Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky,
dneska se jdu podívat na čerstvé miminko do porodnice. Dcera mého muže dnes v noci porodila. Prvorodička, chlapeček 3.7 kg, porod i se šitím trval hodinu třičtvrtě. Šití prý bylo delší než porod. Je úplně v pohodě snad jako by o nic nešlo a přitom je to taková citlivka. Přenášela 3 dny
fazole , tak to gratuluju! Tak to byly asi nejake zmeny na slunci, protoze mi dneska kamaradka porodila o mesic driv holcicku, 2,4 kg a 44cm. Hlavne jsou obe v poradku. A nejak nepoznala kontrakce, tak s nima byla jeste cvicit apod. ![]()
Fazole
Ahoj Žanetko,gratuluju k babičkovství
.Tak to jsi teda dřív babička než maminka. ![]()
Pa pa J.
Elostris
Ahoj Marti,nechci tě zklamat,ale prvorodičky se většinou nenechávají rodit KP přirozeně.Protože ještě nerodily a tak se neví,jak je průchodná pánev.Aby se neobjevily u porodu komplikace. Tak mi to aspoň říkal můj Dr.
Pa pa J.
Ahoj holky,
no jo víkend, moc to tady nejede .....
Jiřko, no to je dobrý poznatek, že je Žanda vlastně babička ![]()
Taky gratulace ..... http://www.sirmi.ic.cz/teddy/280.gif
My jedem ke švagrový popřát k narozeninám, tak sem zase večer nakouknu, snad bude co číst ![]()
Hezký víkend! I.
PS: holky, ještě jste všechny 2 v 1 ???
Jo,jo, Ivčo ,moc to tu nejede.
To víš,napadl sníh,tak asi je většina lidí venku s ratolestmi.Já jsem vyhnala taťku,že jsem tam mrzla včera.
On může řádit s nimi,tak mu nebude taková zima. Já jsem právě dodělala předposlední skříňku
.Ještě odýhuju 2 poličky a přidělám úchytky. Nějak se nám to táhne.Pokazila se nám vrtačka a akučka je každou chvilkou vybitá.A to máme 2 baterky.A přesto pořád čekáme.
Ale počítám,že nejpozději v pondělí budeme mít komplet hotovo.V úterý spočnu a ve středu může Ráďa na svět. ![]()
Tak pa pa,jdu zase makat.
J.
AHOOOJ HOLKY Moc vás všechny zdravím
.Jakpak se máte držíte všechny ještě 2v1 nebo nějaký razantní změny u vás nastaly
?Omlouvám se,že jsem k vám nenakoukla dřív,ale měli jsme počítač skoro 2 měsíce mimo provoz
.U nás je všechno snad tak nějak v normálu..připravujeme se na střední školu a je to upřímně docela boj
.Jířa chce na gympl,kde je zaměření na hokej.Hraje ho už asi 8 let a baví ho to.Ale mám docela strach,že gympl nezvládne,protože není zrovna „studijní“typ.Tak uvidíme jak to nakonec dopadne
Jinak jak jste tady mluvily o nějakých erupcích na slunci tak mojí kamarádce se před 14 dni narodila holčička,která se měla narodit až někde v lednu,ale zatím to vypadá nadějně..vyhráno,ale bohužel ještě nemá
.Jinak Žanetko tobě gratuluju k tomu „babičkování“
.
Holky mějte se moc krásně a snad k vám teď budu moct nakukovat častěji
.
Pa Markéta
jééé Markýsku, jsi hodná,že jses ozvala
, doufám, že se máš i zdravotně dobře a brzo budeme mít nějaké novinky ![]()
Jinak já dnes přežila návštěvu obou budoucích dědoušků a babiček ![]()
Manža jede zítra lyžovat do Rakouska, tak mu trošku závidím, ale což mušíííme vydržet.
Dnes už toho mám opravdu dost, poznám to, jak mě začnou bolet záda ![]()
Elostris - tak kámoška o měsíc dříve,no ještě, že už máš tu červenou káru doma, jinak musím veřejně pochválit Emička má fakt krásnej kočárek ![]()
Včera jsem byla s kamarádkou zkoušet svatební šaty, no nakonec jsem vybraly nádherné, ale myslela jsem, že padnu na hubu, když jsem slyšela sumu za půjčení - 13 tis. ![]()
Tak zatím papa jdeme relaxovat k TV.
Ahoj Markétko moc tě zdravím. Mockrát jsem si na tebe vzpoměla a říkala jsem si jestli si se třeba nezařadila do nějakého nového měsíce. My jsme tady zatím všechny 2v1, ale spousta z nás už by byla ráda sólo, už nás ty naše bříška moc tížej.
Držím palečky Jirkovi, ať se dostane na školu kterou si přeje, určitě je to chytrej kluk a zmákne to levou zadní.
