Poradna duly
Jana Čurdová
já byla na cukru včera a prý tam teď posílají všechny těhulky, asi se vyskytlo více případů - moje kolegyně nemá v rodině komplikace žádné a cukrovku těhotenskou má, tak si myslím, že pro jistotu je to dobré
obvoďák - teda pro mě, stejně jako EKG povinný byl i pro kamarádky kolem mě - prohlídl mě, křečáky, četla jsem, břicho mi taky pošťouchal a mezi bacilama jsem nečekala, neboť u nás berou těhulky přednostně. taky mě vážil a měřil tlak. myslím, že to na škodu určitě není.
jinak jsem dostala
ičku 5ti bodýček, jsou ale z krátkým rukávem, cca tak bych tipla do 3měsíce, takže nevím, zda to využijeme. uvidíme. já vlastně ještě nemám ani představu, jak se děti oblíkají.
Ahoj Kitty ,
To nevadí,že mají krátký rukáv.Když,tak mu oblíkneš nějaký tenčí kabátek nebo svetřík.Taky mám těch 7 nových bodýček (viz můj seznámek
) s krátkým rukávem.
Třeba Kubovi na doma stačila košilka,dupačky a fuknout do peřinky.A Gabka potřebovala navíc kabátek.Byla nějaké zimomřivější.
Jinak malý už se zase vrátil dolů.
A tlačí a tlačí a já lítám a lítám. ![]()
Pa pa J.
Ahoj holky,
tak já dnes dorazila v osm na ten cukr a paní mi povídá, že ať přijdu jindy a už raději na sedmou. Vím, že něco takového doktor říkal, ale mně se teďka vše brzo vykouří z hlavy a kamarádka říkala, že tam byla až na osmou. No já totiž děsně nerada brzy vstávám, tak to jsem na sebe zvědavá
. To abych si zítra nařídila 5 budíků, aby mě donutily vstávat!!!
Taky pořád přemýšlím, kam dáme všechny ty malé věcičky na prcka, pořád něco stěhuji z jedné skříně do druhé s tím, že to v té jiné bude blíž po ruce. Jsem trochu na hlavu ![]()
Mám dotaz. Čtete mimískům pohádky a mluvíte na něj? Já mu vyprávím spíš v duchu, přidje mi to takový trochu divný mluvit na něj nahlas.
Jířo - mně se malý taky pořád stěhuje ze shora dolů a zase nahoru. Včera v noci to vypadalo, že tam snad má mejdan a pozval si návštěvu, protože jsem nadskakovala i já ![]()
tak krásný den
Ahoj Radko
No já malému nečtu pohádky,ale čtu je občas dětem už narozeným,tak to má v jednom.
Jinak ho vždycky přivítám,když se po delší době začne hýbat.
Něco jako:Jé ahoj,ty ses vzbudil.
Nebo když okřiknu děti a on mi dá kopačku,tak pohladím pupek a prohodím nějakou omluvu nebo vysvětlení. ![]()
Ale dřív se mi to nestávalo.Dříve jsem byla normální.
To je možná tím,že je to už naposledy,co někdo ve mě bydlí.A nebo mi hrabe? ![]()
Taky máš nočního tvora?Já už jsem včera málem začala plašit,že ho necítím a večer jsem myslela,že jich tam je víc. ![]()
Jdu hodit fotky z výletu do galerky.
Pa pa J.
Holky.
Zase já.
Gabka usla,navařeno mám. ![]()
Nevíte někdo,kde by se dalo sehnat houpací křeslo pro děti?To z Ikei nemyslím. Nejraději bych brala takové to kovové s látkou.Má určitě větší nosnost než dřevěné.Na MMB jsem hledala a nic.Ani v avízu nic není.
Tím bych určitě udělala Kubovi radost.Teda né já,ale Ježíšek.
Moc dík.Přeju hezký den.Pa pa J.
Ahojky,
Po dlouhe dobe zdravim. U nas nic moc noveho, je mi fajn. A ted od konce:
Jirabobes - krasny fotky, kreslo fakt nevim.
Radko - at vstavani - Pokud Honzik spi dele nez do 6, slavim. At zitra vstanes a test je OK.
EKG + obvodak - jeste jsem nebyla, mam to celkem z ruky, jsem lina a nechce se mi tahat s sebou Honzika. Ale jestli tam do patku nedorazim, tak me gyndr v pondeli na kontrole asi prerazi.
Kitty - pod mikinku jsou bodicka s kratkym rukavem OK. A takhle podrobny velky UTZ jsem fakt nemela. Pan v Motole to sfouknul asi za 7 minut.
