Poradna duly
Jana Čurdová
ivco , neboj, vsechno je urcite v poradku. ty bolesti muzou byt od toho, jak se napinaji vazy delohy. a ted, jak vesmes polehavas, to citis a vnimas o to vic, nez kdybys normalne fungovala a soustredila se na neco jineho. muzu ti rict, ze psychika ty bolesti neskutecne zhorsuje - ja mela par dni po amniu i krece (dostala jsem teda magnezium, protoze mi tvrdlo bricho) a tech 14 dnu jsem se citila fakt mizerne. no a dneska jsem volala na genetiku, dozvedela se, ze podle predbeznych vysledku u naseho kluciny vyloucili chromozomalni vady - no a je mi uplne skvele!!! samotnou me to prekvapilo, o kolik lip se ted fyzicky citim, kdyz si muzu rict, ze to mimco je zdravy
. tak budu drzet moc a moc pesti, at tuhle skvelou zpravu taky dostanes!!!
Adelin , dík, pogratulovat Ti přijdu na listopad.
pro Zabulienku , tohle jsem našla na www.porodnice.cz:
Dobrý den, prípravek Espumisan je možné užívat i v těhotenství a po dobu kojení.
Tak to zkus, třeba zabere. I.
Ahoj holky
!
No, vy jste se zase rozepsaly, nestíhám číst…
. Máme v práci trošku frmol a navíc jsem pořád jednou nohou na dovolené…
Vítám nové těhulky!
Kitty, gratuluju ke zkoušce!! Teď už jen státnice…
Odjíždíme na prodloužený víkend na chatu, tak se ozvu až v neděli. Bude velký pracovní rodinný víkend ![]()
Tak se mějte B. ![]()
Ahoj maminečky.Vítam tez nove tehulky.
Kitty jsi neprekonatelne dobra.
Jinak jak jste si psali o tom espumisanu na to nadymani v tehotenstvi a i v dobe kojeni se muze.
A KALINKOIVCO ty bolesti v podbrisku mivam taky obcas nic hrozneho,ale mivam to takze vse ok.bud v klidu.
Holky a jeste mi poradte s temi vitaminy nekdo rika ze se po nich rodi velke deti,kamaradka z lekarny zas tvrdi,ze neucinkuji zadne vitaminy kdyz jsou pohromade spravne by se mel brat kazdy vitamin zvlast s ods tupem hodky jinak to je pry spis na zatez jater tak nevim.V pronatalu mi rekli nebrat,gynekolog zas jo jsem z toho jelen ![]()
Ahoj holky,
tak gratuluji všem k dobrým výsledkům testů. Já už jsem z práce konečně doma a do ní jdu až 17.7 HURÁ. Dnes to byla fakt síla, musela jsem toho spousta dodělat, takže jsem byla ve stresu a teď mě dost bolí hlava.
Co se týče koutku pro prcka, tak bohužel nic malovat nebudeme. Jsme rádi, že postýlku nacpeme do ložnice k mojí posteli a to ještě musíme rozebrat celou skříňovou stěnu a posunout jí o 10 cm a jednu skříň odnést do sklepa. Přebalovák umístímě do obýváku vedle jídelního stolu a tím bude náš malý byteček úplně přeplněný. Kočárek se nám musí vejít do naší 1,5 x1,5 m velké předsíňky, no snad půjdou otevírat dveře.
Je to jen dočasné řešení, máme již rok koupený pozemek a jen co vyhrajeme formulářovou bitvu s úřady, tak začneme stavět. Asi to bude bohužel až příští rok ![]()
Tak se mějte holky krásně, já si jdu napustit vanu, abych se zbavila té bolesti hlavy.
Ty vitamíny brát nemusíš, doktor mi řekl, že podle průzkumu se neukázaly žádné lepší výsledky těch, kteří je brali. Mimi se ti kvůli nim určitě větší nenarodí. Já je beru, tak obden, a je to spíše kvůli psychice, mám pocit, že tím mimi prospívám.
Břicho mě taky občas bolí, dnes je to již druhý den, ale snad je to OK
Tak konečně jsou zlobidla v posteli. ![]()
Parfumelo
S těmi vitamíny nikdo pořádně neví.Mimčo si je stejně bere od tebe. Ale při minulém těhu mi dr.říkal,že se asi po nich rodí větší děti.Ale s jistotou ti to nikdo neřekne.Já jsem je u prvního brala tak ob den,a měl 3650g.U Gabky asi tak 2× týdně (jsem sklerotik
) a stejně vážila 3600g.Teď je neberu skoro vůbec (do teď si jen 5ks) a uvidíme.
Ale nemyslím si,že by se mi narodilo mimčo pod 3500g. A to jsme s manžou malí a narodili jsme se oba s váhou kolem 3150g. Podle mě to je jen a jen na přírodě. ![]()
Pa pa J.
Děkuju všem za milé přivítání ![]()
Kitty , gratuluju k úspěšné zkoušce.
KalinkaIvča , díky za přidání do seznámku. Bolesti v podbřišku občas mívám, někdy jako při MS, někdy spíš píchání. Dr. říkala, že je to roztahující se dělohou, dělá si tam holt místo ![]()
Leno , ještě jednou gratuluju k dobrým výsledkům ![]()
Jirabobes , brzy se uzdrav. Není nad to, když babičky pohlídají. Moji rodiče bydlí kousek od nás, když nejsou v práci, tak si rádi Barču vezmou ![]()
Vladi , my žádný dětský koutek nechystáme. Pokud bych ho dělala pro kluka, tak bych asi šla do modré. Barunka má postýlku u nás v ložnici. My spíš budeme muset udělat reorganizaci - Barči pořídit velkou postel, posunout o půl metru vélikánskou šatní skříň a do rohu ještě nacpat postýlku. Sice nebude v ložnici k hnutí, ale časem spravíme pokoje v podkroví a děti půjdou tam.
