Poradna duly
Jana Čurdová
Safira
Moni,ty fotečky jsou moc pěkné.
Ad kniha......mám doma Dítě a já.A jsou tam dost užitečné rady.Aspoň co si pamatuju.
ad vložky do podprdy…dělá Advent a cena je taky přijatelná.No rozhodně nižší,než bych dala za jednorázové.Budu si je kupovat a uvidím,jak se osvědčí.Když tak se vrátím k jednorázovým. ![]()
Nevíte někdo,jestli znovu musím do předporodního kurzu,když chce být Martin u porodu? U Kuby jsem chodila pravidelně,u Gabky aspoň někdy,ale teď se mi ani nikam chodit nechce.Aby nakonec Martin nemusel zůstat za dveřmi sálu. ![]()
Pa pa J.
ahoj holky, moc ráda si tady u vás brouzdám…
Právě jsem stoupla na váhu a tak nevím jestli jsem to měla dělat. mám zase o dvě kila navrch. Teď v 26TT mám nahoře 8 kilo při 160 cm. Trpím strašně vlčím hladem a když se dostanu k jídlu tak se na něj doslova vrhám. jak jste na tom maminy vy?
A taky se začínám nekontrolovatelně vrhat na manžela - ale to mi až tak nevadí - chichi
fazole
ahoj holky, moc ráda si tady u vás brouzdám…
Právě jsem stoupla na váhu a tak nevím jestli jsem to měla dělat. mám zase o dvě kila navrch. Teď v 26TT mám nahoře 8 kilo při 160 cm. Trpím strašně vlčím hladem a když se dostanu k jídlu tak se na něj doslova vrhám. jak jste na tom maminy vy?
A taky se začínám nekontrolovatelně vrhat na manžela - ale to mi až tak nevadí - chichi
fazole
fazole - váha je v pohodě, ale jak upozorňuje dr. měly bychom se zaměřovat alespoň na zdravější jídlo. já teda ráda z toho zdravějšího zejména koláčky…
![]()
To já zase poslední dobou marcipán a čokoládu.Nejlépe nugátovou.
![]()
Ahoj holky,
Jiři,to je divný,že nemáš nárok na mateřskou.Jedna známá tam dělá,tak mi zjistila,že u mě bude mateřská asi o 1300 nižší než rodičák
.Ale, že mi ode dne porodu mateřskou dorovnaj do výšše rodičáku,tak že samé lítání a papírování
.
O pracích vložkách do podprdy jsem neslyšela.Já používala jednorázové,ale u mě nebyla zas až tak velká spotřeba.
Knížku Dítě a já taky znam,docela jsou tam užitečné rady,ale realita je realita.
Já se jdu pomalu chystat,musim pro výsledky na cukrovku.Doufam,že bude vše ok,k večeři chci dělat ovocné knedlíky.
Pa pa.
Ahojky, tak máme za sebou první školní den. Akrimek už se těší na zítra, až se tam bude moct vrátit. Dali nám takovejch informací, že z toho mám hlavu jak pátrací balon a ještě dneska jsem musela běžet pro obaly na pracovní sešity.
Holky já mám nahoře zatim jenom 3kg,počítáno od 12tt, neni to moc málo? Trochu se bojim, jestli tam to naše mímo nějak nestrádá.
fazole já si pamatuju, že s Akrimkem v bříšku jsem se taky pořád na manžu vrhala a teď jsem zas naopak jak ledová královna. ![]()
Mončo já už bych asi byla zavřená na psichiatrii stát se to mě.
Zatim pa jdu si na chvíli dáchnout.
Vladi1
Ahoj.No já jsem dostala loni v na konci listopadu výpověď,že podnik ruší.Ale dnes jak jsem hledala na netu,tak jsem zjistila,že pokud jsem v uplynulých 2 letech byla plátcem soc. nebo zdrav.pojištění(už jsem zapoměla čeho vlastně) po dobu delší než 270 dní,tak bych snad na to měla nárok.Pokud ne,tak budu rovnou navazovat novým rodičákem. Takže bez peněz nebudu.Jen mateřská mi vychází vyšší než je rodičák,tak by mě to celkem mrzelo.
No zítra budu mít telefonovací den.Sice je ještě čas,ale já hrozně nesnáším nejistotu.
Pa pa J.
Ahojky,
Hlasim se po kontrole, vyfasla jsem magnesium a CS 3! Hlavu si z toho ale moc nedelam, s Honzikem jsem na tom byla jeste hure a narodil se 41+3, takze tak. Naordinovala mi klid - to jsem si vylozila tak, ze nemam Honzika nosit ![]()
Na kontrolu mam prijit uz 17.9., ach jo, to me tam bude honit uz asi kazde 2 tydny.
Musim koncit, abych stihla do 5 u nas vyzvednout Honzika, priste adresne.
Mejte se.
Ahoj těhulky!
Teda Inge , CS 3
, no pěkný … koukej vydržet až do prosince
! Dávej na sebe pozor, Honzík byl první miminko, tak to tam pak pěkně vydržel, ale aby to druhý nechtělo ven rychleji …
Terulko , když kouknu do průkazky, tak mám od 12 tt taky nahoře „jen“ tři kila, teda sestřička mi minule kilčo ubrala
(abych neměla moc nárůst), takže vlastně čtyři … no, uvidíme zítra
...... a myslím že to neva, vždyť miminko měří, to by zjistili, kdyby nějak neprospívalo. A některý maminy přiberou tři kila za celý těhu .....
