Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, to máš asi pravdu, nicméně FORTIMED má hodnocení kladnější, takže jsme se rozhodli nakonec pro něj. Uvidíme, jak to půjde:) ono nervy hrajou svoje, že? Je fajn, že se Vám to povedlo, doufám, že na tom budeme stejně, ať už se o to zapříčiní tam či tam ![]()
Děkuju za info, hodně zdraví a štěstí, děkuju za odpověď ![]()
Dobře jsi udělala… Já mám zkušenosti z obou center. Nepatřím mezi ty, které nadávají prot, že něco nemají hned. Já tam byla dokonce po známosti, přímo u toho hlavního.. a přesto jsem odtamtud i smanželem utekla a ve Fertimedu jsem už po prbí návštěvě zjistila, jak dobře jsme udělali. První návštěva a šok, jaké mají různé přístupy… Po necelých 8.měsících ve fertimedu jsem dneska v 7.tt… ![]()
Uvidíš, že tam budeš stoprocentně spokojená. Já sice jezdím do Ostravy, ale jednou jsem musela i do Olomouce a i tam jsem byla spokojená !!! ![]()
zdravím holky. jestli jsem se některé dotkla ohledně toho nadávání po prvním neůspěchu,tak se omlouvám.to jsem fakt nechtěla.já jsem v gyncentru u šéfa dr. poláčka byla fakt spokojená.ikdyž mi taky něco zapinkal,vše odpuštěno,děti mám.jasně,jestli se někdo dostane do ruky k mudr.čermákovi,nedivím se ,že nadává a chce okamžitě pryč.je dobře,že se cary rozrůstají jako houby po dešti,každá má větší možnost výběru.držím palce,jméno,a nejen tobě…
ne, néé, hlavně si nikdo nemysleme, že když tady vyjádříme každá svůj názor, že někoho jiného urazíme apd. Každá má prostě své vlastní zkušenosti buď s tímto nebo s jinými centry. Já už se jednou do vaší diskuze chtěla zapojit, ale pak jsem si řekla.., ne, nebudu pomlouvat, už jsem v pořádku, ale když se uživatelka: Jméno rozhodla pro Fertimed, musela jsem ji to odsouhlasit. To se nedalo. Já také byla u Poláčka a nebudu říkat pana Poláčka, protože jsem na něho opravdu naštvaná. Jak jsem uvedla už minule, tak jsme tam dokonce byli protekčně. Ono to bylo všechno kolem takové celkem dost zajímavé. Už má původní gynekoložka asi vycítila, že zatím vůbec nevím ( tenkrát), do čeho jdu a tak já hloupá vůbec nevěděla, že si nějaký ten CAR můžu vlastně sama vybrat a ona mi tenkrát rovnou vypsala žádanku právě do Gyncentra. Doma jsem to řekla manželovi a ten shodou okolností s panem Poláčkem komunikoval, jelikož se mu stará o jisté zboží, nemalé částky. Asistent pana Poláčka je bývalým spolužákem mého manžela z výšky a tak slovo dalo slovo a na co žádanka? Já vám to u Poláčka přímo zařídím a dám vědět, kdy máte přijít, aby jste nemuseli čekat. O vyšetřeních, které byly a nebyly se zmiňovat raději nebudu, jen ve Fertimedu jsem se později dozvěděla, že mi a manželovi neudělali za půl roku v podstatě nic a oni si to potřebovali zjistit, aby nám zbytečně nedělali nějaké to vyšetření 2×, takže se zjistilo že krev na kariotypy apd., které poj. proplácí pouze jednou a po druhé to stojí nějaké 3.000,– tak to nám v OV nedělali a mohli mi ho v klidu udělat ve Fertimedu. Kdyby jsme si tyto věci nepozjišťovali, tak zbytečně platíme peníze navíc, a všichni tady víme, že ty peníze po sečtení nejsou malé..Ještě jsem se pak postupně dozvěděla, že mezi gynekology z venku a Gyncentrem údajně existují děkovné obálky s letáčky. Když mi ta doktorka tenkrát vypsala žádanku, údajně ji pak za mně přišla obálka a v ní uložené příjemné poděkování za nového pacienta.. asi víte, o čem mluvím…No, to je mi dneska už jedno..ale vadilo mi tam i to že jsme na všechno šíleně dlouho čekali. Ať se to týkalo krve nebo výsledků ze spg…pořád jenom čekání a volání a čekání. Po měsíci kontrola, kde jsme se dozvěděli výsledky a já začala brát antibiotika. Po dobrání bylo vše v pořádku a holky, věřte nebo ne, za celou dobu první UTZ a byla doba ovulky tak první IUI… V té době už jsem se dozvídala různé negativní informace a doma jsme se domluvili, že počkáme, co ta inseminace a když tak, půjdeme o dům dál. IUI se nepodařila, tak jsme si dali na vánoce klid a já hledala po netu a po známých jiné centrum a našla Polanku - Fertimed. V dubnu první návštěva. Očekávali jsme podobné, jako v OV, tak i manžel v práci nahlásil, že tak do hodiny přijede. A ejhle. Od rána konec asi v 16:00 hod, domů jsme přijeli v šoku, příjemně překvapeni a nevěřili jsme celému dni. Během prvního dne pohovory, UTZ, spg, krev.., ještě ten den se manžel dozvěděl výsledky svého zázraku a hned naordinování dalších krevních testů a moje operace. Už přibližně rok jsem si v těle nosila zánět. Mám venku levý vejcovod a na něm byly srůsty, které - laicky papaly ty infekce, na které i v gyncentru dali 3.měsíční antibiotika. Musím podotknout, že to jsme ještě neprozradili, že jedeme z Ostravy z Gyncentra. Měli jsme obavy, aby se na nás nedívali blbě, že jsme takto přešli, takže když mně pan doktor vyšetřil, byla jsem opravdu v šoku a až když potom došlo na ty další krevní testy, tak jsem sestře přiznala, že jsme už byli v Ostravě, tak byla ráda, že jsme to řekli a sama nás požádala, aby jsme teda zjistili, co za krev nám tam odebírali, aby jsme teda zbytečně neplatili.., jak už jsem vám uvedla…
Holky, postupem jsem se dozvěděla, jak to tam chodí. Já nechci nikoho pomlouvat, ale prostě i známosti dneska nic neřeší. Jediné co mi říkal manžel, že pan Poláček se svým drahým miláčkem u něj už nějakou dobu nebyl…to je jeho věc, třeba má špatné svědomí.. taky mi tam vadilo, dole ta jejich sesterna nebo recepce nebo co. Neměli tam mou kartu. Neustále si mně pletli s nějakou Dagmarou a já jim musela vysvětlovat kdo jsem u koho se léčím a na co tam jdu. Kartu měli prý nahoře, takže já, když jsem měla jít od doktora, tak jsem se měla prej zastavit k nim a měla jim říct, co mi doktor dělal. No, tak tím mně dostali a normálně jsem se jim na to vyprdla. Proč bych tam měla já jim chodit hlásit, co mi dělali? Od čeho jsou počítače a karty? V době MS jsem měla přijít na krev. nejprve jsem se nemohla dozvonit, pak se na mně blbě dívaly.. no, přístup hrozný. Ne, za mně Ostrava Gyncentrum prostě ne. Byla jsem u nich a měla možnost vyzkoušet a navštívit i jiné centrum a opravdu jsem se setkala s neskutečnými rozdíly a opravdu jde vidět, kde jde někomu o peníze a zisky a někomu o dobré výsledky…Už raději končím.. a neukamenujte mně !!! ![]()
neboj,nikdo tě ukamenovávat nebude.diskuze je o tom,aby jsme každá vyjádřila svůj názor.myslím si,že káždá bude chválit to,kde se jí to povedlo.
Ahoj holky, Luci…
Ve čtvrtek jsme byli ve FORTIMEDU a spadly nám čelisti z přístupu…nebe a dudy. Oba jsme byli nadmíru spokojeni, nedá se to srovnat, jsou perfektní. Souhlasím s tebou.
Všechno vysvětleno, věnují se ti, co říct?
A k penězům se raději nebudu vyjadřovat. Napsala jsem sice, že jsem z Ostravy, ale bydlíme cca 70km od. Abych jezdila na krev, když mi ji mohou vzít i doma, jak říkali v Polance, to jsou i položky za benzín, jedno s druhým…
Jinak jsem momentálně pěkně k.o., protože jsme ve čtvrtek rodili štěňátka a ještě jsme nespali, byly nějaké komplikace. Jedno umřelo i přes snahu všech, ale ty čtyři bobišci co zůstali,
jsou super… ![]()
Máme rozveselení… ![]()
Tak jestli jsi spokojená, tak to jsem i já moc, moc, moc ráda !!! jak jsem ti uvedla minule.., nechci nikoho pomlouvat, ale jednoduše já taky měla možnost srovnat a když jsme byli poprvé ve Ferimedu, byli jsme prostě s manželem oba v šoku, jak jsou tyto dvě centra odlišné !!! Já jsem dneska v 7tt, takže pokud ti jednou spadne čelist…asi víš, na co narážím…
, tak doufám že z dobrého výsledku !!! Moc ti přeju, aby ti a ta různá vyšetření dopadla na jedničku, případně, aby ti tam se vším co nejrychleji pomohli a měli jste brzy vlastní mimínečka !!! ![]()
Moc, moc gratuluji ke štěňátkům, je to nádhera a že posílám pohlazení a pusinku mamince !!!
Je to šikulka !!!! Je to fajn, že máte doma štěňátka. Aspoň tě krásně rozptýlí. Teď budeš hlavně ty chodit na krev a tak, jestli jse pochopila, nemusíš na pobočku fertimedu, ale můžeš i jinde? To já neznám.., já jezdila přímo tam do Polanky, ale pokud je to tak i pro vás lepší, tak je to super, že to jde, přeci jenom jste trošku z ruky a tam se jezdí z počátku myslím 3 a 4 den v MS a dál už si moc nepamatuju, musela bych zalovit v mých poznámkách…
Takže hooodně štěstíčka a doufám, že spokojenost v tobě i manželovi nebo příteli zůstane alespoň tak dlouho, jako mně !!! Já už od nich neodejdu. Oni v 7-8. týdnu vše ukončují a posílají zpět k původním gynekologům, ale pokud chceš, můžeš u nich zůstat celé těhotenství. Já vzhledem k tomu, že bych stejně ke všem gynekologům musela dojíždět stejně jako tam, tak tam zůstanu. Jsem tam už zvyklá a spokojená !!!
Takže napiš když tak, jak se dál máš !!!! ![]()
Ahoj Luci,
7tt, to je krásné, snad máte vše v pořádku ![]()
Byli jsme v Polance, ale nemusím tam jet na krev, tu mi mohou vzít i jinde a já zavezu jen výsledky, což je fajn, protože cesty a taky chodím do práce a nemůžu si vybírat dovolenou jen tak, musím v létě, proto IVF na červenec, před tím ještě IUI, ale to jen tak, spíše jako pokus a reakci na organismus.
Proč je kolegyně tak jízlivá? Padají mi z toho čelisti
Asi to tak škodolibě jen vyznělo…Hezký den, pa ![]()
Jéééé !!!!!!!!!! Tak Polanka !!! No tak to je úplně, úplně super !!! tam jseou sestřičky neskutečně fajn !!! Jak jsem ti psala, do Olomouce jsem musela jet jednou, ale nakonec se tam u mně nic nekonalo, měla jsem mít hysterku, ale já pablb ráno vypila kafe.., tak nic. Ale předpokládám, že pan Docent Sobek si zakládá na slušném jednání na všech svých pobočkách !!! No ale Polanku, tu já si nemůžu vynachválit!!! Jsou tam fajn všíchni, od vrchní sestry po sestřičky a laborantky a nahoře na sále taky a i emryoložky jsou suprové !!! Tak to jsem ráda, že jsi tam a doufám, že i nadále budete oba spokojeni. Pan Sobek je takový vážnější, ale časem poznáš jeho humor, pracuje i tam jeho syn, ten je taky bombovní, pak je tam pan dokor Holub, ten je taky takový tichý a působí, že je nepřístupný, ale není to tak. Mně dělal i lapárku a hysterskopii v Bohumíně, tam on je primářem a od té doby se na něho těším a když mi dělal 5 IUI, tak už jsme se smáli…
dělal mi i punkci, takže když já na nervy ráno přišla na sál a objevil se tam on, tak strach už jem neměla vůbec žádný, tak moc ho mám ráda. Transfér mi dělala paní doktorka, tu tam teď ale nepotkáš, pokud nepříjde na návštěvu s vlastním mimínkem. Mně dělala 1.4.11 poslední svůj ET a šla na nemocenskou a pak mateřskou, ale podle všeho už by měla mít malou na světě, čekala holčičku..
![]()
No, když budeš ohledně Polanky chtít cokoliv vědět, klidně se ptej!!! Já jim tam absolutně věřím a věř mi, nevezmou vás tam na hůl. Jestli půjdeš nejprve na IUI, taky je to dobře. Oni nejprve zkoušejí jednodužší a šetrnější metody a IVF až na posledním místě. O všem tě budou informovat i o penězích. Mně naposledy připadalo, že se mi i skoro omlouvají, protože moje poj. přestala proplácet jeden druh léků a zdražili UTZ, ale to všechno já věděla a byla už informovaná, jsem u své poj. registrovaná i na netu přes heso, takže mně informují o změnách… prostě, URČITĚ JSTE V DOBRÝCH RUKOU !!!
![]()
Zdravím Luci,
dneska jsme byli na krev kvůli genetice a řeknu ti, že měli chudáci pěkný frmol. Jinak pan doktor Sobek vtipkoval už poprvé, trochu jsem byla připravena z webu, takže mě nic nepřekvapilo. Bylo to fajn, žáden extrém, jen kdybych byla nahluchlá pacientka, asi bych jej neslyšela
Štěňátka se mají fajn, kuličky, už o ně nemám strach, snad to zvládnou a my se konečně s manželem vyspíme a nebudeme muset hlídat.
Dneska bylo krásně…
A jak si užíváš doma s fazolkou? ![]()
No, to věřím, že tam měli frmol. Pondělky, to bývají kolikrát i ET nebo punkce..je to tak, v pondělky a středy, kdy zase mívá pan docent Sobek pohovory tak také bývá frmol…no, někdy se to nakupí…ale sestry zvládají. když ne, tak se příjdou kolikrát omluvit i do čekárny, ať všichni ví…Já tam jdu ve čtvrtek a to taky bývá rušno..no, kdy nebývá???
Snad jen v pátky už je klid a o víkendu možná, protože to tam chodí - jezdí většinou jen ti zvaní kvůli krve apd.., ale nejsou pohovory.. ![]()
No, tak jde vidět, že si vás taky pěkně proklepnou. My taky byli na genetice a doma vyplňovali formuláře. Na základě toho vám berou krev a když bude všechno v pořádku, dál vás vyšetřovat nebudou…My ještě měli pohovor s paní primářkou a od vyšetření jsme ji už ťuk,ťuk,ťuk..
nemuseli potkat…
Taky dobře.
No, a UTZ jsi měla OK? A manžel spg taky? Můj můž se výsledek dozvěděl ještě tentýž den, což byl pro nás taky šok. V Gyncentru čekal asi 10 dní…
neskutečné !!!!
