Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj těhulky
,
Zabulienka , nevolnosti se mě taky drží jako klíště
, teda teď to vypadá tak, že když cítím nějakou výraznou vůni, tak se mi okamžitě zvedá žaludek a po některých jídlech (nebo jejich kombinacích) zvracím rovnou...... no, třeba to jednou odezní, budeme si držet pěsti, jo?!
Holky, těhu deprese, to k tomu určo patří, hormony s náma mlátí a kde se jinde vypovídat než tady ...... Vaši drobečci to jistě s novými sourozenci zvládnou a my nervózní prvorodičky, všechno dopadne dobře, taťkové i my to zvládneme ![]()
Teeeda, už jsme tak daleko, za měsíc nám budou miminka kopat do žeber a do močáku, až nám to bude protivný ![]()
MartinaSk a všechny ostatní před KO, držím pěsti ![]()
Zatím pa I.
Kalinkoivco, at uz kopouuu!!!
budu na to pak moc rada nadavat …
s nevolnostma je to asi hodne individualni, ja zas byvam jeste obcas unavena, nastesti ne moc … a ted jak jsou zmeny pocasi, tak mi zaleha v usich, porad zivam a jsem jak prastena palici ![]()
taky drzim palce na kontroly a testy!
my se chystame na dovolenou, dneska jsem jeste nechala strihat psa, aby byl osmikanej nez ho dame k nasim na hlidani, jak jsem ho te pani drzela ve stoje na stole, tak se mi pekne motala hlava ![]()
no a pak jeste vsechno sbalit a dozaridit … a huraaa v patek se razi za ocean!
zatim hezky den!
Ahoj holky,
dneska jem volala na výsledky krve,vše je ok.Váhu mam pořád stejnou,ale věci jsou mi těsný.
Ty nevolnosti vám vůbec nezávidim,mě se naštěstí vyhly,ani jednou jsem nezvracela,měla jsem to i u prvního těhu.
Aluško a všichni kdo vyrážíte na dovču, pěkně si to tam užíte.
Dneska jsem si zašla ke kadeřnici,udělala mi melír.Barvíte si vlasy ted v těhu?Počítam,že ještě jednou půjdu na podzim.
Mějte se hezky,přeji úspěšné kontroly.Pa.
Ahoj holky,
tak si právě ohřívám párky. Je to absolutně nezdravá strava, ale mně se po zdravém masu dělá špatně, resp. stačí, když ho vidím. Jediný, co můžu je biftek a mletý. Jinak mi je špatně občas ráno, ale to je spíš kvůli nízkému tlaku.
Dnes jsem zase byla na těhu cvičení a zase jsme hodně posilovaly, tak třeba ta celulitida trochu zmizí
Že bych měla lepší postavu v těhotenství než před ním ?? ![]()
Taky mám obavy jako vy. Já zase se bojím, zda manžel bude moct chodit dříve z práce, teď je to kolem osmé, aby taky prcka viděl a jestli to vůbec zvládneme. Zda budu dobrá máma a mimi mi někde neupadne nebo mu nechtěne ublížím. Mám strach z držení hlavičky, abych na to nikdy nezapomněla atd. Věřím však, že to zvládli jiní, tak my taky, že jo??
A taky se bojím, že nezvládnu vybrat správný kočárek. Na internetu se mi moc líbil Mutsy, ale v obchodě jsem zjistila, že nehoupe, takže jsem z toho měla celou neděli depku. Obávám se, že jako nezkušení koupíme určitě něco absolutně nevhodného. Četla jsem hodně diskuse, ale trochu se v tom ztrácím.
