• Citovat
  • Upravit
10848
29.12.13 22:58
@suik
@suik píše:
@harpyje já myslím, že ten odstup je kvůli zvýšenému zdravotními riziku matky a hlavne hrozba sterility. provést zákrok podle mě není nemožné.

přesně to si myslím, a je irelevantní, jestli jí to zákon dovoluje nebo ne. nemožné to není, koneckonců mohal by to i prsotě zatlouct a co s ní, ale chytrý to není. Nehledě na zájem toho dítěte, že.

@beručka - sedm let a ano přirozeně, i když až po léčbě, která mi vyvolala ovulaci. ted mám tři děti a další tři v nebi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
29.12.13 23:05

@kitty123 Taky to je nespravedlivé a já se ptám proč :,( o miminku bojuji už roky a nic ale naučila jsem se to brát jako mé osobní selhání že to nejde a nevinit a nenávidět ty kterým to jde at už si to nechají nebo nenechaji hold.. to máme asi každá v osudu ale o to víc budeme ten zázrak milovat když si ho vybojujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
29.12.13 23:08

@harpyje jsi užasná :srdce: poslední větu si napsala moc krásně!! Ty brdo 7 let a jakou lečbu? Takže na umělé si nešla a že se ti pak krasně podařilo přivést na svět 3 děti je užasné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.12.13 07:36

@beručka to je mi za tebe opravdu moc líto, že tvůj chlap nechce podstoupit umělé. Život vám utíká pod rukama a možná zbytečně :think:
Mám spolužačku, co takhle s manželem v podstatě „ztratili“ 16 let života. Ona by děti mohla mít, ale u něj byl problém. Nakonec ji v nejhorší chvíli opustil, svedl na ni, že je jalová kráva, nechal ji samu, napospas osudu. Naštěstí to má dobrý konec. 3 roky se z toho vzpamatovávala, on si užíval s milenkami, našla si přítele a ejhle. V 38mi nečekaně otěhotněla, má ted´krásnou dceru, úžasného manžela a je spokojená. Jen mi je za ni líto, že už nelze další dítě, ale zaplat pánbů za tohle :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová