Poradna duly
Jana Čurdová
Radka75 píše:
Ahoj holky,
tak jsme se dnes konečně domluvili, kterou koupíme postýlku, vyhrála scarlett od firmy scarlett - má šuplík i stahovací bok, je dražší, ale moc pěkná. Je z bukového dřeva a barva olše, tak teď už jen najít na internetu co nejlevnějšíJe pravda, že se nám oběma líbila už od začátku, ale chtěli jsme něco levnějšího, no nakonec si jí stejně koupíme
![]()
Marti - prostím tě, co to máš za vaničku, manža by chtěl s podstavcem a takhle vypadá moc dobře. Je ten podstavec skládací? Nezměřila bys mi prosím ještě délku a šířku?
Já dneska očíhla tu z Ikey a je pěkná, ale nemaj k tomu ten podstavec. Takhle bych nemusela vaničku tahat s vodou až do pokoje, což by bylo fajn.
Taky jsem dnes koupila v Ikee tu podložku na převalovák a 2 omyvatelné bryndákymlezivo - - mně už taky trochu něco teče, ale naštěstí to ještě není na vložky do podprsenky. Holky kupujete ty prací nebo jednorázové?
Aluško - díky za pochvalu kaktusu, letos mi jich kvetlo opravdu hodně.
Tak vám přeji krásný víkend a já jdu vařit rizoto, mňam
Radko…hele
http://www.bambino-kociky.sk/…uct_info.php?…
precitaj si..... ![]()
Knoflice píše:
Terez , já myslela, že pastelkovné je pro všecky.![]()
To je dobře, že jste na tom taky tak (s těma prsama). Aspoň se nemůžu litovat … Vložky mám prací, koupím i jednorázové, ale ty prací mi přijdou finančně výhodné.
Martina má asi smlouvu s nějakou reklamní agenturou, aby nás vždycky nálakala
![]()
Nejlevnější polštář, co jsem viděla, stál 350. Ale asi to chce srovnání, aby to nebyl kup nad kupy!
Báro ten říjen ti nezávidím. Mi už se teď nechtělo a prospala bych půl dne a v říjnu už ho prospím celý!
Tak hezký zbytek víkendu
Ahoj holky.
Dneska se Gabka vzbudila o půl šesté.Tak jsem celkem kaput.Využiju,že má Martin volno a půjdu se po obědě natáhnout.
Radko
Ahoj.Uvažuju o koupi těch pratelných.Sice jsem byla s těmi jednorázovými spokojená,ale při mém plánu zase kojit 13 měsíců,by to byla značná úspora.
No ještě uvidím,jak se nakonec rozhodnu.
Holky.....už se nám to krátí.Za chvilku budeme mít ty naše prcky u sebe. ![]()
Pa pa J.
Ahoj holky,
marti - díky za odkaz, našla jsem takovou i u nás
tak já zase sstrávila celou noc na záchodě. Nevím, jestli se vracím do prvního trimestru nebo mám fakt něco ze žaludkem. Tak teď zkusím něco k snídani, snad to zvládnu. Doufám, že naše mimi ty zvuky v noci moc nevyděsily ---- ![]()
Jířo - já si půjdu taky po obědě lehnout ![]()
Tak krásnou neděli
Ahojda holky,
nestihla jsem vás dočíst,ale aktuálně u nás nic nového jen bříško se zvětšuje čím dál rychleji.
Doufám že jste všechny v pořádku a budu se vás dnes snažit dočíst a večer ještě písnu.
Zlobí mě totiž opět počítač a tak jsem celou dobu čekala až přijede taťka z montáže a konečně s tim něco provede ![]()
Zatím ahoj hladím vaše bříška
ahoj holky, doufam, ze mate krasnou nedeli …
hlavne at vas nic neboli a neni vam spatne
… takze at je lip!
ja jsem taky docela unavena … pleti na zahradce (nevim, jak se pri tom zkroutit, za chvili budu jak ten reznik ze Slavnosti snezenek, co mel velky bricho a pri pleti mezi zahonama lezel a funel), zavarovani svestek … krome toho se mi vraci ta zravost z prvniho trimestru, nemam vahu, ale verim, ze za poslednich 14 dni jsem pribrala vic nez za dva mesice pred tim … ![]()
no zabava … ![]()
jooo a nekdo jste tu rikal, ze umite kefirove livanecky nebo tak neco … napiste kdyztak recept na SZ!
… diky moc
Ahoj těhulky!
Tak jsem se vrátili z pouťového víkendu u babičky. Bylo to prima, akorát jsem zpráskala zase kupu jídla ..... mám obavy, abych v úterý v poradně nestrhla váhu ![]()
Včera večer jsme byli na country bále a fakt jsem se dlouho tak nebavila, kluci z kapely byli super (hrají i klasické zábavy, tak je „znám“), z těch country písniček hráli většinou „odrhovačky“, tak jsme si fajně zabékali ![]()
Akorát jsem pak nemohla spát a ve tři ráno si znovu prohlédla to co jsem před tím hamala
… dneska už snad bude líp.