Zase se brzy ozvy.
Měj se hezky pa Terka
Naše Vánoční pupíčky :
Sevca - 97cm, 94 cm, +9 kg
Jiřka - 118 cm, prsa 107 cm, + 13,7 kg
Rachel - 106 cm
Radka75 - 100 cm, prsa 96 cm, +9 kg
Kitty - 120 cm, prsa 107 cm
Bramburka - 103 cm, prsa 104 cm, +14 kg
Jituš - 109 cm, prsa 101 cm, +11 kg
Knoflice - 106 cm
Vladi - 106 cm, prsa 100 cm, +12 kg
Alla - 109 cm, prsa 103 cm
Ivča - 114 cm, + 6kg
Nikolina - 103 cm, prsa 97 cm
Zabulienka - 110cm, prsa 105 cm, +10 kg
EvickaS - 102cm, prsa 88 cm, +11
Inge - 103 cm, prsa 103cm, +15 kg
Elostris - 101cm, prsa 92 cm, +10 kg
Aluška - 100cm, prsa 95 cm
Jééé ahoj Markétko .
Jsem ráda,že jsi nakoukla.
Nedávno jsem na tebe myslela,jak se máš,co Jirka a tak. Já si myslím,že pokud se na gympl cítí,tak ať tam jde.
Při nejhorším se bude víc věnovat šprtání. ![]()
Zase někdy nakoukni.Budeme rády.Pa pa J.
Ahoj holky!
Tak jsme dneska zmákli návštěvu, procházku a ještě jsme se byli mrknout na starší domeček, který bychom mohli koupit (ale nevím nevím, asi to budeme muset nechat až po mateřské
, nějak se té hypotéky bojím).
Teď mě zase trápí poslíky, doufám, že to brzo přejde…
Ševčo to já bych manželovi taky záviděla, dneska jsem koukala na TV, jak už se všude lyžuje a úplně mi to chybí
. Ale letos to asi nevyjde, možná na jaře u nás na chatě - máme sjezdovku 5 min od chaty.
Jiřko tak finišuj finišuj, ať můžeš příští týden rodit ![]()
Markýsku zrovna dneska jsem na tebe myslela, jak se daří… Tak se zase ozvi, až budou nějaké novinky
.
Tak se mějte pěkně…
ahoj Markýsku - super, že jsi se ozvala. doufám též, že už jsi na tom psychicky lépe.
jinak já dneska byla plavčit, ale nějak neměli ve sprše horkou vodu, tak jsem se ani neohřála před cestou domu jako vždy. kámoška, co se mnou chodí, tak zradila, si porodila, tak jsem musela sama
![]()
no jinak pás - teda dle mých info funguje tak, aby se břicho rychleji zatáhlo zpět a vůbec nezáleží na jiných okolnostech. pokud ho na:,–(íte, břicho se pěkně rozleje do stran a dříve se zploští (laicky řečeno) je to myslím podobné jako stahovací poporodní kalhotky. kdyby to mělo fungovat jen při nějakých obtížích, tak nevím, proč by to vyráběly ve velkém. stejně jako ty kalhotky. Četla jsem i na netu v diskusi. Občas mi přijde, že některé PA (i z vlastní zkušenosti) nějak nestačí sledovat novinky. Dokonce kamarádka chodila do kurzu a PA nevěděla co je to kyblík na koupání a to je k dostání už x let. ![]()
Ivčo - nevím, zda se pás bude hodit po císaři, ale myslím, že normoš funguje dobře, moje kamarádka ho teď používá a je spokojená. Porod byl ok, problémy taky nemá žádné. To jen pro aktuální info
jirabobes no ono asi záleží, na jakého doktora narazíš. Moje gynekoložka se tomu nějak nebránila a ani kamarádka porodník-gynekolog úplně taky ne. Ale opravdu nemůžu vědět, co bude a nebude. No, sestře kartářka řekla, že budu rodit císařem
.
Jinak jsme se byli dneska podívat na Obilňáku na porodní sály - teda čekali jsme tam skoro hodinu a hotoví byli za 5 minut. Ukázali nám jen 2 porodní pokoje, z toho jeden byl tak prťavý, že tam snad rodička musí chytnout klaustrofobii. No, moc se mi tam nelíbilo. Mám už totiž jedno srovnání s tím Havlíčkovým Brodem, kde byly pokoje velké a vypadalo to spíš jako doma než v nemocnici. Tak uvažujeme ještě, že se půjdeme podívat do druhé porodnice, kde jsme původně jít nechtěli.
Ševča , Marti, tak to jsem ráda, že jsi návštěvu přežila, myslela jsem na tebe. No Petra mě překvapila, volala mi dneska ráno, že s námi na sály už nejde, že už ráno porodila ![]()