Terulko - zdravim po dovolene.
Markysku - je mi to moc lito. Priste to vyjde, uvidis !!!
Cviceni - ani mi nemluvte, vymlouvam se na to, ze mam pohybu dost, kdyz honim/nosim Honzika.
MartinoSK - to je teda pidipupik - ja mam vetsi a to mi vcera spoluzacka z gymplu polichotila, ze takhle by fakt chtela v 7. mesici vypadat ![]()
Jo a dotaz na zaver - NEVITE, CO MAM BLBE NA TOM METRIKU
![]()
Ahoj Inge , jak se máš? ![]()
Terko vítej z dovče. Aktovka vybavená?
Aluško já včera cvičila s televizí a dneska kulhám na jednu nohu.
Představovala jsem si tě jako dlouhovlasou černovlásku a ty seš nakonec blondýna ![]()
Jiřko ty fotky jsi slibovala pěkně dlouho, já koukala do galerky každý den a čekala a čekala. Mužovi taky zaplítáš culíky?
Ten pás je fajn, protože jsem včera byla bez něj a měla jsem pocit, že naše mimčo už si hledá cestičku ven a naštěstí míří blbě
A když ho nosím, tak to netlačí tak moc. Myslím, že už se otočilo hlavou dolů.
Já mám obvoďáka taky povinného, ale ještě jsem tam nebyla, vůbec se mi tam nechce. Zas se mnou bude cvičit
Ale už mám vyřízeného zubaře. 11.9. jdu s dětma a do prosince to stihnu ještě jednou sama se sebou. Těší mě, že Lena taky na cukr nemusí, bo už jsem se cítila jako černá ovce.
Radko já jsem si s tou první taky povídala, ale napodruhé i teď už nemám tu potřebu. Mluvím (a mluvila) jsem s něma v duchu a hodně je hladila. Uvidíš, s dětma se pak člověk napovídá dost, když pořád odpovídá na PROČ …? nebo A JAK JAKO …? a dává různé pokyny, povely …
![]()
Teď zrovna za něma mažu ven … (máme velkou zahradu a dvorek
)
Ahoj holky!
Konečně máme připojený internet, tak už Vás nebudu zanedbávat ![]()
během dne udělám novou tabulku, aby bylo vše aktuální, když jsem u toho, Fazole Vítej ![]()
Taky zdravím Terulku po dovolené
a Parfumele ještě jednou gratulace k svatbě ![]()
Teď se jdu chvíli natáhnout, před chvilkou jsme přijeli z oběda - měli jsme včera tříleté výročí svatby, tak jsme si zašli, taky jsme lítali po obchodech a nakoupili si dobrotky, který jsme už zpráskli
...... tak musím trávit ![]()
ještě k pohybům ...... holky, cítíte je silně? Já mám pocit, že mi Honzík putuje po celém břichu, ale cítím ho jemně, jen tak dvakrát denně kopne tak, že je to cítit pořádně
...... ale snad je vše v pohodě ..... no za týden bude kontrola.....
Tak zatím pa I.
Ahoj holky!
Tak jsem si dnes byla po dovolené zpátky pro neschopoenku a pani doktorka radši koukla i na miminko a je hlavičkou dole což se docela divim, protože mě šťouchá pořád dolu tak jsem myslela že jsou to nožičky.
Zítra jdu na cukrovku a na žádance mám teda taky napsáno 7h takže mě zítra taky čeká časné vstávání.
Mám pocit že mám v břiše hroznýho raubíře pořád sebou mele a nejvíc když se chci natáhnout a odpočinout si. V tu chvíli se tam začne převalovat. Akrimek byl v bříšku taky noční ptáče, jak jsem lehla tak to začlo.
Knoflice právě že neni, zítra nebo v pátek budu muset naběhnout do obchodu a nakoupit Akrimkovi věci do školy, tak doufám, že seženu všechno co potřebuju. Celou dobu na dovče jsem myslela na to jak to všechno stihnu až se vrátíme.
Jinak já jsem Akrimkovi čítala pohádky a zpívala jsem mu, ale teď to nějak flákám, tak je teď Akrimkovi občas čtu, tak to beru při jednom.
Jinak je fakt, že Akrimek má teď taky neustále na něco otázky KDY, KDE, PROČ, JAK atd. takže jsem ráda, když můžu chvilku nemluvit.
