Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Katko
Já taky břichem pořád někam narážím.Jako bych nevěděla,že ho tam mám. ![]()
S tím spaním to zas tak růžové není.Už kolem půl 12 se zase vrátila ta moje teď už věčná únava.
A to jsem si myslela,že už konečně budu fit,když jsem tak tvrdě spala v noci.A houbelec.
O tom porodu doma jsem nečetla.Ale mám obavu,že tak taky dopadnu.Jen mě děsí to,že je Ráďa kapánek větší.No když budu rodit ten příští týden,tak by to bylo v pohodě.
To nestihne moc přibrat.
![]()
Holky,s těmi pozdními příchody po porodu......U Kuby jsem přijela v pátek domů a od neděle měl Martin týden noční.Kuba dost trpěl na bříško (či koliky?) a tak do půl druhé v noci řval a řval a řval. ![]()
U Gabky jsem přijela pro změnu v pátek
a od pondělí měl Martin denní 12,takže jezdil domů až po půl sedmé. ![]()
No do třetice všeho dobrého (snad).
Doufám,že tentokrát to bude lepší.Ale zatím všechno nasvědčuje tomu,že jo. Tak to je paráda.(ťuk ťuk ťuk abych to nezakřikla) ![]()
Zatím pa pa J.
Konečně jsem vás holky přelouskala. včera jsem byla na kontrole. Fazole má už 2,6 kilo, takže vesele roste, Pořád je hlavičkou nahoru a už jsem smířená, že se prostě ,,do toho řízne" Příští týden mám předoperační vyšetření. Tím že má hlavičku nahoře tak je mi pořád špatně od žaludku ![]()
Radka 75 - máme skoro stejné míry chichi
prosím o zařazení mezi ASIMETRICKÉ modelky (asi metr na výšku a asi metr na šířku
) - pupík 101, prsa 96, váha +12 (musím říct že jsem taky byla vždycky nahoře placatá, mám tak o 10 cm navíc)
Už se nám to krátí ufff
Ahoj maminečky.
Tak dnes jsem byla na KO a jsem vynervovaná jak nikdy.Minulý týden jak jsem byla na utz mi tam napsali do zpravy,ze placenta je ve fundu na zadní stěně s fibr.změnami pravděpodobně i kalcifikace.Což se memu lékaři nelíbilo poslal mě znova dnes na utz tam mi rekli ze je to ve trtim stupni,ale zatím v normě ovšem muj dr.rekl ale jak dlouho to bude v normě že?za týden tedy znovu kontrola holky já mám strach,že to třeba do týdne přestane fungovat,prý se nemam nervovat,ale poručte tomu.Nemate nektera zkušenost?prosím.
bohužel ne Parfumelo, ani jsem nic takového zatím neslyšela, ale doporučuji kontaktovat Mínu z listopadu, ta je docela dost zběhlá, je tuším z oboru, tak by ti asi uměla poradit.
Ahoj holčiny,
tak k těm pozdním příchodům manželů a partnerů.
No ten můj manža dorazí zítra po týdnu a dejme tomu že je to tak každý týden
občas i po 14 nebo 10 dnech ![]()
Ale slibuje taťka že bude doma první měsíc po porodu
takže to bude tak polovička
ale aspoň něco. Já si docela zvykla už při Sabince.
Akorát mám obavy teď jezdí na Slovensko jestli by to vůbec stihl přifrčet až to na mě příjde,tak doufám že se mimimoušek rozhodne přijít na svět buď o víkendu nebo o svátcích ![]()
Všem gratuluji ke KO a parfumelo bohužel jsem též nic podobného ani neslyšela tak nevím ale budeme držet pěstičky ať to funguje.
Koukám že jsme všechny pěkně METRICKÉ
![]()
hej hola, kulicky, no mame pekne, ty miry
… tak se pridam - pas dnes pres pupik 100, (ale uz jsem mela i 103, zalezi, jak se tam mimino kouli), prsa 95 … ![]()
Knoflice , to ja mam 6 baliku
… a neboj, ty pleny se davaj na zadecek, ne pres nos, takze to miminko snese … a lepsi tahle setrna (i kdyz pro nekoho ne prilis vabna) parfemace (tusim, ze je to cajovnik), nez nejake umele buhvico, takze nebud skepticka, at to neni „sebenaplnujici se proroctvi“ a miminko bude s plenama spokojene …
hlavu vzhuru!
k placente, taky mi doktorka rikala, ze uz jsou na ni stopy starnuti, ale nic podrobnejsiho, jen ze je to v norme … mimco je jeste dost nahore, tak snad si to nejak s placentou vyrikaji a spusti to az bude na case …
parfumelo , drzim palce, at s tim nejsou komplikace!
zatim se mejte!
Ahoj holky.
Tady je kráááásný snížek. Kuba už se těší na odpoledne.Ráno dokonce v rychlosti posnídal i se oblíkl
.Slíbila jsem mu,že pokud to stihne,může si na chviličku před školkou se sněhem pohrát.
No a pokud nezačne tát,tak cestou ze školky má slíbené hrátky se sněhem.
No,ale Gabka je divné dítě.Trochu si sníh „osahala“ a pak už nechtěla.Prý,že až odpoledne s Kubou.To jsem teda zvědavá.Myslím si,že po chvilce tam bude stát vedle mě a jen se koukat,jak se Kuba klouže.
Je nějaká divná. ![]()
Míšo
S tím teda zkušenost nemám.Ani nikdo v mém okolí.Ale myslím si,že to bude dobré.Neboj,oni si to ohlídají.
Znáš doktory.....nějak mají v oblibě lidi vystrašit.
Teda Hani
To jsi vlastně na výchovu sama.
To ti nezávidím.
Na diabetologii (když jsem tam onehdy byla) jsem se setkala s paní,která to má podobně.Sice mají dost penízků (teda oproti nám o hodně víc),ale mi by to za to nestálo.Jsem raději,že je Martin s námi (až na nějaké vyjímky). Raději budeme mít míň a skoro pořád spolu,než žít v blahobytu a sama. Ta paní říkala,že to chce po narození prcka změnit.Že kašle na prachy a chce ho mít už konečně doma.Tak doufám,že jim to vyjde. Tím nechci tvrdit,že je to i váš případ.Ne,to ne.Jen říkám,co jsem si povídala s tou paní.
Zatím pa pa J.
Ahoj holky,
tak já konečně vstala
Spím teď pro změnu moooc dobře, tak si to chci ještě užít.
Míšo - nemám zkušenosti, ale určitě to bude dobré, neboj
Hani - to jsi hodně dobrá, že to takhle zvládáš. Já mám sice manžela doma každý den, ale většinou až po osmé večer a dost často pracuje i o víkendech. Tak mám z toho trochu bobky, ja to budu zvládat sama a tak vždycky si vzpomenu na tebe a Zabulienku, že to zvládáte sami a hned je depka pryč. Jo Jiřko a bohužel to penězma vyvážený není
. Až se mimi narodí, tak ale bude v rámci možností doma do konce měsíce a pak jsme se se dohodli na příchodech do 19.30 h, tak uvidíme, jestli to půjde.
sníh - tady žádný není ![]()
tak doufám, že Bramburka a Zabulienka jsou ještě 2 v 1
Mějte se krásně
Holky
Koukám,že je vás víc,co svoje protějšky téměř nevídáte.To musí být opravdu hodně těžké.
Martin byl jen jendou asi tak 2 měsíce pracovně pryč.A bylo mi mooooc smutno.To jsme čekali Kubu. Každý večer kolem půl deváté nebo deváté jsme si volali.Teda on mi. A když mu to někdy nevyšlo,tak jsem bulela jak malá. ![]()
Moc vás obdivuju,že to zvládáte. Já bych to fakt asi nedala. ![]()
Pa pa J.
Ahoj holky!!
Tak stále 2v1
. Dneska je mi ale hrozně blbě, v noci jsem spala asi jenom 3 hodiny, asi 20× jsem byla na záchodě, pálila mě žáha, bylo mi na zvracení a trnula ta noha, co jsem si ji ukopla (mám to hnusně fialové a nateklé
). A ještě na mě v noci padla nějaká nervozita… Teď bych nejraději jenom spala, ale odpoledne dělám malou oslavu pro manželovu rodinu, takže musím uklízet. Aspoň mi v troubě voní perník
.
A ještě musím řešit nějaké věci se zaměstnavatelem - včera se dívám na účet a přišla mi nějak vysoká výplata (dvojnásobná). Tak jsem jim já poctivec samozřejmě volala - účetní se asi sekla a započítala mi tam i dobu, kdy už jsem byla na mateřské. Takže asi budu penízky vracet
.
Jiřko snížek perfektní, že? U nás je úplně ladovská zima, hned mi to zvedlo náladu. Akorát se nemůžu ani projít, protože mě bolí ta noha
.
Tak já se jdu pustit do toho úklidu…
Jiři , hezký překlep, tak tvůj muž byl chvíli mým mužem
Před chvílí jsem mu volala, protože cesty jsou hnusné. Začala zima, jaké překvapení ![]()
U nás je sněhu dost, Vendulka se mi pěkně skoulela cestou do školky, a to jsem ji pořád napomínala, cestou domů ji ale nechám válet se do aleluja. Žiju nadějí, že ten sníh nebude mít dlouhého trvání. Zase je venku hezky, když ten sníh všecko přikryje, že jo.
Ivčo , jak vy tam, pořád odhazujete? Já jsem dneska musela trochu projet cestičku na cestu (máme dlouhý vjezd), ale počínala jsem si nadmíru opatrně. Teď se na to vrhne babi.
Míšo , ty musíš mít furt něco. Já teda netuším, o čem je řeč, ale zrovna pozitivně to neznělo. Držím palečky, ať to nejsi zrovna ty, kdo to tu u nás rozjede.
Aluško , myslíš, že to je čajovník? Já teda spoléhám hlavně na látkovky, ale úplně bez jednorázovek si to představit neumím. Jsou fajn, jen kdyby tak nezatěžovaly přírodu, tak jsem chtěla aspoň trochu eko verzi a první dojem nic moc.
Mimi zatím žádné? ![]()
ahojda pupendy
, tak já už jsem zpět z prácičky doma a čekám kamarádku na pokec a na třetí jsem domluvenou s druhou, jdeme zkoušet svatební šatičky, tak už se těším… ![]()
Jinak s manžílkem to mám podobně, taky chodí až večer domů a o víkendech taky nic moc, protože má své koníčky nebo kamarády…, ale zase na druhou stranu to chápu, že se potřebuje odreagovat (ale někdy mě to taky pěkně prudí
).
Sníh - u nás nic moc jen takový poprašek, ale zítra mají dorazit moji rodiče z Jeseníků, tak nám snad něco dovezou ![]()
Barčo - ty máš teda pech, už aby to bylo všechno za Tebu že? Mně doktor řekl, že teď se budou přídávat různé problémy a nic než zatnout zuby a vydržet mi nezbývá ![]()
Holky taky tak v poslední době žereze?…já jak neměla celé těhu extra chutě a ani na jídlo chuť, tak teď co jsem doma je to fakt hrozný… ![]()
Tak zatím papa
Ahoj holky,
tak včerajšie záznamy CTG boli v poriadku, len mimi museli budiť, nechcelo spolupracovať. Robila mi to pôrodná asistentka, a videla že mi bruško tvrdne, hovorila že to už môže byť každú chvíľu.
Ale mi do toho 26.11. vydržime a počkáme na tatina.
Moje miery, cez bruško 110 cm, cez prsia 105cm a váha + 10kg