Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Beinhauerová94 ahoj já jsem byla v gyncentru v Ově jen jednou a vůbec jsem spokojena nebyla, jak s přístupem doktora tak i sestřiček… píšu o tom v předchozích diskuzích… Nyní jezdím do Polanky do Fertimedu a nemůžu si stěžovat. Doktoři i sestřičky jsou uplně super, ze začátku jsem byla ze všeho dost vyhukaná, ale na vše mi rádi odpověděli a pomohli. na první transfer jsem pak jela do Olomouce, protože v polance celý červenec nebyli měli dovolenou a spokojenost byla veliká, jak s personálem, tak s ubytováním tak i se samontým zákrokem. Na další jdu asi v září a taky do Olomouce, jelikož tam máme zamražené embrya. Takže být tebou tak zkusím někde jinde. slyšela jsem i pozitiva na Eurofertil… Tak přeji hodně štěsstí ![]()
Bambussska - Děkuji za názor
Ano z GynCentra rozhodně pryč… Jen se teĎ nemůžu rozhodnout zda jít do Fertimedu nebo Eurofertil. V tom ještě plaveme s přítelem, ale v Pondělí jdeme na pohovor k panu Sobkovi, tak uvidíme
Každopádně ještě jednou děkuji ![]()
Už bych do Gyncentra také nešla. Chodila jsem tam asi 1,5 roku a absolvovala 3× IUI, 1× IVF+ET a 2× KET. Delší dobu už jsem měla o nich pochybnosti, ale vzhledem k dobré dostupnosti (pracuju v Ostravě) a zmraženým embryům jsem to neřešila. Trpělivost přetekla po posledním KET. Vzhledem k tomu, že jsem tímto pokusem vyčerpala všechna zamražená embrya, tak jem hledala jiné centrum. Podle výsledků a diskuzí jsem se vydala až do Sanatoria Helios v Brně. A musím říct, že to byl úplně jiný přístup a hlavně úplně jiné pracovní postupy, takže až teď s odstupem času vidím, jak moc bylo pro mě Gyncentrum špatné a nechápu, že jsem si toho nevšimla dřív. Do Heliosu jsem začala chodit v únoru a už v květnu jsem po prvním pokusu u nich otěhotněla. Nyní jsem téměř na konci 4. měsíce a začátkem února čekáme vytouženého potomka. Navíc mi ještě zbylo 13 mrazáčků, takže si časem pořídíme sourozence. Takže za mě jednoznačně - do Gyncentra na umělé oplodnění už nikdy. Stále tam teda docházím, ale pouze na klasickou gynekologii, takže k úplně jinému lékaři a s tím jsem spokojená.
Příspěvek upraven 01.09.14 v 12:16
@Beinhauerová94 Tak to přeji hodně štěstí. Pan Sobek má zvláštní smysl pro humor (např. vajíčkům říká vajíca apod.) ale mi ani partnerovi jeho humor nevadí. Bere vše s nadhledem a snaží se na pacientky působit uvolněně a moc je nestresovat, což se mu myslím daří.
já jdu v pa na kontrolu a snad se domluvíme na další KET. Tak pak dej vědět jak jste dopadli ![]()
Jojo o tom už jsem četla… Tak mám z toho celkem strach, jsem na takové věci celkem cíťa, ale tak když na to budu takhle připravená, tak to snad zvládnu
Tak uvidíme no. A přeji ať všechno dobře dopadne
![]()
@Beinhauerová94 ahoj.nevíš, kde ted ordinuje mudr. poláček? díkec a hodně štěstí ![]()
@jitkab1982
Hodně podobný příběh
Taky jsem přešla do Heliosu a právě začínáme stimulaci. Doufám, že dopadneme stejně úspěšně jako vy ![]()
Pro holky, které se rozhodují zajděte si na první schůzku do více center a zkuste to pořádně promyslet. Ušetříte tím vše!
Zdravím,
pokud máte možnost jezdit do Olomouce, tak doporučuji FN Olomouc, jsou tam na velmi vysoké úrovni, netahají z lidí peníze, jsou vstřícní a hlavně opravdu profíci.
