Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
A byla jsi tam dneska? Já jsem se kůkala, ale do. 9:45 tam žádná zrzenka nebyla, dneska to tam šlo nějak moc rychle, takže když jsem šla z kontroly, tak tam bylo tooolik lidí dneska, až jsem čubrněla a já měla v hlavě tolik emocí, že jsem se podívala jen zběžně, navíc, Radim hned v čekárně, tak co? A já říkám, Ježíšky, pojď a já ti to řeknu venku…
No jooo…
Ahoj Luci, já tam byla v 10h. a mám ukončenou nemocenskou. Zítra hurá do práce…vůbec se mi nechce…no a jak jsi tedy dopadla na kontrole?????
Jinak s tebou souhlasím, že tam bylo moc lidí…jsem musela parkovat u potravin, protože parkoviště u fertimedu bylo totalně plné… ![]()
Lucka2010 píše:
A byla jsi tam dneska? Já jsem se kůkala, ale do. 9:45 tam žádná zrzenka nebyla, dneska to tam šlo nějak moc rychle, takže když jsem šla z kontroly, tak tam bylo tooolik lidí dneska, až jsem čubrněla a já měla v hlavě tolik emocí, že jsem se podívala jen zběžně, navíc, Radim hned v čekárně, tak co? A já říkám, Ježíšky, pojď a já ti to řeknu venku…![]()
No jooo…
Lucka2010 píše:
Tak já zase z jiného soudku. Příroda mně nemá ráda. Mně a asi i manžela…
Já jsem v CAR od dubna, mám za sebou venku levý neprůchodný vejcovod a srůsty, od srpna mi dělali 5×IUI. Jednu mi kdysi dělali v Gyncentru, ale já pak přešla do Fertimedu v Polance. No, já už jsem to tady myslím taky jednou psala. každopádně, poslední IUI jsem měla 1.10.10, MS dorazila a další kontrolu jsem měla ke konci měsíce, kdy jsem měla pěkné folíky, tak jsme se s doktorem domluvili, že mi jen píchli Pregnyl a měli jsme se tentokrát pouze snažit sami doma domů jsem dostala Utrogestan.I po snažení - klasicky MS dorazila.Měla jsem přijít ještě před dobráním Utrogestanu. Na kontrole se zjistilo, že mám abnormálně vysokou děložní sliznici: 20 mm. Mohlo to znamenat buď těhotenství a pokud ne a dostaví se opět kámoška, tak bude silná, jako šlak.
(ÁÁÁno, nenechala na sebe čekat. MS přišla přesně na den, hodinu, minutu a vteřinu).
Domů už jsem si přivezla i Synarel. Pokud MS dostanu, což se stalo, začala jsem si ho vstřikovat od 1 D.C 1× vstřik do každé nosní dírky, co 12 hod. No, a dneska jsem měla opět kontrolu:9 D.C. po Synarelu, s tím, že jsme měli přijít oba s manželem a pokud by bylo vše v pořádku, vzali by nám krev a já bych od zítřka začala píchat injekce na stimulaci.
No co se zase u mně nestalo? Já mám snad všechno s komplikacema. Na netu různě čtu a pročítám a naopak hodně holčiny píšou potíže s nizkou sliznicí, no a u mně synarel vůbec nezabral, děložní sliznici mám opět vysokou a na levé straně mi našel folík. Bóže. takže IVF nemůže být, ten synarel mi měl vaječníky naopak uklidnit a folíky se mi neměly prý tvořit…, no, i sestry v sesterně, když se dívaly na zprávu od doktora a domlouvaly jsme se, co dál, tak když to četly, tak i ony, jako že, to snad není možné… Ony jsou tam takové fajňoučké, holky jedny…
No, ještě v ordinaci jsem se Mudr. ptala, jestli mi poví, čím to může být, že mám tu sliznici takhle vysokou, potvrdil mi, že z druhé strany můžu být ráda. Že pokud bych měla v pořádku i ten levý vejcovod, jsem adeptka na přirozené otěhotnění, ale těhu nejsem, takže teď nebudu brát žádné léky, z druhé strany jsem i ráda, protže už jsem z těch hormonů, co beru ospalá jako šlak, ale fakt, myslela jsem, že je to počasím, ale člověk pozná, jestli je unavený z počasí a nebo na těle cítí nějaké ty změny. Kozy - prsa..![]()
mám jako dva měchy, břicho jako v 5.měsíci, no, kdyby nebylo toho UTZ dneska, tak si myslím, že se doktoři pletou.
