Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Bambussska se mnou dr. Lachčina jednal dobře. Až ke konci už to bylo horší. Po 6 IUI a laparoskopii, jsem byla na IVF. U druhého jsem neměla ani jedno embryo na zavedení a to mi jen řekl, že se to stává. Tak jsme to vyřešili přechodem do Brna a tam se nám to povedlo na poprvé.
Ahoj holky, musím reagovat na příspěvky o panu doktorovi. Já to mám s ním tak 50 na 50
Jednu nanávštěvu super nikam jinam bych nešla a další je jak vyměněný a přemýšlím že pokud to teď nevyjde odcházím jinam. Řekla bych že se na něm hodne podepisuje nalada což by jako lékař měl zvládat lepe ještě navíc kduž jedna se zenami které to nemaji zrovna jednoduche.
Jak se Vám líbí v CAR Polance?
@romuš Ahojky,tak já jsem u něho měla štěstí asi jen na ty dobré dny ![]()
Další návštěva mě čeká začátkem roku, tak už se těším jestli se chytnopu ty naše 2 zmrzlé oplodněné vajíčka. No stačilo by nám jen jedno, tak uvidíme ![]()
Ahojky všem, všimla jsem si vaší konverzace a musím napsat svoje zkušenosti. Byla jsem s přítelem jak v Gyncentru, tak následně v Polance (Fertimed). A musím říct, že je to 100 a 1. V Gncentru jsme byli 2 x na IUI, v jednom cyklu pokaždé jen jednou, na stimulaci jsem brala clostilbegyt, před samotným zákrokem mi jen jednou píchli pregnyl a ani po jednom pokusu jsem nebrala ultorgestan. Nic jsem o tom nevěděla, tak mě ani nenapadlo, že se to dá dělat nějak jinak, efektivněji. Po těchto dvou pokusech (ani nechci zmiňovat, že ten jeden byl tak bolestivý, že jsem doma lezla po čtyřech a měla teplotu) se nás úžasný pan doktor Lachčina snažil dotlačit k IVF, tvrdil, že mám špatné vaječníky a že nereagují na léčbu. Nakonec jsme se s partnerem rozhodli jit do Polanky a udělali jsme dobře, sice neříkám, první pokus se nepodařil, ale všechny zmiňované léky jsem dostala, navíc v jednom cyklu mi k mému překvapení inseminaci dělali 2×, navíc používají takový klobouček pro udržení spermií v pochvě, uplně jsem čuměla
! No a druhé IUI bylo ok
Takže za mě Gyncentrum a MUDr. Lachčina určetě ne!!!
Je tisíc lidí a tisíc názorů. Já pořád tvrdím že lidské tělo si prostě dělá co chce… a až ono bude chtít, tak udělá to nejlepší. Jinak bych nemohla pochopit situace kdy jdou lidi do IVF, mají za sebou 3 cykly a nic, tak si pak sami hradí další cykly a nakonec to vzdají. a co se nestane…do měsíce jsou těhotní i bez ivf…
To nechápu a proto není tělo jako tělo…Známí byli v Polance a byli nešťastní jak blázen…já jsem byla v gyncentru a paráda. IVF nezabralo. ani 4. ani 3× do cyklu a tak nás čekalo IVF a to vyšlo napoprvé. čekáme dvojčátka a jsme ve 25.týdnu. takže za mě rozhodně ANO!!! ![]()
Ale holky je to jen a jen na vás.
Myslím si že u lachciny to dělá i ten jeho drsný přístup ale jinak je to úúúúúúúúplně fuk.
Všem přeji mnoho štěstí a ať se vám splní to nejkrásnější štěstíčko na světe. ![]()
@tynuse86 Jéé to jsem nějak nepostřehla, že to vyšlo a že čekáte dvojčátka. Moc gratuluji, hlavně ať je vše v pořádku až do konce. Já si užívám už 4měsíčního Samíka a je to boží ![]()
K Dr. Lachčinovi se vydáme zase příští rok a budeme chtít další poklad, tak snad to vyjde, ale jedno mi bude stačit. Dvě děti už mám, ale třetí by se mi moc líbilo ![]()
@terkom83 jéééé děkuji ti mooooc. jj psala jsem to tady…ale ještě jednou děkuju. No jelikož mi každý říkal že s dvěma je větší šance že se udrží aspoň jeden. No a u nás se udrželi oba…bude to sranda. moc se těším… a tobě taky samozřejmě gratuluji k malému…je to nádhera!!!