Někdo jste tu psal, že se vrací nevolnosti z prvního trimestru, tak doufám, že to až tak nebude ![]()
Aluško , o kefírových lívancích jsem já asi nepsala, nicméně na ně recept mám, tak Ti ho taky pošlu, když je doma dělám, tak nestačím opékat a mizí přímo z plotny
… jsou mnohem lehčí a nadýchanější a chutnější než klasické ![]()
K mlezivu … u nás nic, ale s pozdější tvorbou mléka to doufám nesouvisí
...... a o pratelných vložkách do podprsenky jsem nic neslyšela, máte někdo zkušenosti přímo s nějakou značkou? Našla bych si to na netu…
Ještě mám dvě otázky ..... budete někdo pořizovat (teda v případě prvorodiček) nějakou knížku o péči o dítě? Slyšela jsem, že super je kniha Péče o dítě od Švejcara.
.....druhá otázka je taková intimní ..... holky stává se Vám taky někomu, že Vás bolí tříslo až do labie … nevím jak to napsat „slušně“
..... do stydkého pysku ..... někdy mě to až omezuje v chůzi a vadí při řízení auta
, třeba bolest cítím i při sezení ..... je to otravný, není to jako nesnesitelná bolest, ale protivná … a nejsem si vědomá, že bych si třeba natáhla tříslo nebo tak něco
Nevím, jestli to mám třeba říct v úterý doktorovi, co by to mohlo být … jestli k roztahování pánve nebo co ![]()
Jo, jinak, kdo zítra vypravujete školáky, tak aby vykročili pravou nohou!!!!
Krásný večer! Pa I.
Ahoj KalinkoIvco , predne diky za recept, jinak docela zavidim zabavu na pouti a country bale (ackoli to neni moje krevni skupina), taky bych potrebovala trochu povzbuzeni a legrace, nejak porad neco zarizujeme a nestihame se bavit ![]()
… dneska jsme celi unaveni vbehli do Ikea a protoze jsme uz nemeli energii a chut se tam moc rozhlizet, koupili jsme nakonec jen obligatni vanicku a prebalovaci podlozku
… no tak snad priste …
K tem vlozkam do podprsenky … sice to pro me jeste neni aktualni, ale taky bych rada slysela nejake doporuceni (znacku), neco co mate overene … at jsem pripravena …
Knizky … ctu ted o tehotenstvi a porodech vsechno mozne, peci o dite, priznam se, nechavam na pozdeji
… Svejcar bude asi tzv. „osvedcena kvalita“, obavala bych se ale, ze jsou tam rady a navody tak pro generaci nasich rodicu … mnohe jiste plati, ale na neco se nazory dost meni, at uz je to treba kojeni nebo plenky etc … bude to jiste uzitecne minimalne precist, nicmene brala bych to dost s rezervou a porozhledla se po necem novejsim a alternativnejsim …
Jo a k tem bolestem … nic podobneho sice nemam, ale mluvila jsem s kamaradkou (termin uz pulka zari) a ta si stezovala na bolest v trislech (ale nespecifikovala kam az sahala), jako kdyby mela problem s krevnim obehem, nebo nejakou trochu krec … rekla to pred sestrou, co je skolila na predporodni pripravu a ta ji rekla jen, ze to byva normalni … takze zadne nove za:,–(ni info
, ja bych se v Tve kuzi rozhodne nevahala zeptat na kontrole
, zvlast kdyz to obtezuje …
ja mam (nastesti) jen bolesti podbrisku/vazu pri rychle (neuvolnene) chuzi, v intimnich oblastech citim trochu napeti jen po pohlavnim styku, snad nic nenormalniho
… achjo, to lidske telo …
tak zadne bolesti, krece v nohou, nevolnosti etc … pekny vstup do noveho tydne!
Ahoj holky.
Pěkné pondělní ráno všem.
Ivčo
Pro jistotu se v poradně zeptej,co by to mohlo být.Mě to potkalo u všech těhu.Poprvé u Kuby,ale jen občas při chůzi až tak měsíc maximálně dva před porodem.To jsem přibrala 21.5Kg.
U Gabky už to bylo horší.To mě bolely kyčle ve 3.trimestru skoro pořád.A nejhorší bylo,když jsem se měla z leže zvednout.Než jsem to rozhýbala,tak jsem chodila jako důchodce.
A teď mě to bolí zatím jen občas.Prý je to váhou.Chudáci kyčle se moc zatěžují. Ale raději se zeptej.Za to nic nedáš.
Pa pa J.
Ahoj maminečky
Tak tady mame zari to uz se nam krati co.Uz vite jaky budete mit zimni fusak?co si myslite o tom Emitexu 3v1,myslite ze to vyuzijem,kdyz prece uz bude chodit tak ho pak nefrknem s botkama do fusaku nebo jo?