Safiro , to vám ratolest připravila pěkně pekelný chvilky
, hlavně že se holkám nic nestalo .....
zdravé jídlo ..... taky jím vyloženě zdravě, co jsem těhotná, tak jsem snědla tolik hranolků a vlašáku, jako před tím za dva roky nee
… jo a čínský polívky z pytlíku, na ty jsem taky ujetá ![]()
Jiřko , tak to zítra dobře vytelefonuj, já dopadla taky dobře, už si mi ozvali z Aperia - Radko , ještě jednou díky za odkaz - ta paní na personálním je vyloženě na svém místě, hnala by mě na pracák, přitom za mě zdravotní poj. platí stát (asi bych to mohla taky vědět, ale víte jak, když v tom člověk neděla a k tomu těhu demence
), tak se na ní zítra chystám ![]()
Jinak se těším zítra na kontrolu, Honzík o sobě zase dává pěkně vědět
, doufám, že bude UZ, taky snad výsledky oGTT budou v pohodě ![]()
Taky jsem dneska s mamčou zavítala do jednoho obchůdku s kočárkama … no a roan je asi minulost, paní tam má kočárek do který se mi dost líbí, je hooodně podobný roanu, akorát má pár vychytávek navíc a je o tři tisíce levnější jako bonus. Jediný co, sporťák nemá pásy, tak tam musím za 60 Kč koupit kšíry ![]()
Vyrábí ho jeden pán v ČR, kočárek se jmenuje Kalimero, našla jsem ho tady http://kocarky.czweb.info/…kalimero.htm … akorát je tu dražší, asi starší typ, protože teď má jiný madlo, má tady menší výbavu - tu tašku já mám v ceně a je v na ní zabudovaná i přebalovací podložka na cesty, je hodně vysoký, že se na nájezd nemusím ohýbat, prostorný a co je vůbec super, můžu si ho navrhnout sama - myslím barevnou kombinaci.
Sice žádná značka, ale tu já tady na vesnici nepotřebuju ![]()
Vladi , a jak si dopadla s výsledkama, předpokládám, že v pohodě a k večeři jsou sladký knedlíky ![]()
teda, skáču z jednoho na druhý, jak mi přijde myšlenka ..... asi jsem ale už nic víc nechtěla ..... snad jen, Fazole , mrkni na tabulku a nechceš nám o sobě taky něco sdělit
?
Tak krásný večer! Pa I.
Ahoj holky,
tak já dnes byla poprvé po 14. dnech zase v práci. Můj stůl pomalu nebyl vidět pod hromadou papírů, ale nestresuji se, nějak se to zvládne.
Taky mi Dr říkal ať si s těma nevolnostma moc nehraju a jestli se to zhorší, tak budu muset být doma, napsal mi malox a ve čtvrtek musím podat hlášení
. Nesmím jíst 2 hodiny před spaním, no ani nebudu, mám živě v paměti ty 4 hodiny, co jsem trávila na záchodě ![]()
holky, co je to CS 3 ?
Safiro - no byl teda zážitek, jsi dobrá, žes to tahle zvládla s přehledem
ad vložky do podprsenky - ty jednorázové taky dělá Chicco - kamarádka říkala, že jí vyhovovaly více než od aventu
ad knihy - zatím čtu jen o těhotenství, ale už jsem přemýšlela, že nějakou o výchově pořídím
dnes v práci mi jedna kamarádka sdělila, že taky čeká mimi, tak jsem měla mooc velkou radost
tak já zítra jdu na ten cukr, snad to udržím v žaludku. Mějte se krásně
Radko , CS = cervix skóre, vyjadřuje stav děložního čípku. Teď bychom měly mít ještě CS 0 - tzn., že čípek je nezkrácený, zachovaný, tuhý, děloha se tedy neotvírá.
Vyšší CS značí postupné otvírání dělohy, tedy blížící se porod.
Tak ať to v práci klape a nepřetěžují Tě, a dobře zvládni ten cukr test!
Dobrou I.
Ivčo - díky za vysvětlení
Jířo - ve většině porodnic nemusí, ale když ho absolvuje, tak neplatí za to, že je u porodu
Radko
Tak v Karviné jsme platili tak jako tak.
Můžeš se mi,prosím tě,zeptat té kamarádky v čem byly ty prsní vložky jiné.Co jí nesedělo?Než je koupím a pak třeba nebudou pohodlné.
Jo,jen tak mimochodem.Mlezivo se mi spouští čím dál častěji.To jsem ani u jednoho nezažila.Zatím vždycky jen kapka,ale je to ........takové........ani nevím jak to vyjádřit.No doufám,že do porodu nezačnu téct. ![]()
Pa p aJ.
Testík na cukr byl v pořádku,knedlíky byli a ještě budou zítra k obědu.
Radko,tak at Ti test zítra dobře dopadne a nevolnosti přestanou.
Inge,dávej na sebe pozor a šetři se.
Jiřko,tak to zjištování informací po úředech Ti nezávidim,tak at se dozvíš všecho potřebný.
Blahopřeji školáčkům k prvnímu dni ve škole.
Pa a dobrou noc.