Prosinec 2011 - dle MS

Napsat příspěvek
Velikost písma:
690
14.5.11 16:28
majuska76 píše:
ahojte holky a co si myslíte o tom, jak se říká, že když žena čeká holčičku, tak zvrací často a když kluka, tak nezvrací??? My bysme rádi chlapečka, ale teda zvracím skoro pořád :nevim:

minulý těhotenství jsem zvracela pořád a čekala jsem chlapečka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
14.5.11 17:07

minulé těhotenství mi špatně vůbec nebylo a narodila se holčička … teď je mi zle docela často… tak doufám, že to bude kluk :) ono se to asi podle nevolnosti ale poznat nedá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
14.5.11 17:47

Janie - já na revizi byla, i když jsem během noci potratila též samovolně zamlknutý plod. Jak píše Kaa, bylo to drsné, nevěděla jsem co dělat, tak jsme jeli do nemocnice, tam mi řekli, že všechno je pryč, zůstala jen sliznice 16 mm a že půjdu na revizi, abych nedostala nějaký zánět dělohy. Myslím, že to bylo naprosto zbytečné, zvlášť když jsem pak četla, že někteří doktoři sami čekají, jestli to neodejde samo,je to daleko šetrnější než revize. Navíc bez revize se můžeš hned snažit zase a většinou to hned vyjde, říká se, že e jak pohnojeno. Mě doktor řekl, že za 2 MS po té revizi klidně můžu těhotnět, což se i přesně stalo. My dodrželi šestinedělí (není to 6 neděl, je to období do1MS po revizi, každý to má jinak. Já od revize nepřetržitě až do té první MS pila kontryhel, listovku jsem vysadila a začla až po té první. Ten kontryhel je i na hojení dělohy. Hlavně buď v klidu, ono to, že se cítíš dobře, může být zrádné. Takže žádný sport na břicho, ať má děloha klid se zahojit. Tak mě to řekl doktor. Buď silná!!! :hug:

Kaa - pokud jsi potratila, nenech se na revizi přemluvit, já už bych to znovu neudělala bránila se tomu zuby nehty. Myslím, že ta nemocnice mi to udělalla jen kvůli výkonu. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
14.5.11 18:12
Janie Bast píše:
Ahojik Holky.
Kaa, to je mi líto. Tak to si můžeme podat ruce.
K tomu, jak holky stresujete. Vím, že to moc nejde, ale nedělejte to. Já to sice netušila, bylo to jako rána z čistého nebe - bylo mi nevolnno, což mělo znamenat, že hormon tam je a že je asi vše OK. A nebolelo mě břicho, nic. Prostě se to stalo jen tak. Ale to neznamená, že to potká vás všechny. Nepřivolávejte to. Užíívejte si prcka. :)
Já se trochu uklidňuju tím, že ZT se většinou neopakuje. Stane se 1 - 2×, ale jinak pak už ne. Pokud je vícekrát, tak to není náhoda.
Měla bych otázky k těm, které už tím prošly.
V nemocnici mi dali takový ty papíry, co budou dělat a co pak já mám dělat a nedělat. Min. 14 dní bez sexu. Na netu jsem četla, že mám dodržet šestinedělí. Tak nevím. Cítím se výborně, jako by mi nic nedělali. Ždáné bolesti, dokonce ani skoro žádné špinení. Včera krvácení, ale pak už nic. Mám jen hojnější výtok. Bolesti v podbřišku jsem měla jen první dvě hodiny po operaci, ale to jsem neměla ani chodit, tak jsem se prospala a pak už vpohodě.
Tak a teď další otázky. Když beru Acidofolan (1000 microgramů kys. listové, 14 mg železa, 0,5 microgramů vetamínu b12), tak k tomu ještě můžu i ten kontryhel? Nechtěla bych se předávkovat. Ale chtěla bych se co nejvíce a nedříve dát dohromady.
Samo, že občas brečím, mrzí mě to, ale holt už to nevrátím. A chci, aby příště už to vyšlo. Můj manžel je úžsaný a moc ho miluju, protože mě opravdu tak moooc drží nad vodou. :huban:
Jestli jsem něco zapomněla, tak mi prosím popište co nejvíce info, jak se dát zase dohromady. Ještě jsem nebyla u gyndr a jsem zvědavá, co řekli vám.

