Prostřeno na Primě - sledujete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.12.11 19:58

Já si tedy nemyslím, že lhal, že neumí česky, mám kamarádku v Anglii už nějakých 5 let, sem moc nejezdí a tam nyní studuje, tedy češtinu nepoužívá a letos v létě, když tady byla, měla opravdu problémy s tím, že jí spoustu slov vypadávalo nebo je už neuměla použít. A nejhorší bylo čtení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
26.12.11 20:44

Bydlení super, hostitel zvláštní :nevim: a jídlo mě neoslovilo..ale vypadá to na dobrou partu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
26.12.11 21:05

Dneska jsme nestihla,byli jsme na návštěvě..Jdu si to hned pustit..

• Citovat
  • Upravit
9216
26.12.11 21:20

ahoj, prostřeno sleduju, dneska se mi to líbilo, bylo to jiné než jindy.
A nejvíc mě pobavila igelitka LIDL :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
26.12.11 21:22

a škoda že neukazovali jak nakupuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
26.12.11 23:56

Teď jsem se dodívala na prostřeno! Teda to je baráček 8o 8o A četla jsem,že mu bude 40,tomu se mi nechce věřit :lol: :lol: Jinak mi hrooozně moc připomíná jednoho známého,je to herec a mají stejné vyjadřování,rytmus řeči apod. :lol: :lol: :lol: :lol: Ten dezert musel být skvělej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
27.12.11 07:47
Viktorie Vivien píše:
Já si tedy nemyslím, že lhal, že neumí česky, mám kamarádku v Anglii už nějakých 5 let, sem moc nejezdí a tam nyní studuje, tedy češtinu nepoužívá a letos v létě, když tady byla, měla opravdu problémy s tím, že jí spoustu slov vypadávalo nebo je už neuměla použít. A nejhorší bylo čtení

8o Za pět let zapomenout rodný jazyk? :think: Mám tetu od r. 1967 v Německu, s českou komunitou se vůbec nestýká. Před revolucí přijela jednou za pár let, po revoluci k nám jezdila, a i teď ve stáří jezdí, jednou ročně. Občas napíše česky mamce dopis nebo e-mail, jinak s češtinou do styku fakt nepřijde. A i přesto mluví, čte i píše česky normálně, má jen hodně silný přízvuk. Dokonce zvládá precizně i gramatiku. Občas si na nějaké slovíčko nevzpomene, ale většinou to není z běžné mluvy nebo se u nás v přímém překladu takto nepoužívá. To ale po 44 letech považuji za normální.
Omlouvám se za OT, ale přijde mi hrozně zvláštní, jak dneska hodně Čechů, co žijí pár let v cizině, zapomíná češtinu. Spíš než zvláštní mi to přijde směšné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
27.12.11 08:44
strace píše:
Viktorie Vivien píše:
Já si tedy nemyslím, že lhal, že neumí česky, mám kamarádku v Anglii už nějakých 5 let, sem moc nejezdí a tam nyní studuje, tedy češtinu nepoužívá a letos v létě, když tady byla, měla opravdu problémy s tím, že jí spoustu slov vypadávalo nebo je už neuměla použít. A nejhorší bylo čtení
8o Za pět let zapomenout rodný jazyk? :think: Mám tetu od r. 1967 v Německu, s českou komunitou se vůbec nestýká. Před revolucí přijela jednou za pár let, po revoluci k nám jezdila, a i teď ve stáří jezdí, jednou ročně. Občas napíše česky mamce dopis nebo e-mail, jinak s češtinou do styku fakt nepřijde. A i přesto mluví, čte i píše česky normálně, má jen hodně silný přízvuk. Dokonce zvládá precizně i gramatiku. Občas si na nějaké slovíčko nevzpomene, ale většinou to není z běžné mluvy nebo se u nás v přímém překladu takto nepoužívá. To ale po 44 letech považuji za normální.
Omlouvám se za OT, ale přijde mi hrozně zvláštní, jak dneska hodně Čechů, co žijí pár let v cizině, zapomíná češtinu. Spíš než zvláštní mi to přijde směšné :nevim:

Souhlasím…jednou jsem mluvila s holkou co bydlela dva roky v anglii a ta si nemohla vzpomenout na tolik českých slov :roll: fakt trapné! A můj brácha žije v USA cca 15let a mluví naprosto normálně česky…Akorát když je nějaké slovo které se u nás říká anglicky (třeba hamburger) tak ho vysloví s americkou výslovností. Nebo si nemohl vzpomenout na to co je salmon (losos),protože se tady v době kdy tu ještě byl tak normálně nejedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.12.11 09:38

Tak Vám nevím :oops: :think: :think:
Podle sebe soudit nemohu, takže mohu jen spekulovat o tom, jestli to možné je nebo není :-D
Mě to v létě také překvapilo… ale její slovní zásoba českých slov byla opravdu malá :! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
27.12.11 10:50

Tak já jsem měla problém s češtinou i jen po půl roce Irsku, přiletěla jsem zpátky a nebyla jsem schopná se vyjádřit co vlastně chci, pořád jsem do toho pletla anglická slova :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
27.12.11 12:17

Tak mě přijde normální sem tam nahradit český slovo anglickým, člověk než to v té hlavě na plno přepne zpět do rodnýho jazyku…ale teda přijet po roce ze zahraničí a mluvit česky s totálním anglickým (ještě lépe americkým) přízvukem mě fakt rozesmívá až k nasranosti :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
27.12.11 12:34
RyBANA píše:
Tak mě přijde normální sem tam nahradit český slovo anglickým, člověk než to v té hlavě na plno přepne zpět do rodnýho jazyku…ale teda přijet po roce ze zahraničí a mluvit česky s totálním anglickým (ještě lépe americkým) přízvukem mě fakt rozesmívá až k nasranosti :mrgreen: :lol:

No přesně tak…Kdo tam žije 20let,je logické,že si na něco hned nevzpomene…Ale když někdo po roce neumí česky,to je fakt smutné! Já jsem taková dost vlastenka a nerada bych aby čeština zanikla…i když tomu jaksi nezabráním…ale to už tady asi nebudu. Jinak se teda ale těším na dnešní díl-ta blondýnka se mi zdá,že trochu kouká po tom businessmanovi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2171
27.12.11 13:05

Ahoj holky, taky velmi ráda sleduju prostřeno a především jsem ráda že jsem našla tuhle diskuzi :D někdy u toho dost zuřim a tady se budu moci vypsat :D včerejší prostřeno se mi moc líbilo hlavně obchody v austrálili a světoznámí vietnamci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
27.12.11 13:44
Mates26 píše:
Ahoj holky, taky velmi ráda sleduju prostřeno a především jsem ráda že jsem našla tuhle diskuzi :D někdy u toho dost zuřim a tady se budu moci vypsat :D včerejší prostřeno se mi moc líbilo hlavně obchody v austrálili a světoznámí vietnamci :lol:

Jé,to je pěkná profilovka.-)!!! To není fotomontáž,že? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2171
27.12.11 14:09
Brokianaa píše:
Mates26 píše:
Ahoj holky, taky velmi ráda sleduju prostřeno a především jsem ráda že jsem našla tuhle diskuzi :D někdy u toho dost zuřim a tady se budu moci vypsat :D včerejší prostřeno se mi moc líbilo hlavně obchody v austrálili a světoznámí vietnamci :lol:
Jé,to je pěkná profilovka.-)!!! To není fotomontáž,že? :mrgreen:

Broki myslíš profilovou fotku? Né tak ta neni opravdová :mrgreen: mimčo ještě bohužel nemáme :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí