Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@romuš píše:
To chce klid holky a hlavně nepropadat panice a mít optimistický přístup
Můžu se zeptat, do kterého caru jsi šla, že jsi ho vyměnila? Já jak jsem z gyncentra do Fertimedu. A po pravdě řečeno jsem i z toho Fertimedu rozhozená. O pár stránek jsem psala důvody, co mě tak rozhodilo.
Co by jste mi řekly na sanatorium HELIOS v Brně? ![]()
@phoma píše:
@lenusek11111 a co Eurofertil v ostravě
Ahoj. Gratuluju k malé princezně. Ať jste zdravé a šťastné.
![]()
No já už na tu Ostravu jsem nějak háklivá. Z té Polanky jsem vylezla ubrečená jak želva. Síla. Uvidíme, co bude v úterý na genetice. ![]()
@lenusek11111 Moje řeč, co se týká mě, tak Ostrava vůbec. Přešla jsem právě do Heliosu v Brně a zatím jsem velmi spokojená, né jen přístupem, ten si každý může přibarvit, ale těmi metodami, které používají..jsou úplně někde jinde mají své osvědčené postupy a hoodně spokojených klientek, což mluví za vše!
Když jsem se rozhodovala kam z gyncetra tak jsem úplně propadla panice, když jsem zjistila jak jsou ty centra v Ostravě na stejné brdo a nechtěla jsem přejít z bláta do louže. Takže sice je to z ruky, ale ta dálka se opravdu vyplatí, když tam jde člověk s pocitem, že umí něco lépe, rozumí tomu a chtějí člověku pomoct..né jak tady v Ově, kde jsme byli jen jedni z mnoha…
Jinak holky nechcete založit nové téma, když tady z nás už nikdo do Gyncentra nechodíme ![]()
Jen bych chtěla poopravit tvůj výrok, není pravda, že oplodňují jen jedno vajíčko, tohle platí u embryí, které zavádí do dělohy. Když ti nějaké centrum zavede více než jedno embryo, okamžitě tě oberou o částečně hrazené 4IVF, i když ty si v té době myslíš, že ho určitě potřebovat nebudeš, takže to neřešíš, ale je to škoda. Vajíčka ti oplodní všechna, která máš zralá, klidně i třeba 12 kousků ![]()
@romuš píše:
Jinak holky nechcete založit nové téma, když tady z nás už nikdo do Gyncentra nechodíme
Ja zalozim uzavrenou diskusi a prihlasim cas tam.Pak vam tady dam odkaz. ![]()
@romuš Aha… no máš pravdu, jsem to popletla.. to se omlouvám. Když paní @lenusek11111 začala mluvit o jednom vajíčku, tak mě automaticky napadla takhle možnost, proč to takhle chtějí udělat. Já nevím, já jsem přešla do Fertimedu a jsem zatím spokojená..samozřejmě moje zkušenosti jsou nulové, zatím jsem celkem ničím neprošla, to že mi vzali krev a „pokecali“ semnou o nemocech mojí rodiny ještě nic není. Takže uvidíme. Každopádně pro mě Brno je nepředstavitelné, už teĎ mám problém přítele dostat z práce aspoň do té Polanky, natož tak do Brna… Pořád doufám a věřím, že se povede i zde ![]()
Stane se, ze se clovek splete.
Tak ja muzu za sveho muze rict, ze on je tvrdy workholik.Ale vi, ze mi na tom zalezi, takze kdyz zavelim, tak se mnou lita. A strika do zkumavky. ![]()
Založila jsem novou skupinu: https://www.emimino.cz/…car-ostrava/
Tak čekám na schválení a pak můžeme kecat o otevřených věcech, ale i o běžných. ![]()
@lenusek11111 no s tím jiným Carem… mi taky doktorka nabízela např. v Brně nebo ještě jiné v Olomouci ale pro mě nepředstavitelném dojíždět tak daleko, zvlášt když si teď představím jak jsem na začátku do Polanky jezdila třebas i 2× týdně. Zdatný řidič ještě nejsem, takže by mě musel někdo vozit, nebo aspoň jezdit se mnou. i když ježdění do POlanky není taky moc jednoduché. ![]()
Jinak s tím oplodněním vajíček, jsem to nějak nepochopila. ale přeci když máte nějaké svoje (např. vám odeberou 10) a nebo jestli máte darovaná (jako my, a bylo jich
tak přeci oplodní všechny a pak se čeká kolik se jich opolodní a rozdělí (max 5 dní) a poté vám je zavádějí a zbytek embryjí zamrazí na další pokusy. My měli darované vajíčka, celkem se jich dárkyni odebralo 8 ty se oplodnili a použitelných bylo 5. poprvé jsem zaváděla 1, teď taky 1, a ještě nám tam zbývá jeden pokus po 1 a jedny dvojíčky.
Ve Fertimedu jsem naprosto spokojená, včera jsme se opět se setřičkama dost nasmáli, dokonce i s Dr. Holubem. ze začátku mi přišel straně nepřístupný na dotazy odpovídal stroze, ale včera se dokonce usmál a byl úplně jiný ![]()
@lenusek11111 Tak ten můj není nějaký workoholik, ale má svou práci rád a právě jak říká tady @Bambussska, tak představa, že jezdím několikrát do měsíce do Brna a pak bych musela ležet někde tak daleko, kde zamnou ani nikdo nemůže přijet nebo takhe (snad chápete jak to myslím) tak to mi příjde při nejmenším zbytečné. Každopádně je to o člověku, že jo.. každý má své. Můj přítel taky pořád někde „stříká“ chudák
ale snad ho to čeká už jen jednou a naposled
Jinak jsem taky zatím spokojená s Fertimedem.. A s těmi vajíčky - ano olpdní je všechny a zpět vloží jen jedno, já jsem to předtím popletla ![]()
@Beinhauerová94 píše:
@lenusek11111 Tak ten můj není nějaký workoholik, ale má svou práci rád a právě jak říká tady @Bambussska, tak představa, že jezdím několikrát do měsíce do Brna a pak bych musela ležet někde tak daleko, kde zamnou ani nikdo nemůže přijet nebo takhe (snad chápete jak to myslím) tak to mi příjde při nejmenším zbytečné. Každopádně je to o člověku, že jo.. každý má své. Můj přítel taky pořád někde „stříká“ chudákale snad ho to čeká už jen jednou a naposled
Jinak jsem taky zatím spokojená s Fertimedem.. A s těmi vajíčky - ano olpdní je všechny a zpět vloží jen jedno, já jsem to předtím popletla
No já sice jezdím do Fretimed na kontroly a konzultace atd. ale zapoměla jsem napsat že na transfery jezdíme do Olomouce a vždy tam zůstanu přes noc abych si pak mohla odpočinou a ne jet hodinu v autě to bych potratila dřív než bych dojela domů
a jezdím tam, protože tam máme zamreženy embryja. v červenci měli v polance celý měsíc dovolenou, tak musely pacientky jezdit do Olomouce a jelikož dárkyni našli tam, tak tam i nachystali, oplodnili a zamrazili embryjka. a je bezpečnější je transferovat tam než je převážet do Polanky. prostě je lepší když se pak převážejí pěkně v děloze, v pohodlí a teple než v mrazáku :d
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.