Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Najhorsie je podla mna cakat na smrt. Ale aj doktori sa mozu seknut, mojej babke jeden povedal ze sa vlastnymi rukami uz v zivote nenaje … vysla z toho asi za dva roky. Mna obvodak na pravidelnej prehliadke kvoli praci pred troma rokmi informoval ze nikdy nebudem mat deti a ze to mam vysvetlit manzelovi ![]()
A este k Bohu, ktosi ho tu spominal. Boh vas nikdy nenavstivi skuskou tazsou, nez zvladnete. A preto sa ja nemodlim aby chlapcek prezil, ale aby sa vsetci naucili svoju lekciu bez toho, aby chlapcek umrel ![]()
pravda doktori se mili .. memu tatovi rekli ze nebude uz nikdy chodit po uraze a za rok a neco???? chodi, beha, jezdi na kole .. jako kdyby nikdy s pateri nic nemel … deji se zazraky ![]()
svatkaaa píše:
ja sama ted byla v nejistote dva tydny … podezreni na cystickou fibrozu - smrtelna nelecitelna nemoc .. vim jak mamince je .. ale u nas to nastesti dopadlo dobre - je jen prenasec takze uplne zdravej, jen kdyz narazi na partnerku s tim genem prenasectvi tak jejich dite umre, jedine co prcek pak musi si zensky testovat jestli to nemaji.
a kdyz ctu tohle .. tak … nemam slov.
jen preji rodine hodne sili a at si uzivaji kazde minuty co s nimi prcek je
No, asi ne vždy, otec i matka jsou nositely infantilního genu způsobující cistomikrózu, pravda, ze 7mi dětí jsem já co zlobí doteď bez větších zdravotních problémů. Když jsem čekala první dceru, tak se mne na genetice Mudr ptal jestli jsem zázrak nebo omyl přírody.(když viděl lékařské zprávy rodičů a mé jako miminka)
Třeba se ještě vše nějak zvrtne a otočí.
Myslím, že by se nemělo přestat doufat…
Je to strašný, spát jsem pořádně nemohla, jak mi to leží v hlavě
![]()
nam v pondeli na genetice ta doktorka rekla ze pokud dite ma ten gen CF tak to rodice mit musi, jeden urcite, pokud oba je jen 25% ze bude zdrave. proto je to prenasecstvi, prenasi se to z generace na generaci .. ale asi vyjimky jsou ve vsem .. ![]()
presne doufat se musi porad.
Ahoj holky tak se hlasim o deni situace. Honzicek je stale na tom stejne, nevijou co s nim bude. Jeste se ceka az prijete nejaky docent a pak se uvidi, jeste se spekuluje o tom, ze by ho asi odvezli do Brna
Niky,tak oni dostali určitou šanci,že až přijede docent,tak je šance,že by se dalo ještě něco dělat?Nebo spíše on má jen rozhodnout,v jaké nemocnici bude malý ležet?A on je na přístrojích,nebo si ho můžou ev. vzít domů?
Držím palečky, ať je docent „posel z nebes“ a na něco přijde…!!!!!!
![]()
Lasicko zas tolik se s nami o tom nechteji bavit takze zatim vic nevim
zase az pristi tyden budeme neco vedet
co vím, tak Brno je nejlepší, daleko lepší než Praha. Osobní zkušenost maminky s nemocnou holčičkou.
Mamince miminka přeji hodně sil.
S tím léčitelem bych to opravdu zkusila. Sestřenice mého manžela má chlapečka, kterému asi ve 3 měsících diagnostikovali rakovinu. Doktoři nedávali moc naději a tak vyzkoušeli léčitele. Chlapeček se z toho dostal, teď jsou mu 2 roky a (musím zaklepat) je zdravý!
Ahoj holky tak Honzikovi odstranili z hlavicky dokonce i nejakou cystu a ma nador tedy v cele hlavicce. Cekaji na docenta jestli jim da nejakou nadeji. Pokud pry na tom bude lepe odvezou ho do brna.
Ale je na tom zle, pry se nesmeje uz ani a nemuze hybat nozickou ![]()
… držím vše co mám, ať docent na něco přijde, ale asi to nevypadá moc nadějně. Proč???????? ![]()