, ale vím, že je to z hormonů. Každopádně, je fakt, že si odpočinu, ale zase to dlouhatánské čekání. V lednu, hned po volnech mám volat, aby mi zařídili prodloužení IVF a na kontrolu se mám objednat až 17 D.C. To zase bude čakání… Máte taky některá, takovou zkušenost? Já už si o sobě myslím, že jsem jakýsik kryplíček…
![]()
![]()
Každopádně, držím ti štěstíčko !!!! Já mám prsa jako vemena od " opravdu " - zvířátka jménem kráva, ale jsem asi jalová
( jalovice jako řemen ), budu doma jenom pro okrasu…
. Ne taky se mi zvětšily od toho synarelu, ale ten mi bohužel nezabral, naopak zapůsobil na mně opačně. Jen mně objemově zvětšil a jsem jako nafukovací balónek. Tak snad se během vánoc, i díky bramborovému salátku _ vypšoukám..hi hííí
, a uklidním se a bude všechno fajn…
![]()
takže, hodně štěstí Ti přeju !!!§
Lucka2010 píše:
Každopádně, držím ti štěstíčko !!!! Já mám prsa jako vemena od " opravdu " - zvířátka jménem kráva, ale jsem asi jalová![]()
![]()
( jalovice jako řemen ), budu doma jenom pro okrasu…
![]()
. Ne taky se mi zvětšily od toho synarelu, ale ten mi bohužel nezabral, naopak zapůsobil na mně opačně. Jen mně objemově zvětšil a jsem jako nafukovací balónek. Tak snad se během vánoc, i díky bramborovému salátku _ vypšoukám..hi hííí
![]()
![]()
, a uklidním se a bude všechno fajn…
![]()
![]()
takže, hodně štěstí Ti přeju !!!§
mockrát děkuju
doufám, že u tebe se to srovná co nejdříve. pravda je, že já mám teď apetit, jím páté přes deváté a to mám málo pohybu. dost špatná strategie přibrat už před vánocema ![]()
Ahoj Luci, tak jak jsi na tom? Už jsi vstřebala zprávu, že IVF až v lednu? My máme ted taky období „klidu“. Ještě, že budou vánoce
a v lednu se do toho opět pustím
. Vy IVF a my na inseminaci
Manžel chtěl, at mu koupím nějaké vitamíny na kvalitu spermií, tak jsem mu je včera koupila a od zítřka je bude brát…Jsem zvědavá, zda se spermiogram zlepší. Má to složení selen, zinek a ještě nějaké další vitamíny.
Zítra jedu na služebku, tak zase budu mít zpestření týdne a pak už je víkend - huráá…
Přeji krásný sluneční den ![]()
No, srovnala…, jak se to vezme. Pořád nevím, jestli jsem neudělala chybu, že jsem tam dál nezavolala a nezjišťovala.
Na IVF jdu poprvé. Co se týká IUI, tak tam jsem už ostřílená,
ale třeba u toho IVF jsem nevěděla, že pokud mám dlouhý protokol - což jsem určitě měla, alespoň podle tohoto odkazu: http://www.rodina.cz/…/journal.asp?…, tak se tam píše i o odebrání krve, pokud je sliznice vyšší, než 4 mm, pak se to ještě zkoumá, a když je vše OK, může dojít k injekcím.
Já to nevěděla, tak jsem se neptala a teď´nad tím pořád uvažuji, jestli se na mně nevykvavkli kvůli vánocům, protože si píšu ještě s jednou holčinou na jiném webu, ta dochází do Fertimedu v Olomouci a ona normálně dál pokračuje i přes prosinec. A právě i ona mně nahlodala… ![]()
Pak zase sedím a uvažuji a říkám si, že si tím vším možná moje tělo říká svoje. Že tím, že synarel nezaúčinkoval mi asi tělíčko říká, ještě počkej, ještě třeba IVF právě na tebe nečeká…, nevím. Počkám, možná se stane do ledna zázrak, možná budu do ledna zase odpočatější a chytřejší a budu více vědět a do Nového roku budou všichni zase nastartování.., uvidíme. Zeptej se mně za pár dní, jestli mi ještě v hlavě hlodá červíček..
každopádně, jisté je to, že teď už volat nikde nebudu, jen se v lednu poptám, proč to tak všechno bylo. pak si spolu napíšeme. ty půjdeš na IUI. Jéva, teď mně napadá, třeba je to pro nás pro obě výzva. Já jsem teď nešla na IVF, ty nejdeš na další, ale jdeš na inseminačku, možná se nám oběma zadaří takto lehce !!!!