Tady ten příspěvek jsem „potila“ půl hodiny. Malá je v postýlce, ale nechce spát, tak k ní furt běhám. Určitě jsem toho plno zapomněla ![]()
Já jsem věděla, že jsem ještě něco chtěla ![]()
KalinkoIvčo , s Roanem jsem spokojená. Baruš se narodila v září, takže do začátku léta jsem ji vozila v hluboké vaničce, pak jsme na:,–(ili sportovní sedačku. Vanička je dost velká, fusak i s dekou se tam bez problémů vešly. Dá se s ním jezdit polňačkama, jde pohodlně složit a vozit autem, takže doporučuju.
Parfumelo , podle mého názoru braní vitamínů moc velký vliv na váhu dítěte nemá. S Baruš jsem je brala obden (calibrum) a narodila se s váhou 3,35 kg. Jak psala Jirabobes, je to na přírodě. Teď taky beru tak 3× týdně calibrum a na začátku těhu jsem baštila kyselinu listovou.
Tak, teď už je to snad všechno. Dobrou noc a užijte si prodloužený víkend ![]()
Ahoj maminy!
Zabulienka gratuluju k úspěšné kontrole, to je úleva, když vidíš, že je mimčo v pohodě co?
Kitty paráda, jsi šikulka, že jsi to zvládla a státnice určitě taky dopadnou dobře neboj.
Ivčo bolesti v podbřišku mám taky a taky se mi to stěhuje z jedný strany na druhou. Může to být zvětšováním dělohy a taky mi řikala Dr. že to může být tím jak zvětšující se děloha tlačí na střeva. Předepsala mi magnesium, který stejně zapomínám brát. ![]()
Koutek pro mimčo bude u Akrimka v pokojíčku. Musíme koupit ještě jednu komodu na oblečky a potřeby pro mimi a na té komodě si vybuduju i přebalovací pult, samostatně už by se nám sem nevešel. A spinkat bude mímo zatim s náma v obýváku v postýlce. Máme jenom 2+kk tak to musíme nějak zvládnout.
Parfumelo já teda taky vitamíny beru, ale taky hocně nepravidelně, prostě když si vzpomenu, tak jeden zďobnu. Známá gyn. Dr. mě taky řikala ať dávám pozor, že se po nich roděj velký mimča.
Je pravda, že miminko si bere vitamíny z tebe, takže by nemělo strádat, i když je brát nebudeš, ale mohla by si začít strádat ty. Třeba jenom toho vápníku co z tebe mimčo vysaje, je asi dost.
Zatim dobrou noc Terka
Ahoj holky.
Jdu spát.
Je mi čím dál hůř.Dám si paralen a ráno to snad bude lepší. Babička přišla jen na chvilku na návštěvu.Tak ani hlídání žádné nebylo.
Manža dopoledne spal po noční a odpoledne musel odjet.Tak ani on mi nepomohl.
Ale co…to je život.
![]()
Dobrou noc všem.Pa pa J.
Devcatka s tim paralenem radsi taky bacha me ho dr.zakazal pry nove vyzkumy nepotvrzuji nic dobreho.Me boli hlava denne je to strasny.Ale musim to vytrpet co bychom pro miminka neudelala vidte.Hezky den vsem
Ahoj holky,
tak já jsem před chvílí teprve vylezla z postele. Jsem dneska úplně mimo. Je fakt, že jsem včera trochu ponocovala, ale o půl noci jsem byla už v posteli. Nemůžu se nějak vzpamatovat. Jestli nějáký tlak nebo na mě něco leze…
. No tak jsem si ted uvařila kafíčko a jdu zadělat na koláčky..Snad to zvládnu… ![]()
Jo a chtěla jsem se teptat: přestaly mě najednou bolet prsa, ještě necítím pohyby, ale na ně mám ještě čas..tak jsem taková špatná…je to normální???
![]()
Ahoj holky.
Dneska jsem jen uvařila. A teď se modlím,aby děti byly hodné.Zatím to jde.ťuk ťuk ťuk.Ale kde je do večera…
Lena1
Ahoj.To,že tě nebolí prsa je v pořádku.Mě přestala bolet už dávno.A taky mě to ze začátku zneklidnilo.To víš,už si to nepamatuju.
Jinak piju průduškový čaj.Naštěstí mi celkem chutná.Tak snad mě ty mršky bacily brzo opustí. Dneska jsem si vzpoměla,že když jsem byla dříve v těhu marod,tak se to táhlo 3 týdny.Tak to snad nééééé.
Zatím pa pa.Ještě nakouknu.J.
Ahojte,
Jirabobes , tak co děti, jsou pořád hodné a nechají tě odpočívat?
Leno , mě prsa bolely jen na začátku. Mám je malý, tak je to třeba tím
S Baruš mě taky moc nebolely.
Parfumelo , s tím paralenem jsem to nevěděla. Zrovna předevčírem mě dost bolela hlava, tak jsem si ho vzala. Jednou za delší čas se snad může, ne? ![]()
Holky, už jste tady řešily jména? U některých metříků jsem je viděla. My zatím nejsme rozhodnutí. Zkoušeli jsme s manžou každý napsat 5 jmen a normálně jsme se ani na jednom neshodli
Možná to dopadne tak, že já vyberu pro kluka a manžel pro holku ![]()