Poradna duly
Jana Čurdová
ještě holky, k tomu špinění - nedělali vám na kontrole výtěry - kultivaci? to jsem vždycky potom špinila, může se i po tom vnitřním UTZ.. snad to nebude nic vážného - držím pěsti a Jaaaani gratuluju ![]()
Holky, děkuju za přivítání a gratuluju všem k úspěšným KO. Nečetla jsem všechno, ale všimla jsem si tu i špatných zpráv, chci jen podpořit maminky, kterým to tentokrát nevyšlo. Já to taky už prožila, vím jak to bolí,ale taky vím, že čas a hlavně další zdravej mimísek pomůže na tuhle bolest zapomenout. Držím palečky,ať se příště zadaří.Přes léto si odpočiňte a buďte psychicky v pohodě ![]()
Holky, vám už TP určil lékař? já jdu na KO až 1.6. na tripl testy a napsat průkazku.
je tu někdo kdo čeká druhé mimi brzo po tom 1.? naše děti budou od sebe 21 měsíců.
Leni - moje první dvě jsou od sebe 22 měsíců.. asi proto jsem chtěla třetí, že jsem si je pořádně neužila - prní byla první - klasika - samá nejistota aspoň u mě…po roce a něco jsem byl těhu znova, řešila nevolnosti, a prostě těhu - a najednou tu byla druhá - a já jsem si je neužila opět.. a teďka mají jít obě v září do školky a tak doufám, že občas si to třetí užiju víc
jsem naivní co? ![]()
Já mám termín podle MS 11.12. Ale od začátku jsme cca o týden menší. Takže to vidím na 17.12…to jsem měla vloni revizi, tak se nám to po roce hezky vrátí v podobě miminka ![]()
Nelly tak to jsi odvaha,já si říkám, že je to moje poslední těhu právě kvůli těm nevolnostem,ale člověk nikdy neví.
A jak jsi to zvládala tak malý věkový rozdíl? zajímá mne jak jsi řešila kočáreka spaní, jsem hrozně zvědavá,ale pro mne je to teď aktuální téma č.1 ![]()
Děkuju za odpověď
Jdu si na chvíli lehnout za prckem, jsem úplně KO. ![]()
Jaani - já bych tedy podle ms byla už 11+6, ale já mám dlouhé cykly a vím přesně, kdy byla ovulace, takže jsem si dala termín porodu podle ovu, od ovu odečetla 14 dní a nahlásila doktorce poslední ms 11.3., aby to sedělo. Protože jak to není podle jejich tabulek (cyklus 28 dní a ovu uprostřed), tak akorát člověka budou strašit tím, že se mimi pomalu vyvíjí. Podle utz jsem byla 29.4. 6+4tt (podle ovu 7+0 tt). Tak jsem zvědavá na pondělí, jak se to pohlo a hlavně doufám, že vše bude ok. Taky jsem měla ZT, naštěstí jsem nemusela na revizi.
holky já mám termím podle ms 13.12. a dr. taky říkala,že jsme asi o týden menší,snad nebudu v porodnici na Vánoce-to už chci být s miminkem doma…ale ne! pro miminko všechno-takže klidně i na Vánoce v porodnici
Holky,tak jsem zpátky,asi jste
držely poctivě a tak si můžu oddychnout.Podle dr. je vše bez problémů,nedělal mi ultrazvuk,což mě mrzelo,ale pohmatem měřil velikost dělohy a už vystoupala zhruba do úrovně kyčlí.Pak ještě poslouchal srdeční ozvy,já jsem teda slyšela jen nějaký šum,ale on říkal,že něco tam zachytil,prý to jde blbě slyšet,když je mimi ještě maličké,ale tak budu mu věřit,že se nepletl.Žádné odběry nebyly,až za 3 týdny bude genetika a den na to jdu na velký ultrazvuk-musím k jinému dr.,ale je to jen kousíček,takže mi to nevadí.Taky jsem dostala Torecan na to zvracení a dárkovou krabici pro nastávající maminky,jsou v ní hlavně časáky,vzorky plínek,olejíčků,plechovka kávy bez kofeinu,atd.Ale potěšilo to.Takže další 3 týdny čekání přede mnou,ale aspoň trochu úleva ![]()
Skymaggie - tak moc gratuluju
Takže on ti dělal zatím jen jeden ultrazvuk? Mně ho doktorka prý bude dělat na každé kontrole ![]()
skymaggie píše:
Holky,tak jsem zpátky,asi jstedržely poctivě a tak si můžu oddychnout.Podle dr. je vše bez problémů,nedělal mi ultrazvuk,což mě mrzelo,ale pohmatem měřil velikost dělohy a už vystoupala zhruba do úrovně kyčlí.Pak ještě poslouchal srdeční ozvy,já jsem teda slyšela jen nějaký šum,ale on říkal,že něco tam zachytil,prý to jde blbě slyšet,když je mimi ještě maličké,ale tak budu mu věřit,že se nepletl.Žádné odběry nebyly,až za 3 týdny bude genetika a den na to jdu na velký ultrazvuk-musím k jinému dr.,ale je to jen kousíček,takže mi to nevadí.Taky jsem dostala Torecan na to zvracení a dárkovou krabici pro nastávající maminky,jsou v ní hlavně časáky,vzorky plín
skymaggie píše:
Holky,tak jsem zpátky,asi jstedržely poctivě a tak si můžu oddychnout.Podle dr. je vše bez problémů,nedělal mi ultrazvuk,což mě mrzelo,ale pohmatem měřil velikost dělohy a už vystoupala zhruba do úrovně kyčlí.Pak ještě poslouchal srdeční ozvy,já jsem teda slyšela jen nějaký šum,ale on říkal,že něco tam zachytil,prý to jde blbě slyšet,když je mimi ještě maličké,ale tak budu mu věřit,že se nepletl.Žádné odběry nebyly,až za 3 týdny bude genetika a den na to jdu na velký ultrazvuk-musím k jinému dr.,ale je to jen kousíček,takže mi to nevadí.Taky jsem dostala Torecan na to zvracení a dárkovou krabici pro nastávající maminky,jsou v ní hlavně časáky,vzorky plínek,olejíčků,plechovka kávy bez kofeinu,atd.Ale potěšilo to.Takže další 3 týdny čekání přede mnou,ale aspoň trochu úleva
to je dobře …
![]()
![]()
Romik81 píše:
Skymaggie - tak moc gratulujuTakže on ti dělal zatím jen jeden ultrazvuk? Mně ho doktorka prý bude dělat na každé kontrole
Děkuju,ano jen jeden zatím-na 1. kontrole,no ale tak co nadělám,mimi prý roste,tak snad má pravdu..
Skymaggie - on to prostě každý dělá jinak
A toho 7.6. jdeš na screening? Já jdu 6.6. a už aby to bylo za mnou ![]()