Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,nikdy jsem na podobné diskusi nebyla,ale mám podobný problém. Přes rok se s přítelem snažíme o mimi a stále nic.Teď jsem byla u svého gynekologa a ten mi řekl, že vzhledem k tomu, že už mi je 35 let není na co čekat a doporučil mi,ať si zajedeme na vyšetření do nějakého specializovaného střediska a doporučil mi Brno, Olomouc a Ostravu. Nikdy jsem se o toto téma nezajímala a když jsem se teď snažila zjistit, co a jak mě čeká, kterou nemocnici si vybrat, tak jsem zjistila, že v tom plavu. Pomalu už se začínám alespoň trochu orientovat ve výrazech, ale vůbec nevím, co mě čeká. Je tu někdo, kdo je na tom stejně? Myslela jsem, že existují pouze tyto tři nemocnice, které mi doktor doporučil, ale jak jsem se tady na různých diskusích dočetla, je jich více. Můžete mi nějaké doporučit? Nebo podle čeho si mám vybírat, na co se zaměřit? Děkuji moc za každou radu.
Ahojky, jsem z Ostravy. To jsem asi mohla taky uvést, že
Ty jsi odkud? Ty už s umělým oplodněním nějaké zkušenosti máš? Já vůbec nevím, co mě čeká, mám teprve doporučení od lékaře na IVF s tím, že už je na mě, kam se objednám a tak teprve teď začínám zjišťovat veškeré informace a to, co mě čeká a mám z toho docela strach. Zjišťovala jsem od kamarádek, jestli někdo někoho nezná, kdo by mi mohl poradit, ale bohužel nikdo stejný problém neřešil ![]()
Ahoj Idedo, já chodím do Fertimedu v Polance nad Odrou a jsem spokojená…Doporučuji! Jinak určitě hned nedojde k IVF (ledaže by partner měl úplně špatný spermiogram), ve Fertimedu postupují od nejjednodušších metod až po IVF. Nejprve zřejmě podstoupíte inseminace..Záleží jaký konkrétní problém u vás je..
Ideda píše:
Ahojky, jsem z Ostravy. To jsem asi mohla taky uvést, žeTy jsi odkud? Ty už s umělým oplodněním nějaké zkušenosti máš? Já vůbec nevím, co mě čeká, mám teprve doporučení od lékaře na IVF s tím, že už je na mě, kam se objednám a tak teprve teď začínám zjišťovat veškeré informace a to, co mě čeká a mám z toho docela strach. Zjišťovala jsem od kamarádek, jestli někdo někoho nezná, kdo by mi mohl poradit, ale bohužel nikdo stejný problém neřešil
Ahoj, moc děkuji za vzkaz. Jsem opravdu vděčná za každou informaci. Někde jsem se už dočetla, že někdo chodí i do Polanky, ale pak nechápu, proč mi doktor nedoporučil i toto zařízení. Mluvil jen o Ostravě, Olomouci a Brně a já měla za to, že jinde se takové vyšetření nedělají.Zatím mi můj lekář dělal běžné vyšetření a u mě žádný problém nenašel, tak jsem zvědavá. Nevíš, co budu na první vyšetření potřebovat? Jak dlouho trvá první objednání? Gynekolog mi doporučil, ať si měřím a značím bazální teplotu. Budu to k prvnímu vyšetření potřebovat? Sice jsem si ji měřila, ale nikde jsem si to nepsala, brala jsem to jako info pro sebe, že je asi nejvhodnější období na mimi zapracovat. Ty už dítě máš?
Ahoj,
v podstatě ke vstupnímu pohovoru do Polanky (fertimed) nic nepotřebuješ - sebe, partnera a 390Kč…Objednání trvá asi tak měsíc, ale nevím to přesně. Polanka je pobočka Olomouckého CAR Fertimed. Dítě nemám, jsem čerstvě po IVF - 22.11. jdu na krev.
Vstupní pohovor - není se čeho obávat, doc. Sobek (majitel Fertimedu) s vámi udělá vstupní pohovor, udělá ti klasickou gynekologickou prohlídku, vezmou vám krev a přítelovi zjistí spermiogram (výsledek je za 15 minut). Dělají si všechny vyšetření sami, takže nechtějí znám bazální teploty, ani jiná vyšetření tvé gynekoložky.
Jen tě chci upozornit na doc. Sobka - je to hodný člověk, jen upozornuji na jeho svérazný humor…Někoho by to mohlo tak trošku urazit, ale my jsme to s manželem spíše vnímali pozitivně - hodně uvolnil atmosféru a dokonce jsme se i zasmáli ![]()
Ideda píše:
Ahoj, moc děkuji za vzkaz. Jsem opravdu vděčná za každou informaci. Někde jsem se už dočetla, že někdo chodí i do Polanky, ale pak nechápu, proč mi doktor nedoporučil i toto zařízení. Mluvil jen o Ostravě, Olomouci a Brně a já měla za to, že jinde se takové vyšetření nedělají.Zatím mi můj lekář dělal běžné vyšetření a u mě žádný problém nenašel, tak jsem zvědavá. Nevíš, co budu na první vyšetření potřebovat? Jak dlouho trvá první objednání? Gynekolog mi doporučil, ať si měřím a značím bazální teplotu. Budu to k prvnímu vyšetření potřebovat? Sice jsem si ji měřila, ale nikde jsem si to nepsala, brala jsem to jako info pro sebe, že je asi nejvhodnější období na mimi zapracovat. Ty už dítě máš?