Janie: ono je to trochu zrádný, radši se šetři.
já se těsně po revizi cítila úplně v pohodě - ještě zabíraly léky na bolest, měla jsem v nemocnici trochu výstup se sestrama, tak jsem byla šťastná, že jsem s manželem a hned jsem si prosadila procházku (na revizi jsem byla v 5 odpoledne, v 10 večer jsem šla domů a rovnou na procházku - trajdali jsme venku do půlnoci), pak se to probudilo a pěkně to bolelo, ale ještě druhý den jsme šli ven na dlouhou procházku a cítila jsem se až na tu bolest břicha fajn. pak mi ale tejden bylo na umření, spala jsem 12 hodin, pořád jsem byla příšerně unavená a bolelo mě pořád břicho - a na to mi teda opravdu hodně pomohl ten kontryhel.
no ale přiznám se, že my jsme dodrželi hodně zkrácené šestinedělí - vlastně z něj bylo jen šestidenní :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
14.5.11 18:20

jittu:
já ti nevím, já mám za sebou obě varianty - jak samovolný bez revize tak samovolný (neúplný) s revizí, a popravdě nevím, co bylo horší. po tom prvním bez revize trvalo půl roku než jsem znovu otěhotněla, po revizi se mi to povedlo hned po první ms (neplánovaně, fakt jsem nečekala, že se to může povést)
revize sama o sobě je humus - nemocniční prostředí, narkoza… prožít to doma v soukromí je psychicky asi lepší, na druhou stranu v té nemocnici jsem to tolik neprožívala, jak jsem nevěděla, co mě čeká, a jak mi pak bylo po narkoze špatně, a pak jsem byla strašně šťastná, že jsem z tý nemocnice vypadla..
připadá mi jako nesmysl revize třeba v 5.tt - to tam se mnou byla nějaká paní - potratila sotva zjistila, že je těhotná, to mi přišlo zbytečný, to by se vyčistilo samo. ale třeba v 8-9.tt už to podle mě je asi lepší s revizí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5917
14.5.11 18:28

Jittu, děkuji za tvé info.
No já dnes šla pomalinku k babičce, asi kilometr, ale opravdu jsem to zvládala jen pomalinku. Hned jsem se zadýchávala a byla jsem jakoby unavená. Takže abych se nepřepínala, tak jsem se fakt šourala. Myslím, že kdybych potkala želvu a šly jsme stejným směrem, tak vyhraje v rychlosti. :D
Děkuji za vysvětlení toho šestinedělí. Já to brala automaticky jako 6 týdnů. :oops:
Ani mě nenapadlo si o tom nic přečíst. Nějak poslední dobou raději toho moc nečtu, protože nakonec myslím, že vše, co člověk přečte se musí brát s rezervou, protože co diskuse, článek a další věci, to jiný názor.
Už ani moc nešpiním, tak snad to bude brzy OK. No tak to bych ten kontryhel měla koupit asi co nejdříve. Myslím, že listovku budu brát zatím dál. Doberu ten Acidofolan a pak asi koupím něco jiného. Když Kaa poradila, že ten acidofolan má té kyseliny listové mooooc a to taky není dobré. Zkusím se podívat na něco dobrého, ale přitom cenově dostupného. Vím, že na zdraví se nemá šetřit, ale některé léky jsou prostě předražené jen kvůli značce.
Stále ještě jsem sama doma s pejskama a čekám na manžela a moji maminku až přijedou z práce. Manžel a jeho podpora a objetí mi moc chybí. Sice už nebrečím, ale stejně jsem smutná.
S tou revizí nevím… Možná by to samo odešlo, možná ne. Ale s tím, že jsem nešpinila ani neměla bolesti nebo tak, tak myslím, že asi bylo lepší, že to vybrali pryč. Kdyby to začlo uvnitř nějak hnít nebo něco, asi by to taky mohlo udělat paseku. Ale pravda je, že teď se hned každý stresuje a posílá na testy a straší se. Dříve to nebylo a možná v nečem to bylo lepší. No vše má své pro a proti.
Já se teď budu každopádně hodně ohlížet, abych se dala dohromady, jak psychicky, tak fyzicky. Pak nakoupím ovu testy, těhotenské testy a pojedu zase jako drak.
Za to manžel naše nové snažení pojal velmi prakticky. Řekl, že příště, až budeme se moct snažit, tak si zajdu ke gynekologovi, aby mi řekl, jak mám velký folikul a kdy dojde k ovulaci, že minule to vyšlo. :D Dacan, aby se náhodou nepředřel. :D Ale přišlo mi to vtipné, jak si to představuje jednoduše. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
14.5.11 18:34