![]()
Mně vlastně i hned u toho prvního pohovoru s panem Sobkem na UTZ zjistil ta šedá místa, která byly zánět a musela jsem na tu lapárku a hysteroskopii a dali mi pryč ten vodič…
Ale bylo mi i řečeno, že to v Gyncentru, pokud nejsou slepí dávno museli vidět…(zbytečný rok prostě…
).
A jak se mám? Já ti nevím. Nic mi není, nebolí, není mi špatně, cítím se stejně, jako před tím..nechápu a nevím, co jsou to těhotenské příznaky
a až mám v některé chvilky strach, zda je všechno OK. Nedávno byla v obchodě u mého manžílka jedna naše sestřička.., taková ta malá - nejmenší tam. To je paní Jana a ptala, jak mi je. tak když ji manžel řekl, že mi nic není,tak prý říkala, že je to dobře a že by se mi to mohlo udržet celé těhotenství…, tak asi je to dobře, nevím…
Jediné co, tak tloustnu, ale to zase nevím, jestli to ještě není vlivem léků a nebo mléka, které piju..nevím. Ach jooo, jo a kozy mám jako dva vozy…, jako může to být všechno těma hormonálníma změnama, ale klidná budu až po další kontrole a prostě, fakt mi nic a nic a nic není..
![]()
Takže opět posílám tfuj, tfuj, tfuj, ať vás tam prošťourají a brzy nahlásíš // !!!!!
![]()
Ahoj Luci, jsem v práci, ale mám minutu čas, tak píšu…
To je super, že ti nic není, ale chápu strach. Pokud je něco dlouho a moc složité, není se čemu divit, že ti příjde divné, když jde dále vše hladce.
Ty dvě čárky na těhotenském testu jsou pro mě tak abstraktní po těch dvou letech, že nevím…asi neuvěřím, až je jednou uvidím…
Jinak to mám složitější s prací, takže to musíme vše nějak chytře naplánovat a uvidí se.
Mějte se hezky, pa pa Lucie (tak se jmenuju) ![]()
Ahojky hrozně ti závidím,že Vám to vyšlo.Ve středu jsem byla na IVF.Pán doktor mi pořád říkal,že mám dvě vajíčka ,ale po tom zákroku řekl,že nakonec odebrali pět vajíček.Měla jsem hroznou radost,že jich je tolik.Ale přečetla jsem si pár chatů a zjistila jsem,že tam byly i dívčiny,které měli i osm vajíček.V pátek jdeme na další zákrok zavedení vajíček.Mám strach kolik vajíček bude oplodněných
Doktor řekl,že mi zavedou tři vajíčka díky mému vyššímu věku(40)Mám dva dospělé syny a je to poprvé co prožívám tuto metodu.Je to pro mne nová zkušenost.Nevěřila jsem co všechno se musí prodělat,aby človíček malý se narodil.
Neboj a posílám ti štěstíčko !!! Oni doktoři to tak říkaj, podle toho, kolik je těch vajíček plně vyvinutých s dobrou podestýlkou a tvarem, pro oplodnění. Já měla 4, ale z toho pouze dvě kvalitní..proto mi řekli, že byly dvě. Já se to dozvěděla až od embryoložky při transferu, že byly čtyři. Transferu se neboj, to už je jako gynekologická prohlídka, žádná narkóza nebo něco podobného jako byla punkce.
takže věř svým bobánkům, oni se ti v laborce o ně pěkně strají a postarají, pak ti je dají zpátky do dělohy, protože u maminky je jim stejně nejlépe a no a pak nám za ca 14 dní nahlásíš krásné dvě čárky na testíku !!!
Takže jenom se vesel. Ono to určitě bude v pohodě všechno, hlavně se nenervuj !!! Tělo potřebuje klid, aby potom krásně přijalo ty tvé buněčky do peřinky…v bříšku..
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.