Ahoj holky ![]()
Musím se vám pochlubit, jaký jsem dnes měla úspěšný den… Do lékárny nám přijel chlápek z Canpolu, tak jsem hned zkoupila plno věciček (kolotoč nad postýlku, nějaké štěrkátka, kousátka, skládací knížku, bryndák,…) - vzala jsem to přímo od něho, takže bez marže a bez DPH. Tak mám radost, ušetřila jsem okolo 250,–
. Sice některé věci až na později, ale to neva, musela jsem toho využít… Přivezli mi i fusak (Emitex combi 3v1 2007) - mooc pěkný, nad moje očekávání…
. Časem vyfotím a dodám do galerky.
Radko pohádky malému nevyprávím, ale občas si s ním povídám, když mě dlouho nekope, tak ho přemlouvám, aby mi dal vědět, že je vše ok. A hodně si hladím bříško… Jako bych už hladila miminko. Na cukrtest jsem musela přijít už mezi 6,30-7h, takže vstávání hrůza
.
Ivčo pohyby cítím dost silně, některé dny se mi dělají i bouličky. A v noci mě moc nenechá spát, bouchá a bouchá…
Tak mě napadlo, máte někdo ten kojící polštář? Mi už se teď hodně špatně spí, a tak jsem přemýšlela, jestli si mám koupit nový polštář (spát se dvěma) anebo rovnou koupit ten kojící. Někdo si ho hodně chválí, že jde pěkně přizpůsobit…
No, rozepsala jsem se pěkně…
Ahoj holky.
bramburko
Já už ho nějaký ten měsíc mám.A spí se s ním bááááječně.
Už si to ani bez něho nedokážu ani představit.Akorát se mi už nějak slehl,tak ho budu muset dosypat.
Ivčo
Vítám tě po dlouhé době.
Gratuluju k výročí.Pohyby ani moc silně necítím.Teda asi.Já mám pořád pocit,že u minulých těhu to bylo o dost silnější.Ale třeba si to pletu s pozdější fází.
Katko
Ahoj.Jak tu píšeš o tom pásu,tak jsem si uvědomila,že mě přestaly bolet záda.To je dobře,že ti k něčemu je.Kamarádka ho taky nosila a chválila si ho.
Snad jsem na nioc nezapoměla.Dobrou noc.Pa pa J.
Ahoj holky,
Terulko,vítej z dovolené.
Ivčo,pohyby citím taky nějak slaběji a mín,spíš dole.Přijde mi,že Verča kopala víc,ale jak píše Jiřka možná to bylo až později.
Bramburko,blahopřeji k úspěšnému nákupu.S kojícím polštářem nemam zkušenosti,ale uvažuju o něm.
Na tom cukru jsem byla taky už v 7 hodin,tak at holky nezaspíte a dobře to zvládněte.
Pa.
Přezdívka - jméno / věk / počet dětí / věk dětí / TP / KO
zabulienka - - / 30 let / 1 dítko / 8 let / TP 29.11. / holčička Emma * chlapeček Lukáš **
KalinkaIvča** - Ivana / 26 let / zatím nemá / TP 30.11. / KO 4.9. / chlapeček Honzík bramburka81 - Bára / 25 let / zatím nemá / TP 1.12. / KO 17.9. / chlapeček Matěj Inge - Kristina / 28 let / 1 dítko / 2 roky / TP 1.12. / KO 3.9. / chlapeček kitty25 - Petra / 29 let / zatím nemá / TP 4.12. / KO 20.9. / chlapeček Robin vladi1 - - / - / 1 dítko / 2 roky / 29.11./ TP 4.12. / 9.12. / UZ 24.9. Terulka - Tereza / 28 let / 1 dítko / 6 let / TP 5.12. / KO 5.9., oGTT 30.8. EvickaS - Eva / 28 let / 3 dítka / 9, 8, 4,5 roku / TP 6.12. /19.12. / chlapeček jirabobes - Jiřka / 28 let / 2 dítka / 4, 2 roky / TP 7.12. / KO+UZ 10.9. / chlapeček Radovan Aluška - Alena /29 let / zatím nemá / TP 8.12. / KO 14.9. Knoflice - Kateřina / 29 let / 2 dítka / - / TP 8.12. Radka75 - Radka / 32 let / zatím nemá / TP 12.12. / chlapeček Čenda MartinaSK - Martina / 29 let / 1 dítko / 8 let / TP 13.12. / 17.12. / KO 30.8. / chlapeček Jakubko Lena1 - Lenka / 29 let / zatím nemá / TP 17.12. / 4D UZ 20.9., oGTT 13.9., KO 19.9. Jitus1 - Jitka / 30 let / 1 dítko / 2 roky / TP 19.12. / KO 21.9. / holčička Klárka alla - Alena / 28 let / zatím nemá / TP 20.12. / KO 14.9., oGTT 30.8. / holčička Terezka elle - Dáša / - / 1 dítko / 2 roky / TP 20.12. / holčička Simonka Sevca - - / 28 let / zatím nemá / TP 22.12. / chlapeček Alex Safira - Monika / 37 let / 4 dítka / 18, 16, 10, 1 rok / TP 23.12. / KO + oGTT 4.9. / holčička Vaneska Sabika - Hana / 24 let / 1 dítko / 2 roky / TP 24.12. /31.12 / KO srdíčko 21.9.