Příspěvek upraven 20.10.14 v 16:50
Ahoj.Ja jdu zitra poprve do FERTIMEDU po tom, co jsem utekla z GYNCENTRA Ostrava.Jsem sice jen po prvnim iui a neuspesnem, nicmeme na posledni kontrole misto, aby me doktor vysetril, tak po me chtel neco udelat v me praci. A samozrejme to chtel na cerno a zadara. Navic mi rekl, ze jsme oba zdravi, tak mame premyslet o ivf. Takze ve zkratce bych MUDra Lachcinu poslala do pr…e.
@Novyy S tím jakou má přítel práci máme problém dojíždět i do Ostravy a to máme ani ne hodinu cesty - Olomouc by asi neklapl. Ale děkuji za názor.
@lenusek11111 My už jsme ve Fertimedu byli a oba jsme vyšli nadšení. Možná to bylo jen první opojení - nevím, ale opravdu. Prostředí jako v Ordinaci v růžové zahradě… taková rodinná atmosféra, barevné zdi a tak vůbec - žádné hnusné bílé strohé prostředí jako v GynCentru. Docent Sobek má svůj specifický smysl pro humor a jednání, ale nějak nám to nevadilo, spíš naopak. Ještě jsme se nasmáli což dle mého názoru je super, protože při něčem takhle pro oba partnery zejména pak pro ženy (přece jen jsme na ty miminka vysazenější)těžké situaci je to úleva
Všechno nám vysvětlil, porovnal nám ceny s GynCentrem přičemž jsou v Polance o půlku levnější, což je super. A hlavně nám dal prostor, abychom se zeptali na vše, co potřebujeme. Další pozitivo - ještě jsme pomalu ani neseděli v křeslech u pana Docenta a už jsme měli na stole přichystané dvě kávy
což udělá takový pěkný dojem jako že si vás tam váží. Sestry perfektní i při vypisování nudných papíru se recepcí ozýval samý smích. Prostě fakt jsme nadšení zatím. Byli jsme tam jednou - já potom sama na kontrolu a taky to bylo fajn. Samozřejmě nemůžume říct jaké to bude dále, ale zatím jsme spokojeni
Tak snad budete taky
Přeji hodně štěstí a budu ráda, když po příjezdu napíšete svůj zážitek ![]()
@Beinhauerová94 přeji ti hooooodně moc štěstíčka, já jsem tam taky moc spokojena. Teď mám za sebou druhý pokus s DV a čekáme jak to dopadne. v pa bych měla jít na kontrolu. Na transfery chodíme do Fertimedu do Olomouce, protože tam máme zamraženo a je bezpečnější převážet embryjka ve mě než v mrazáku ![]()
Spokojenost s Olomouckým personálem je ale taky 100%ní. Jak píšeš ty se sestřičkama srandy kopec, paní doktorka je taky moc příjemná. cokolikv ti není jasné všichni tak ti odpoví vyhoví. Taková přátelská rodinná atmosféra tam panuje.
Ty jdeš na darované vajíčka nebo nebo oplodnění se svými?
@Bambussska Děkuji děkuji
taktéž i já Tobě přeji štěstí… snad se povedlo
A jaké to je v Olomouci, máš pocit, že by byl nějak lepší než Polanka? Já nevím víc praktický nebo úspěšnější nebo tak něco? Mě všichni říkali běž do Olomouce nebo Brna tam jsou nejlepší a takhle, ale tak jsme zatím spokojeni i v Polance, tak doufám, že to tak i zůstane. Já mám svoje vajíčka
jen jsem byla v Prosinci na operaci a odebrali mi jeden vaječník a oba vejcovody proto k vytouženému miminku potřebujeme trochu pomoct ![]()
@Beinhauerová94 píše:
@Novyy S tím jakou má přítel práci máme problém dojíždět i do Ostravy a to máme ani ne hodinu cesty - Olomouc by asi neklapl. Ale děkuji za názor.
