Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Beinhauerová94 píše:
@lenusek11111 Jojo mě to povídejte, já vyšla a měla jsem hlavu jak balon naplněnou informacemi… a vyšetření taky a to jsme s tím nepočítali, protože jsme zvlášť kvůli tomu jeli do GynCentra pro výsledky testů od tamtud a stejně nám vše dělali znovu… což bylo fakt překvápkoMy jdeme na genetický pohovor zítra v 1 hodinu.. taky jsem zvědavá co nám řeknou, jelikož přítel má v rodině dvojčátka a my taky - dvakrát. Takže jsem zvědavá.. i tak celkově o co půjde. Dotazník ala nemoci a adresy rodičových rodičů a sourozenců nás celkem překvapily
takže jsem z toho taková nesvá, ale tak uvidíme. Snad to bude v pohodě. Já jsem taky celá nešťastná ze zkušenosti tam a takhle, ale musíme být optimistické
nějaké smutnění nebo pesimismus nám nijak nepomůže… Já věřím, že to zvládneme a společně s Fertimedem se co nevidět dočkáme vytouženého miminko.. To bych si moc přála
Tak potom dejte vědět, jak jste dopadli na genetice. ![]()
@lenusek11111 Tak jsme tam dnes byli.. čekala jsem od toho víc, nevím byli jsme tam snad jen půl hodinky a tak nějak… nevím - prostě jsem si to představovala jinak
ale první testy měli i s výsledky a byly negativní, takže aspoň nějaké pozitivum ![]()
@Beinhauerová94 píše:
@lenusek11111 Tak jsme tam dnes byli.. čekala jsem od toho víc, nevím byli jsme tam snad jen půl hodinky a tak nějak… nevím - prostě jsem si to představovala jinakale první testy měli i s výsledky a byly negativní, takže aspoň nějaké pozitivum
Tak to je dobře. No my jsme rozhodnuti, co přesně chceme a řeknu panu doktorovi, ať udělá potřebná vyšetření a ať se jde na to. Čas nám běží. ![]()
@lenusek11111 A co že přesně chcete?? Já už taky odpočítávám dny, kdy přijde schválení od pojišťovny a konečně se začne něco dít… jupí… už se nemůžeme dočkat ![]()
Já už chci jít přímo na ivf.Ale jsem úplně dorasovaná z toho doktora Sobka, takže nevím, co dál. Každopádně už jsem rozhodnutá to prubnout.
Poslyš a můžou být nějaké důvody, proč by to pojišťovna nemusela schválit? Nebo proč se vlastně čeká?
@lenusek11111 Tak asi můžou být nějaké důvody, proč to nemusí schválit. Třeba věk… oni to schvalují většinou až od 22 roku. Ale myslím si, že když to není jakoby zdravotní problém. Jakože jsou ženy, které se třeba dva roky snaží (dejme tomu od 18 do 20) a nejde jim to a tak se rozhodnou právě pro tuhle formu a tam si myslím, že to nechtějí schvalovat. Ale když mě je 20 a mám zdravotní problém a znamená to, že nikdy i kdybych se na hlavu stavěla ty děti mít přirozeně nebudu, tak s tím schválením nemají problém. Nebo takhle jsem to aspoň pochopila. Dorasovaná z doktora Sobka? To moc nechápu co vám udělal nebo jak to myslíte? A máš už nějaké děti nebo je to první? A mám takovou hloupou otázku.. Proč jste se rozhodli pro miminko tak pozdě?
Tak mě je 33let. A pan doktor mi prostě řekl, že při mé váze můžu očekávat, že už nebudu mít vajíčka v 35letech. Že si musím pospíšit. Navíc mi řekl, že pokud se rozhodneme pro ivf, tak mi vezme jen jedno najíčko a to oplodní. No úplný hotovson. Připadala jsem si jako hysterka, nicméně mé osobě se to nelíbilo a to mi stačilo. Prostě jsem se tam necítila, už jak jsme tam přišli.
Já už mám 13-ti letého syna.Ono je pozdě mít v 33letech miminko? Kdyby mi bylo 45 let, tak neřeknu. Ale jsem ještě mladá a chci mít rodinu.
@Beinhauerová94 mě taky ty první schůzky vždycky deprimovaly. Vždy chtěli plno testů, genetika, výsledky, pořád se na něco čekalo, připadalo mi to nekonečné, furt jsem měla pocit že se nic neděje… ale najednou zavolali že mají dárkyni, a začal kolotoč se sledováním sliznice a hned týden na to jsem jela na ET ![]()
@Bambussska píše:
@Beinhauerová94 mě taky ty první schůzky vždycky deprimovaly. Vždy chtěli plno testů, genetika, výsledky, pořád se na něco čekalo, připadalo mi to nekonečné, furt jsem měla pocit že se nic neděje… ale najednou zavolali že mají dárkyni, a začal kolotoč se sledováním sliznice a hned týden na to jsem jela na ET
A kde chodíš do centra? ![]()
@lenusek11111 Tak já nevím, co jsem tak byla všude možně u doktorů a tak celkově, tak každý říká, že žena by do těch 30 nejpozději měla mít děti, že potom to prostě je problém a pak si ty ženské stěžují, že to nejde a přitom když to tak blbě řeknu, si za to můžou samy. Dávají přednost kariérám a takhle a pak brečí - to teď neber jako narážku na Tebe, to říkám tak všeobecně jak to vidím. Jinak samozřejmě jsou ženy, které nemají partnera a najdou jej až pozdě nebo takhle.. Ale.. no snad jsi pochopila o co mi jde, proto jsem se ptala. Jinak o synovi jsem pak četla
jsem zapomněla, že jsi to tam psala. A co se týče toho jak ty říkáš „kdyby mi bylo 45“ tak to prostě.. mi příjde nepřirozené mít tak pozdě děti… dítko sotva dospěje a má mamku babičku.. Nevím naše mamky a babičky měly děti v 15 - 20 a to bylo podle mě tak nějak správné, ale jasně, je jiná doba a takhle a je spousta důvodů proč to nejde a takhle. To je jen můj soukromý názor. A hlavně to neber nějak osobně, určitě jsem nechtěla nějak útočit nebo říkat, že jsi špatná - to určitě ne. Já Ti moc přeji, aby ses co nejdříve dočkala miminka, protože žena, která po miminku touží, si ho zaslouží v každém věku. Takže ne že se teĎ budeš zlobit
Jinak na mě tam po zážitku v GynCentru působí až velice dobře, prostředí, lidi a tak vůbec. Jakože byli jsme tam třikrát, takže to je houby, ale myslím, že se vyplatí vydržet. Ikdyž chápu, že to čekání je ubíjející, ale musíme vydržet
A s tím vajíčkem, oni oplodňují jen jedno, protože když to tak udělají, tak pojišťovna hradí 4 cykly, kdežto kdyby jich oplodnily více, tak vám pojišťovna uhradí jen tři. Tak možná proto ![]()
@Bambussska Já jsem právě spíš naopak ráda, že jsou pořád nějaké testy a takhle, ikdyž je to nekonečné, ale lepší než bezvýznamné čekání jako v GynCentru - žádné testy nic, jen čekání a čekání. Teď mám aspoň pocit, že se něco děje a každým testem a rozhovorem jsme všemu blíž ![]()
To chce klid holky a hlavně nepropadat panice a mít optimistický přístup ![]()
@Beinhauerová94 Ahojky,na 20 mi přijdeš hodně vyspělá a to bude asi tím, že ne každá holka v dnešní době má myšlenky na dítě a ještě k tomu, aby byla finančně zajištěná s chlapem, který s ní zůstane…Je opravdu jiná doba a co znám, tak většina holek začíná s mateřstvím až kolem 30 ![]()
Já začala taky ve 20,mám nyní už 9letou slečnu a ve 30 jsme začali naši rodinu rozrůstat. V gyncentru nám udělali chlapečka, který má nyní půl roku, protože nám bylo řečeno, že už přirozeně neotěhotním a co se nestalo. Nyní už jsem ve 3měsíci těhotná a přirozeně ![]()
Takže je o mazec, malému bude rok a přibude k němu další drobeček ![]()
Jsem z toho mírně v šoku, ale protože mám super partnera a šikovnou dceru, tak to určitě zvládneme.
Držím palce i tobě ať to brzo vyjde a hlavně bez stresu, ale moc dobře vím jaké je to nekonečné čekání. Taky jsem si tím prošla
Tak se drž ![]()
@romuš To mám, optimismem přímo přetékám, ikdyž občas mám slabé chvilky, ale věří v to, že všechno dobře dopadne a nesmírně se na to celé těším, jak na „léčbu“ hormony, tak na zákroky a samotné oplodnění a takhle.. prostě tak celkově jsem netrpělivá a natěšená ![]()
@terkom83 Ahoj, tak to děkuju, slova „na 20 jsi vyspělá“ mě vždycky potěší
Chlapa zatím mám a jestli to semnou vydrží „už navěky“ to neví nikdy nikdo.. ale tak.. prochází vším těžkým okolo našeho vysněného miminka „ze zkumavky“ semnou, jeho samotného to stálo moc sil, tak si pořád říkám, že kdyby mě chtěl za rok nebo dva opustit, tak tohle pro nás a naši budoucí rodinu nedělá, ale nikdy nevíš, že jo.. Nikdo ti nic nezaručí. Právě to je to, co říkám, každý si chce užívat svobody, života, budovat kariéru a pak brečí když jim vbůhví kdy nejdou „tvořit“ miminka… Samozřejmě není to případ všech, každý má svůj příběh a důvody proč dělá to nebo ono. Mít rodinu je pro mě na prvním místě už od mala, nepočítala jsem sice s tím, že se mi to takhle zkomplikuje, ale co.. tak to bude stát víc sil, ale když k tomu všemu dobrému či zlému máš toho správného člověka, který jde s Tebou ve stejných kolejích, tak je všechno jednodušší..
Jojo doktoři toho namluví… vidí to zase moc černě… a ve všem vidí peníze hlavně, dnes je vše o penězích. Ale jak říkám, radši dvě miminka po sobě než žádné. Gratuluji k synovi i k nenarozenému mimču a přeju hodně štěstí celé tvojí krásné rodince ![]()
PS: moc se mi líbí, že se naše debata takhle rozrůstá - vždycky se těším, až přijdu domů a můžu si počíst různé rady, či osobní příběhy jiných, to je moc příjemné vědět, že v tom nejsem sama
Děkuju holky ![]()
@Beinhauerová94 Děkuji za přání a i tobě přeji hladký průběh a aby ses dočkala ještě tento rok 2čárek a příští rok miminka ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.