Parfumela - Míša / 24 let / zatím nemá / TP 30.12. / KO 17.9. Fazole - - / - / zatím nemá / / TP / holčička
Zjištěné pohlaví miminek - holčičky 5 : chlapečci 9 : překvapení 6
1. měsíc 4+3
2. měsíc 8+6
3. měsíc 13+2
4. měsíc 17+5
5. měsíc 22+1
6. měsíc 26+4
7. měsíc 31+0
8. měsíc 35+3
9. měsíc 40+0
Tak, tabulka je hotová, zkoukněte to, jestli je všechno tak jak má být.
Fazole , taky na to mrkni, budeme rádi, když na sebe taky něco práskneš
, když tak to napiš normálně jako příspěvek nebo mi pošli SZ, jak chceš.
Chtěla jsem v tabulce ponechat Markétku (jako že byla jednou z prosincových těhulek), ale nenapadlo mě nic vhodného, tak jsem to neudělala, no, aspoň to nebude jitřit rány ....... každopádně Markét jistě ví, že na ni myslíme ![]()
Jituš , prosím tě, nepochopila jsem to s tím TP ...... jestli platí ten první napsaný nebo první v kalendáři, když tak mi to prosím ujasni, abych Tě psala v tabulce na správné místečko ![]()
Holky, docela jste mě uklidnily s těa pohybama, říkám si, že mimčo teď prostě více odpočívá, však si to zaslouží, taky jak jsme makali, tak jsem nějaký dloubanec možná přehlídla ![]()
Ještě Vám musím říct super zážitek, včera jsme byly s holkama z práce v ZOO, byly tam i sestřičky, který jsou na mateřský už delší dobu, prostě tlupa mamin s dětma a těhulí, bylo to prima ..... no a my těhule jsme poslouchaly a vstřebávaly různé info, že některý zvířátka jsme i prošvihly ![]()
Taky se chystám příští úterý na těhu cvíčo, konečně
, tak jsem zvědavá, docela se těším, ale ještě před tím o víkendu jedem k babičce na pouť, jee, to se zase přecpu
, babička peče cukroví už od minulého týdne, akorát pak v úterý je KO, tak aby pode mnou nerupla váha ![]()
Hezky jste se rozpovídaly, tak nebudu reagovat osobně, taky jdu kouknout do galerky na fotky, co je tam nového.
Během týdne Vám pošlu ten plán s kontaktníma osobama, asi jako SZ, ju?!
Tak zatím dobrou, I.
hej hola,
to jste toho napsaly, to je super
… jen na to nejde na vsechno reagovat (protoze to proste neudrzim, tehotenska skleroza, asi ![]()
zitra jdu tedy znova cvicit, doufam, ze mi disciplina vydrzi i do pristiho tydne a nejakou z vas tam potkam ![]()
na test/cukrovku jdu pristi utery, taky tam jsou od 6:30, ale nedovedu si predstavit jaka vyssi moc me bude tahat z postele
dnes mi bratrancova zena pujcila kojici polstar, ze pry je bezva, at to zkusim, chtela jsem si ho kupovat, takze se to docela hodilo … a ejhle, zrovna o nem pisete … vypada dost prakticky rada se vypodlozim
snad se jen pritel nebude durdit, ze se tulim k polstari a ne k nemu
decko kope relativne mirne a vsude mozne, prijde mi, ze si to tak rucickama nozickam prosatrava, kam ze to az uvinitr maminky vede, docela by me prekvapilo, jestli uz je hlavickou dolu…
taky zitra volam doktorce, jestli me posle na ten podrobny utz ve 30 tydnu, chtela bych aby poradne prohledli vsechny vnitrni organy, at jsem o trochu klidnejsi …
mate nekdo nejaky prazsky tip kde koupit saty? porad nevim, v cem pujdu pristi stredu na promoci, tehotenske dziny to byt asi nemuzou a z ostatnich veci mi brzy bude jen nas stan ![]()
chodite nekdo plavat? … no mela jsem spoustu dalsich dotazu, jen si vzpomenout … ![]()
Mejte se vsechny fajn!