Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Niky,
tohle je strašné
Znám to z téměř vlastní zkušenosti. Jsem dětská sestra a pracuju na onkologii. Uvidíš, že maminka toho malého bude neuvěřitelně silná a spolu ještě zažijí opravdu hodně krásných chvil. Budte s nimi, i když třeba jen po telefonu, návštěvách. Tohle se nedá pochopit, je to prostě neuchopitelné, nevyslovitelné…
Myslím na ně, na vás na všechny!
Mám 5ti měsíčního syna a nedovedu…nedovedu si předtavit, že bych měla čekat až umře… To nejde!!! Život je tak moc nespravedlivej. Proč ty dětičky??? Sakra proč… Kdyby Bůh existoval, tohle by nikdy nedopustil… NIKDY!!!!!
![]()
Přeju hodně sil, hlavně to nevzdávat…
Nemám co říct..
Hned jak se maličkej probudí, dám mu asi tisíc pusinek. Je mi líto, že to nemůže udělat každá maminka!!!!
![]()
Niki - s maminkou chlapečka soucítím,m usí cítít nejen bolet ale i ohromnou bezmoc. Vím, že Bůh jim bude v té bolesti oporou.
ha-ne-le - ty jsi trubka, to mám fakt nejradši, když člověk v Boha nevěří, ale jak se stane něco zlého hned vyrukuje s tím, že to je ten důvod proč Bůh není. Vzpomeneš si na něj také někdy, když se tanou krásné, nevysvětlitelné, nepravděpodobné věci?
Někdo věří,někdo ne,ale asi každého občas napadne,když ve zprávách vidí ty ošklivé věci,co se dějí dnes a denně,kde je „ten“ dobrotivý bůh..Ale když v něj někdo věří a pomáhá mu to,je to jeho věc a já neodsuzuji..Ale mně se tohle stát,tak pro mně končí život i s tím maličkým,bůh nebůh..Je to tak strašně smutný,že se to nedá ani vyjádřit
![]()
Je to tak smutné a svírá se mi u srdíčka. Naše holčička bude mít za pár dní 6 měsíců a bojím se o ní od prvního dne. Na tohle téma jsem citlivka a nejhorší je, že takové neštěstí se nedá ovlivnit. Vůbec si nedokážu představit něco podobného prožívat. Cokoliv co člověk napíše je málo. Malinkou k sobě tisknu kdy jen mohu. Miluji ji k zbláznění. Snažím se porozumět proč se to či ono děje, ale jedno vím jistě, že nikdy nepochopím proč šmejdi si užívají života a bezbranné miminko k tomu nedostane ani příležitost. Přeji jim moc sil a chápavé okolí.
Kazdy den jsem se za nej modlila a modlim se i za svoji dcerunku a t je zdrava a stastna nic vic nechci
![]()
nikdo za to nemuze. Ale ja to jen neumim pochopit, proc male deti???
Klanim se maminkam ketre prisli o miminko a zvladli, uctu!
Vazte si svych detatek i kdyz obcas stvou ale vpomente si na toto, milujeme je, privedli jsme je na svet aby mohli zit, radovat se, smat se…
Proc to nezazije i on??? ![]()
To je přesně to,co mně také pokaždé napadá-proč děti? nevinné a bezbranné,co nikomu neublížili..Je to zlý sen ![]()
Sorry za Boha, nikomu víru neberu, někomu pomáhá… někdo v něj nevěří!!
Názory už raději nevyjadřuji.
A mamince miminka přeji ještě jednou hodně sil!! Soucítím s ní…s celou rodinou samozřejmě.
Posílám mooooooc sil!!!!! Možná bych nějakého léčitele zkusila… Vím, že někdo v to nevěří… ale já bych zkusila všechno, byť by to bylo „sebehloupější“… Opravdu posílám hodně síly
A na maličkého budu myslet!!!!
![]()
Co se na tohle dá říct, nebo napsat........
I cizího člověka taková věc srazí na kolena…už půl hodiny přemýšlím co napsat…tohle je noční můra všech rodičů…s něčím takovým se nedá smířit.Smířit se člověk může s čímkoli-co je míň strašný, než smrt dítěte........
Pro mě je tohle na pozemským životě to nejtěžší-žít s vědomím, že umírají děti…neexistují slova útěchy prostě neexistují-na něco takového ne.......
jako máma vidím v každém dítěti to svoje…je mi to moc, nepopsatelně moc líto…
Příspěvek upraven 12.09.11 v 22:50
tečou mi po tvářích slzy, je mi to neskutečně líto…
Nikdy jsem nebyla věřící, ale po narození našich dětí jsem svůj postoj přehodnotila a často prosím, aby byly zdravé.
Jinak myslím, že zrovna víra může být v podobných situacích naopak velkou oporou, ale né každý to samozřejmě tak může brát.
Přeji hodně sil! ![]()
A bohužel přesně v takových chvílích si uvědomím, jaké řeším někdy malichernosti........je mi to strašně líto
Přesně tak pořád si na neco stezuji a pritom nemam na co
pry uz ma telicko velmi zeslable, nabidl a jsem jim toho lecitele ale Lenka uz nemuze tak snad to zkusi i kdyby to melo byt to posledni co by bylo…
![]()
Tohle absolutně nechápu, PROČ???
V jedné diskusi jsem psala, že smrt je největší spravedlnost světa. Opravuji, NE U DĚTÍ!!! U těch je to největší nespravedlnost.
Maličkému, jeho rodičům a nejbližším hodně sil!
![]()