Poradna duly
Jana Čurdová
Rodičovská ani mateřská se nedaní. Rodičovská je dávka státní sociální podpory a mateřská je jako nemocenská. Pokud ale zjišťuješ, jestli si na tebe může manžel uplatnit odčitatelnou položku (tj. tvé celkové příjmy za rok by musely být nižžší než 68 000 Kč. (nebo kolik), tak se mateřská počítá a rodičák ne.
Barčo , u nás je to tak, že Trivivac a Priorix má dr. v ordinaci - Priorix jí tam zaplatím. Na Priorix tetra píše recept.
Nevím přesně jaký odkaz na to přiznání tu dávala Kitty, ale tady ( http://www.mesec.cz/…va-priznani/ ) si stáhneš prográmek a přiznání, vyplníš, vytiskneš, počítá to samo. Já jsem s tím byla moc spokojená, program jde použít na vyplňování různých tiskopisů.
Kitty , koláče jsou tady ![]()
K Y N U T É K O L Á Č E
těsto
50 dkg hladké nebo polohrubé mouky
10 dkg cukru
10 dkg tuku
2 žloutky
3 dkg droždí
1/2 dkg soli
asi 1/4 l mléka
vanilka
citronová kůra
náplně
tvarohová
50 dkg tvarohu
5 dkg másla
10 dkg cukru s vanilkou
2 žloutky
3 dgk rozinek
2 lžíce mléka na zředění
ze 2 bílků sníh
povidlová nebo marmeládová
povidla nebo marmeládu naředit vodou (i trochu rumu může být) a se lžící másla rozvařit, pak přidat lžíci hladké mouky a trochu mléka
Tak konečně jsou všichni pryč, přišel i můj táta, tak tu bylo veselo.
Radko , moc mě to mrzí, taky jsem věřila. Jsi silná a statečná, přestojíš všechny pohromy. Myslím na tě.
Dnes ani nic hrozného nezaznělo, jen jsem obdržela článek z novin o tom, jak televize škodí malým dětem, a to s důrazným doporučením, ať si to přečtu a použiju. ![]()
Jinak Matík se stále nekamarádil, neusmíval a pořád chodil za mnou-takového vážného ho vůbec neznám.
Nějak si vůbec nic nepamatuju, do školy jsem jela zbytečně, řekla mi, ať přijdu v konzultačkách, všechno mě tam už štve, mám takový ten pocit nanic.
Radši jdu, ať tu nešířím blbou náladu.
Jitus , krásný fotky krásných holčiček ![]()
Inge , tak snad máte nejhorší za sebou, ten průjem už může být od ATB, má oslabenou imunitu, tak to jde rychle
…ať ho to moc nezlobí, broučka.
Jsem unavená, no přežraná bramborákama
, tak jdu spát. Dobrou I.
Jani
O pocitu na nic mi ani nemluv.
Já se v tom pěkně plácám.
Jituš
Pěkné fotečky.......Víc by to chtělo.Moc se tu na holčičky nekoukáme.
Jsem ostuda, zapomněla jsem pochválit fotečky. Holky jsou obě moc hezké, povedly se vám. ![]()
Ivčo
Dobrou noc a sny o bramborákové holčičce. ![]()
Jiři
Nějak mě ty moje nálady děsí, vždycky jsem si všechno brala, ale poslední dobou je to nějak moc.
Jani
Třeba jsi unavená a tvé tělo se tím „brání“ a nebo ti to tím dává nejevo. Zkus si pořádně odpočinout (nenakládej si toho na sebe tolik) a třeba to bude lepší.
Jituš , fešandy doma máte..
. ten náš prcek takhle stává na parapetu a řádí u okna, ale nehrozí, že by se takhle krásně udržel na kole, srabík by se bál, ale houpacího koně už zvládá, jen slézání praktikuje zbrkle a nic neřekne a pak se diví… no, stát u něj musím.. ![]()
jirabobes píše:
Hmmmm,jo.To byl týden.Ještě si to vyžeru ve středu od šéfa.
jako žes nic nevybrala? Nebo za co by tě mohl „stírnout“..??
to bude dobré, zlepší se to, uvidíš…
Ahoj holky,
nějak nám blbne net,strašně pomalu se všechno načítá
.Něco se mi povedlo dočíst,ale bohužel smutné zprávičky
.
Radko,je mi to taky líto,držim palce,at to překonáte.Vážně máte poslední dobou smůlu ve všem.
Marodům,rychlé uzdravení,je vás tu nějak hodně.
Jani,ono bude zase líp.Snad už přijde jaro,vysvitne sluníčko a bude všechno veselejší.
Fotky,všechny moc pěkné,ale příprava jídla u Terezky tchýně je nejlepší.
V sobotu jsme byli na maškarním.Ondra si dokonce chvíli nechal čapku s tykadlama na hlavě.
V neděli jsme jeli do bazenu,ještě,že jsem si těsně před odjezdem došla na wc.Dostala jsem MS,je zajímavý,že poslední ms před těhu byla 2.3 2007,tak že přišla skoro na den po dvou letech.