Ještě jsem vám chtěla napsat o té mé kamarádce. Nádor jí vyndali, ale byl hodně velký, takže museli vzít i čelní kost. Za 14 dní by jí měli implantovat novou. Minulý týden ji již probudili a začnou s rehabilitacemi mozku, bohužel se zatím neví, jestli se vrátí do normálu nebo ne. Miminko má krásné, je to holčička Darja, tak snad jí bude moct brzy vidět a vědět, kdo to je. Držím moc palce
Tak se mějte krásně, trochu jsem se rozepsala ![]()
Ahojte včici,
tak jsme dnes byli na genetice,Sabika byla se mnou a hned jak jsme nakráčeli do ordinace tak se hrnula k doktorovi a ptala se jestli tam má brášku.....no sranda,pak ležela vedle mě celý ultrazvuk i měření a držela mě za ruku a povídala : Maminko neboj se bude to dobrý. Neplakej nebolí to. -Je to moje zlato. Moc se těší na sourozence jen si trvá na bráškovi tak uvidíme co nakonec budeme mít. ![]()
Jinak podstatné výsledky jsou zatím v pořádku tak doufám, že to tak zůstane. Ale upřímně vím že jistota nebude až do konce a pak následuje další strach aby mimi vyrůstalo tak jak má.
Radko: Kamarádce držím moc pěstičky. A tobě taky vždyť až se miminko narodí tak takové věci jako jak mimi dobře držet a podobně tak to přijde úplně samo,ale neboj nejsem necita,já na tom při prvním těhu byla stejně a teď mám zase občas depku z toho že nevím jestli to zvládnu s oběma,protože manža je přes týden v práci a já doma sama s malou.
To jsem se rozepsala
papa holky a jen si stěžujme vždyť proto sem také chodíme,že jo!!!
Mějte se
Ahoj holky.
Dneska jsem skoro celý den proležela (a prospala)
.Nějak mě přepadla únava.Ale bylo úplně fajn,že měl manža volno,tak mě nechal.
Kuba zůstal dneska doma,protože nějak začal kašlat.Tak doufám,že zítra to bude lepší.Moc rád chodí do školky.A ani se s dětmi nerozloučil.Bylo by mu to moc líto.Uvidíme,co se z toho vyklube.Snad bude o.k.
Sabika
Je dobře,že výsledky jsou v pořádku.Neboj,to bude dobré
.A tu jistotu?Tu nemá nikdy nikdo.Musíme všichni doufat,že bude všechno tak,jak má být.
Sabika je zlatíčko.
S oběma prckama to zvládneš.Co ti (nám všem)taky jiného zbývá?
Všechny to zvládnem.
Já si jen neumím představit přípravy na vánoce s prckem.Budou se dít změny. ![]()
Radka75
Radko,držím tvojí kamarádce pěsti.
A neboj,o mimčo se postarat zvládneš.
Hodně se naučíš během pár dnů po porodu,hodně přijde samo a zbytek je jen otázka cviku. My si s tím poradíme.
Jsme přece ženské.
![]()
Vladi1
Ahoj.Já si barvím vlasy.Proč taky ne?Ale barvím si je smývatelnou barvou.
Koukám,že už je mooooc hodin.Jdu do hajan.
Dobrou noc a pa pa zítra.J.
Ahoj těhulky.
Rada čtu samé dobré zpravy.
TEREZKO co kamaradka a laparoskopie akdy bude IVF?jsem cela napnuta,moc ji drzim pěsti.
Dobré ráno!
Shrek byl včera fakt dobrej, dost jsme se nasmáli.
Jenže ještě před tím nás čekal úraz, když jsme odcházeli ze školky, Akrimek špatně šlápl na schod a ošklivě si sedřel nohu. Ani nevim, kdo z toho byl víc v šoku, jesti já nebo on. A když jsme odpoledne přijeli domu a kluk se v pokojíčku převlékal, tak za mnou přišel a na bříšku měl zakousnuté klíště, takže měl chudáček včera „báječný“ den.