Ahoj holky,
tak my prožili hororový víkend který nám připravila Kristýnka .Chtěla jít spát ke kamarádce protože je poslední volno před školou(přes školní rok nesmí spát u kamarádek) tak jsem souhlasila.O půl sedmé večer si balila věci Bea byla taky u nás a že jdou za chvilku k nim.My jsme jeli nakupovat do tesca a přijeli jsme až o půl 10 Samíka jsme uložili a přes skype jsme se ptali Monči(mamka od Bei) jestli holky dorazily a co dělají.Vzápětí telefon od Monči jestli si s ní dělám srandu,že holky přeci mají spát u nás . No děs celou noc jsme nespaly všechny kamarádky holek obvolaly jezdili po městě brečeli.Kristýnce jsem říkala že má být do 11 dopoledne doma tak jsme čekali a pak že to ohlásíme na policii.Nějak jsme pořád věřili,že jsou u někoho dalšího doma a udělali si mejdlo .I když černé myšlenky nás přepadali taky jestli je někdo neunesl,drogy,alkohol,že je někdo opil a zneužil no nepřeji to nikomu zažít ten stach .Bylo 11 holky nikde tak jsme se vydali na policii a cestou říkám Monči,že budem muset obvolat babičky to je prý běžný postup jestli tam holky nejsou.A Monča hned volala mamce aby jí upozornila a že holky pořád nejsou.A její mamka nelenila zařvala z okna na kluky co byli venku jestli naše holky neviděli a že prý jo a že jsou o dva baráky víš ve stanu .No nás málem piclo tak holky si vzali stan a spali v něm námm pod nosem to by nás tedy nenapadlo .No Kristýnka brečela potom celý den že jí to nedošlo žejí budem hledat opice jedna no večer jsem si říkala že jí tu prdel zmaluji ale jak jsem jí pak uviděla ubrečenou tak jsem brečela s ní a jenom jsem jí objímala a byla jsem ráda že ja ok.Slíbila my že už to nikdy neudělá tak doufám že to dodrží .
Jinak já se cítím fajn,ale kyčle už mě začli pobolívat a bude hůř
.Třísla mě bolely nejvíc když jsem čekala Kristýnku nemohla jsem dojít ani do obchodu
.Tak doufám,že mě to znovu nepotká.Na váze mám zatím ještě - 2,5 kg už to leze nahoru ale já jsem i tak kulička a každý si myslí kdo mě dlouho neviděl,že budu za chvilku rodit
.Zítra mám KO a test na cukr no to se těším
na tu sladkou vodu u Samíka mi pak bylo zle tak uvidíme.No a minulý týden jsem byla na tom 3D ultrzvuku máme něco natočené no bylo to hezké ale myslela jsem si že to bude lepší za ty prachy
.Hodím nějakou fotečku do galerky.
Tak zatím se držte a už žádné nevolnosti pa
Monika
tak holky, lehátko jsem se naučila vložit do galery a pokusím se ještě jednou sem, snad už jsem to nacvičila

no tak hurá, už snad nejsem tak blbá.
Aluško - trošku mě říjen už děsí, protože já bych to raději začala už teď at mám klid, že se to stihne, tak uvidíme co v pátek řekne a mohly bychom ještě zvlášť do toho Aperia, ať máme víc info ne? jinak studio pro ženy mě taky zklamalo, takže tam nic a slunečnice je celkem dobrá, tam bylo cvíčo vždy ok.
ad vložky do podprsenky - kupuju jen jednorázové, na praní se můžu vyprdnout, ale myslím, že prací dělá Avent
ad kniha - mám od kamarádky doporučnou Dítě a já - Leachová Penelope - je prý dobrá, jsou tam dobré rady, já to zatím jen prolistovala, tak nemůžu posoudit.
Vložky do podprsenky jsem měla jednorázovky,na doma plínku a ono to později pak už tolik neteče
.Jinak Samík pořád vyžaduje prso,ale mlíčko se ztratilo tak si vytáhne jenom pár kapek
je to závisláček můj malej.Tělo se samo obrnilo a mlíko se začlo ztrácet po 12tt asi aby pak bylo to mlezivo
.
Tý brďo Moni,
to teda musel být horor.
Jsem to tu úplně prožívala,jak jsem to četla. Ještě,že to dopadlo dobře.
No dneska jsem byla na socce pro papíry na přídavky a při jednom jsem se zeptala,jak to bude s mateřskou u mě.No nepotěšili mě.Prý nemám nárok.Jen dostanu rodičák.Ale,že to neví jistě.Tak teda jdu shánět odpovědi.
Ale hned potom mi jedna paní zvedla náladu.
Slyšela mě,jak se ptám na to houpací křesílko a má ho na půdě.Tak zítra si pro něho jdu.
Hurááááá.Už se těším na vánoce,až ho Kubík pod tím stromkem objeví.
Jdu pátrat po odpovědích.Pa pa J.