Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Niky7 píše:
Ahoj holky tak Honzikovi odstranili z hlavicky dokonce i nejakou cystu a ma nador tedy v cele hlavicce. Cekaji na docenta jestli jim da nejakou nadeji. Pokud pry na tom bude lepe odvezou ho do brna.
Ale je na tom zle, pry se nesmeje uz ani a nemuze hybat nozickou
Pořád se za chlapečka modlím, myslím na něj a věřím v zázrak!!!!
![]()
Panebože… Modlím se s vámi
Musíte věřit ze to dopadne dobře… ![]()
Přidávám se k vám!!!!Držím všechny palečky a pěsti
Musí to přeci dobře dopadnout!!!!!
Je mi z toho zle…fuj!!!!
Andulis píše:
Niky,
tohle je strašnéZnám to z téměř vlastní zkušenosti. Jsem dětská sestra a pracuju na onkologii. Uvidíš, že maminka toho malého bude neuvěřitelně silná a spolu ještě zažijí opravdu hodně krásných chvil. Budte s nimi, i když třeba jen po telefonu, návštěvách. Tohle se nedá pochopit, je to prostě neuchopitelné, nevyslovitelné…Myslím na ně, na vás na všechny!
Též jsem pracovala na onkologii… Neumím si představit starat se o takto nemocné DĚTI,
o takto nemocné tak malé MIMINEČKO
… Věřící nejsem, ale jestli Bůh je, jak může toto dopustit, je to strašné!!
Vím jak rodiny takto nemocných trpí, kor když jde o dítě, musí to být nevyslovitelná bolest. Snad všechno dobře dopadne a nebo se to miminko nebude trápit dlouho ![]()
Moje miminko se narodilo s nádorem s houbným, ale jinde.
Hned od jeho 14 dnů jsme najeli na pomalu roční chemoterapii..
Můžu vám říct, že takových dětí je hromada, ale prostě maminky zdravých dětí si to neuvědomují, že mají štěstí , že neřeší, že jim může umřít dítě, ale řeší prdíky, které mléko,jestli váží dost atd. Jednu dobu jsms e tomu orpavdu smála, jaké malichernosti tady maminky řeší, ale pak jsem si řekla, ani valstně netuší, co je to opravdu problém ![]()
Zvládli jsme to, syn má pomalu 4 roky, ale můžu říct, že jsem se naučila syna milovat až okolo roku, protože jsem se emohla ani na něho podívat, jaká to s ním byla hrůza a nechtěla jsem ho
![]()
Ale kdo tam nebyl, nepochopí. Dokonce i moje tchýně, která tam byla místo mě dva dny, protože jsem onemocněla, tak hned první den se zhroutla a nebylo to ani její dítě..
Takže přeju rodině hlavně nervy a zázrak ![]()
Brečím jako želva a v náručí tisknu svůj tříměsíční poklad… Posílám moooc sil a doufám v zázrak, že mu ještě medicína pomůže. Držím miminečku palečky a myslím na vás všechny ![]()
Příspěvek upraven 19.09.11 v 10:07
Je mi to moc líto a ani neumím říct jak, nedovedu si to sama ani představit a tvé sestřenici a jejímu muži přeji hlavně velkou podporu a lásku, kterou určitě moc potřebují. A také v co nejkratší době jinou láskou, kterou alespoň trochu zaplní svou ztátu po svém milovaném. Vím, že je to hrozné, ale je to většinou jediný lék na tak strašnou událost, kterou prožívají.
![]()
Dekujeme vsem za podporu. Behem dneska nebo zitrka by mel prijet.
Je to strašný, s tímto se člověk asi nikdy nesrovná
. Já mám dvouměsíčního kluka a při té představě, že bychom prožívali to, co tvá sestřenice, mám slzy v očích.
Známé zemřel chlapec v deseti letech na meningokoka, měla příšerné stavy (čemuž se nelze divit), pomohla jí až péče psychologů.
Miminku bych strašně moc přála, aby se uzdravilo ![]()
Děti by neměly umírat, v žádném věku. Už je to přes rok, co jsem přišla o první mimi, i když čekáme druhé, nedokážu se zbavit strachu a pocitu beznaděje. Nikdo mě nedokázal povzbudit, rady typu čas vše vyléčí, při dalším zapomeneš na první, to se prostě stává, mi opravdu nepomáhaly.
Pak jsem si ale povídala s tetou (ta o mimi nevěděla). Ona hodně věřří na duchovno a zabývá se vším co má v sobě mystiku a ta řekla něco, co mi pomohlo se aspoň částečně vyrovnat se ztrátou.
Každá duše si musí odžít svoje. Když zemře někdo velmi mladý, třeba miminko nebo když jde o potrat, tak to znamená, že tahle dušička už má splněno a jde o úroveň výš. Prostě už jí chybělo k „povznesení“ jen maličko. Řekla, že takovým dušičkám už je krásně, nic jim nechybí a nic je netrápí, měli bychom jim přát jen pokoj a mír, už je nečeká žádné utrpení…
Možná si myslíte, že je to nesmysl, ale bylo to to jediné, co aslespoň trochu dokázalo ulevit od bolesti.