Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je to hrozne,ja sama mam doma 5 mesicniho chlapecka a nedokazu si predstavit ze by mi umiral. Vsem Vam preju hodne sil
To je hrozný
Úplně se mi udělalo od té předstvy špatně. Tohle by se dít nemělo
![]()
eva valoi píše:Jura007 píše:Jenže Juro,když ti umírá nebo umře dítě, tak tě žádný takovýhle filosofický myšlenky neutěšej. Prostě ne ne ne.
Kdysi jsem se potkal se zajímavým a přitom nenápadným člověkem. Pracoval v jedné fabrice u mašiny - a přitom to byl mistr nějakého východního filozofického směru, nevím přesně. Já jsem měl zrovna dost mínusové období - díky pomluvě jednoho „kolegy“ jsem přišel o dost dobrou práci a tohle jsem bral jen jako náhražku. Tak jsem s ním dal řeč o té situaci - a on povídá:„Každý člověk, kterého v životě potkáš, tě má cosi naučit…“ A to by, zakladatelko, mohlo být východiskem i pro tvou sestřenici. To, že jí takto odejde milovaný a velmi blízký člověk (přitom bezbranný) by ji mělo posunout někam dál.
Ptal jsem se ho: „Jak poznám, co mě ten člověk měl naučit?“ A on říká: „To je ta nejtěžší věc na světě. Na tu neexistuje žádný návod.“
Já si vůbec neumím představit, co bych v takové situaci dělala, to je totiž nepředstavitelný a kdo to nezažil, tak to stejně nikdy úplně nepochopí(a čím míň lidí tu hrůzu zažije, tím líp.
Samozřejmě umřou babičky, jednou přijdeš o rodiče, možná i přežiješ nějakého sourozence, ale tohle - to je úplně jiná kategorie.
záleží na člověku. Třeba tahleta filozofie zrovna hodně pomáhá mé kamarádce co s holčičkou taky bojovali (doufám, že už můžu použít minulý čas) s nádorem na mozku o život. Žádná z nás, které se to nestalo, to nedokáže posoudit.
Niky7 píše:
Holky moc vam vsem dekuji, aspon mam nejakou podporu holky z me diskuze to berou jak beznou vec, pry at si to tak neberu, psala jsem ze kdyz si to predstavim na sve dceri tak je to hruza, oni proste at si to nepredstavuji, ale to nejde, vy jste si to take predstavili. Dekuji vam vsem za podporu opravdu me to nas hreje, diky vsem!
Niky to nemyslíš vážně
No tak holky si zřejmě myslí, že ti takovým způsobem pomůžou, nebo jsou bohužel neskutečně neempatické-to ať se na mě zlobí kdo chce ![]()
Pomoct se nedá… a tak přeji miminku klidný odchod bez bolestí, mezi ostatní andělíčky, je jich tam, bohužel spousty…
a rodičům… co těm, na to není co říct.. teď bude jejich vzájemná láska jediná pomoc v jejich utrpení.
Nebudu se rozepisovat, proste hrozne!!!! Dneska jsem klukovi vynadala a ted toho uplne lituju a rikam si hlavne at je zdravej, kdyz tohle ctu.
Niky7 píše:
Holky moc vam vsem dekuji, aspon mam nejakou podporu holky z me diskuze to berou jak beznou vec, pry at si to tak neberu, psala jsem ze kdyz si to predstavim na sve dceri tak je to hruza, oni proste at si to nepredstavuji, ale to nejde, vy jste si to take predstavili. Dekuji vam vsem za podporu opravdu me to nas hreje, diky vsem!
Taky nechápu, jak toto mohl někdo napsat..Ale nemyslím si, že by maminky byly neempatické a neměly strach, spíš to mohly myslet tak, že takové věci se prostě občas stávají, ať chceme nebo ne..Chtěly Ti „neobratně a netaktně“ pomoct ![]()
Ja nevim no, ale potrebovala jsem utesit a ne vedet ze se to proste deje to ja vim, ale vam vsem dekuji
Niky7 píše:
Ja nevim no, ale potrebovala jsem utesit a ne vedet ze se to proste deje to ja vim, ale vam vsem dekuji
holka to je děsný a je mi z toho špatně,jen co to čtu. Na to nemám co říct jenom Buh s váma.život je opravdu drsný a užívat každého doušku života jenom proč malé bezbrané miminko? Hodně sil rodičům
to je strasny .. na to rict snad ani nejde … ale mam jeden pribeh .. ma kamardka ma uz 23 let a nador ma v hlave od narozeni .. doktori ji porad od mala rikaji max rok a je porad s nama .. operace nejde , je to tam nejak zamotany mezi vsim tak do toho sahat nesmeji, jen se ceka .. ale je tu porad. treba to dopadne podobne a prcek tu zustane jeste nejake ty roky ![]()
ja sama ted byla v nejistote dva tydny … podezreni na cystickou fibrozu - smrtelna nelecitelna nemoc .. vim jak mamince je .. ale u nas to nastesti dopadlo dobre - je jen prenasec takze uplne zdravej, jen kdyz narazi na partnerku s tim genem prenasectvi tak jejich dite umre, jedine co prcek pak musi si zensky testovat jestli to nemaji.
a kdyz ctu tohle .. tak … nemam slov.
jen preji rodine hodne sili a at si uzivaji kazde minuty co s nimi prcek je ![]()
Já vůbec nevím, co bych měla napsat
. Je to strašné, když takový drobeček musí čekat na smrt. Pro miminko to asi bude vysvobozením. Ale co pro rodiče? Jak ti to zvládnou? Strašně bych si přála, aby se stal nějaký zázrak, aby se lékaři zmýlili ![]()