Včera se mi totiž poprvé podařilo vyndat klíště, dřív jsem s tim jela k doktorce. Akrimek říkal, že pani učitelky ve školce to dělaj mýdlem a tak jsem to taky zkusila a ono to vážně šlo, měla jsem z toho radost jak malá ![]()
Radko kamarádce držim pěsti, aby to bylo všechno v pohodě.
parfumelo kamarádka už je po laparoskopii, měla srůsty na obou vejcovodech. IVF jí čeká snad v září. Při té první stimulaci co prodělala, než se rozhodli dělat laparoskopii měla jenom 3 folíky na jednom vaječníku a druhývejcovod na UTZ vůbec nebyl vidět, tak se to snad tou operací zpravilo. Nevim kolik folíků je potřeba, ale čim víc tim asi líp.
Holky jak dlouho prosím trvá, než vyhodnotí ty tripltesty? Mě zatim nikdo nevolal, tak doufám, že je všechno v pořádku.
Mějte se hezky a odpočívejte, po porodu už to moc nepůjde, pa Terka
ahoj holky, tak jsem konečně dočetla, byla jsem nějak mimo, včera ještě jedna těžká zkouška. ale dopadlo to. Makro sice ne, ale mám v pátek ještě jednu možnost, tak se třeba chytím, kdyžtak za rok. no nebudu se depresit.
byli jsme o víkendu ve Špuntíkovi - věci máme přijít objednat po prázdninách (už), dodací lhůty 3 až4měs. jinak kočárek mám vybraný, Jané černo zelono modrý (původní výběr červeno zelený, ale nelíbil se mi) mimochodem moc kočárků nehoupe, takže bych se s tím nezabývala, chci, aby vydržel co nejdéle. jinak ostatní věci asi objednám na netu, je to levnější a dovezou to až domu. mám tu super stránky z mimibazaru
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
paní má velmi dobré ceny na Avent.
jo a tip na super lehátko primi sogni - je největší, skvěle polohovatelné, oproti jiným má výhodu, že lze polohovat na dvakrát a má hrazdičku. takže doporučuji, kámošky s ním mají dobrou zkušenost. Dneska dorazily pyžámka z www.pradlo-pradelko.cz. krásné. taky plavečky
jinak pohyby neřeším, mimi je ok, viděla jsem ho na UTZ, takže až to přijde, tak to přijde. a břicho mám pořád jak špek, sice větší, ale pořád ne slité.
Ahoj všechny.
Terezko hlavne zadna panika me jeden vajecnik nesel videt skoro nikdy,ale tri folikulky jsou asi malo,kazdopadne na priste ji muze zmenit stimulacni leky a bude lip.Drzim pesti.
Kitty jinak s tim brichem jsme na tom asi uplne stejne roste,ale jak se po:,–(im je to jasny spek ach jo at uz je to to prave.Hezky den všem
parfumelo kamarádka má ještě jeden dotaz, jak jsi psala, že tři folíky jsou málo, tak by jí zajímalo, kolik jsi mela dohromady ty, nebo kolik je aspoň potřeba?
Díky moc Terka
Ahoj těhulky,
Kitty, parfumelo , jsem ráda, že v tom špíčkatém bříšku nejsem sama ![]()
Terulko , s výsledkama tripple testů je to různé u každého dr., třeba ten můj chtěl, abych volala nebo došla sama, jinde vím, že když se jim něco nezdá, volají. Tak když nedávají vědět, tak bude vše O.K., uvidíš!
Holky, zítra si na nás vzpomeňte, jdeme na tu amniocentézu. Hrozně se bojím, ale zase uvidím miminko, tak aspoň něco pozitivního ![]()
Dobrou noc Vám i miminkům. Pa I.
Terezko ja jich měla 11 z toho v 7 byli vajička vzniklo 6 embryi pri prvnim pokusu mi tam dali 2 cerstva ta se nechytla zbytek zamrazili pak dve rozmrazili jedno umrelo a jedno se chytlo a ty zbyvajici tam jsou jeste zamrazena.
Dobré ráno,
Ivčo,držim palce,at vám to dobře dopadne.
Já měla výsledky testů,druhý den,ale doktor má dovču,tak si to domluvil s laborkou,jinak by tak brzy nebyly.Volala jsem si tam sama.
Pa pa.