![]()
Jinak Selen mám pro chlopka taky doma, ale nějak mu ho zapomínám dávat. Musím se polepšit. ![]()
Na služební cestě si pěkně užij. Doufám, že tam budeš mít i volníčko a klideček pro sebe, zasloužíš si ho. Já jsem se pustila do hledání nové práce. Potřebuji změnu jako šlak. Od začátku týdne trávím na různých pracovních portálech a hledám něco na ŽL. Tak pa páá A napiš brzy !!!! ![]()
Luci, a kdo ti to IVF vlastně stopl? který dr.?
Na další IVF můžu jít až za 3 měsíce. Jsem rozhodnutá, že začnu stimulovat v březnu..a do té doby inseminace..Tak manžel naštěstí nemá problem s tabletkami a nijak je nezapomíná, takže ho nijak nutit nemusím…sám chtěl, at mu je koupím… ![]()
máš šikovného manžela !!!
ten můj bobéšek je taky na štěstí pro všechno ochotný, ale on je takové moje velké mimino v tomto… ![]()
Co mu já nenachystám… i když má chřipečku a nebo nejhorší chlapskou nemoc na světě, rýmečku, tak mu musím čaje vařit já… ![]()
To IVF mi stopnul ml. doktor Sobek. Syn Sobka staršího…
Já jsem si taky říkala, kdo ví, co by mi řekl Holub. Ten mně vyšetřuje od začátku a možná to byl pech, že tam nebyl.., nevím.Možná by navrhnul něco jiného. Právě proto mně nahlodala ta jiná holčina, co ji IVF pokračuje, že si mám zavolat ještě jemu…
Kulllňa.., vždycky v pondělky a středy tam býval, jen v pátek jsem se s ním nikdy nesetkala a tentokrát tam nebyl… třeba to tak ale mělo být. Více hlav víc ví a třeba měl Sobek pravdu, má zase možná jiný názor..či já vím, holka…
![]()
Luci, jim tam celkem všem věřím a nemyslím si, že by to sobek ml. stopnul, i kdyby neměl důvod
…Určitě k tomu důvod byl…Bud ráda, že to tak je a že nechtěl riskovat..Přece jenom není těch pokusů od pojištovny moc.. ![]()
Lucka2010 píše:
máš šikovného manžela !!!ten můj bobéšek je taky na štěstí pro všechno ochotný, ale on je takové moje velké mimino v tomto…
Co mu já nenachystám… i když má chřipečku a nebo nejhorší chlapskou nemoc na světě, rýmečku, tak mu musím čaje vařit já…
To IVF mi stopnul ml. doktor Sobek. Syn Sobka staršího…
Já jsem si taky říkala, kdo ví, co by mi řekl Holub. Ten mně vyšetřuje od začátku a možná to byl pech, že tam nebyl.., nevím.Možná by navrhnul něco jiného. Právě proto mně nahlodala ta jiná holčina, co ji IVF pokračuje, že si mám zavolat ještě jemu…Kulllňa.., vždycky v pondělky a středy tam býval, jen v pátek jsem se s ním nikdy nesetkala a tentokrát tam nebyl… třeba to tak ale mělo být. Více hlav víc ví a třeba měl Sobek pravdu, má zase možná jiný názor..či já vím, holka…
![]()
To máš taky pravdu. Vidíš, jak je dobré si tady psát? Já jim totiž taky věřím. Jsou tam všichni fajn. Jen jsem měla červíčka.. ![]()
Tak jo, holka…
Hlavně piš. Teď budou vánoce, pro všechny jiné myšlenky.., a pak do toho. Já jsem stejně zvědavá, jestli ti to výjde dříve, než v tom březnu…na IUI půjdeš už někdy v lednu? ![]()
Luci, abych se přiznala, tak já jim plně věřím a zbytečně se netrápím myšlenkami, že by neměli pravdu a tak…no snad nejsem moc naivní…Hned po novém roce si zavolám do fertimedu. Počítám, že MS budu mít někdy uprosřed ledna, no a pak hned IUI. Ale jak jsem již tu někde psala: IUI moc nevěřím, je to spíš pro mne jen sugestivum, že se něco děje…
Bylo vy fajn, kdyby nám to oběma hned po novém roce vyšlo ![]()
Lucka2010 píše:
To máš taky pravdu. Vidíš, jak je dobré si tady psát? Já jim totiž taky věřím. Jsou tam všichni fajn. Jen jsem měla červíčka..
