Poradna duly
Jana Čurdová
Jolmo , záleží na tom, čím ten přísun lineckého hodláš doplnit… Bude-li to do oběda tvé jediné jídlo, pak je 15 jistě přiměřené. Bude-li ale následovat snídaně, polosvačina, svačina,polosvačina a oběd…
![]()
Snídaně už předcházela - ale byl to jen 1 rohlík s Florou a medem… Ba ne, tuším, že by mě z toho pak pálila žáha, jdu vypít hrnek mlíka a pak něco pracovat…
Pra:,–(ko - dík
,ale nejsem žádnej profík. Peču podle Apetitu a vždycky mám nervy na dranc, že se to nepovede
.
Dovolená - my jedeme v září s Fischerem na Kos. Byli jsme i loni a moc se nám tam líbilo. Hotel máme stejný, ale museli jsme si ho vyžádat, protože ho letos nemají v katalogu. Jinak zkušenosti z Řeckem máme takové, že je nejlepší jet někam, kde je to už vyzkoušené, protože rozdíly v ubytování jsou velké a podle obrázků (nebo hvězdiček) to nepoznáš.
My cestujeme jenom s Fischerem, protože (jako věrní zákazníci) od nich dostáváme určitý servis navíc. Postýlku nabízí většina hotelů. Bývá to zdarma, ale je lepší si jí při rezervaci zájezdu vyžádat. Doporučuju mít to uvedené na smlouvě.
Kanáry jsou taky super, ale ta cesta
. S Evi jsme byli na Tenerife, tam jsme to měli s mezipřistáním, takže let trval 7 hodin + hodinu zpoždění. Evi byla moc hodná, ale stejně to bylo dlouhé
.
Už toho nechám, je to román
.
Leno - Sofinka je moc hezké jméno. My máme pro holčičku vybranou Emu, pro kluka zatím nic
. Mě by se líbil Adam, ale to tomu dítěti nemůžeme udělat
.
Teda holky vy se máte, cukroví po ránu a v červenci
.
Jolmo , to ses tedy pěkně odbyla…
![]()
Katiku , taky ráda peču a vařím podle Apetitu… Jsou tam bezva věci. ![]()
Koukala jsem ještě na ty šátky Sajso , když už jsi tu tak hezky nasázela ty adresy a i když mnou cloumá přirozená touha pořídit dítěti to nejlepší, tzn. Didymos /hlavně kvůli té značce pro zjednodušení úvazu
/, tak nakonec zůstanu asi u té Guatemaly - prodává je i paní 13km odsud, takže si budu moc šáhnout a hlavně, já určitě plánuju i kočár a šátek spíš jen na doma a tam, kam kočár nedojede, takže musím zvolit nějaký rozumný kompromis a nevalit peníze zbytečně… Byť Didymos má největší výběr barev… Jo, ale jednorázové ekoplenky 2× dražší jak normální jsou fakt palba… rovnou se přiznávám že za tu cenu by se mi eko být nechtělo
.
Tak jsem si musela jít udělat snídani
.
Sajso - souhlas a když nepečem a nevaříme, tak s Evčou aspoň prohlížíme
. V týdnu jsem je zase vytáhla a Evi už nosila nádobí a ingredience. Ani čaj mě nenechala vypít
. Strašně ráda pomáhá. Akorát mě občas u toho tečou nervy
.
Holky na Seznamu píšou, že jsou zase plné porodnice a některé už musí rodičky odmítat a že to má trvat tak ještě 2 - 3 roky. To jsem zvědavá, jak to bude vypadat v prosinci
.
katik a kdy je Evča přesně, když je začátkem září? Cyrda je 4.9.
Jolmo - to je přesně ten důvod, proč chci didymos - plánuju nosit hodně, tak aby to uvazování bylo co nejjednodušší, šátek co nejkvalitnější a nejpříjemnější. A pak - ten výběr vzorů je opravdu hodně široký…
Jojo, moltexky jsou dost drahé - i když Pra:,–(ko tu psala, že v Německu jsou levnější, ale dovážej si je…
Je to opravdu spíš na dokombinování s látkovkama, bo jich potřebuješ jen pár na dovolenou, víc nic. ![]()
Katik , my taky rády prohlížíme.
A Kája ráda pomáhá, takže to znám… Občas je to na nervy, zvlášť když toho mám víc a chvátám… Ale jinak se přiznám, že byť vařím ráda a myslím, že celkem dobře, jsou věci, které jsem si troufla až po prostudování v Apetitu. Nebo spíš - troufla jsem si dřív, ale výsledek mě nepřesvědčil o tom, že to za tu námahu stojí. Typickým příkladem jsou houskové knedlíky - vždy jsem je kupovala, bo podle kuchařky mi z toho pokaždé vylezly tvrdé bomby… Podle Apetitu jsou úžasné a už mě ani nenapadne doplnit si svou domácí svíčkovou kupovaným knedlíkem. ![]()
Na Apetit mám předplatné, vždy se těším na nové číslo.
Plné porodnice by v prosinci být nemusely… Snad… ![]()
Bodré podoledne všem !
Katiku 7 hodin
No to je teda maras… jednou jsem letěla 7 hodin, ale to byla úplně jiná štreka a s dítětem si to moc neumím představit ![]()
Na Fischera jsem koukala, ale to vyhledávání jim tam nějak nefungovalo, tak jsem to vzdala.
Jolmo, dneska ráno jsem vážila 69 kg
Musím taky jet doplnit zásoby, protože jsem tady už všechno snědla a mamka je na dovolené
Doufám, že to všechno zvládnu a odpoledne se mi podaří vybatolit z baráku směr kvakvapark ![]()
Sajso, v Německu stál balík moltexek necelých 9 euro, tj. stejná cena jako pampers. V albiu v Praze je měli myslím za 450,–Kč a to mě teda málem porazilo, nechápu tak velkou přirážku ![]()
Jolmo - Evča je 3. 9. ![]()
Sajso - to je přesné. Takže nezbývá než doporučit Pra:,–(ku předplatit si Apetit
.
Holky u vás je na koupání? Tady je hezky, ale děsná kosa.
Dobré ránko,
dnes čekám velký pracanty - přijedou (v 8,00 hod!!!!!!!!!) dělat část krbu, odpoledne další dělat schody a ještě moje mamka pomoct mi na zahradě spálit větve apod. Jsem po víkendu jak zmlácená, manža prořezával nálet stromů, já a jeho rodiče jsme to tahali na kupy ke spálení, včera jsme uklízali stodolu, aby bylo kam vyrovnat dřevo na zimu a bolí mě všechny svaly…no pěkně za to těhotenství lenoším, pohodlním a nic pak nevydržím!
Už přijeli!! Jdu tam.
Pra:,–(ko , Albio je drahé, ale moltexky jsou u nás drahé všude… Možná za lepší cenu buď na www.rozmaryna.cz , nebo www.biosfera.cz a možná je má už i Dobrý krámek - www.dobrykramek.cz - ovšem s cenou v Německu se to srovnat určitě nedá…
Katik ano, doporučuju Pra:,–(ku předplatit si Apetit. ![]()
Jinak na koupání tady zatím není, odpoledne to asi bude trochu lepší…
Pra:,–(ko, tak jsem na ty levnější obchody nakoukla a cena je - 449 korun shodně.
Asi mají doporučenou cenu u nás… ![]()