@lenusek11111 My už jsme ve Fertimedu byli a oba jsme vyšli nadšení. Možná to bylo jen první opojení - nevím, ale opravdu. Prostředí jako v Ordinaci v růžové zahradě… taková rodinná atmosféra, barevné zdi a tak vůbec - žádné hnusné bílé strohé prostředí jako v GynCentru. Docent Sobek má svůj specifický smysl pro humor a jednání, ale nějak nám to nevadilo, spíš naopak. Ještě jsme se nasmáli což dle mého názoru je super, protože při něčem takhle pro oba partnery zejména pak pro ženy (přece jen jsme na ty miminka vysazenější)těžké situaci je to úlevaVšechno nám vysvětlil, porovnal nám ceny s GynCentrem přičemž jsou v Polance o půlku levnější, což je super. A hlavně nám dal prostor, abychom se zeptali na vše, co potřebujeme. Další pozitivo - ještě jsme pomalu ani neseděli v křeslech u pana Docenta a už jsme měli na stole přichystané dvě kávy
což udělá takový pěkný dojem jako že si vás tam váží. Sestry perfektní i při vypisování nudných papíru se recepcí ozýval samý smích. Prostě fakt jsme nadšení zatím. Byli jsme tam jednou - já potom sama na kontrolu a taky to bylo fajn. Samozřejmě nemůžume říct jaké to bude dále, ale zatím jsme spokojeni
Tak snad budete taky
Přeji hodně štěstí a budu ráda, když po příjezdu napíšete svůj zážitek
Tak já jsem teď přijela z FERTIMEDU.No po pravdě nevím proč, ale byla jsem absolutně nervozní, takže většinu tam řekl chlap. Sestřičky v pohodě, doktor SOBEK taky v pohodě. Má svůj osobitý humor.
Každopádně jsem zděšena, co všechno po nás chtěli na prvním sezení. To, co jsem mu řekla, že mi dělali v gyncentru, tak na porovnání s FERTIMEDEM mi v gyncentru nedělali téměř nic. Řekla bych, že asi ty nejzákladnější vyšetření a tím to haslo.Asi by je to vyšlo mnohem dráž. Nicméně po dnešku vím, že musíme na genetiku, protože oba máme dispozice na mnohočetné těhotenství a to může znamenat problém. Jsem se tam i rozplakala, protože jsem to nedávala. Ta strašná spousta informací, takže to, co jsem všechno prošla za celou tu dobu, tak si teď připadám jako pokusný králík. Jsem zničená. Nééé z toho, že nám dělali tolik vyšetření. Ale z toho, že mě cpali clostilem a vším možným bordelem, když to ani nebylo nutné, že si ze mě udělali pokusného králíka. Ale nejvíce ze všeho proto, že nám uteklo spousta času a přitom už jsem mohla mít mimčo v bříšku. Po tom všem už ani nevím, jestli má vůbec cenu zůstat u svého gynekologa, o kterém jsem si myslela, že dělá to správné. Jak jsem se mýlila.
![]()
@lenusek11111 Jojo mě to povídejte, já vyšla a měla jsem hlavu jak balon naplněnou informacemi… a vyšetření taky a to jsme s tím nepočítali, protože jsme zvlášť kvůli tomu jeli do GynCentra pro výsledky testů od tamtud a stejně nám vše dělali znovu… což bylo fakt překvápko
My jdeme na genetický pohovor zítra v 1 hodinu.. taky jsem zvědavá co nám řeknou, jelikož přítel má v rodině dvojčátka a my taky - dvakrát. Takže jsem zvědavá.. i tak celkově o co půjde. Dotazník ala nemoci a adresy rodičových rodičů a sourozenců nás celkem překvapily
takže jsem z toho taková nesvá, ale tak uvidíme. Snad to bude v pohodě. Já jsem taky celá nešťastná ze zkušenosti tam a takhle, ale musíme být optimistické
nějaké smutnění nebo pesimismus nám nijak nepomůže… Já věřím, že to zvládneme a společně s Fertimedem se co nevidět dočkáme vytouženého miminko.. To bych si moc přála ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.