Tak jo, holka…Hlavně piš. Teď budou vánoce, pro všechny jiné myšlenky.., a pak do toho. Já jsem stejně zvědavá, jestli ti to výjde dříve, než v tom březnu…na IUI půjdeš už někdy v lednu?
Ahoj Luci, dlouho jsi se tu neozvala..Jsou nějaké novinky u tebe? U nás nic nového, čekáme na lednovou inseminaci…Včera jsme byli podepsat smlouvu o smlouvě budoucí k novému bytečku a nyní čekáme, zda dostaneme úvěr ze státního fondu. Kdyby ne, tak musíme rychle najít jiný finanční zdroj…At už je ten byteček náš a bydlíme…Nemám ráda nejistotu… ![]()
Dnes je u nás na ostravsku opět krásně slunečno
Kéž by to vydrželo na víkend. V sobotu totiž chceme jet na Mikulášský jarmark do Valašských Klobouků…
![]()
![]()
taky jsem nedávno na tebe vzpomínala, dokonce i včera.
Vzpomněla jsem si, jak jsme si začaly psát, že čekáme na leden a šup…, už je tady prosinec, ani nevím jak… ![]()
Prosinec nám uteče jako voda a už tady bude ledníček…
![]()
Moc vám přeji, aby vám vyšly penízky. Vím, jaké je to čekat. My takhle čekali na úvěr na rekonstrukci…
Ty jsi psala, že to bude ve Výškovicích, že? To je taky od Vratimova kousek. Není to zase tak daleko, tak se možná někdy sejdeme. Máš tam i dobré spoje, tramvaje…, blízko obchůdky.., dobré místo, náhodou. Hlavně, že vám tam bude dobře.
Já, kdybych tady přišla o auto, tak se zblázním. Bydlíme na kopci, ne přímo dole na náměstí, takže když přijdu o auto, což se mi stává, když ho mám například na kontrole v servise, tak musím až dolů pěšky a na autobus. Polovina mi většinou odjede, takže čekám a čekám. Jednou jsem potřebovala do OV. Tady shora mi samozřejmě nic nejelo, takže dolů a no hrůza. Nemá smysl psát..:D
. takže v tom máš velkou ocenitelnou výhodu. Že tam máš ty tramvaje…
A já? Prosíme. Měla jsem tento měsíc 2× po sobě mencky. První: 13 – 15.11.10. a druhé přišly v době ovulky: 26.11.10 – 1.12.10.
Nevím, nechápu už nic. Netuším, jestli mi pominuly účinky těch hormonů, nevím, jestli to bylo tou sliznicí, do CAR mám přijít až to pomine, takže jsem až dneska kooonečně zjistila, že jsem suchá, takže se budu objednávat. No, neřeším to. Příroda mně nemusí, asi. Jen se hrozím prosince. Jestli to dostanu znova a kdy vlastně to mám očekávat. Je to teď chaos…
Tak dej vědět, jak se máš, ju? Napiš, jaké to bylo na jarmarku. Já miluji jarmarky !!! A Valašsko a Vsetínsko, to je moje. Ve Vsetíně jsem dělala školu, tak to tam přímo zbožňuji a pokaždé, když jedeme kolem, tak mi ukápne vzpomínková slzička. Přirostli mi tam k srdci. Jo, alespoň tady na netu ukazují, že o víkendu by mělo být slunečno. Tak snad vám počasí opravdu vyjde. Napiš a pa páááá !!!!!!!!! ![]()
Hele FETIMEDOVIC holky, tohle je stránka Gyncentra ![]()
Ale né, dělám si legraci a moc moc Vás všechny zdravím ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.