Janie - ted je to těžké, ale zase to přebolí a bude dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
14.5.11 20:01
majuska76 píše:
ahojte holky a co si myslíte o tom, jak se říká, že když žena čeká holčičku, tak zvrací často a když kluka, tak nezvrací??? My bysme rádi chlapečka, ale teda zvracím skoro pořád :nevim:

No snad máš pravdu,to by se mi líbilo :wink: .Ale těch pověr je víc.Třeba že když maminka čeká chlapečka,tak zkrásní a má bříško do špičata.U holčicky se zase pleť zhorší a bříško kulaté..Ale těžko říct.
Já mám zrovna takové kombinace,nevolnosti,ale o pleť se najednou nemusím vůbec starat,břicho zatím samozřejmě bez tvaru,atd..
Musíme si počkat no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
14.5.11 20:25
jittu píše:
Janie - já na revizi byla, i když jsem během noci potratila též samovolně zamlknutý plod. Jak píše Kaa, bylo to drsné, nevěděla jsem co dělat, tak jsme jeli do nemocnice, tam mi řekli, že všechno je pryč, zůstala jen sliznice 16 mm a že půjdu na revizi, abych nedostala nějaký zánět dělohy. Myslím, že to bylo naprosto zbytečné, zvlášť když jsem pak četla, že někteří doktoři sami čekají, jestli to neodejde samo,je to daleko šetrnější než revize. Navíc bez revize se můžeš hned snažit zase a většinou to hned vyjde, říká se, že e jak pohnojeno. Mě doktor řekl, že za 2 MS po té revizi klidně můžu těhotnět, což se i přesně stalo. My dodrželi šestinedělí (není to 6 neděl, je to období do1MS po revizi, každý to má jinak. Já od revize nepřetržitě až do té první MS pila kontryhel, listovku jsem vysadila a začla až po té první. Ten kontryhel je i na hojení dělohy. Hlavně buď v klidu, ono to, že se cítíš dobře, může být zrádné. Takže žádný sport na břicho, ať má děloha klid se zahojit. Tak mě to řekl doktor. Buď silná!!! :hug:Kaa - pokud jsi potratila, nenech se na revizi přemluvit, já už bych to znovu neudělala bránila se tomu zuby nehty. Myslím, že ta nemocnice mi to udělalla jen kvůli výkonu. :-(

Taky se té revizi dost bráním, ale dnes jsem mluvila po telefonu s doktorem, abych věděla co mám dělat. A ten tvrdí, že v takovémto stupni těhu to bez revize nejde, že tam prý vždy něco málo zůstane a může se mi tam prý rozjet nějaký obr zánět. Tak nevím, byla jsem přece jen už 10.tt, plod odpovídal přesně vělikosti, jen sdríčko přestalo bít. Revizi jsem podstoupila 5.11. a tři měsíce po tom jsem byla neustále na hromadě :cry: Díky za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
15.5.11 07:39

Dobrý ráno holky :mavam: :mavam: Od pátku jsem tady nebyla ted jsem vás všechny dočetla, ale je toho moc nevim na co dřív odpovídat :think: Holkám co maj za sebou ZT přeji aby se dali brzo do kupy hlavně psychicky to dělá své a brzy nové spokojené těhu bez komplikací. Někdo se tu ptal na dovolenou tak mi pojedem dvakrát do chorvacka jednou v červenci a jednou v září pži dětech jsem taky byla a vše bylo ok doktor mi řekl že moře naopak léčí.O jménech nevim jestli jsem se už zminovala. U nás je to složité. Jsme rozvětvená rodinna moje matka ze 6 dětí otec z 5 manželova matka z 5 dětí otec ze4 a ty už maj všichni děti a nekteré ty děti už maj taky děti takže spousty jmen už v rodinně máme :-) Já mám doma Sebastiana a Jennifer jsem pro jména netradiční co se moc neopakujou nemusí být vyloženě cizí. Proti českým jménum nemám nic, ale vadí mi když jsou ve školce třeba tři Elišky a Matyášove. Ke klukum jsme zatim měli Kevin, Alex, Mikuláš, ale pak jsme to zamítli mě by se třeba líbil Zikmund a říkala bych mu Ziky :mrgreen: :mrgreen:pak jsem řekla Adrian a manžel se toho hned chytil už neřiká miminko,ale Adik nebo Adrianek jenže mamča mi to zošklivila že je to ruské jméno a tak.U holky se mi líbila Elizabeth jenže manžel řekl že ji nechce že jí budou řikat Lízo jako koze tak sofinka?, ale těch už je právě ted hodně tak manžel navrhl Noemi, ale proto neni zdrobnělina tak jsme se bavili ještě o Ester. no holky mám to těžký poradte budu ráda za vaše názory i nové návrhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
15.5.11 10:43