Já se připojuji k monika999. Já také docházím do Polanky a jak monika psala, Polanka je druhá pobočka Fertimedu z Olomouce.Pokud se ti někdy přihodí, že ti některá z kontrol apd. nevyjde na Polanku, pojedeš do Olomouce.
Doktoři, sestry, prostě celý personál je tam super. Taky potvrzuji to, že určitě, pokud to nebude potřeba, nepůjdeš hned na IVF. Nejprve vás čeká ten vstupní pohovor, pan Sobek si ho rád dělá sám osobně, po pohovoru vás oba čekají krevní testy, genetický pohovor, samozřejmně UTZ apd. Během první návštěvy toho stihnete, až se budete divit. Následně po těchto vyšetřeních se dozvíte, co bude probíhat dál.
Já chci zase trošku upozornit" v dobrém slova smyslu" na pana doktora Holuba. On je takový tichoučký…, ale je hodňoučký a vtipný. Já osobně ho mám nejradši ze všech.
Jinak, já zrovínka začínám stimulovat na IVF, do Fertimedu docházím od dubna.Už mám za sebou operaci a zkoušeli jsme inseminačky, ale nevyšly, tak už jdeme do umělka a hrozně se těším.Podle mé doktorky jsem také byla v pořádku a ve Fertimedu zjistili po důkladném vyšetření opak, ale jsem za to dneska ráda…
Tak hodně štěstíčka a klidně se ptej dál !!!!
![]()
Ahoj Luci, tak já toho Holuba (jako jediného) nemusím…když mi dělá ultrazvuk, tak je to dosti nepříjemné…a to nemluvím o tom, jak mi dělal ultrazvuk po OPU, au au au..to mě fakt bolelo, jsem mu i řekla, že mě to bolí…v tomto mi připadá totálně necitlivý…naštěstí je tam takový jediný z dr..
Lucka2010 píše:
Já se připojuji k monika999. Já také docházím do Polanky a jak monika psala, Polanka je druhá pobočka Fertimedu z Olomouce.Pokud se ti někdy přihodí, že ti některá z kontrol apd. nevyjde na Polanku, pojedeš do Olomouce.
Doktoři, sestry, prostě celý personál je tam super. Taky potvrzuji to, že určitě, pokud to nebude potřeba, nepůjdeš hned na IVF. Nejprve vás čeká ten vstupní pohovor, pan Sobek si ho rád dělá sám osobně, po pohovoru vás oba čekají krevní testy, genetický pohovor, samozřejmně UTZ apd. Během první návštěvy toho stihnete, až se budete divit. Následně po těchto vyšetřeních se dozvíte, co bude probíhat dál.
Já chci zase trošku upozornit" v dobrém slova smyslu" na pana doktora Holuba. On je takový tichoučký…, ale je hodňoučký a vtipný. Já osobně ho mám nejradši ze všech.
Jinak, já zrovínka začínám stimulovat na IVF, do Fertimedu docházím od dubna.Už mám za sebou operaci a zkoušeli jsme inseminačky, ale nevyšly, tak už jdeme do umělka a hrozně se těším.Podle mé doktorky jsem také byla v pořádku a ve Fertimedu zjistili po důkladném vyšetření opak, ale jsem za to dneska ráda…
Tak hodně štěstíčka a klidně se ptej dál !!!!![]()
![]()
Luci, taky jsem si na střídání dr. zvykla
Už mi to vůbec nepříjde
Ty jsi z ostravy?
Luci, už to čtu, že jsi z Vratimova
Přítel pochází z Horních Datyn a plánujeme tam někdy v budoucnu postavit barák..
Jo, jo. Horní Datyně mám, jako když kamenem dohodím…
přejdu pole a jsem tam…chicht.. baráčků tam roste čím dál víc, tak si pospěšte, aby vám tam ještě nějaké místečko zůstalo…
![]()
Manželovi rodiče tam bydlí a mají velký pozemek, takže mi se o místo bát nemusíme ![]()
Lucka2010 píše:
Jo, jo. Horní Datyně mám, jako když kamenem dohodím…![]()
![]()
přejdu pole a jsem tam…chicht.. baráčků tam roste čím dál víc, tak si pospěšte, aby vám tam ještě nějaké místečko zůstalo…
![]()
Tak to jo. To je super. Ve V
ratimově a okolí se bydlí dobře. Já už bych do města nešla…
My ted kupujeme byt (už máme vybraný, ale podstupujeme formality), v úvaze byl i vratimov. Dokonce jsme vylepovali i inzeráty asi tak před měsíce - pokud jsem správně pochopila kde bydlíš, tak zrovna tam na to místo jsme ty letáky dávali..
Nakonec je to byt v Ostravě Výškovicích..
Lucka2010 píše:
Tak to jo. To je super. Ve V![]()
![]()
ratimově a okolí se bydlí dobře. Já už bych do města nešla…
Ve Výškovicích mám také rodinu. Bratránka. Ve Vratimově bydlíme kousek pod restaurací Nimrod.Na baráku žijeme společně s rodiči
, je tady veselo. Tak to je škoda, že až do Výškovic. Nás mladších..chicht..
sousedů tady začíná být čím dál víc.. staříčci přenechávají domky mladším, tak tady za chvíli bude veselá parta, jste se mohli přidat !!!!
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.