@tynuse86 No mě taky dávali dva a vyšel jen jeden. Tehdy by mi dvojčátka nevadili, ale jako třetí pokus mít dvojčata to už by bylo moc. Tři děti si myslím, že nám budou stačit. Takže i když mám ještě dvě embrya tak najednou si je vložit nenechám, i když manžel má zas řeči..no vždyť víš jak to minule dopadlo, zase vyjde jen jedno, ale opravdu nebudu riskovat, že zrovna vyjdou obě. To by už moc velká legrace nebyla. Nevlezli bychom se do b ytu ani do auta, to by byla velká změna v životě…ne děkuji, ale stěhovat se už nechci ![]()
@terkom83 jj tak to chápu. my jsme si řekli že zatím nám ty 2 budou booooohatě stačit. a možná až na "starší roky že bychom si udělali ještě jednoho takového mazlíčka víš, ale uvidíme. manžel je rád, že bychom pak spoň mohli být na stáří sami a procestovat svět… ![]()
Tak uvidíme. Ale v tvé situaci bych asi taky nehazardovala…šla bych po jednom. Já jsem si dávala 2 jen proto že jsme ještě nikoho neměli ale myslím si že kdybychom měli už jednoho prcka tak si taky mooooc rozmyslím jestli si nechám dát 2!! takže tě chápu… ![]()
@tynuse86 Díky…v úterý jsme byli na koupáku a tam byli roztomilé dvojčátka. Měli asi rok a půl. Holčička v růžovém a chlapeček v modrém. Byli super
.Pořád mi za něma utíkaly oči. Budeš mít doma pěklně veselo, ale když nemáš zatím další děti, tak to s manželem určitě zvládnete. Navíc když to jsou po několika pokusech vymodlené děti
![]()
Opatruj se a přeju všechno nej ![]()
@tynuse86 píše:
Je tisíc lidí a tisíc názorů. Já pořád tvrdím že lidské tělo si prostě dělá co chce… a až ono bude chtít, tak udělá to nejlepší. Jinak bych nemohla pochopit situace kdy jdou lidi do IVF, mají za sebou 3 cykly a nic, tak si pak sami hradí další cykly a nakonec to vzdají. a co se nestane…do měsíce jsou těhotní i bez ivf…
To nechápu a proto není tělo jako tělo…Známí byli v Polance a byli nešťastní jak blázen…já jsem byla v gyncentru a paráda. IVF nezabralo. ani 4. ani 3× do cyklu a tak nás čekalo IVF a to vyšlo napoprvé. čekáme dvojčátka a jsme ve 25.týdnu. takže za mě rozhodně ANO!!!
Ale holky je to jen a jen na vás.
Myslím si že u lachciny to dělá i ten jeho drsný přístup ale jinak je to úúúúúúúúplně fuk.Všem přeji mnoho štěstí a ať se vám splní to nejkrásnější štěstíčko na světe.
krásně napsáno
…každé tělo je opravdu indivindi. u mě třeba přístup v polance katastrofa, v gyncentru supr.
@terkom83 děkuji drhá…bude to radost a pristupuju k tomu s humorem, jelikož na ty mateřské stresy bude času dost…:-) moc se na ně těšíme a doufám, že všechno dobře dopadne… ![]()
Dobrý den maminky,
jelikož jsem tady nová, tak ani nevím jestli to dělám správně. Ale chtěla bych se zeptat, zda některá z vás chodí do GynCentra Ostrava. Dnes jsem tam volala, jelikož jsme byli se sestřičkou od pana doktora Poláčka domluvené, že první den cyklu zavolám a domluvíme se na injekci potřebné k IVF oplodnění, abychom mohly začís s „procesem“ a paní v telefonu mi řekla, že ani jeden už v GynCentru nepracují. Nevíte některá co teď? Kam přestoupili proč nebo nějakou radu. Děkuji mnohokrát.
@Beinhauerová94 za mě zkus jiné centrum. treba eurofertil ono všude je něco…pokud maš čas na dojiždění doporučuju Olomouc a ještě hodně ušetříš protože tam ivf dělají v nemocnici uplně za jiné peníze…ještě je fertilmed v polance nad odrou ale o tom jsem taky neslyšela nic pozitivniho
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.