Dobré ráno všem bojovnicím vezdejším.Já měla tedy krušnou noc!Už byl v úvaze i výlet na pohotovost,nakonec jsem se rozhodla trpět.Po celém dni spánku jsem si říkala,že bych si mohla trochu zdřímnout :wink: .Ale.Včera jsem v sobě neudržela jediný kousek jídla a skoro ani žádné pití, zvracela jsem 5× i když nebylo už kolikrát co a díky tomu dávení jsem si namohla břišní a hrudní svaly, zablokovala si mezižeberní nerv-což teda s prominutím bolí jako kráva a uhnala si parádní bolest hlavy.Takže nevím co to bylo,ale ani bdění ani spánek,spíš takové halucinování způsobené vlčím hladem a bolestí.Ale hlad nehlad,zvracet se mi chtělo úplně ze všeho,díky mému čichu ovčáckého psa mi dokázal smrdět i vzduch, čisté povlečení,sama sebe jsem nemohla ani cítit,prostě hrůza.A třešinka na dortu?Trochu jsem zakašlala a v tom LUP,něco hooodně bolestivého se mi přihodilo v břiše,to mě tak vyděsilo,že se mi srdce arytmicky rozbušilo,což způsobilo závrať a další chuť zvracet.Mezitím jsem zázrakem asi na pár minut usnula,pak přijel přítel,byl známým na svatbě jako výpomoc a přinesl spoustu cukroví,tak jsem se tím cpala se slovy,ať se děje co se děje a kupodivu se to ve mně udrželo.Nicméně od toho lupnutí v břiše mě docela bolí podbříšek,hlavně vpravo.Tak tajně doufám,že jsem se jen nějak špatně pohnula a zítřejší kontrolu už tlačím i očima…
Holky holky,takové stavy si představuju spíš těsně před porodem,ale v 10.tt?No,nedá se nic dělat,doufám,že jste na tom o hodně líp a omlouvám se za sáhodlouhý projev,ale mám obavy,že dnes mě čeká velmi podobný den.Potřebovala bych si doma pouklízet a vůbec to nedávám.. :-( :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
15.5.11 11:04

Skymage: Teda vůbec ti to nezávidim já to znám přesně takovehle stavy jsem měla při obou dětech trpěla jsem hlady a jakmile jsem k něčemu jen čuchla už jsem zvracela naprázdno. Ted je to jiný ze začátku jsem měla jen občas nechutě a ted už mi neni vůbec nic naopak pořád jim a pořád mi kručí v břiše. dřiv jsem nejedla a přibrala 30kg tak ted to chci vidět :mrgreen: At je ti brzy líp poleví to neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
15.5.11 11:25

Ahoj holky :mavam: taky jsem měla krušnou noc,takove bolení střev a šlo to do zad ze mě lítala jen voda.jsem byla pořád na záchodě že bych nedoběhla,ještě k tomu mě bolí v krku jsem jak zmlácená.Koupila jsem si ty Propolki a docela na chvilku od bolesti pomužou.taky je u Vás tak hnusně?od rána pršelo ted aspon přestalo.Luky nám uvařil svíčkovou s knedlíčkem mnam šikula.doufám že se nepo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
15.5.11 12:17

Ahoj Bibi tady je taky zamračeno a mokro. mnam svíčková tak dobrou chut my budem mít čevabčiči, ale uvařit si ho musim sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
15.5.11 12:50

Ahoj děvčata! To je mi líto, že je vám tak zle. Ale prý čím je mamince hůř, tím se fazolce daří líp. Mě špatně není vůbec, jen občas večer mě něco natáhne na zvracení. Jinak nic. jsem z toho nervozní, na to, že jsem v 10tt, tak příznaky velice žádné. Zítra mám druhou KO u doktora, už aby to bylo a vše bylo OK. Krásnou neděli všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí